Asterakias Δημοσ. 5 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2004 η αλήθεια είναι ότι μάλλον δεν μπορώ να συνεχίσω να κολουθώ αυτό το Forum... Εννοείται ότι βάζουμε ανεμιστήρα πάνω στις ψύκτρες γιατί η ροή αέρα του περιβάλλοντος δεν είναι επαρκής ... αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν συγκρίνεται με το αν είναι ανοικτό ή όχι το κουτί... και στις δύο περιπτώσεις έχεις το ίδιο πράγμα ... γρήγορη ροή αέρα πάνω από την ψύκτρα... απλά αυτός ο ανεμιστήρας παίρνει από κάπου αέρα και τον σπρώχνει πάνω στην επιφάνεια της ψύκτρας... αυτό το κάπου στην περίπτωση που είναι ανοικτό το κουτί έχει χαμηλότερη θερμοκρασία όταν το κουτί είναι ανοικτό ... κι ας αποδείξει κανείς το αντίθετο... θα το χαρώ ιδιαίτερα... αλλά θέλω την πατέντα...
KWSN_Men Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 Οπότε με ανοιχτό το κουτί έχουμε συνέχεια παροχή κρύου αέρα στην ψύκτρα καθώς με κάποιο μαγικό τρόπο ανακυκλώνεται σε όλο το δωμάτιο; Γιατί πραγματικά θα ήθελα να μάθω που πηγαίνει ο ζεστός αέρας που έχει περάσει μέσα από τη ψύκτρα. Μένει εκεί κοντά μήπως;
Asterakias Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 1. ο ζεστός αέρας που απάγεται από την ψύκτρα λόγω πίσεσης από τον ανεμιστήρα λόγω της υψηλότερης θερμοκρασίας του είναι "ελαφρύτερος" με αποτέλεσμα να κινείται μόνος του ανοδικά, εν αντιθέσεις με τον ψυχρότερο "βαρύ" άέρα ο οποίος κινείται καθοδικά ... φαντάσου λοιπόν πόσο δυσκολότερο είναι να έχεις ψυχρό αέρα με δύο ανεμιστηράκια απλώς μέσα στο κουτί σε σχέση με το να το έχεις ανοικτό ... 2. Όπως ξαναείπα, αν στην περίπτωση με το ανοικτό κουτί όπως ισχυρίζεσαι είχαμε υψηλότερες θερμοκρασίες τότε θα είχες ένα κουτί μέσα σε ένα δωμάτιο που παράγει θερμότητα, ψύχεται από το εξωτερικό περιβάλλον (δωμάτιο) το οποίο είναι υψηλότερης θερμοκρασίας από ένα κουτί με δύο ανεμιστηράκια ! ! ! πώς είναι δυνατόν να ψύχεται (να παίρνει κρύο αέρα το κουτί από τα ανεμιστηράκια, γιατί αυτή είναι η λογική της ροής αέρα... να φέρνει πιο κρύο αέρα πάνω στην ψύκτρα...) ένα κουτί χαμηλότερης θερμοκρασίας από ένα υψηλότερης θερμοκρασίας περιβάλλον; δεν ακούγεται τουλάχιστον άτοπο;
StavrosD Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 Πρόβλημα για τον υπολογιστή δεν υπάρχει. Για τον χρήστη όμως υπάρχει. Oι συχνότητες των επεξεργαστών είναι ίσες ή μεγαλύτερες από των κινητών, και η ισχύς που εκπέμπουν είναι υπερπολλαπλάσια (Ένας καινούργιος P4 μπορεί να καταναλώνει 100+W, από το οποία ακόμα και το 1/1000 να εκπέμπει είναι πολύ. Τα κινητά είναι λένε ότι είναι επικίνδυνα. και δεν εκπέμπουν συνέχεια. Ο επεξεργαστής εκπέμπει συνέχεια ακτινοβολία.) Και αν απορείτε γιατί δεν κυκλοφορούν ολοκληρωμένοι υπολογιστές με διαφανή κουτιά, αλλά κυκλοφορούν τα κουτιά μόντα τους, είναι επειδή δεν έχουν ηλεκτρομαγνητική προστασία και δεν μπορούν να πάρουν έγκριση ECC (ή κάπως έτσι λέγεται). Αντίθετα τα κουτιά μόνα τους χωρίς ηλεκτρονικά, θεωρούνται ακίνδυνα και λαμβάνει ο καθένας την ευθύνη μόνος του με το να το χρησιμοποιεί στον υπολογιστή του. Πάντως και εγώ δεν αντέχω στον πειρασμό να έχω το κουτί ανοιχτό, και ας ξέρω τους πιθανούς κινδύνους.
OPC Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 1. ο ζεστός αέρας που απάγεται από την ψύκτρα λόγω πίσεσης από τον ανεμιστήρα λόγω της υψηλότερης θερμοκρασίας του είναι "ελαφρύτερος" με αποτέλεσμα να κινείται μόνος του ανοδικά' date=' εν αντιθέσεις με τον ψυχρότερο "βαρύ" άέρα ο οποίος κινείται καθοδικά ... φαντάσου λοιπόν πόσο δυσκολότερο είναι να έχεις ψυχρό αέρα με δύο ανεμιστηράκια απλώς μέσα στο κουτί σε σχέση με το να το έχεις ανοικτό ... 2. Όπως ξαναείπα, αν στην περίπτωση με το ανοικτό κουτί όπως ισχυρίζεσαι είχαμε υψηλότερες θερμοκρασίες τότε θα είχες ένα κουτί μέσα σε ένα δωμάτιο που παράγει θερμότητα, ψύχεται από το εξωτερικό περιβάλλον (δωμάτιο) το οποίο είναι υψηλότερης θερμοκρασίας από ένα κουτί με δύο ανεμιστηράκια ! ! ! πώς είναι δυνατόν να ψύχεται (να παίρνει κρύο αέρα το κουτί από τα ανεμιστηράκια, γιατί αυτή είναι η λογική της ροής αέρα... να φέρνει πιο κρύο αέρα πάνω στην ψύκτρα...) ένα κουτί χαμηλότερης θερμοκρασίας από ένα υψηλότερης θερμοκρασίας περιβάλλον; δεν ακούγεται τουλάχιστον άτοπο; [/quote'] Καταρχάς να πάρω θέση και να πω ότι συμφωνώ με τα λεγόμενα του KWSN_Men όσων αφορά την αποτελεσματικότερη ψύξη του case. Θα ήθελα να πω κάτι το οποίο πρόσεξα στο δικό μου το pc μετά απο πειράματα (είχα ΠΟΛΥ ελεύθερο χρόνο). Ένα όμορφο απόγευμα πρόσεξα ότι η πόρτα του δωματίου μου χτυπούσε απο το ρεύμα που έκανε.Δλδ απο την μπαλκονόπορτα του δωματίου μου έμπαινε αέρας και εβγαινε απο την απέναντι μπαλκονόπορτα. Δοκίμασα να δημιουργήσω αυτήν την κατάσταση μέσα στο pc μου και έβγαλα το μπροστινό πορτάκι μιας θήκης που ήταν για μελλοντικό drive. Παρατήρησα ότι η system temp μου είχε πέσει 4-5 βα8μούς. Οκ,πρόχειρος τρόπος οπότε φαντάσου να βάλεις απο μπροστά 2 fan να χώνουν αέρα και 2 απο πίσω να βγάζουν. Ίσως να μου πείς ότι έτσι ειναι πιο λογικό η θερμοκρασία να είναι χαμηλότερη με ανοιχτο το case.Ωραία.Η απάντηση είναι : Οπότε με ανοιχτό το κουτί έχουμε συνέχεια παροχή κρύου αέρα στην ψύκτρα καθώς με κάποιο μαγικό τρόπο ανακυκλώνεται σε όλο το δωμάτιο; Γιατί πραγματικά θα ήθελα να μάθω που πηγαίνει ο ζεστός αέρας που έχει περάσει μέσα από τη ψύκτρα. Μένει εκεί κοντά μήπως; Σε ένα κλειστό χώρο όπου επιλέγεις ΕΣΥ την διαδρομή του αέρα (απο μπροστά θα μπαίνει και απο πισω θα βγαίνει) δεν είναι λογικό να έχεις καλύτερη απομάκρυνση του ζεστού αέρα όπου δεν τον θες μέσα στο case? Άλλωστε γιατί πέρνουμε ανεμιστήρες δωματίου?Για να μας φυσάνε κρύο αέρα.Αυτό κάνουν και οι μπροστινοί fans.Φυσάνε τον ζεστό αέρα μέχρι να τον παραλάβουν οι πίσω fans και να τον αφαιρέσουν τελείως απο το case και πάει λέγοντας. Και κάτι ακόμα.Ο άνθρωπος που έχει 36,6 βαθμούς θερμοκρασία σώματος και με τον αέρα περιβάλλοντος σκάει.Πόσο μάλιστα μια cpu ή ένας hdd ή μια vga όπου περνάνε ρεύματα και μπορεί να αναπτύξει μεγαλύτερες θερμοκρασίες απο το ανθρώπινο σώμα. Πιστεύω πως αυτό που είχα μέσα στον εγκέφαλο μου (λέμε τώρα ) το έβαλα σε μια σειρά και να μπορέσετε να βγάλετε άκρη και να μην ψάχνετε το Ρωσοτσετσένικο λεξικό
deviant Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Εγώ παντος παρολο που εχω και 2 ανεμιστρακια ενα κατω ποy βαζει αερα και ενα πανω πισω που βγαζει χτυπα 65 οC στο χαλαρο... Αλλά τώρα τον έχω ανοικτό και έναν κανονικό ανεμιστήρα να ρίχνει αέρα πάνω στη ψήκτρα του επεξεργαστη... (εχω athlon xp 2000)
Asterakias Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 ΣΥμφωνώ απόλυτα με το σύστημα ψύξης με δύο fans... άλλωστε σωστή η συλλογιστική του ... και τα αποτελέσματά του ... διαφωνώ με το γεγονός ότι υπάρχει περίπτωση να επιτύχεις καλύτερες θερμοκρασίες έτσι παρά με ανοικτό κουτί ...
KWSN_Men Δημοσ. 8 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2004 Είτε κάποιος το παίζει ηλίθιος είτε είναι. Θα μπορούσες φίλε Asterakias να μου πεις ΠΟΥ είπα ότι το εξωτερικό περιβάλλον θα είναι θερμότερο από τον αέρα μέσα στο κουτί; Άρχισε να καταντάει εκνευριστικό το να αλλοιώνεις αυτά που λέω για να αποδείξεις την ανοησία που λες.
Asterakias Δημοσ. 8 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2004 Καταρχάς δε θα ήταν άσχημο να μάθεις να φέρεσαι πιο όμορφα ... δεν σου απέδωσα χαρακτηρισμούς, αλλά είναι αλήθεια ότι ανόητα ασχολήθηκα τόσο με αυτό το θέμα ... να ξανακάνω quote το μύνημά σου ... Θα επαναλάβω κάτι: Εάν και εφόσον υπάρχει σωστή ροή αέρα μέσα στο κουτί' date=' με κλειστό κουτί οι θερμοκρασίες θα είναι ΠΑΝΤΑ χαμηλότερες από ότι με ανοιχτό.[/quote'] και στο προηγούμενο post έγραψες ... Είτε κάποιος το παίζει ηλίθιος είτε είναι. Θα μπορούσες φίλε Asterakias να μου πεις ΠΟΥ είπα ότι το εξωτερικό περιβάλλον θα είναι θερμότερο από τον αέρα μέσα στο κουτί; Άρχισε να καταντάει εκνευριστικό το να αλλοιώνεις αυτά που λέω για να αποδείξεις την ανοησία που λες. εν πάσει περιπτώσει δικαίωμά σου να μη δέχεσαι την άποψή μου δεν έχω πρόβλημα... αλλά το μόνο που έχεις κάνει είναι αντίλογος στην δικιά μου τεκμηρίωση περί της απόψεώς μου παρά επιχειρηματολογία στη δική σου ... 1. Η ροή αέρα ευννοεί την καλύτερη ψύξη' date=' αφού φέρνει ψυχρότερο αέρα από έξω, σωστά; 2. Αν φέρνει ψυχρότερο αέρα από έξω τότε έξω έχει χαμηλότερη θερμοκρασία από ότι στο εσωτερικό .... και τώρα εξήγησέ μου αν μπορείς πώς έχεις χαμηλότερες θερμοκρασίες με κλειστό το κουτί ... ΤΟ ότι[b'] δεν [/b]κατάλαβες λέξη από ότι είπα δεν με κάνει ούτε ηλίθιο ούτε έξυπνο ... πολύ δε περισσότερο όταν έχω εξηγήσει τις προθέσεις μου... Λάθος μου που ξεκίνησα να ασχολούμαι τελικά, γιατί σκόπευα να μάθω κι όχι να εκνευριστώ... P.S. Το ότι δε χρησιμοποιώ τη γλώσσα που μιλάς είναι απλά επειδή σέβομαι όλους τους υπολοίπους...
KWSN_Men Δημοσ. 8 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2004 Θα επαναλάβω κάτι: Εάν και εφόσον υπάρχει σωστή ροή αέρα μέσα στο κουτί, με κλειστό κουτί οι θερμοκρασίες θα είναι ΠΑΝΤΑ χαμηλότερες από ότι με ανοιχτό. Στα μαθήματα αγγλικών υπάρχει μια ενότητα που ονομάζεται reading comprehension. Είναι καιρός να μπει πιστεύω και στα ελληνικά σχολεία. Σε ποιο σημείο από τις δύο παραπάνω προτάσεις λέω ότι θα έχεις θερμοκρασίες χαμηλώτερες από του περιβάλλοντος; Αυτό που ξεκάθαρα λέω είναι ότι με σωστή ροή αέρα οι θερμοκρασίες του συστήματος θα είναι χαμηλώτερες. Αν εσύ τα διαβάζεις όπως θες, είναι άλλο θέμα. Εγώ λοιπόν που δεν καταλαβαίνω αυτά που λες, ισχυρίζομαι ότι αν μέσα στο δωμάτιό μου έχει 40 βαθμούς και βάλω έναν ανεμιστήρα θα είμαι πιο δροσερά από αν το δωμάτιο έχει 35 και δεν έχω ανεμιστήρα. Το ότι το παίζεις φυσικός και δεν μπορείς να καταλάβεις ότι η κίνηση αέρα με ταχύτητα (έστω και ελαφρώς θερμότερου) πάνω σε μια επιφάνεια θα απάγει θερμότητα σε μεγαλύτερες ποσότητες από αέρα που είναι στατικός, μάλλον εσένα εκθέτει και τις γνώσεις σου περί φυσικής. Και μη μου πεις ότι ο αέρας θα κινείται λόγω διαφοράς θερμόκρασίας, γιατί καταλαβαίνεις και εσύ ότι σε σχέση με τις ταχύτητες που δίνει το ανεμιστηράκι είναι αστείο να το αναφέρεις καν. Αν σε προσβάλει ότι λέω ότι κάνεις τον ηλίθιο τότε σταμάτα να τον κάνεις.
Asterakias Δημοσ. 8 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2004 Στα ελληνικά σχολεία διδάσκουν και φυσική... Αυτό που ξεκάθαρα λέω είναι ότι με σωστή ροή αέρα οι θερμοκρασίες του συστήματος θα είναι χαμηλώτερες. θα είναι χαμηλότερες από τι; είμαι σίγουρος βέβαια ότι όντας γνώστης του λέγειν σου θα είσαι σε θέση να ξέρεις ότι και στα ελληνικά όπως και σε όλες τις υπόλοιπες γλώσσες του κόσμου όταν κάνω σύγκριση αναφέρω τι συγκρίνω ... αυτό περί μαθημάτων ελληνικών σχολείων και ποιοι κατανοούν... Αν εννοείς λοιπόν ότι θα είναι χαμηλότερες από το να έχεις ανοικτό το κουτί σου, τότε για ακόμη μία φορά σου λέω πως αποκλείεται... βάλε ό.τι ανεμιστηράκια θέλεις και τοποθέτησέ τα όπως θέλεις (χωρίς να χρησιμοποιήσεις άλλο ψυκτικό μέσο από τον αέρα σε θερμοκρασία του περιβάλλοντος του κουτιού χώρου και δες θερμοκρασία) ... τώρα βγάλε τα ανεμιστήρια και άνοιξε το κουτί ... τα αποτελέσματα θα μιλήσουν από μόνα τους ... Ακολούθησε λίγο τη συλλογιστική μου ... ελάχιστα ... και η αλήθεια είναι ότι χαρακτηρίζει κάποιος που δεν έχει κάτι άλλο να κάνει, π.χ. να αποδείξει την αλήθεια του λόγου του ... ως γνωστόν επιτίθεται αυτός που δεν έχει επιχειρήματα... και το να σε χαρακτηρίσω από ένα Forum μου είναι απεχθές (όσο κι αν το επιδιώκεις) γιατί είναι άνευ ευθύνης και συνεπειών ... Περί .. απαγωγής θερμότητας με ροή αέρα ... Η ροή θερμότητας είναι θεμιτή στην ψύξη αν και εφόσον ο αέρας που διαβιβάζεται πάνω από μία επιφάνεια είναι ψυχρότερος από αυτή... θυμήσου το αυτό όταν μου ζητάς σε κλειστό κουτί (υψηλότερη θερμοκρασία αέρα που περνάει πάνω από την ψύκτρα σε σχέση με ανοικτό κουτί) να έχω χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με το να το έχω ανοικτό... Στην περίπτωση που προτείνεις εσύ έχουμε μεγαλύτερη ροή αέρα (κατ' εσέ πάντα) αλλά θερμότερου πάνω από την ψύκτρα... Στην περίπτωση που λέω εγώ πως θα έχουμε χαμηλότερη θερμοκρασία έχουμε χαμηλότερη ροή αέρα (κατ' εσέ) αλλά τουλάχιστον 6-7 βαθμούς διαφορά αέρα που περνάει πάνω από την ψύκτρα... για τις ταχύτητες που προσφέρει το ανεμιστηράκι σε σχέση με το να έχω ανοικτό το κουτί απλά δε θα σχολιάσω ... είναι μία τόσο μεγάλη κουβέντα που αν αυτή δεν οδηγεί πουθενά, αυτή δεν πρέπει καν να ξεκινήσει... επίσης το δροσερά σημαίνει ότι θα έχω αίσθηση χαμηλότερης θερμοκρασίας... η θερμοκρασία θα είναι σιγουρα υψηλότερη... και οι αισθήσεις αν θυμάμαι καλά γελιούνται ...
Angelcrow Δημοσ. 8 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2004 Φυσικά κλειστό κουτί με καλή ροή αέρα έχω το 6α19 με 2χ 12cm ανεμιστήρες. έναν μπροστά κάτω κοντά στους σκληρούς και έναν πίσω.Το κουτί ερμητικά κλειστό.Στρογγυλά καλώδια ακόμα και στο floppy. και πάνω στην ψύκτρα την box του επεξεργαστή έχω βάλει ανταπτοράκι για 8cm ανεμιστήρα και έναν zalman 8cm. Και το πρόγραμμα της μητρικής δείχνει 46-50 τώρα το καλοκαίρει ενώ το χειμώνα 39-43 Και το κουτί κάτω από το γραφείο χωρίς να μου καταλαμβάνει χώρο και υπάρχει και καλή ροή αέρα Και δεν με νοιάζει τίποτα. Και τι έγινε που ανέβηκε η θερμοκρασία σιγά τα λάχανα δεν με νοίαζει καθόλου και όσο για τη σκόνη υπάρχει φιλτρο στον μπροστικό ανεμηστήρα Αλλά το κουτί πήγε μόνο του 45ευρώ Ότι πληρώνεις αγοράζεις Ένας φίλος μου που έκανε mod στο κουτί με 12cm (ball bearing με ρύθμιση στροφών 25ευρώ) ανεμιστήρα στα πλάγια ο οποίος χτυπάει τον αέρα μεταξύ κουτιού και κάρτας γραφικών και έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες κατά την άποψη του το δικό μου κουτί είναι καλύτερη λύση γι αυτόν και λιγότερο φασαρίοζικη Καλή η χαρά της δημιοουργίας αλλά κοστίζει σε χρήμα και σε χρόνο, αγοράζεις κάτι καλό από την αρχή και ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!! ή τουλάχιστον την δεύτερη φορά δεν κάνεις το ίδιο λάθος
Asterakias Δημοσ. 8 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2004 και για να τελειώνουμε ... όντας γνώστης στοιχειώδους φυσικής ... Α' Θερμοδυναμικός Νόμος ...
georgeadams Δημοσ. 8 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2004 Μετράμε ήδη 5 σελίδες και 75 μυνήματα σε αυτό το topic αλλά δεν βλέπω να καταλήγουμε κάπου. Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να πείσει ο ένας τον άλλο, παρ' όλα τα επιχειρήματά σας. Ας σταματήσουμε λοιπόν εδώ κι ας μην χαλάμε τις καρδιές μας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.