Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft πιέζει για την κατάργηση της χρήσης των σκληρών δίσκων ως boot drives μέχρι το 2023

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, dchatz είπε

εγώ τα μπουτάρω από δισκέτα, έτσι για την αλητεία να ουμ'

Εσύ είσαι πολύ μπροστά, εγώ τα έχω σε κασέτα από zx spectrum , μερικές φορές θέλεις ρύθμισμα η κεφαλή , αλλά πάνε σφαίρα κατά τα άλλα.

• Like 1
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
24 λεπτά πριν, PeterMay είπε

Δηλαδη εχω τα Windows σε SSD, που σε συγκριση με Ubuntu σε HDD bootαρουν λίγο πιο γρήγορα - και αντι να ακούσω ανακοινωση απο MS για αναβαθμιση του rundll32 ή έστω ένα ωραίο update που θα μειώσει το boot time, ή τουλάχιστον την αντικατάσταση ενός Windows component που κουβαλιέται από την εποχή των ΧΡ -  ανακοινώνουν νέα απαίτηση για τους ΟΕΜ για SSD bootdrive requirement........ και σαν να μην έφτανε αυτό, η κοινώτητα δέχεται αυτή την κίνηση!

Καλη μαγκια... και τωρα σκεφτομαι: σαν software developer γιατι να μην απαιτω και γω το καλυτερο δυνατο hardware απο τον πελατη. Γιατι να κατσω να ασχοληθω με optimization?

καλά παμε....

Μόλις περιέγραψες εύστοχα το γιατί η Microsoft είναι από τις χειρότερες εταιρείες στο χώρο. Όντας και εγώ computer scientist έχω ασχοληθεί εις βάθος με τα λειτουργικά συστήματα και μπορώ να σου πω βεβαιότητα πως τα Windows είναι ΜΑΚΡΑΝ το χειρότερο, και απορώ πως το ανεχόμαστε. Μόνο να είχατε ιδέα το πόσο χάλια είναι η κατάσταση, είναι σχεδόν εγκληματικό

9 λεπτά πριν, Losraio είπε

Μόλις περιέγραψες εύστοχα το γιατί η Microsoft είναι από τις χειρότερες εταιρείες στο χώρο. Όντας και εγώ computer scientist έχω ασχοληθεί εις βάθος με τα λειτουργικά συστήματα και μπορώ να σου πω βεβαιότητα πως τα Windows είναι ΜΑΚΡΑΝ το χειρότερο, και απορώ πως το ανεχόμαστε. Μόνο να είχατε ιδέα το πόσο χάλια είναι η κατάσταση, είναι σχεδόν εγκληματικό

Μονο και μονο για να προλαβω τον συγκεκριμενο χρηστη που εχει λογικη: "Αφου λειτουργει δεν υπαρχει θεμα, δεν ειμαστε ολοι κομπιουτεραδες - εγω θελω μονο facebook και youtube"

- Πάλι βγήκαν οι ειδικοί του insomnia... Βγάλτε εσείς ένα λειτουργικό και μετά πείτε μου αν μπορείτε να κάνετε ένα λειτουργικό σαν τα Windows.

ε; ε; ε; ε; το πετυχα;

• Like 4
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, dbrillis είπε

Ολα τα Dell ειναι σκουπίδια ;

Τα oem? Ναι. Αν μπορείς να αποδείξεις το αντίθετο, περιμένω. 

1 ώρα πριν, blacckvodka είπε

Έτσι για σπάσιμο θα ξαναγυρνουσα σε floppy disk μόνο και μόνο επειδή το ζητάει η Microsoft

Ε γύρνα. Εσύ θα κάνεις 1 ώρα για boot. 

• Like 1

έχω την υποψία πως η microsoft προσπαθεί να υιοθετήσει το μοντέλο της apple με τους ssd στα macbook.
Σε πρώτη φάση ως ssd bootable και στην τελική φάση να είναι εξολοκλήρου σε ssd για καλύτερη απόδοση απο άποψη ταχύτητας (και άρα λειτουργικού)

Επισκέπτης
1 ώρα πριν, dbrillis είπε

Ολα τα Dell ειναι σκουπίδια ;

Καπου εδω ειχα μια ελπιδα οτι θα γυρισει το θεμα σε microsoft vs apple, αλλα μπα...φρουδες ελπιδες.

Χαλασε και το ινσομνια.

παντως οι ssd κατω απο 20 ευρω δυσκολα βρισκεις

κ συχνα θες 2,3 συνολικα, για 2ο συστημα ,λαπτοπ, η κ καποιο εφεδρικο 

κ οι τιμες των μεγαλων σσδ ειναι σαφως ακριβοτερες απο τους παλιους

52 λεπτά πριν, Bullrich είπε

Καπου εδω ειχα μια ελπιδα οτι θα γυρισει το θεμα σε microsoft vs apple, αλλα μπα...φρουδες ελπιδες.

Χαλασε και το ινσομνια.

Δεν υπάρχει λόγος για vs apple. Το θέμα εξαρχής είναι Microsoft vs oems που βάζουν ότι να ναι. 

