hustle996 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα σε όλους, Εδώ και λίγο καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με κάποιες αγορές που είχα κάνει με την κάρτα μου σε site του εξωτερικού. Οι αγορές αυτές αφορούν games, άυλα προιόντα. Έκανα λοιπόν τις αγορές τον Απρίλιο και μετά από κάποιες μέρες είδα πως για κάποιες συναλλαγές είχα χρεωθεί διπλά. Ωστόσο, υπήρχαν μόνο σαν χρέωση στην κάρτα και δέσμευση στον λογαριασμό Ύστερα από επικοινωνία μου με την τράπεζα, με ενημέρωσαν πως μπορώ να κάνω αμφισβήτηση συναλλαγών στην οποία εν τέλει δεν προχώρησα ακόμα. Ωστόσο, είχαν περάσει αρκετές ημέρες και τα ποσά ήταν ακόμη δεσμευμένα, οπότε επικοινώνησα με την τράπεζα ξανά και με ενημέρωσαν πως τα ποσά αποδεσμεύονται μετά από 25 εργάσιμες ημέρες. Όπως και έγινε, μετά από 25 εργάσιμες ημέρες εμφανίστηκε ξανά ως διαθέσιμο όχι μόνο το ποσό που είχα χρεωθεί διπλά, αλλά και ολόκληρο το ποσό που είχα ξοδέψει στο συγκεκριμένο site. Αφού εμφανίστηκε αυτό το ποσό ως διαθέσιμο, το έστειλα σε έναν άλλο λογαριασμό γιατί είχα φοβηθεί από τότε που με χρέωσαν διπλά. Άφησα όμως ένα 50ευρω και είδα πως το τράβηξαν αμέσως για συναλλαγή που αρχικά ήταν δεσμευμένη, αποδεσμεύτηκε και τώρα θυμήθηκαν να τραβήξουν τα λεφτά. Οπότε έχω 2 ερωτήσεις: 1) Αν σας έχει συμβεί ποτέ αυτό, να κάνετε δηλαδή αγορά όπου πληρώνετε κανονικά, να δεσμεύεται το ποσό, να περνάνε οι μέρες, να αποδεσμεύεται και τότε να τραβάνε χρήματα χωρίς να υπάρχει πλέον η συναλλαγή καταγεγραμμένη στις δεσμεύσεις. 2) Τώρα που πήρα πίσω αυτά τα χρήματα που αποδεσμεύτηκαν, θεωρούνται δικά μου επειδή δεν τα πήραν ή θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
SabotazNic Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Εχει τυχει σε εμενα με μια μητρικη που επεστρεψα πισω στο e-shop ως DOA, να αποδεσμευτει η 1η δοση και μετα απο επικοινωνια με την τραπεζα με ειχαν ενημερωσει οταν ναι μεν το ποσο φαινεται διαθεσιμο, αλλα απο την μερια τους φαινεται οτι το ποσο μπορει να δεσμευτει απο το e-shop ξανα, οπως και εγινε μετα την αντικατασταση. Δεν χρειαζεται να φοβασαι για τον λογαριασμο σου, δεν μπορουν να τραβηξουν παραπανω χρηματα απο οσα εχεις δωσει εντολη εσυ (με την καθε αγορα σου) το 2 δεν το καταλαβα. Στο 1 λες οτι εν τελει σου τραβηξαν τα χρηματα. Εννοεις για ξεχωριστη αγορα? Αν ναι, οχι, δεν θεωρουνται δικα σου και καλο ειναι να τα βαλεις στον λογαριασμο για να τα τραβηξουν. Δεν ξερω αν μπορεσει να υπαρξει αρνητικο υπολοιπο, ή να χασεις την προσβαση στο παιχνιδι που αγορασες.
hustle996 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 6 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Εχει τυχει σε εμενα με μια μητρικη που επεστρεψα πισω στο e-shop ως DOA, να αποδεσμευτει η 1η δοση και μετα απο επικοινωνια με την τραπεζα με ειχαν ενημερωσει οταν ναι μεν το ποσο φαινεται διαθεσιμο, αλλα απο την μερια τους φαινεται οτι το ποσο μπορει να δεσμευτει απο το e-shop ξανα, οπως και εγινε μετα την αντικατασταση. Δεν χρειαζεται να φοβασαι για τον λογαριασμο σου, δεν μπορουν να τραβηξουν παραπανω χρηματα απο οσα εχεις δωσει εντολη εσυ (με την καθε αγορα σου) το 2 δεν το καταλαβα. Στο 1 λες οτι εν τελει σου τραβηξαν τα χρηματα. Εννοεις για ξεχωριστη αγορα? Αν ναι, οχι, δεν θεωρουνται δικα σου και καλο ειναι να τα βαλεις στον λογαριασμο για να τα τραβηξουν. Δεν ξερω αν μπορεσει να υπαρξει αρνητικο υπολοιπο, ή να χασεις την προσβαση στο παιχνιδι που αγορασες. Ας πούμε ότι εγώ έκανα 5 αγορές σε αυτό το site, τις οποίες ενέκρινα κανονικά μέσω της ειδοποίησης που έρχεται από το web banking. Τις χρεώθηκα κανονικά στην κάρτα μου, αλλά στον λογαριασμό μου ήταν δεσμευμένες. Δεν τις είχε πάρει δηλαδή ο έμπορος. Εκτός από αυτές τις 5, το site με χρέωσε χωρίς δική μου έγκριση άλλες 5 συναλλαγές με τα ίδια ποσά. Πάλι χρεώθηκαν στην κάρτα μου και φάνηκαν ως δεσμέυσεις στον λογαριασμό. Σύνολο 10 συναλλαγές. Μετά από 25 εργάσιμες ημέρες, το ποσό για τις 10 συναλλαγές επέστρεψε σε μένα, αφαιρέθηκε από τη λίστα με τις δεσμεύσεις και από αυτό το ποσό άρχισαν να τραβάνε ξανά χρήματα για αυτές τις 10 συναλλαγές. Σαν να τους έδωσα δηλαδή τα χρήματα για αυτές τις συναλλαγές, να μου τα έδωσαν πίσω και να τα πήραν και πάλι πίσω απλώς όχι όλα, γιατί πρόλαβα να βγάλω ένα μέρος του ποσού από τον λογαριασμό. Ελπίζω να το έκανα πιο ξεκάθαρο τώρα
SabotazNic Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν το κάνεις πιο ξεκάθαρο. Πόσα ποσά από τα 10 σου πηραν πίσω? Σου πήραν διπλό πόσο ίδιας αξίας ή μέχρι τώρα τράβηξαν διαφορετικά ποσά που αντιστοιχούν σε αγορά διαφορετικών παιχνιδιών? Όπως και να έχει, πάρε τηλ την τραπεζα και ρώτα τι δεσμεύσεις υπάρχουν στον λογαριασμό σου. Δεν είναι η 1η φορά που γίνεται σε τράπεζα δέσμευση του ίδιου ποσού. (να μαντέψω, εθνική?) Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2022 από SabotazNic
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα