Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. 

Μία απορία έχω σχετικά με τον επεξεργαστή μου. 

Για θερμοκρασιες κτλ συνήθιζα να χρησιμοποιώ το hwmonitor αλλά προσφατως στο hwinfo64 παρατήρησα κάτι περίεργο. 

Η θερμοκρασία cpu(tctl) που υποθετικα είναι το πιο ζεστό σημείο στο επεξεργαστή σε idle έχει 8-10 βαθμους διαφορά με το cpu average-core,36-37 είναι σε core και 44 περιπου tctl.Σε load συμβαδίζουν παντως οι θερμοκρασίες,περίπου 62-63 σε gaming και 75 cinebench 23.Η θερμοκρασία του δωματίου πρεπει να είναι λίγο πάνω απο 25 έως 30 βαθμους αναλόγως την μέρα.Εκανα και repaste και δεν άλλαξε κάτι. 

Ποια ειναι η σημαντική θερμοκρασία για τον cpu τελικά;Μήπως αυτό συμβαίνει επειδή η βάση της ψυκτρας δεν καλύπτει όλον τον επεξεργαστή;Είναι θέμα αυτό ή είναι συνηθες;

Η ψυκτρα είναι η be quite pure rock slim 2.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, triplex1 είπε

Δεν σε δειχνει λαθος μια χαρα ειναι https://www.cpuid.com/downloads/hwmonitor/hwmonitor_1.46.exe

με τι ψυκτρα τον εβαλες?

Be quite pure rock slim 2

Για την διαφορά που δείχνει μεταξυ των θερμοκρασιών ρώτησα αν συμβαίνει γενικά ή είναι μόνο σε μένα

Δημοσ.

ναι το ειδα μετα που το εγραφες κατω , ενταξει θεωρω οτι ειναι , η συγκεκριμενη δεν ειναι ουτε χαλια ουτε κατι το σπεσιαλ , μια νορμαλ ψυκτρα πολυ ανωτερη απο τη μανισια , παστα ειχε ή εσυ εβαλες?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, triplex1 είπε

ναι το ειδα μετα που το εγραφες κατω , ενταξει θεωρω οτι ειναι , η συγκεκριμενη δεν ειναι ουτε χαλια ουτε κατι το σπεσιαλ , μια νορμαλ ψυκτρα πολυ ανωτερη απο τη μανισια , παστα ειχε ή εσυ εβαλες?

Είχε παστα αλλά έκανα ένα repaste με μία παστα της gembird που έχω μήπως δεν είχε απλωθεί καλά. 

Καμία διαφορά στις θερμοκρασίες και στις ενδείξεις του hwinfo. 

Παρεπιπτόντως τον Απρίλιο έπαιζε 57-58 στο gaming και 70-71στο cinebench.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bonorov είπε

Είχε παστα αλλά έκανα ένα repaste με μία παστα της gembird που έχω μήπως δεν είχε απλωθεί καλά. 

Καμία διαφορά στις θερμοκρασίες και στις ενδείξεις του hwinfo. 

Παρεπιπτόντως τον Απρίλιο έπαιζε 57-58 στο gaming και 70-71στο cinebench.

το 75 στο cinebench το βρισκω καλο δεν ειναι κακη θερμοκρασια , παρε ομως με την 1η ευκαιρια απο σκρουτζομαγαζο 4γραμμαρια μια mx-4 2019 , καπου στα 3,5 ευρω εχει

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, triplex1 είπε

το 75 στο cinebench το βρισκω καλο δεν ειναι κακη θερμοκρασια , παρε ομως με την 1η ευκαιρια απο σκρουτζομαγαζο 4γραμμαρια μια mx-4 2019 , καπου στα 3,5 ευρω εχει

Ναι θα παρω γιατί τελειώνει κιόλας αυτή που έχω. 

Δεν νομίζω παντως ότι θα αλλάξει κάτι στις διάφορες της θερμοκρασίας στο hwinfo. 

Λογικά θα μου ρίξει κανα 2 βαθμους την θερμοκρασία στο cinebench,idle πάλι τα ίδια θα μου δείχνει. 

Cpu(tctl)44 cpu(average-core)38

Δημοσ.

Σε ειπα μια χαα ειναι ειδικα τη στιγμη που αρχισαν να ανεβαινουν οι θερμοκρασιες , αν πεις οτι εχεις 25+ στο δωματιο που παιζεις εισαι μια χαρα , case τι εχεις με ανεμιστηρες?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Σε ειπα μια χαα ειναι ειδικα τη στιγμη που αρχισαν να ανεβαινουν οι θερμοκρασιες , αν πεις οτι εχεις 25+ στο δωματιο που παιζεις εισαι μια χαρα , case τι εχεις με ανεμιστηρες?

Cougar 410 mesh argb. 

2 έχω βάλει μπροστά να βάζουν και 2 πισω να βγάζουν. 

Τους μαμά ανεμιστήρες έχω πανω. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, bonorov είπε

Cougar 410 mesh argb. 

2 έχω βάλει μπροστά να βάζουν και 2 πισω να βγάζουν. 

Τους μαμά ανεμιστήρες έχω πανω. 

οταν λες πισω να υποθεσω εναν πισω και εναν επανω..........βαλε εναν ακομη μπροστα να βαζει , καντους τρεις , προτιμησε Arctic stiw 1350 στροφες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, triplex1 είπε

οταν λες πισω να υποθεσω εναν πισω και εναν επανω..........βαλε εναν ακομη μπροστα να βαζει , καντους τρεις , προτιμησε Arctic stiw 1350 στροφες

Ναι έναν πανω-πισω και έναν πισω

Ίσως βάλω ακόμα 2 έναν ακόμα πανω και εναν μπροστά αν και δεν νομίζω να δω διαφορά σε θερμοκρασία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...