gianso Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Καλησπερα σας, Η γραμμη μου με fritzbox 7530ax εχει τα παρακατω στατιστικα : Σε σχεση με αλλα screenshot που βλεπω στο forum : 1) δε φαινεται η αποσταση απο το κεντρο (απο το attenuation καταλαβαινω οτι ειμαι καλα / κοντα). 2) δε φαίνεται το προφιλ. Πιστευετε οτι εχει αξια να μιλησω με το support ? 1) G.INP βλεπω κλειστο , ειμαι σε fast path αλλα δε ξερω αυτο μπορουν να το ανοιξουν ? Εχω διαβασει πωσ βοηθαει. 2) Το attainable ειναι 2.5 και 0.4 πανω σε up / down , πωσ μπορω να το "ξεζουμισω" χωρις το tweak που διαβαζω ? Μπορουν απο το 13888 να κανουν καποια ρυθμιση ? Πωσ μπορω να το ζητησω ? αλλαγη προφιλ ? Ευχαριστώ για τη βοήθεια !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
genikos85 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 19 ώρες πριν, gianso είπε Καλησπερα σας, Η γραμμη μου με fritzbox 7530ax εχει τα παρακατω στατιστικα : Καλησπέρα. Σε σχεση με αλλα screenshot που βλεπω στο forum : 1) δε φαινεται η αποσταση απο το κεντρο (απο το attenuation καταλαβαινω οτι ειμαι καλα / κοντα). Με 14 attenuation είσαι κοντά στο 1.5 χιλιόμετρο. 2) δε φαίνεται το προφιλ. ADSL2+ (ITU G.992.5) Annex M Πιστευετε οτι εχει αξια να μιλησω με το support ? Ναί έχει αξία , ζήτησε τους να σου πάνε το SNR στο 9 που είναι το default της Cosmote να πάρεις λίγη ταχύτητα ακόμα. 1) G.INP βλεπω κλειστο , ειμαι σε fast path αλλα δε ξερω αυτο μπορουν να το ανοιξουν ? Εχω διαβασει πωσ βοηθαει. Νομίζω πως αυτό αφορά μόνο VDSL. 2) Το attainable ειναι 2.5 και 0.4 πανω σε up / down , πωσ μπορω να το "ξεζουμισω" χωρις το tweak που διαβαζω ? Μπορουν απο το 13888 να κανουν καποια ρυθμιση ? Πωσ μπορω να το ζητησω ? αλλαγη προφιλ ? Άμα σηκώνει η περιοχή VDSL γιατί όχι. Ευχαριστώ για τη βοήθεια !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gianso Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, genikos85 είπε Σε ευχαριστώ για τα σχόλια. Με έβαλαν σε snr 9 αλλά αυτό βελτίωσε μόνο το down όχι το up. Στη περιοχή μου επίσης έχει μόνο adsl24 ή ftth που για εξοχικό σπίτι (πολυκατοικία ) δεν είναι επιλογή για πολλούς λόγους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagelis2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Αν δες θες ftth μετά πας σε κάποιο πακέτο unlimited κινητής.. Αλλά ftth θα πάνε όλοι σιγά σιγά κάποτε θα πας και εσύ και δεν νομίζω να βάλουν vdsl καμπίνες αν έχουν βάλει ftth στην περιοχή... (μπορεί και να βάλουν όμως κανείς δεν ξέρει).. Το up σε adsl είναι τραγικό αν σε νοιάζει περισσότερο το upload.. Άρα για ftth σε κόβω και σύντομα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gianso Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 13 ώρες πριν, vagelis2019 είπε Αν δες θες ftth μετά πας σε κάποιο πακέτο unlimited κινητής.. Αλλά ftth θα πάνε όλοι σιγά σιγά κάποτε θα πας και εσύ και δεν νομίζω να βάλουν vdsl καμπίνες αν έχουν βάλει ftth στην περιοχή... (μπορεί και να βάλουν όμως κανείς δεν ξέρει).. Το up σε adsl είναι τραγικό αν σε νοιάζει περισσότερο το upload.. Άρα για ftth σε κόβω και σύντομα.. Ευχαριστώ για το σχόλιο φίλε μου. Τα θέματα είναι 2 που βλέπω. 1) στη πολυκατοικία τους κυνηγάω για 20ευρο το χρόνο ρεύμα για τη ΔΕΗ και δε τα δίνουν οι μισοί (και έρχομαι μόνο καλοκαίρι σκέψου). Συνεπώς άντε να βγάλω άκρη γιατί αν καταλαβαίνω για πολυκατοικία πρέπει να συμφωνήσουν όλοι! 2) στους δύσκολους οικονομικά καιρούς το κατεξοχήν είναι πιο οικονομικό με διαφορά από ftth (έχω ftth στην Αθήνα αλλά δύσκολα να πληρώσω και για το εξοχικό). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johntaxmi Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 50 λεπτά πριν, gianso είπε 1) στη πολυκατοικία τους κυνηγάω για 20ευρο το χρόνο ρεύμα για τη ΔΕΗ και δε τα δίνουν οι μισοί (και έρχομαι μόνο καλοκαίρι σκέψου). Συνεπώς άντε να βγάλω άκρη γιατί αν καταλαβαίνω για πολυκατοικία πρέπει να συμφωνήσουν όλοι! Δεν ισχύει το "για πολυκατοικία πρέπει να συμφωνήσουν όλοι". Σε περίπτωση που η πολυκατοικία σου υποστηρίζει σύνδεση τύπου FTTH (FiberToTheHome) και εσύ προσωπικά θέλεις να βάλεις σύνδεση FTTH, ακόμα και αν κανένα από υπόλοιπα μέλη της πολυκατοικίας σου δεν θέλουν, δεν μπορεί να σου πει κανείς τίποτα, καθώς μόνο και ένα άτομο να θέλει στην πολυκατοικία (δηλαδή εσύ) η εργασίες της εγκατάστασης ξεκινάνε κανονικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gianso Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 5 λεπτά πριν, johntaxmi είπε Δεν ισχύει το "για πολυκατοικία πρέπει να συμφωνήσουν όλοι". Σε περίπτωση που η πολυκατοικία σου υποστηρίζει σύνδεση τύπου FTTH (FiberToTheHome) και εσύ προσωπικά θέλεις να βάλεις σύνδεση FTTH, ακόμα και αν κανένα από υπόλοιπα μέλη της πολυκατοικίας σου δεν θέλουν, δεν μπορεί να σου πει κανείς τίποτα, καθώς μόνο και ένα άτομο να θέλει στην πολυκατοικία (δηλαδή εσύ) η εργασίες της εγκατάστασης ξεκινάνε κανονικά. Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση είχα εντελώς λάθος εικόνα για το θέμα!! Ενδιαφέρον ακούγεται αυτό αλλά σκέφτομαι το κόστος καθώς το χειμώνα θα πληρώνω σταθερά λεφτά χωρίς να το αξιοποιώ!! Μαλλον το πιο συμφέρον είναι 5g mifi από Vodafone μιας και υπάρχει 5g κεραία κοντά στο εξοχικό και 200αρια πακέτα το καλοκαίρι με 25 το μήνα ή 29 (κάπου εκεί παίζει η τιμή αν έχω δει καλά). μάλλον από του χρόνου μιας και έχω πληρώσει φέτος όλο το χειμώνα το κατεξοχήν ας το αξιοποιήσω και λίγο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα