nuxx Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια! Εχω την μητρικη Gigabyte Z77X-D3H (https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z77X-D3H-rev-10#ov). Εβαλα το GPU-Z και μου δειχνει πως η GPU μου 980Ti, δουλευει σε ταχυτητα x4 αντι για x16. Ακομα και με το test που εχει ή αν τρεξω benchmark, δεν ανεβαινει η ταχυτητα. Εχω δοκιμασει και μια 3060 ενος φιλου και παλι τα ιδια δειχνει. Τις GPU την βαζω στην πρωτη PCI-e εννοειται. Αν τις βαλω στην δευτερη PCI-e μου τις δειχνει και τις δυο x8, οπου ειναι και το σωστο λογο θυρας. Εχω windows 10 Pro με ολα τα updates και ολα τα BIOS updates την μητρικης και ολα τα power settings ειναι στο max. Τι πιστευετε οτι μπορει να φταει; Απλα "χαλασε" η PCI-e x16; Περιμενω την βοηθεια σας, ευχαριστω! Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2022 από nuxx
nickol-us Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z77X-D3H-rev-10/sp#sp Αυτό φαντάζομαι το έχεις δει. ελπίζω να χρησιμοποιείς την πραγματική x16 θύρα που τρέχει x16 Προφανώς το έχεις δει και λες οτι χρησιμοποιείς την πρώτη θύρα... Για πες μας τι cpu έχεις αλλά και αν χρησιμοποιείς άλλη pcie από την μητρική. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2022 από nickol-us
nuxx Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Αυτο οντως ξεχασα να το γραψω, ολες οι αλλες PCI-e ειναι αδειες. Μονο η GPU. CPU εχω τον i7 3770
Τέρης Α. Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Πως καταλάβατε (πριν το ψάξετε) ότι χρησιμοποιεί x4 lanes; Είχε μειωμένες επιδόσεις η κάρτα; 2
nickol-us Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Μην είναι faulty η ένδειξη του προγράμματος; Όλα δείχνουν οτι θα έπρεπε να τρέχει x16, δεν υπάρχει κάτι να το περιορίζει. Ο Τέρης δίνει καλή ιδέα, τρέξε κανά benchmark στην πρώτη θύρα που λες οτι τρέχει x4, κάνε σκάτζα στη δεύτερη που τρέχει x8 και ξανατρέξε το benchmark να δεις αν υπάρχει διαφορά στις επιδόσεις. 2 1
greekfragma Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) επιβεβαίωσε οτι είσαι με το τελευταίο bios γιατί στο F14 έχει vga compatibility Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2022 από greekfragma 2
nuxx Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 38 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Πως καταλάβατε (πριν το ψάξετε) ότι χρησιμοποιεί x4 lanes; Είχε μειωμένες επιδόσεις η κάρτα; Ακριβως αυτο. Σε παιχνιδια που επαιζα και ηταν παντα καρφωτα 60fps, τωρα πεφτω στα 45-50fps καποιες φορες. ---- Εχω το F16 BIOS. ---- Θα δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια benchamarks και στις δυο PCI-e και θα σας πω αποτελεσματα. 1
nickol-us Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 28 λεπτά πριν, nuxx είπε Ακριβως αυτο. Σε παιχνιδια που επαιζα και ηταν παντα καρφωτα 60fps, τωρα πεφτω στα 45-50fps καποιες φορες. ---- Εχω το F16 BIOS. ---- Θα δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια benchamarks και στις δυο PCI-e και θα σας πω αποτελεσματα. Χωρίς να ξέρω τι έπαιζες ή τι παίζεις, αν μιλάμε για παιχνίδι που παίρνει update τότε δεν είναι απίθανο να μιλάμε απλά για παλαίωση της κάρτας. Πολλά παιχνίδια με τα updates γίνονται πιο βαριά. Κάνε το τεστ και βλέπουμε, θα φανεί αν όντως πάει κάτι λάθος 1
nuxx Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Πολυ σωστο αυτο που λες με τα updates, αλλα εχω κολλησει στο 2013 και πισω BF4, Age of Mythology, Need for Speed the run... τετοια.. τελευταιο update πριν 10 χρονια!
nuxx Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Ετρεξα το 3Dmark11 και στις δυο PCI-e. Και στις δυο μου βγαζει σχεδον το ιδιο score. 15479 στην πρωτη PCI-e που στο GPU-Z δειχνει την καρτα πως "τρεχει" PCI-e x4 3.0 15577 στην δευτερη PCI-e που στο GPU-Z δειχνει την καρτα πως "τρεχει" PCI-e x8 3.0 Καταληγω πως εχει καποιο θεμα η μητρικη. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο για να το εξηγησω.
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 22 ώρες πριν, nuxx είπε Απλα "χαλασε" η PCI-e x16; Απ' ότι φαίνεται αυτό συμβαίνει... Συνήθως καίγεται όλη η PCIe ξέρω, αλλά τμηματικά, πρώτη φορά! Στο Bios μήπως έχει κάποια ρύθμιση; Στην Sabertooth Z77 έχει επιλογή αν θα τρέχει σε PCIe 2.0 ή 3.0 και στην 2η PCIe αν θα τρέχει σε x1 ή x4. Τροφοδοτικό ποιο έχετε; Δοκιμάσατε clear cmos και load optimized defaults; Ίσως από κάποιο απότομο τερματισμό έφαγε κόλλημα το bios... 1
SPY_oo7 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 20 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Δοκιμάσατε clear cmos και load optimized defaults; Ίσως από κάποιο απότομο τερματισμό έφαγε κόλλημα το bios... 1
nuxx Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Στις ρυθμισεις του BIOS εχει για την GPU (Auto/Gen1/Gen2/Gen3). Σε auto και Gen3 μου την δειχνει x4, αντι για x16. Σε Gen1 και Gen2 μου την ριχνει εκει που πρεπει. Στην δευτερη PCI-e της μητρικης μου την εμφανιζει οπως πρεπει. Στα x8 λογω θυρας. ---- PSU εχω το Corsair CX650M, το ποιο το αλλαξα και προσφατως. Το ειχα το προβλημα και πριν την αλλαγη PSU. ---- Δοκιμασα τα παντα απο αποψη BIOS. Reset to defaults, εκανα reset BIOS απο το jumper της μητρικης, αλλαξα μεχρι και την μπαταρια της μητρικης! Μονο με Ultrex δεν λουστηκα
Λύση greekfragma Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Λύση Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) η μητρική σου είναι αρκετά παλιά και δε θα απέκλεια το σενάριο να έχει πιάσει βρώμα σε σημείο που δε θα έπρεπε θα σου πω να δοκιμάσεις κάτι με προσοχή και δική σου ευθύνη. καθάρισε με μια οδοντόβουρτσα την 1η pci-e και πέρνα και με λίγο χαρτί κουζίνας βρεγμένο σε καθαρό οινόπνευμα ή καθαριστικό σπρέυ ηλεκτρολογικών εξαρτημάτων χωρίς λάδι τις επαφές της κάρτας. επίσης αν έχεις παρασφίξει την ψύκτρα του επεξεργαστή δώσε μισή στροφή ανάποδα. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2022 από greekfragma 1
elpenor Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγκυκλοπαιδικά και εγώ έχω πάθει κάτι παρόμοιο στην Unify X570, το πρώτο slot δουλεύει Χ8 ότι και να κάνω, έχω δοκιμάσει 3 GPU, έχω ψεκάσει με contact cleaner, έχω βάλει την κάρτα προσεχτικά να μην κάνει sag, έχω καθαρίσει με ειδικά βουρτσάκια. Από bios τα αλλάζω μόλις βγει καινούργιο και πάντα με reset πριν και μετά το update. Το πήρα απόφαση ότι χάλασε/οξειδώθηκε κάτι έπαθε τέλος πάντων το slot. Ευτυχώς με τις GPU που έχω δεν χάνω σχεδόν τίποτα στο gaming, μόνο σε κάποια apps έχει σημασία. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2022 από elpenor
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα