Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα !

Τί χωρητικότητα θα προτιμούσατε για τις μπαταρίες σε τηλεκοντρόλ τηλεόρασης ;

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Δημοσ.

Ότι και να πάρεις θα σε υπερκαλύψει. (Σιγά την κατανάλωση που έχει το τηλεκοντρόλ...)

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δίκιο.
Απλά, λόγω του ότι συχνά οι εξελίξεις είναι περισσότερες από αυτές που μπορώ να παρακολουθήσω, σκέφτηκα να ρωτήσω μήπως στο ενδιάμεσο έχει προκύψει κάτι αποκλειστικά για αυτού του τύπου τις καταναλώσεις.

Σε ευχαριστώ πάντως

Δημοσ.

Γιατί έχω ήδη έναν φορτιστή για τις υφιστάμενες ΑΑ, ο οποίος έχει υποδοχή και για ΑΑΑ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επαναφορτιζόμενες συμφέρουν για συσκευές που έχουν μεγάλη κατανάλωση και συχνή χρήση. Για ενα τηλεκοντρόλ που, όπως ήδη αναφέρθηκε, θα χρειαστεί να τις αλλάξεις μια φορά στα 2 χρόνια δε νομίζω οτι χρειάζεσαι οτιδήποτε άλλο περα απο απλές!

Επεξ/σία από dimitris_sal
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, dimitris_sal είπε

Επαναφορτιζόμενες συμφέρουν για συσκευές που έχουν μεγάλη κατανάλωση και συχνή χρήση. Για ενα τηλεκοντρόλ που, όπως ήδη αναφέρθηκε, θα χρειαστεί να τις αλλάξεις μια φορά στα 2 χρόνια δε νομίζω οτι χρειάζεσαι οτιδήποτε άλλο περα απο απλές!

Λόγω του ότι ψάχνω πολύ το θέμα του zero waste, θεωρώ ότι οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες αποτελούν την βέλτιστη επιλογή.

Από εκεί και πέρα, καταλαβαίνω ότι και τα μικρότερα μιλιαμπέρ να επιλέξω, είναι υπεραρκετά.

8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Υπερβολή οι επαναφορτιζόμενες για τηλεκοντρολ.

Για περιβαλλοντικούς λόγους, Είμαι ενάντια των "μίας χρήσης" προϊόντων.

Βέβαια, κρίνοντας από την πλειοψηφία των απαντήσεων, καταλαβαίνω ότι η ελάχιστη χωρητικότητα αρκεί για τηλεκοντρόλ.

• Like 1
Δημοσ.

Αφού σκέφτεσαι το περιβάλλον σκέψου και αυτό.

Οι απλές μπαταρίες θα θέλουν αλλαγή κάθε δύο χρόνια. Έχουν ένα κόστος χ και αυτό είναι. Μετά τις πας σε έναν ειδικό κάδο ανακύκλωσης.

Οι επαναφορτιζόμενες απλές με μικρή χωρητικότητα θα έχουν το διπλάσιο κόστος. Ο εσωτερικός ρυθμός αποφόρτισης είναι πιο μεγάλος από την κατανάλωση που έχει το τηλεκοντρόλ και κάθε 6 μήνες περίπου θα θέλουν φόρτισμα. Στα δύο χρόνια περίπου η χημεία τους θα έχει χαλάσει από τον συνδυασμό μη συχνής χρήσης και χρόνου. Και πάλι θα τις πας στον ειδικό κάδο και θα έχεις χάσει τα διπλά χρήματα

Οι επαναφορτιζόμενες νέου τύπου που υπάρχουν και ως "έτοιμες για χρήση" έχουν χαμηλή εσωτερική αντίσταση και θα θέλουν και πιο αργά φόρτιση και θα κρατήσουν και λίγο παραπάνω. Το κόστος τριπλάσιο μάλλον Και πάλι όμως η συγκεκριμένη χρήση σε τηλεκοντρόλ που θα πέφτει το επίπεδο φόρτισης έτσι μακροπρόθεσμα και αργά θα τις αποτελειώσει άντε στα 3 και κάτι χρόνια. Και πάλι στον ειδικό κάδο. 

Σκέψου και το γεγονός πως το τηλεκοντρόλ που είναι σχεδιασμένο για 3V ίσως υπολειτουργεί στα 2,3 με 2,6 που θα δίνουν οι επαναφορτιζόμενες. 

Πιο πολύ αξίζει να τα σκάσεις για premium μπαταρίες ΜΙΑΣ χρήσης που θα κρατήσουν 3-4 χρόνια παρά με επαναφορτιζόμενες. Και σίγουρα το "αποτύπωμα" σου θα είναι μικρότερο αφού αυτό εξετάζουμε.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα είναι ότι χθες το απόγευμα προμηθεύτηκα επαναφορτιζόμενες (από εταιρεία που από ότι κατάλαβα θεωρείται premium).

Παρόλο που λογικά θα επαληθευτείς, διότι όπως φαίνεται το γνωρίζεις το αντικείμενο, ιδιαίτερα καλά, είμαι περίεργος να δω εάν τελικά στα 3 και κάτι χρόνια θα καταλήξουν στον κάδο.

Σε ευχαριστώ για τις σκέψεις σου.

Επεξ/σία από witty
Δημοσ.

Έχω καταργήσει τις απλές μπαταρίες εδώ και χρόνια και χρησιμοποιώ επαναφορτιζόμενες παντού, ακόμα και σε τηλεκοντρόλ.

Πέρα από το αρχικό κόστος των  μπαταριών και του φορτιστή, δεν έχω βρει μειονέκτημα στην χρήση τους.

Οι επαναφορτιζόμενες πλέον δεν αποφορτίζονται μόνες τους ή για να είμαι πιο σωστός αποφορτίζονται με τόσο αργό ρυθμό (10% ανά έτος) που δεν σε στεναχωρεί.

Αντέχουν πολύ παραπάνω από οποιαδήποτε μπαταρία μιας χρήσης.

Δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να βγάλουν υγρά ακόμα και αν χαλάσουν.

Η φόρτιση τους κοστίζει πρακτικά τίποτα, οπότε μετά από 2-3 χρήσεις έχεις κάνει απόσβεση.

Γλυτώνεις το περιβάλλον από την ρύπανση.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, witty είπε

Το θέμα είναι ότι χθες το απόγευμα προμηθεύτηκα επαναφορτιζόμενες (από εταιρεία που από ότι κατάλαβα θεωρείται premium).

Παρόλο που λογικά θα επαληθευτείς, διότι όπως φαίνεται το γνωρίζεις το αντικείμενο, ιδιαίτερα καλά, είμαι περίεργος να δω εάν τελικά στα 3 και κάτι χρόνια θα καταλήξουν στον κάδο.

Σε ευχαριστώ για τις σκέψεις σου.

Στα τρία χρόνια πιο πιθανό να έχεις στείλει την τηλεόραση στην ανακύκλωση και να έχεις πάρει καινούργια που θα έχει ήδη μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ό

17 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Στα τρία χρόνια πιο πιθανό να έχεις στείλει την τηλεόραση στην ανακύκλωση και να έχεις πάρει καινούργια που θα έχει ήδη μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ

Ένας άνθρωπος που μπαίνει στην διαδικασία να προμηθευτεί επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ακόμα και στο τηλεκοντρόλ, δεν αλλάζει τηλεόραση κάθε 3 χρόνια.
Για την ακρίβεια, η τηλεόραση μου παίζει να είναι και 10ετίας

17 ώρες πριν, slr είπε

Έχω καταργήσει τις απλές μπαταρίες εδώ και χρόνια και χρησιμοποιώ επαναφορτιζόμενες παντού, ακόμα και σε τηλεκοντρόλ.

Πέρα από το αρχικό κόστος των  μπαταριών και του φορτιστή, δεν έχω βρει μειονέκτημα στην χρήση τους.

Οι επαναφορτιζόμενες πλέον δεν αποφορτίζονται μόνες τους ή για να είμαι πιο σωστός αποφορτίζονται με τόσο αργό ρυθμό (10% ανά έτος) που δεν σε στεναχωρεί.

Αντέχουν πολύ παραπάνω από οποιαδήποτε μπαταρία μιας χρήσης.

Δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να βγάλουν υγρά ακόμα και αν χαλάσουν.

Η φόρτιση τους κοστίζει πρακτικά τίποτα, οπότε μετά από 2-3 χρήσεις έχεις κάνει απόσβεση.

Γλυτώνεις το περιβάλλον από την ρύπανση.

Χαίρομαι που διάβασα το μήνυμα σου διότι έχω τις ίδιες απόψεις, απλά δεν γνώριζα εάν μπορώ να τις τεκμηριώσω με δεδομένα, αν και νωρίτερα ένα άλλο μέλος ανέφερε το ακριβώς αντίθετο: ότι θα διαρκέσουν το πολύ 3 και κάτι χρόνια.

Και το επόμενο βήμα είναι να αγοράσω ηλιακό φορτιστή, για κινητό, για μπαταρίες και για τον φορητό υπολογιστή.
Θέλει ένα ψάξιμο βέβαια, αλλά το θεωρώ επένδυση

Επεξ/σία από witty
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες σε τηλεκοντρόλ δεν είναι και το πιο ιδανικό. Οι επαναφορτιζόμενες μπαταριές έχουν την τάση να αποφορτίζονται με τον χρόνο, έτσι η χρήση τους σε τόσο χαμηλής κατανάλωσης συσκευές είναι λίγο υπερβολή. Αν διαθέτεις φορτιστή και μπαταρίες, ΟΚ μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις. 

Σε τετοιες χρήσεις είναι ιδανικές οι eneloop οι οποίες αποφορτίζονται με αργό ρυθμό σε σχέση με άλλες, και μακριά από μπαταρίες της συμφοράς που διαφημίζονται ότι έχουν 2700mAh+ σε ΑΑΑ. 

Επίσης πολύ μεγάλη σημασία για τη σωστή φόρτιση και την διατήρηση της ζωής τους έχει ο φορτιστής. Τις πιο πολλές φορές ο φορτιστής είναι η αιτία που χαλάνε οι μπαταρίες. Αν πρόκειται να κάνεις ευρεία χρήση επαναφορτιζόμενων μπαταριών σου προτείνω τον πιο "σωστό" φορτιστή,  τον Maha C9000Pro, κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά αξίζει.

Επεξ/σία από evark
  • Like 1
Δημοσ.

Κα

4 ώρες πριν, evark είπε

Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες σε τηλεκοντρόλ δεν είναι και το πιο ιδανικό. Οι επαναφορτιζόμενες μπαταριές έχουν την τάση να αποφορτίζονται με τον χρόνο, έτσι η χρήση τους σε τόσο χαμηλής κατανάλωσης συσκευές είναι λίγο υπερβολή. Αν διαθέτεις φορτιστή και μπαταρίες, ΟΚ μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις. 

Σε τετοιες χρήσεις είναι ιδανικές οι eneloop οι οποίες αποφορτίζονται με αργό ρυθμό σε σχέση με άλλες, και μακριά από μπαταρίες της συμφοράς που διαφημίζονται ότι έχουν 2700mAh+ σε ΑΑΑ. 

Επίσης πολύ μεγάλη σημασία για τη σωστή φόρτιση και την διατήρηση της ζωής τους έχει ο φορτιστής. Τις πιο πολλές φορές ο φορτιστής είναι η αιτία που χαλάνε οι μπαταρίες. Αν πρόκειται να κάνεις ευρεία χρήση επαναφορτιζόμενων μπαταριών σου προτείνω τον πιο "σωστό" φορτιστή,  τον Maha C9000Pro, κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά αξίζει.

Σε ευχαριστώ για το αναλυτικό μήνυμα.

Τελικά αγόρασα επαναφορτιζόμενες (eneloop) και ως φορτιστή έχω εδώ και περίπου 10 χρόνια έναν της varta.
Θα έχω πάντως υπ'όψιν μου και αυτόν που προτείνεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...