Προς το περιεχόμενο

Διαφορα Windows 10 με Windows server 19

@topos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα στο Forum,

Θέλω να στήσω ένα pc στο γραφείο που θα έχει κοινόχρηστους δίσκους (photo/video) και θα δουλευουν απο εκεί άλλα 2 pc με win 10.

Ο λόγος που σκέφτομαι για λειτουργικό windows Server είναι γιατί οι κατάλογοι του lightroom δεν μπορούν να είναι σε δίσκους δικτύου παρα μόνο εαν αυτοί "σεταριστουν" ως iscsi.

Aπό όσο γνωρίζω τα windows 10 έχουν αυτή την δυνατότητα(?).

Εκτός από αύτο, τι άλλες διαφορές έχουν windows 10 και windows Server 19?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, micos000 είπε

Μάλλον πρέπει να το μελετήσεις λίγο παραπάνω.

Το Synology υποστηρίζει και iscsi.

Υπάρχει και Nas στο γραφείο αλλά είναι πολύ αργό για να δουλεύουμε από εκεί, οπότε εκτελεί χρέη απλά back up.

Το πρόβλημα μου είναι ότι οι κατάλογοι του Lightroom δεν δουλευουν σε μη τοπικο δίσκο.

Οπότε μέχρι στιγμής το workflow είναι cut+paste από τον shared δίσκο σε τοπικό και μόλις τελειώσει η δουλειά ξανά η ίδια διαδικασία, η οποία εκτός από χρονοβόρα, ενέχει και κίνδυνο κάτι να πάει στραβά κοκ.

Πρακτικά αυτό θέλω να κανω->

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το synology σηκώνει και iscsi (το 2ο βίντεο). Επίσης, αν δεν θέλεις να τα σκάσεις για το κανονικό, υπάρχει και το xpenology που είναι hack του synology os και μπορεί να στηθεί σε απλά pc. Το έχω στημένο εδώ και αρκετά χρόνια στο γραφείο σε έναν hp microserver gen 8 για να εξυπηρετεί κάπου 40 υπάλληλους (σαν απλό nas) και είναι άψογο. Το μόνο που δεν κάνει είναι updates. Ψάξτο αν θέλεις γιατί μπορείς να πειραματιστείς άμεσα αν έχεις κανένα pc με αρκετές sata ή ακόμα καλύτερα με raid. Το έχω δοκιμάσει και σε ένα παλιό hp dc 7300 με p4, 2gb ram το οποίο έχει και raid controller και δούλεψε κανονικά.

Να θεωρήσω ότι έχετε ήδη gigabit δίκτυο σε όλους τους υπολογιστές, σωστά;

Ποιον NAS έχετε;

Επεξ/σία από micos000
  • Thanks 1

Στις 10/6/2022 στις 9:28 ΠΜ, micos000 είπε

Το synology σηκώνει και iscsi (το 2ο βίντεο). Επίσης, αν δεν θέλεις να τα σκάσεις για το κανονικό, υπάρχει και το xpenology που είναι hack του synology os και μπορεί να στηθεί σε απλά pc. Το έχω στημένο εδώ και αρκετά χρόνια στο γραφείο σε έναν hp microserver gen 8 για να εξυπηρετεί κάπου 40 υπάλληλους (σαν απλό nas) και είναι άψογο. Το μόνο που δεν κάνει είναι updates. Ψάξτο αν θέλεις γιατί μπορείς να πειραματιστείς άμεσα αν έχεις κανένα pc με αρκετές sata ή ακόμα καλύτερα με raid. Το έχω δοκιμάσει και σε ένα παλιό hp dc 7300 με p4, 2gb ram το οποίο έχει και raid controller και δούλεψε κανονικά.

Να θεωρήσω ότι έχετε ήδη gigabit δίκτυο σε όλους τους υπολογιστές, σωστά;

Ποιον NAS έχετε;

Ναι υπάρχει gbit Ethernet.

Το Nas είναι ένα Zyxel 520 αλλά οπότε του στέλνεις αρχεία πιάνει 100% CPU utilization και σέρνετε.Επιπλεον παρόλο που έχει USB 3.0 θύρες για κάποιο λογο δεν δίνει πάνω από 30mb/s σε συνδεδεμένους δίσκους.Δεν μπορείς να δουλέψεις από αυτό με τίποτα.

Το έχουμε πλεον απλά να κάνει back up αρχεία.

Το xpenology δεν το ήξερα.Ισως το δοκιμάσω σε κανένα VMware για αρχή να το δω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...