Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προχτές ακούστηκε από το πάνω μέρος του κουτιού ένας θόρυβος  όπως ακριβώς κάνει μία φτερωτή όταν βρίσκει κάπου. Μετά δούλεψε κανονικά μέχρι που κάποια στιγμή έκλεισε μόνο του. Από τότε όταν πατάω το κουμπί του power εκκινεί για 2 δευτερόλεπτα και αμέσως κλείνει και επανεκκινεί πάλι συνεχώς. Άλλαξα θέση στις μνήμες, αφαίρεσα τα πάντα από τη μητρική εκτός από CPU και μία μνήμη αλλά τίποτα. Τα ίδια κάνει. 

Έβγαλα το τροφοδοτικό και το σκαντζαρισα με άλλο υπολογιστή. Στον άλλο υπολογιστή λειτουργεί κανονικά ενώ του άλλου υπολογιστή το τροφοδοτικό όταν μπει στο δικό μου επανεκκινεί συνεχώς. 

Έβγαλα τη μητρική και το τροφοδοτικό εκτός κουτιού και τα δοκίμασα μόνο με CPU και μια ram. Η μητρική επανεκκινεί συνεχώς ενώ το ανεμιστηρακι του τροφοδοτικού λειτουργεί συνεχώς και εντελώς αθόρυβα. 

Τι άλλο να δοκιμάσω προτού το σπάσω; Δεν έχω διαθέσιμη δεύτερη CPU να τσεκάρω.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μ'αυτα που λες το πιο πιθανο ειναι να εχει προβλημα η μητρικη.

Γραψε απο τι αποτελειται το συστημα , τι κουτι εχεις και αν εχεις και ανεμιστηρες στο επανω μερος που ακουσες τον θορυβο , γινε πιο συγκεκριμενος.

Επεξ/σία από triplex1
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βεβαιώσου ότι όλα τα βύσματα είναι σωστά τοποθετημένα.

Βεβαιώσου οτο δεν βρακυκυκλώνει τίποτα

Καθάρισε επιμελώς από σκόνες κτλ

Έλεγξε οτι η ψύκτρα πατάει σωστά και οτι δουλεύει το cooler

Δοκίμασε μια μια τις μνήμες σε διαφορετική θέση κάθε φορά, αν μπορείς ενδιάμεσα στις δοκιμές κάνει clear cmos

Αν δουλέψει κάτι από τα παραπάνω και βγάλεις άκρη, λύσε την απορία και σε μας

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.

παρέδωσε η ψυχτρα που χρησιμοποιείς σύμφωνα με αυτά που λες 

16 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Μ'αυτα που λες το πιο πιθανο ειναι να εχει προβλημα η μητρικη.

Γραψε απο τι αποτελειται το συστημα , τι κουτι εχεις και αν εχεις και ανεμιστηρες στο επανω μερος που ακουσες τον θορυβο , γινε πιο συγκεκριμενος.

μπιέλα το κουλερ μάλλον βαρεσε και μπορεί να πήρε μαζί και το CPU 

• Like 2
Δημοσ.

Μητρική Gigabyte P35DS4, CPU Intel Pentium Dual-Core Processor E6600 3.06GHz socket 775, DDR2 6GB(2x1 + 2x2), 1 SSD με λειτουργικό  + 2 HDD σε raid 0, τροφοδοτικό thermaltake 500w, lian-li κουτί.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fonzi είπε

Μητρική Gigabyte P35DS4, CPU Intel Pentium Dual-Core Processor E6600 3.06GHz socket 775, DDR2 6GB(2x1 + 2x2), 1 SSD με λειτουργικό  + 2 HDD σε raid 0, τροφοδοτικό thermaltake 500w, lian-li κουτί.

cooler τι φοραει το μηχανημα?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ICE-T είπε

παρέδωσε η ψυχτρα που χρησιμοποιείς σύμφωνα με αυτά που λες 

μπιέλα το κουλερ μάλλον βαρεσε και μπορεί να πήρε μαζί και το CPU 

Η ψυκτήρα είναι xp120 με ανεμιστήρα 12ρη cooler master. Τον δοκίμασα με ρεύμα κατευθείαν από το τροφοδοτικό και δουλεύει κανονικά. Δοκίμασα άλλο ανεμιστηρακι στην ψυκτήρα και κάνει επανεκκίνηση και με αυτό.

Δημοσ.
Spoiler
1 λεπτό πριν, fonzi είπε

Μητρική Gigabyte P35DS4 (...) 2 HDD σε raid 0,

Είμαι λίγο intrigued μ' αυτο.

2 λεπτά πριν, fonzi είπε

Μητρική Gigabyte P35DS4,

Οι πυκνωτές (τα ''ασημένια'' στρογγυλά βαρελάκια) φαίνονται εντάξη; Μήπως έσκασε κάποιο;

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, triplex1 είπε

cooler τι φοραει το μηχανημα?

https://silentpcreview.com/thermalright-xp-120-1st-120mm-fan-cpu-heatsink/

1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Είμαι λίγο intrigued μ' αυτο.

Οι πυκνωτές (τα ''ασημένια'' στρογγυλά βαρελάκια) φαίνονται εντάξη; Μήπως έσκασε κάποιο;

Δεν βλέπω σκασμενο πυκνωτή αν και δεν μπορώ να τσεκάρω κάτω από την ψυκτήρα. Φοβάμαι να τη βγάλω μη μου μείνει στα χέρια και πάρει μαζί και CPU καθότι είναι πάνω από 15 χρόνια μονταρισμένο...

Δημοσ.

το πιο πιθανο αφου ακουσες και θορυβο ειναι να σου εσκασε πυκνωτες και δεν θα βγαλεις ακρη αν δεν γνωριζεις επειδη ειναι ηλεκτρονικοι.

Αν εχεις καποιον γνωστο με καμια παλιομητρικη 775 παρε και δοκιμασε με το cpu που εχεις και τα υπολοιπα...............μαλλον ηρθε η ωρα να πας σε πιο καινουριο

η μονη δοκιμη που μπορεις να κανεις και αν εισαι τυχερος  ειναι να βγαλεις την ψυκτρα και να βαλεις καινουρια παστα γιατι κοβω να μην εχει καθολου

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, fonzi είπε

Φοβάμαι να τη βγάλω μη μου μείνει στα χέρια και πάρει μαζί και CPU

Έχει θήκη που ασφαλίζει τον επεξεργαστή, οπότε δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Στους AMD συμβαίνει αυτό. Μπορείτε να τη βγάλετε περιστρέφοντάς τη.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, triplex1 είπε

το πιο πιθανο αφου ακουσες και θορυβο ειναι να σου εσκασε πυκνωτες και δεν θα βγαλεις ακρη αν δεν γνωριζεις επειδη ειναι ηλεκτρονικοι.

Αν εχεις καποιον γνωστο με καμια παλιομητρικη 775 παρε και δοκιμασε με το cpu που εχεις και τα υπολοιπα...............μαλλον ηρθε η ωρα να πας σε πιο καινουριο

η μονη δοκιμη που μπορεις να κανεις και αν εισαι τυχερος  ειναι να βγαλεις την ψυκτρα και να βαλεις καινουρια παστα γιατι κοβω να μην εχει καθολου

Και πάστα να μην είχε δεν θα έπρεπε να ξεκινάει και να κόβει μετά από λίγο όταν θα έπιανε θερμοκρασία; Αλλά όχι αμέσως...

Μήπως παίζουν ρόλο οι μπαταρίες της μητρικής δεν ξέρω αν και λίγο δύσκολο μου φαίνεται.

Θα μπορούσα να το εγκαταλείψω το μηχάνημα αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι οι δύο σκληροί είναι σε raid 0 πάνω στο controller της μητρικής. Αν βγουν από τη μητρική πάνε τα δεδομένα τους...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, fonzi είπε

Και πάστα να μην είχε δεν θα έπρεπε να ξεκινάει και να κόβει μετά από λίγο όταν θα έπιανε θερμοκρασία; Αλλά όχι αμέσως...

Μήπως παίζουν ρόλο οι μπαταρίες της μητρικής δεν ξέρω αν και λίγο δύσκολο μου φαίνεται.

Θα μπορούσα να το εγκαταλείψω το μηχάνημα αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι οι δύο σκληροί είναι σε raid 0 πάνω στο controller της μητρικής. Αν βγουν από τη μητρική πάνε τα δεδομένα τους...

Σβηνει αμεσως για προστασια

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, fonzi είπε

Κάρτα γραφικών?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, stpi είπε

Κάρτα γραφικών?

Τι καρτα γραφικων , δεν σε καταλαβαινω τι εννοεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...