Mythoplasths Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 6 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Aφου με τους σκληρους τα win κανουν δυο ωρες να μπουταρουν, λογικό 😁 Δυο ώρες;;;; 8 δευτερόλεπτα. Αν κάνεις ρε μπουτ 4000 φορές την μέρα οκ... Αν πάλι οχι.. Εχασες 8 Δευτέρα απο την ζωη σου βασικά 8 με εναν hdd στις 5200 στροφές απο παλιό λαπ τοπ με 8 κασε μόνο και γουιντος έναν βήμα πριν την κατάρρευση.. Δλδ το χειρότερο σενάριο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Volga Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, Stefanos683 είπε κ λεει 128 αλλα μεσα εχει 100 καθαρα..αρα δεν ειναι τοσο φτηνοι οι σσδ,περισσοτερο σα φαρμακειο ειναι. με 32 ε βρισκεις 1τερα συμβατικο Όντως βρίσκεις. Αλλά η διαφορά μεταξύ του HDD και ενός SSD είναι η εξής: Ο HDD που αναφέρεις εχει ταχύτητα ανάγνωσης από 4KB έως 150ΜΒ~ / sec (ανάλογα το αρχείο). Ένας SSD M2, πχ ο Samsung 970 Evo Plus SSD 500GB M.2 NVMe κοστίζει 58 ευρώ. Με ταχύτητα ανάγνωσης που ξεπερνά τα 3GB/s Τώρα το τι είναι φαρμακείο... καθένας πως το βλέπει... Μήπως ο HDD αντι για 32 ευρώ έπρεπε να κάνει κανα 10άρικο τελικά με αυτά που προσφέρει το 2022; (Για να μην πω οτι είναι ντροπή της Western Digital που συνεχίζει να κυκλοφορεί τέτοια σκουπίδια το 2022). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mythoplasths Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, tigergreg είπε Λογω απαισιοδοξιας πιστευω οτι θελουν να οδηγησουν την κατασταση σε κλειστα σφραγισμενα συστηματα που να μην μπορει να επεμβει καθε επιδοξος κατσαβιδακιας και να εχουν το μονοπωλιο σβηνοντας την πειρατια. Επισης να πω οτι τα τυπωμενα κυκλωματα οπως παντος ειδους ssd τουλαχιστον απο υλικα και εργατοωρες κατασκευης εχουν πολυ χαμηλοτερο κοστος απο τους μηχανικους δισκους με πληθωρα υλικων. Απλα δεν εχουν φτασει τον ογκο βιομηχανοποιησης των μηχανικων δισκων οποτε το κοστος θα πεσει στο μισο. Γι αυτο και οι ssd καποτε ειχαν 120 ευρω και σημερα 20. Το ιδιο ακριβως συνεβει στις τηλεορασεις CRT KAI LCD απο πλευρας υλικων και εργατοωρων. Αν σημερα εφτιαχνε καποιος κατασκευαστης CRT θα γελαγαμε με το υψος κοστους. Το ιδιο συμβαινει με τα ηλεκτρικα αυτοκινητα. Το κοστος μηχανων ΜΕΚ κιβωτιων ταχυτητων και διαφορικων ειναι απιστευτα ψηλοτερο ακομα και με την υπαρχουσα βιομηχανοποιηση. Ωραίος. Βασικά μόνο την επίστρωση που είχαν τα πλατό σε συμβατούς σκληρούς. Τρελή διαφορά στο κόστος κατασκευής 4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Και ποιο το νόημα να γίνει αυτό; Τι θα βάζουνε τώρα ως boot device; Λέει για τους συμβατούς σκληρούς με περιστρέφομενο πλατό. Και εγω στην αρχή σκάλωσα... Πήγε το μυαλό μου να Μπουτάρεις απο κλαουντ ξέρω εγω.. 6 ώρες πριν, Dr_73 είπε Από το floppy μπορώ να κάνω boot ; Απο 3.5 μόνο. Με γουιν 32 μπιτα. 2 ώρες πριν, pirmen56 είπε Ναι έχω δουλέψει XP με HDD και σε λιγότερο από ένα λεπτό ήμουν στην επιφάνεια εργασίας. Προφανώς με SSD είσαι πάντα καλύτερα. Το σούρσιμο σε σημείο που να νομίζεις ότι γίνεται επίτηδες για να σε εξαναγκάσουν σε αγορά SSD ξεκίνησε από τα 10. Το ξέρω γιατί έχω τα 10ρια σε ένα WD HDD(enterprise class του 2009) partition, για κάτι δοκιμές που κάνω και πάει σαν low end laptop με XP και 5400rpm σκληρό. Για τις πολλαπλάσια καλύτερες επιδόσεις latency/sequential που έχει ο SATA ssd, το boot των Win 10 σε κάτι λιγότερο από 25-30"(μετά το post) είναι τραγικό. Φαντάζομαι τα 11ρια τι φρίκη θα είναι. Καλά τα λες, αλλά ποιος σε ακούει. Η κοινότητα θέλει να πουλήσει μούρη ότι έχει το latest and greatest hw και ότι όσοι μιλούν για αποδοτικό software είναι πλεμπαίοι που δεν θέλουν την πρόοδο. Γκειμερς... Η ράτσα που Μαθαίνουν 3 ορολογίες στα αγγλικά και νομίζουν οτι πιάσανε τον παπα απο τα κακαλα. . Η ράτσα που τους πουλάνε φικια για μεταξωτες κορδέλες και καμαρώνουν. 2 ώρες πριν, Deyjandi είπε 128 είναι απλα ta windows υπολογίζουν διαφορετικά τα bytes από τους κατασκευαστές των αποθηκευτικών μέσων. Αδερφέ που θες να έχεις και γνώμη... Το ενα μεγα μπαιτ ειναι 1024... Οχι 1000..το ενα μπαιτ ειναι 8 μπιτ.... Κάνε τα μαθηματικά γιατί δεν βγαίνει ποτέ απόλυτο νούμερο και το πάνε κατά προσέγγιση.. ΒΑΣΙΚΆ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2022 από Mythoplasths 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tigergreg Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Ειναι η βασικη διαφορα δυαδικου και δεκαδικου συστηματος που την εκμεταλλευονται πολλα χρονια οι κατασκευαστες για να πουλανε τις παπαντζες τους. Δυστυχως ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ δεν καταφεραν να τους υποχρεωσουν στο σωστο μετρημα των δισκων που φυσικα ειναι το δυαδικο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimarass26 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Το να βαζεις HDD ως boot είναι ιεροσυλία και πρέπει να σε διακτινίζουν στο κενο! Η μεγαλύτερη αναβάθμιση της τελευταίας δεκαετίας με διαφορά.... Το να σε υποχρεώσουν σημαίνει ένα πράγμα = μεγαλύτερες πωλήσεις, μικρότερο κόστος. Μεγαλύτερες ταχύτητες στο παγκόσμιο δίκτυο. Λιγότερα lags. Κράτα cpu/gpu δεκαετίας και θα είσαι στο 99% μια χαρά. Αλλά άλλαξε HDD σε SSD. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2022 από jimarass26 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mythoplasths Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 5 ώρες πριν, lost2 είπε Εσύ είσαι πολύ μπροστά, εγώ τα έχω σε κασέτα από zx spectrum , μερικές φορές θέλεις ρύθμισμα η κεφαλή , αλλά πάνε σφαίρα κατά τα άλλα. Ρε για τα γουιν 11;..... Αν θυμάμαι καλα 22 φλοπια ήταν τα γουιν 3.2... Δεν θέλω να ξέρω πόσες θα ήταν τα 10. 4 ώρες πριν, Bullrich είπε Καπου εδω ειχα μια ελπιδα οτι θα γυρισει το θεμα σε microsoft vs apple, αλλα μπα...φρουδες ελπιδες. Χαλασε και το ινσομνια. Dell vs asus vs acer vs hp υπάρχει ελπίδα :=) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asmilon Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, pirmen56 είπε Ναι έχω δουλέψει XP με HDD και σε λιγότερο από ένα λεπτό ήμουν στην επιφάνεια εργασίας. Προφανώς με SSD είσαι πάντα καλύτερα. Το σούρσιμο σε σημείο που να νομίζεις ότι γίνεται επίτηδες για να σε εξαναγκάσουν σε αγορά SSD ξεκίνησε από τα 10. Το ξέρω γιατί έχω τα 10ρια σε ένα WD HDD(enterprise class του 2009) partition, για κάτι δοκιμές που κάνω και πάει σαν low end laptop με XP και 5400rpm σκληρό. Για να καταλαβω συγκρινεις ενα λειτουργικο πριν 21 χρονια με σημερα για να αποδειξεις τι ακριβως; Και το DOS που ειπα πιο πριν εμπαινε σε 20 δευτερολεπτα με τον HDD. Αλλο στησιμο και βελτιστοποιησεις ειχαν τα ΧΡ και αλλες τα 10 και τα 11. Η Microsoft μεσα απο τις συμφωνιες που κανει με τους ΟΕΜ, παρεχοντας τους αδειες με σημαντικες εκπτωσεις, καλα κανει και διαφυλασσει καποιες ελαχιστες προυπουθεσεις για ομαλη εμπειρια. Αν εσυ σαν custom builder θες να φτιαξεις συγχρονο pc με HDD ως πρωτο δισκο για το λειτουργικο με γεια σου και χαρα σου, δε σε εμποδιζει κανεις, απλα μην γκρινιαζεις μετα για την αποδοση του συστηματος, οταν το κοστος του πιο απλου SSD ειναι κατω απο 15€ και η διαφορα στην αποδοση απλα χαωδης. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2022 από asmilon 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deyjandi Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Mythoplasths είπε Αδερφέ που θες να έχεις και γνώμη... Το ενα μεγα μπαιτ ειναι 1024... Οχι 1000..το ενα μπαιτ ειναι 8 μπιτ.... Κάνε τα μαθηματικά γιατί δεν βγαίνει ποτέ απόλυτο νούμερο και το πάνε κατά προσέγγιση.. ΒΑΣΙΚΆ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ Bro, αλλο το KB / MB / GB / TB που χρησιμοποιεί η MS και άλλο το KiB / MiB / GiB που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές. https://www.google.com/search?q=1kib+to+kb Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2022 από Deyjandi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mythoplasths Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, Deyjandi είπε Bro, αλλο το MiB που χρησιμοποιεί η MS και άλλο το MB. Τι λες μωρε;;; αυτό είναι απο το 1997 επαγγελματίας ηλεκτρονικός. Τι σχέση έχει η ms και η κάθε ms. Τα μεγέθη βγαίνουν ασχέτως λειτουργικού. Διαφορετικά θα έλεγε τόσα σε λινουξ. Τοσα σε σολαρις. Τοσα σε συμβατά IBM ΤΌΣΑ σε unix..... Τεσπα δίκιο έχεις.. Καλο βράδυ. Παω να διαβάσω κανα άρθρο για καρδιοχειρουργους 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deyjandi Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Mythoplasths είπε Τι λες μωρε;;; αυτό είναι απο το 1997 επαγγελματίας ηλεκτρονικός. Τι σχέση έχει η ms και η κάθε ms. Τα μεγέθη βγαίνουν ασχέτως λειτουργικού. Διαφορετικά θα έλεγε τόσα σε λινουξ. Τοσα σε σολαρις. Τοσα σε συμβατά IBM ΤΌΣΑ σε unix..... Τεσπα δίκιο έχεις.. Καλο βράδυ. Παω να διαβάσω κανα άρθρο για καρδιοχειρουργους Στα linux μπορεις να δειξεις την χωρητικοτητα των block devices σε όποια μονάδα επιλέξεις εσύ. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2022 από Deyjandi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Mythoplasths είπε Λέει για τους συμβατούς σκληρούς με περιστρέφομενο πλατό. Και εγω στην αρχή σκάλωσα... Πήγε το μυαλό μου να Μπουτάρεις απο κλαουντ ξέρω εγω.. Αυτό το κατάλαβα. Αλλά αν δεν ορίσεις τον σκληρό να γίνεται boot τότε τι άλλο device να ορίσεις; Αν έχεις δύο δίσκους στον υπολογιστή, παλιάς τεχνολογίας και SSD, αυτό που συμφέρει είναι να γίνεται η εκκίνηση από τον SSD. Τον άλλον σκληρό μπορείς να τον έχεις για αποθήκευση αρχείων και δεδομένων, όπως έχω και εγώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Μακρια απο HDD οσο γινεται. Οι ssd εχουν πεσει σε τιμες. Το 2017 σε φτιαξιμο νεου συστηματος ειχα βαλει εναν ssd για boot driver και εναν hdd λεω να βαζω τα μεγαλα αρχεια παιχνιδια κτλ. Στον πρωτο μηνα εφαγε σουτ γιατι το μονο πραγμα που εκανε θορυβο στο συστημα ηταν ο hdd και πηγε 5 6 μετρα μακρια σε ντουλαπι σε docking station. Περσι εφυγε και αυτο αγοραστηκε nvme 1tb στο 100αρικο και δεν δουλευω καθολου hdd πουθενα μονο ως εξωτερικο δισκο οταν θελω να μεταφερω κατι αν και εκει βρισκεις 512gb στικακια με μια χαρα τιμες οι ssd εξωτερικους ακομα φθηνοτερα. Ειναι κατι σαν δεινοσαυροι και πρεπει ολοι να τους βγαλουν απο τα συστηματα τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deyjandi Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 12 λεπτά πριν, Mythoplasths είπε Τι λες μωρε;;; αυτό είναι απο το 1997 επαγγελματίας ηλεκτρονικός. Τι σχέση έχει η ms και η κάθε ms. Τα μεγέθη βγαίνουν ασχέτως λειτουργικού. Διαφορετικά θα έλεγε τόσα σε λινουξ. Τοσα σε σολαρις. Τοσα σε συμβατά IBM ΤΌΣΑ σε unix..... Τεσπα δίκιο έχεις.. Καλο βράδυ. Παω να διαβάσω κανα άρθρο για καρδιοχειρουργους Φαντάζομαι ξέρεις τι είναι το SI. Καλό διάβασμα bro. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 9 ώρες πριν, pcos είπε ποιος εχει ακομα τα windows σe HDD? 😮 Δεν θα το πιστευεις αν ακουσεις ποσοστο. Αστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lost2 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 9 ώρες πριν, pcos είπε ποιος εχει ακομα τα windows σe HDD? 😮 Τώρα σοβαρά έχεις αυτήν την απορία , όταν ακόμη και σήμερα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό laptop που πουλάνε, έχει σαν βασικό hdd και ούτε καν στις 7200;;; Βάλε πόσοι από αυτούς με την αγορά τον αλλάζουν; σχεδόν κανένας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα