Narayan Δημοσ. 20 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2004 Για καθαρισμό της σκόνης --> ένα μαλακό πινέλο κάνει τη δουλειά
Mapas Δημοσ. 20 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2004 Εγώ πάντως έχω πολύ λιγότερο θόρυβο με κλειστό το κουτί. Τι σας πειράζει να έχει λίγο υψηλότερη θερμοκρασία μέσα στο κουτί όταν είναι κλειστό; Αν αρχίσουν κολλήματα/reboot κτλ τότε εντάξυ ανοίξτε το ή και δυναμώστε τους ανεμιστήρες. Αλλιώς τι πειράζει να λειτουργεί σε λίγο ψηλότερη θερμοκρασία???? Εμένα το κουτί μου είναι αρκετά ζεστό (το νιώθεις και με το χέρι στο σασί) παρόλο που έχει 2 ανεμιστήρες να φυσάν αέρα έξω και έναν να βάζει, αλλά δεν μου έχει κολήσει ποτέ και ας είναι ανοιχτό 24/7... Οι ανεμιστήρες είναι χαμηλωμένοι ώστε να λειτουργούν εντελώς αθόρυβα και ο σκληρός είναι τοποθετημένος κάτω στο κουτί (μπροστά από τον ανεμιστήρα που βάζει αέρα) και πατάει πάνω σε ηχομονωτικό αφρώδες υλικό (το υλικό που έχουν τα studio ηχογράφισης και μοιάζουν με αυγοθήκες αλλά λεπτό, 0.5cm)για να μήν μεταφέρονται δονήσεις. Επίσης δεξιά και αριστερά και πάνω από τον σκληρό έχω βάλει από αυτό το ηχομονωτικό υλικό (δεν ακουμπάει στον σκληρό, είναι κάτι σαν κουτί γύρω γύρω απο τον ανεμιστήρα που βάζει αέρα και μέσα στο κουτί είναι ο σκληρός). Είναι πολύ αποτελεσματικό γιατί κόβει πλήρως τις υψηλές συχνότητες του σκληρού... Όσον αφορά για το θέμα σκόνη, τον ανοίγω standar μία φορά τον μήνα (όλο και κάτι θα βάλω/βγάλω) και του ρίχνω ένα καλό φύσιμα κυρίως στην ψύκτρα της cpu και της gpu....
peterp@n^ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2004 με κλειστό το κουτί πάντα έχω μεγαλύτερη θερμοκρασία απο ότι με ανοιχτό. Ok!! kleisto kouti=megalyteri thermokrasia Και μεγαλύτερη θερμοκρασία = θόρυβος από τα ανεμιστηράκια. megaliteri thermokrasia = thorivos apo ta anemistirakia kleisto kouti=megalyteri thermokrasia Ara esy kataleigeis sto symperasma oti: kleisto kouti=thorivos apo ta anemisthrakia Periergo, sto diko mou kouti symvainei to antitheto!! Diladi otan anoigeis to kouti ta anemisthrakia akougontai ligotero??? Δεν με πειράζει η θερμοκρασία, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΘΟΡΥΒΟ και σ'αυτό είμαι απόλυτος. Den se peirazei i thermokrasia = ksilwneis ta anemistirakia!!! Kai tautoxrona epitigxaneis kai "na min exeis thorivo"!! Einai aplo!!!
KWSN_Men Δημοσ. 21 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2004 Αν θέλετε ακούτε. Αν όχι... Φτιάχτε την κυκλοφορία του αέρα μέσα στο κουτί σας. Θα επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα και σε θερμοκρασίες και σε θόρυβο.
LEFteriz Δημοσ. 21 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2004 Σύμφωνω με τον φίλτατο KWSN.... Η ροή μέσα στο κουτί είναι πολύ βασικό... Ένας ανεμιστήρας στη βάση του κουτιού να βάζει αέρα, κι ένας δίπλα από τον CPU να βγάζει... Για να μην ανοίγω καινούριο τόπικ, έχει κανεις να προτείνει καλό ανεμιστήρα κουτιού 120mm γιατί αυτούς που έχει το κουτί είναι χαμηλών στροφών. πχ κάτι σε 2000rpm
Dark_son20 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2004 apo oti exw dei den iparxoun sto hac 2000strofon alla ekei pano...den ksero pws mporoun na erthoun...
whiteman7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2004 kai emena me kleisto to kouti ta anemistirakia mou xalane ton kosmo apo ton forybo
DarkOrion Δημοσ. 26 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2004 paides, kai egw sunexeia anoixto to eixa akoma kai ton xeimwna kai twra me tis zestes o upologistis kollouse (skepsou oti kollouse akoma kai stin epifaneia ergasias otan emene anoixtos xwris na kanei pragmatika tipota gia misi wra) . afou apofasisa na agorasw kainourio pc eipa na to anoiksw teleiws to palio. evgala tin psiktra tis cpu kai eida oti eixe panw tosi skoni kai xnoudi pou dimiourgouse ena strwma panw stin psiktra anamesa stis egkopes kai o aeras den mporouse na perasei mesa. afou to katharisa, ta evala ola pali pisw kai twra o upologistis einai anoixtos 2 meres, na paizei varia paixnidia (far cry, unreal tournament, sacred klp) na katevazei apo pisw arxeia apo to internet kai den exw kanena provlima.
Asterakias Δημοσ. 1 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2004 Επειδή έχω διαβάσει αρκετές απόψεις και όλες υπό συνθήκες μπορεί να είναι αληθείς ... 1. Καταρχάς δεν υπάρχει καμία περίπτωση με ανοικτό το κουτί να μην επιτυγχάνεις χαμηλότερες θερμοκρασίες, και μάλιστα αρκετούς βαθμούς χαμηλότερα ... εκτός αν μέσα το κουτί υπάρχει ένα air condition ώστε να εξάγει τη θερμότητα από το κουτί στη μεγάλη δεξαμενή --> δωμάτιο, περιβάλλον ... δεν υπάρχει καμία περίπτωση χωρίς ενεργητική μεταφορά θερμότητας να επιτύχεις χαμηλότερες θερμοκρασίες εντός του κουτιού ... αλλιώς θα λεγόταν ψυγείο... ιδιαίτερα δε όταν έχεις και αρκετές πηγές παραγωγής θερμότητας (σκληροί δίσκοι, επεξεργαστής, κτλ...) (όποιος το πετύχει αυτό να με πάρει τηλέφωνο να κατοχυρώσω την πατέντα! ) 2. Υπάρχει περίπτωση με κλειστό το κουτί να παράγεται μεγαλύτερος θόρυβος σε κάποια συστήματα... ιδιαίτερα αν η ιδιοσυχνότητα συντονισμού του μηχανικά κινούμενου μέρους (ανεμιστηράκι) για κάποιο λόγο (π.χ. σκόνη--> αλλαγή βάρους) συμπέσει με την ιδιοσυχνότητα συντονισμού του ακίνητου μέρους (κουτί υπολογιστή...) ... τότε λόγω συντονισμού ο θόρυβος είνια μεγαλύτερος... Σίγουρα μία από τις καλύτερες λύσεις είναι μία καλή ροή αέρα και κλειστό το κουτί, με χαμηλόστροφα ανεμιστηράκια που καθαρίζονται συχνά ή λασκάρουμε ελαφρά τις βίδες αν "φωνάζουν" και μία πολύ καλή ψύκρα στον επεξεργαστή ... ένας παράγοντας που είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικός είναι η καλή επαφή της ψύκτρας με τον επεξεργαστή, καθότι μία καλή θερμοαγώγιμη σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να μας ωφελήσει ακόμη και 3-4 βαθμούς Κελσίου, που καλοκαίρι εν Ελλάδει δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη θερμοκρασιακή διαφορά ... Συγγνώμη για το μακρύσκελο post, ελπίζω να βοήθησα κι εγώ λιγάκι ... (παρεπιπτόντως, το δικό μου κουτί είναι μονίμως ανοικτό, δεδομένου ότι κάνω δεκάδες δοκιμε΄ς με αλλαγές hardware καθημερινά, κι όπως φαντάζεστε είναι αρκετά σκονισμένο... ποτέ δεν αντμετώπισα πρόβλημα λόγω σκόνης ...)
BLISS Δημοσ. 1 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2004 edw kai 1,5 xrono to exo anoixto gia na exw xamhloteres 8ermokrasies. 8a eixa +10c an ekleina to kouti. Dedomenou oti me enoixto kouti kai anemhsthra dwmatiou na xtupaei apo apostash to pc pianw 57c me to boot, den tolmaw na kleisw to kouti. De me sumferei oikonomika na agorasw neo kouti me kalh kukloforia kai nea psuktra giati polu apla h cpu einai dietias kai bale kai 8a htan xazo na 3odepsw pollaplasia ths cpu gia thn psu3h ths. Sto epomeno geniko upgrade blepoume. Fusika exw polu 8orubo alla epeidh panta paizei mousikh/tv me enoxlei ligotero. To pc einai se xwro idiaitera epibarumeno me skonh, trixes apo pets kai polu kapno. Ka8e 6-8 mhnes kanw ena ka8arismo prolhptika (otan den fainetai h marka ths kartas apo th skonh...), alla problhma den antimetwpisa pote. Nomizw oti alla auta peri psukshs eidika se mh O/C susthmata einai gia na pernaei h wra kai se douleia na briskomaste, estw hoby. Kai 70ari na xtuphsw -se kauswna kai full load- h cpu den exei problhma. (74c max persu eskemena omws). Polu 8ermotromokratia exei pesei... chill out.
matrixlord Δημοσ. 1 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2004 Το κουτί μου είναι πάντα κλειστό!! Έχω καταλάβει οτί καλύτερα είναι να βάζεις πολλά ανεμιστηράκια σε χαμηλές στροφές. Έτσι έχω πολύ χαμηλό θόρυβο! Το μόνο ανεμιστηράκι που ακούγεται είναι της κάρτας γραφικών(Όπου να είναι θα πάρω Arctic Cooling VGA Silencer). Επίσης στα ανεμιστηράκια εισόδου και σε οποιαδήποτε τρύπα έχει το κουτί μου έχω βάλει τούλι απο μπομπονιέρες, έτσι είμαι καλυμμένος και απο την σκόνη.
KWSN_Men Δημοσ. 1 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2004 Επειδή έχω διαβάσει αρκετές απόψεις και όλες υπό συνθήκες μπορεί να είναι αληθείς ... 1. Καταρχάς δεν υπάρχει καμία περίπτωση με ανοικτό το κουτί να μην επιτυγχάνεις χαμηλότερες θερμοκρασίες' date=' και μάλιστα αρκετούς βαθμούς χαμηλότερα ... εκτός αν μέσα το κουτί υπάρχει ένα air condition ώστε να εξάγει τη θερμότητα από το κουτί στη μεγάλη δεξαμενή --> δωμάτιο, περιβάλλον ... δεν υπάρχει καμία περίπτωση χωρίς ενεργητική μεταφορά θερμότητας να επιτύχεις χαμηλότερες θερμοκρασίες εντός του κουτιού ... αλλιώς θα λεγόταν ψυγείο... ιδιαίτερα δε όταν έχεις και αρκετές πηγές παραγωγής θερμότητας (σκληροί δίσκοι, επεξεργαστής, κτλ...) (όποιος το πετύχει αυτό να με πάρει τηλέφωνο να κατοχυρώσω την πατέντα! ) 2. Υπάρχει περίπτωση με κλειστό το κουτί να παράγεται μεγαλύτερος θόρυβος σε κάποια συστήματα... ιδιαίτερα αν η ιδιοσυχνότητα συντονισμού του μηχανικά κινούμενου μέρους (ανεμιστηράκι) για κάποιο λόγο (π.χ. σκόνη--> αλλαγή βάρους) συμπέσει με την ιδιοσυχνότητα συντονισμού του ακίνητου μέρους (κουτί υπολογιστή...) ... τότε λόγω συντονισμού ο θόρυβος είνια μεγαλύτερος... Σίγουρα μία από τις καλύτερες λύσεις είναι μία καλή ροή αέρα και κλειστό το κουτί, με χαμηλόστροφα ανεμιστηράκια που καθαρίζονται συχνά ή λασκάρουμε ελαφρά τις βίδες αν "φωνάζουν" και μία πολύ καλή ψύκρα στον επεξεργαστή ... ένας παράγοντας που είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικός είναι η καλή επαφή της ψύκτρας με τον επεξεργαστή, καθότι μία καλή θερμοαγώγιμη σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να μας ωφελήσει ακόμη και 3-4 βαθμούς Κελσίου, που καλοκαίρι εν Ελλάδει δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη θερμοκρασιακή διαφορά ... Συγγνώμη για το μακρύσκελο post, ελπίζω να βοήθησα κι εγώ λιγάκι ... (παρεπιπτόντως, το δικό μου κουτί είναι μονίμως ανοικτό, δεδομένου ότι κάνω δεκάδες δοκιμε΄ς με αλλαγές hardware καθημερινά, κι όπως φαντάζεστε είναι αρκετά σκονισμένο... ποτέ δεν αντμετώπισα πρόβλημα λόγω σκόνης ...)[/quote'] Ποιος είπε ότι με κλειστό κουτί η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από αυτή του περιβάλλοντος; Είτε δεν διάβασες καλά τι λέμε είτε απλά θες να το παίξεις έξυπνος. Πιο αποτελεσματική ψύξη μιας επιφάνειας έχουμε ή δεν έχουμε όταν πάνω από αυτήν έχουμε ροή αέρα; Αν δεν έχουμε ροή και ο αέρας είναι στατικός θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα;
giorgos_g Δημοσ. 1 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2004 To diko mou pantos einai anixto ximona kalokeri, afou den thimame pou exo bali to plaino kapaki... Ta mona anemistirakia pou doulevoun einai tis cpu kai tis kartas grafikon, opote exo ligotero thorivo apo to na to eixa klisto me 2 anemistires na mpazoun aera kai 2 na vgazoun...
sarisn Δημοσ. 1 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2004 TO kalitero katharisma me diafora einai me piestiko.. Ego to fortono sto amaji kai to pao se benzinadiko me kofler. se 5 lepta einai san kainourio!!! Tora pou to blepo prepei na to janafortoso.. kai einai kai full tower gamoti... LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL !!!!!!!!!!!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.