xristosmk Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα σε όλους. Έχω αρκετό καιρό που ψάχνω απάντηση στις διαδικασίες και στις λεπτομέρειες όσον αφορά την πληρωμή για παροχή υπηρεσιών από Αμερική και δεν βρίσκω εύκολα απαντήσεις. Σκέφτηκα να ρωτήσω και εδώ, μιας και ειδικά τα τελευταία χρόνια με το work from home να έχει αυξηθεί, αρκετοί βρήκαν λύση ή κατέφυγαν σε έξτρα εισόδημα από το σπίτι τους χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο. Επίσης για ειδικότητες όπως αυτή του προγραμματιστή, πιστεύω πως ενδείκνυται η εργασία από απόσταση και πολλές φορές εκτός συνόρων. Στο δια ταύτα λοιπόν. Υπάρχει κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας (freelancer) που να δουλεύει με πελάτες από Αμερική όπου τους παρέχει υπηρεσίες και πληρώνεται από αυτούς σε δολάρια τα οποία εν τέλη καταλήγουν σε ένα τραπεζικό λογαριασμό σε ευρώ; Είμαι επαγγελματίας μοντέρ και πρόσφατα έκανα έναρξη ατομικής επιχείρησης, έχοντας 2 πελάτες από Αμερική και ψάχνω να βρω τον ασφαλέστερο, καλύτερο αλλά και ευκολότερο τρόπο να μπορώ να δέχομαι πληρωμές χωρίς να χάνω το μεγαλύτερο ποσό σε προμήθειες αριστερά δεξιά ή στην μετατροπή από δολάρια σε ευρώ. Θα ήθελα τη γνώμη κάποιου που δουλεύει ήδη έτσι και μπορεί να με καθοδηγήσει έτσι ώστε να έχω τις μικρότερες "απώλειες" στο εισόδημα μου. Με ενδιαφέρουν νόμιμες πρακτικές. Ευχαριστώ!
xristosmk Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε wise? revolut? Γνωρίζω τις δύο αυτές επιλογές. Έχω revolut personal account, αλλά το πρόβλημα είναι πως εγώ θέλω να κόβω τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών από Ελλάδα που θα στέλνετε στον πελάτη Αμερική, θα πρέπει να είναι εύκολο να με πληρώσει π.χ. βάζοντας μια κάρτα του, να έρχονται τα χρήματα και να μπορώ να τα παρουσιάζω στο ελληνικό κράτος σαν έσοδα. Γνωρίζεις κάποια νόμιμη διαδικασία που εμπεριέχει είτε wise είτε revolut και όσα αναφέρω από πάνω; Σε λογιστές που ρώτησα με οδηγούν σε λύσεις που πάει η προμήθεια και η χασούρα σύννεφο! Χώρια του οτι κανένας δεν παίρνει ευθύνη για τέτοιες μεθόδους σε περίπτωση που κάτι αλλάξει ή πάει στραβά επειδή δεν χρησιμοποιώ τους κλασσικούς και ενδεδειγμένους τρόπους.
MitsarasAth Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 το καλυτερο που εχεις να κναεις ειναι να ρωτησεις απευθειας σε λογιστη για να μην βρεθεις πουθενα μπλεγμενος με εφοριες, διαδικαστικα , γιατι πολλοι νομοι αλλαζουν
xristosmk Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 5 ώρες πριν, MitsarasAth είπε το καλυτερο που εχεις να κναεις ειναι να ρωτησεις απευθειας σε λογιστη για να μην βρεθεις πουθενα μπλεγμενος με εφοριες, διαδικαστικα , γιατι πολλοι νομοι αλλαζουν Έχω ρωτήσει λογιστές. Κανένας δεν αναλαμβάνει ευθύνη όπως ανέφερα παραπάνω εάν γίνει κάποια στραβή.
CyberCr33p Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Εάν σε πληρώνουν με IBAN δες την Alphabank με το πρόγραμμα "Έξυπνη διαχείριση" που έχει δωρεάν εισερχόμενα εμβάσματα.
vs_skg Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 17 ώρες πριν, xristosmk είπε Γνωρίζω τις δύο αυτές επιλογές. Έχω revolut personal account, αλλά το πρόβλημα είναι πως εγώ θέλω να κόβω τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών από Ελλάδα που θα στέλνετε στον πελάτη Αμερική, θα πρέπει να είναι εύκολο να με πληρώσει π.χ. βάζοντας μια κάρτα του, να έρχονται τα χρήματα και να μπορώ να τα παρουσιάζω στο ελληνικό κράτος σαν έσοδα. Γνωρίζεις κάποια νόμιμη διαδικασία που εμπεριέχει είτε wise είτε revolut και όσα αναφέρω από πάνω; Σε λογιστές που ρώτησα με οδηγούν σε λύσεις που πάει η προμήθεια και η χασούρα σύννεφο! Χώρια του οτι κανένας δεν παίρνει ευθύνη για τέτοιες μεθόδους σε περίπτωση που κάτι αλλάξει ή πάει στραβά επειδή δεν χρησιμοποιώ τους κλασσικούς και ενδεδειγμένους τρόπους. paypal for business? συνδεδεμενο με wise/revolut για την φτηνη μετατροπη. Αλλιως κλεινεις την ατομική της ελλαδας, ανοιγεις μια αγγλια με εικονικη διευθυνση και δουλευεις απο κει με business account (wise business, revolut business, cashplus)
xristosmk Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 21 ώρες πριν, CyberCr33p είπε Εάν σε πληρώνουν με IBAN δες την Alphabank με το πρόγραμμα "Έξυπνη διαχείριση" που έχει δωρεάν εισερχόμενα εμβάσματα. Λογικά έτσι θα το κάνω δύσκολο για τους πελάτες με επιπλέον έξοδα από τις δικές τους τράπεζες. 11 ώρες πριν, vs_skg είπε paypal for business? συνδεδεμενο με wise/revolut για την φτηνη μετατροπη. Αλλιως κλεινεις την ατομική της ελλαδας, ανοιγεις μια αγγλια με εικονικη διευθυνση και δουλευεις απο κει με business account (wise business, revolut business, cashplus) Μια καλή πρόταση που είχα σαν απάντηση στο reddit όπου είχα θέσει το ίδιο θέμα, ήταν να ανοίξω Revolut Business, να στέλνω από εκεί invoices και να πληρώνομαι εκεί, ενώ ταυτόχρονα θα χρησιμοποιώ ελληνικό λογισμικό συνδεδεμένο με το mydata όπου θα καταγράφω τα έσοδα και τα έξοδα κανονικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα