Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@MySql Το contact cleaner της WD40 ή αντίστοιχης εταιρείας σχεδόν πάντα έχει επιτυχία. Η χρήση νερού στα ηλεκτρονικά κάποιες φορές τα καταστρέφει εντελώς.

Αν μπόρεσε να περάσει το σχετικά παχύρρευστο μείγμα VG/PG τότε το contact spray θα περάσει και αυτό.

Ακόμα και αν δεν φτιάξει αμέσως μετά το ψέκασμα δοκίμασε να το επαναλάβεις την επόμενη μέρα και να αφήσεις να δράσει άλλη μία μέρα.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.

Επειδή γράφτηκε πιο πάνω, ναι η ίδια η VG δεν είναι αγώγιμη, αλλά είναι υγροσκοπική, που σημαίνει ότι απορροφάει υγρασία από τον αέρα και το νερό είναι αγώγιμο. Αυτός είναι και ο λόγος που τα μοντάκια χαλάνε όταν συνεχώς περνάει υγρό από τον 510 κονέκτορα.

Γενικά μιλώντας, η ισοπροπυλική αλκοόλη είναι α) πάμφθηνη β) απόλυτα ασφαλής για ηλεκτρονικά. Τη βρίσκεις και στο φαρμακείο της γειτονιάς σου, εναλλακτικά όπως σου είπαν παραπάνω Σκρουτζ. Χρησιμοποίησε και μια μαλακή οδοντόβουρτσα (είμαι σχεδόν βέβαιος ότι και η σκληρή δεν θα σου κάνει πρόβλημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) και τρίψε λίγο την πλακέτα να φύγουν όλα τα υπολείμματα VG.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 11/6/2022 στις 4:55 ΜΜ, clampro είπε

Επειδή γράφτηκε πιο πάνω, ναι η ίδια η VG δεν είναι αγώγιμη, αλλά είναι υγροσκοπική, που σημαίνει ότι απορροφάει υγρασία από τον αέρα και το νερό είναι αγώγιμο. Αυτός είναι και ο λόγος που τα μοντάκια χαλάνε όταν συνεχώς περνάει υγρό από τον 510 κονέκτορα.

Γενικά μιλώντας, η ισοπροπυλική αλκοόλη είναι α) πάμφθηνη β) απόλυτα ασφαλής για ηλεκτρονικά. Τη βρίσκεις και στο φαρμακείο της γειτονιάς σου, εναλλακτικά όπως σου είπαν παραπάνω Σκρουτζ. Χρησιμοποίησε και μια μαλακή οδοντόβουρτσα (είμαι σχεδόν βέβαιος ότι και η σκληρή δεν θα σου κάνει πρόβλημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) και τρίψε λίγο την πλακέτα να φύγουν όλα τα υπολείμματα VG.

Φιλε μου δοκιμασα 3 φορες με contact cleaner αλλα δεν εγινε τιποτα θα δοκιμασω και με ισοπροπυλικη αλκοολη,

Το θεμα ειναι πως δεν δουλευει ολοκληρωτικα το πληκτρολογιο δεν ειναι οτι δεν δουλευουν καποια κουμπια ή καποια features του

Παω να το συνδεσω με καλωδιο ή bluetooth και δεν δειχνει να συνδέετε με τον υπολογιστη κανενα κουμπι δεν ανταποκρινεται και ουτε το backlight δουλευει.

Σε καθε περιπτωση θα δοκιμασω με ισοπροπυλικη αλκοολη να το κανω μπανιο σε ενα κουβα χωρις την μπαταρια και για ποση ωρα?

Υ.γ. οδοντοβουρτσα δεν περναει στο ενδιαμεσο της πλακετας με την "πλακετα" που ειναι κουμπωμενα τα switches λογω του οτι δεν ειναι hot swappable.

Ευχαριστώ

Δημοσ.
8 ώρες πριν, MySql είπε

Φιλε μου δοκιμασα 3 φορες με contact cleaner αλλα δεν εγινε τιποτα θα δοκιμασω και με ισοπροπυλικη αλκοολη,

Το θεμα ειναι πως δεν δουλευει ολοκληρωτικα το πληκτρολογιο δεν ειναι οτι δεν δουλευουν καποια κουμπια ή καποια features του

Παω να το συνδεσω με καλωδιο ή bluetooth και δεν δειχνει να συνδέετε με τον υπολογιστη κανενα κουμπι δεν ανταποκρινεται και ουτε το backlight δουλευει.

Σε καθε περιπτωση θα δοκιμασω με ισοπροπυλικη αλκοολη να το κανω μπανιο σε ενα κουβα χωρις την μπαταρια και για ποση ωρα?

Υ.γ. οδοντοβουρτσα δεν περναει στο ενδιαμεσο της πλακετας με την "πλακετα" που ειναι κουμπωμενα τα switches λογω του οτι δεν ειναι hot swappable.

Ευχαριστώ

Πληκτρολόγιο δεν έχω κάνει μπάνιο σε ισοπροπυλική για να σου πω, αλλά μινιατούρες που ήθελα να αφαιρέσω το χρώμα για να τις ξαναβάψω έχω αφήσει μέχρι και 24 ώρες και δεν έπαθαν τίποτα. Σημείωσε, ότι δεν είναι τα πλαστικά τους ίδια, ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνεις μια μικρή έρευνα πρώτα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, MySql είπε

Φιλε μου δοκιμασα 3 φορες με contact cleaner αλλα δεν εγινε τιποτα...

Φίλε μου, θα σου πω πως έσωσα ένα ακριβούτσικο logitech απο μια κούπα νεσκαφέ, πριν καμμια 10αριά χρόνια...

Πηρα 3 4λιτρα απεσταγμένο νερό απο σούπερ μάρκετ (10-12 ευρώ συνολικά) κι έριξα το ένα να ζεσταθεί μέσα σε μια κατσαρόλα. Κατόπιν τα έριξα και τα 3 μέσα σε μια λεκάνη κι εκεί μέσα έριξα το πληκτρολόγιο (ούτε το έλυσα ούτε τίποτα)... Το νερό ήταν χλιαρό στο χέρι όσο το νερό όταν κάνεις μπάνιο. Αρχισα τα πέρα-δώθε του πληκτρολογίου, το μέσα έξω απο το νερό, κλπ... Κανα τέταρτο αργότερα  το έβγαλα και το έστησα κατακόρυφα ωστε να φεύγουν τα νερά προς τα κάτω και το αφησα να στεγνώσει στον ήλιο για 2 μέρες... Μετά το πληκτρολόγιο δούλευε καλύτερα κι απο καινούργιο. Το απεσταγμένο νερό δεν αφήνει κατάλοιπα (άλλα και το απιονισμένο μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά χωρίς αγώγιμα κατάλοιπα...)

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 10/6/2022 στις 11:16 ΠΜ, filip123go είπε

Δεν είναι κάτι δύσκολο... Το σπρέι επαφών το παίρνεις έτοιμο και το ψεκάζεις. 
Η Ισοπροπυλική Αλκοόλη είναι ουσιαστικά καθαρό οινόπνευμα. Και τα 2 μπορείς να τα βρεις στο Σκρούτζ. 

Εαν δεν πιεις κάτι από τα δύο, θα είσαι οκ.

Screenshot_20220310_173751_com.facebook.lite_edit_634923825113012.jpg

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Rattlehead είπε

Screenshot_20220310_173751_com.facebook.lite_edit_634923825113012.jpg

μου θύμισες ένα διάστημα την "μόδα" να τρώνε παιδιά (μεγάλα στηνε εφηβεία όχι 5χρονα για να μην πω και ενήλικοι) τα καψουλάκια για το πλυντήριο πιάτων σαν challenge 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

μου θύμισες ένα διάστημα την "μόδα" να τρώνε παιδιά (μεγάλα στηνε εφηβεία όχι 5χρονα για να μην πω και ενήλικοι) τα καψουλάκια για το πλυντήριο πιάτων σαν challenge 

Δυστυχώς διανύουμε εποχές, που ο POTUS προτρέπει να πίνουμε χλωρίνη για την καταπολέμηση του κορονοιου ,καταστρέφοντας το γαστρικό σύστημα χιλιαδων Αμερικανών 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Μόνο που το Pod Epidemic δεν ήταν ποτέ epidemic. Ήταν ελάχιστοι οι έφηβοι οι οποίοι όντως ακολούθησαν τις βλακείες που έβλεπαν στο Youtube, οι περισσότεροι άνθρωποι που κατέληξαν νοσοκομείο από τέτοιο πράγμα ήταν μικρά παιδιά και γέροι με άννοια.

Τα media στην Αμερική πήραν το θέμα και έκαναν την τρίχα τριχιά κι εμείς συνεχίζουμε να το αναπαράγουμε σαν το παλικάρι στον Ευαγγελισμό που χρειάζεται 40 φιάλες αίμα 20 χρόνια τώρα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, clampro είπε

Μόνο που το Pod Epidemic δεν ήταν ποτέ epidemic. Ήταν ελάχιστοι οι έφηβοι οι οποίοι όντως ακολούθησαν τις βλακείες που έβλεπαν στο Youtube, οι περισσότεροι άνθρωποι που κατέληξαν νοσοκομείο από τέτοιο πράγμα ήταν μικρά παιδιά και γέροι με άννοια.

Τα media στην Αμερική πήραν το θέμα και έκαναν την τρίχα τριχιά κι εμείς συνεχίζουμε να το αναπαράγουμε σαν το παλικάρι στον Ευαγγελισμό που χρειάζεται 40 φιάλες αίμα 20 χρόνια τώρα...

για να μιλάμε για 7000 υποθέσεις και να μπαίνει το facebook και youtube στην διαδικασία να κατεβάζει τα βίντεο με το challenge και να κάνει διαφημιστικά κτλ για το πόσο επικίνδυνο ειναι δεν το λες και ουρμπανιά https://en.wikipedia.org/wiki/Consumption_of_Tide_Pods

15 λεπτά πριν, clampro είπε

Ναι και αυτό άλλο καλό :P τι γίνεται φαγαμε όλοι memeberberries ? :P

120004669_3514388398613231_2914099299951

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.

Yeah I member 🤣

Φαίνεται απίστευτο, αλλά το είδα πρόσφατα στο FB. Και να θέλω να το ξεχάσω δεν με αφήνουν.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπερα, παιδια οφειλω ενα update με πολυ προσπαθεια ξανα δουλεψε το πληκτρολογιο και ευχαριστωγια την βοηθεια σας
Χρησιμοποιησα σπρευ επαφων, λεκανη γεματη με Ι.Α και οινόπνευμα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...