Ήδη μπορείς να πάρεις έναν ssd 120αρι με κάνα 14.70 ευρώ. Πόσο μάλλον αν τα αγοράσεις χονδρική. Θεωρητικά και 0 ευρώ επιπλέον για έναν μικρό ssd να έβαζαν οι oems, δεν θα είχαν χασούρα. 

5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν υπάρχει λόγος για vs apple. Το θέμα εξαρχής είναι Microsoft vs oems που βάζουν ότι να ναι. 

Ήδη μπορείς να πάρεις έναν ssd 120αρι με κάνα 14.70 ευρώ. Πόσο μάλλον αν τα αγοράσεις χονδρική. Θεωρητικά και 0 ευρώ επιπλέον για έναν μικρό ssd να έβαζαν οι oems, δεν θα είχαν χασούρα. 

15 ευρω ο φτηνοτερος συν μεταφορικα 3ευρω, οποτε πας κ παιρνεις τον διπλασιο με τα 23,25 ευρω..το 15 ειναι 18

1 λεπτό πριν, Stefanos683 είπε

15 ευρω ο φτηνοτερος συν μεταφορικα 3ευρω, οποτε πας κ παιρνεις τον διπλασιο με τα 23,25 ευρω..το 15 ειναι 18

Τι 23 τι 28, θα πάω και πάλι στον πιο ακριβό. Κτλ κτλ κτλ 

4 ώρες πριν, tsakvas είπε

Λάθος . Με έναν σκληρό δίσκο σέρνονται όλα τα προγράμματα. Με έναν ssd nvme m2 που είναι μεγάλων ταχυτήτων πάει σφαίρα. Εξάλλου ποιος θέλει ένα πισι που να σέρνεται?

4 ώρες πριν, asmilon είπε

Ναι ρε συ, το DOS εμπαινε σφαιρα με HDD ντροπη.

Οσοι γκρινιαζουν ή θεωρουν παραλογη την απαιτηση εχουν δουλεψει υπολογιστη με HDD και μετα με SSD; Μηπως ειναι η μερα με την νυχτα, ο,τι λειτουργικο και να του βαλεις πανω;

Ναι έχω δουλέψει XP με HDD και σε λιγότερο από ένα λεπτό ήμουν στην επιφάνεια εργασίας. Προφανώς με SSD είσαι πάντα καλύτερα.

Το σούρσιμο σε σημείο που να νομίζεις ότι γίνεται επίτηδες για να σε εξαναγκάσουν σε αγορά SSD ξεκίνησε από τα 10. Το ξέρω γιατί έχω τα 10ρια σε ένα WD HDD(enterprise class του 2009) partition, για κάτι δοκιμές που κάνω και πάει σαν low end laptop με XP και 5400rpm σκληρό.

Για τις πολλαπλάσια καλύτερες επιδόσεις latency/sequential που έχει ο SATA ssd, το boot των Win 10 σε κάτι λιγότερο από 25-30"(μετά το post) είναι τραγικό. Φαντάζομαι τα 11ρια τι φρίκη θα είναι.

3 ώρες πριν, PeterMay είπε

Δηλαδη εχω τα Windows σε SSD, που σε συγκριση με Ubuntu σε HDD bootαρουν λίγο πιο γρήγορα - και αντι να ακούσω ανακοινωση απο MS για αναβαθμιση του rundll32 ή έστω ένα ωραίο update που θα μειώσει το boot time, ή τουλάχιστον την αντικατάσταση ενός Windows component που κουβαλιέται από την εποχή των ΧΡ -  ανακοινώνουν νέα απαίτηση για τους ΟΕΜ για SSD bootdrive requirement........ και σαν να μην έφτανε αυτό, η κοινώτητα δέχεται αυτή την κίνηση!

Καλη μαγκια... και τωρα σκεφτομαι: σαν software developer γιατι να μην απαιτω και γω το καλυτερο δυνατο hardware απο τον πελατη. Γιατι να κατσω να ασχοληθω με optimization?

καλά παμε....

Καλά τα λες, αλλά ποιος σε ακούει.

Η κοινότητα θέλει να πουλήσει μούρη ότι έχει το latest and greatest hw και ότι όσοι μιλούν για αποδοτικό software είναι πλεμπαίοι που δεν θέλουν την πρόοδο.

• Like 2
  • Thanks 1

43 λεπτά πριν, Stefanos683 είπε

κ λεει 128 αλλα μεσα εχει 100 καθαρα..αρα δεν ειναι τοσο φτηνοι οι σσδ,περισσοτερο σα φαρμακειο ειναι.

με 32 ε βρισκεις 1τερα συμβατικο

128 είναι απλα ta windows υπολογίζουν διαφορετικά τα bytes από τους κατασκευαστές των αποθηκευτικών μέσων.

Θα πάω κόντρα στην micro$oft.... Θα βγάλω τους δύο SSD που ήδη έχω και θα χρησιμοποιώ και δισκέτα floppy...  σε windows XP, ( χρου που λένε).Έτσι για να τους την σπάσω. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε, δεν θα μας υποχρεώνει η κάθε πολυεθνική. Floppy και ζήτω η επανάσταση. 

Υ.Γ.  Θα πατάω το on  και θα κάνει 1-2 λεπτά να bootαρει και να ανοίξει το μηχάνημα. Θα θυμηθώ τα νιάτα μου!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...