Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδες καλησπέρα είχα περίπου 3 χρονια μια μηχανή εσπρέσο αριελι που παίζει συνήθως σε προσφορά στο 50ρι,την χρησιμοποιούσα κάθε μερα κάθε πρωί να πινω ένα ζεστο επσρεσακι ούτε αφρόγαλα ούτε καν φρεντο δεν πινω.Χαλασε και σκοπεύω να παρω μια αλλη,μπαινοντας στο σκρουτζ είδα αυτά τα μπρίκια εσπρέσο τα οποία επίσης εχουν εκατοντάδες θετικά σχολια(δεν ήξερα καν οτι υπαρχουν),στη περίπτωση μου που ούτε ειδικος ουτε με υψηλα στάνταρ και πινω μονον ζεστο εσπρεσο τι ειναι προτιμότερο?? Ν ξαναπάρω μηχανή η ενα απο αυτα τα μπρικια,κανουν δουλειά??Να πω οτι γενικά ημουν ικανοποιημένος με τη μηχανη αλλά με τα χρονια αλλες φορες εβγαζε περισσοτερο αφρο αλλες λιγοτερο αλλες το νερο εβγαινε πιο καυτο,αυτα τα μπρικια τι φαση ειναι

Δημοσ.

Έχω μόκα (έτσι λένε το μπρίκι) και εσπρεσιέρα με κάψουλα πολλά χρόνια και κατά καιρούς κάνω στη δουλειά καφέ και σε κανονική εσπρεσιέρα. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για το ίδιο ρόφημα ανάμεσα στη μόκα και τις άλλες δύο. Είναι πιο αραιό, δεν κάνει αφρό (αν και υπάρχει εξάρτημα και για αφρό), η γεύση είναι διαφορετική.

Γι αυτό που ζητάς νομίζω σε καλύπτει απόλυτα! Πίνω και γω μόνο ζεστό καφέ, αν με βάζαν να διαλέξω ανάμεσα στις τρεις εννοείται θα διάλεγα τη μόκα! Την παίρνω μαζί σε διακοπές κτλ, είναι απ'τα αναπόσπαστα αντικείμενα της καθημερινότητας μου.

Δε χρειάζεται να δώσεις χρήματα για να πάρεις κάποια πιο "όμορφη", εκτός αν το θέλεις βέβαια, όλες κάνουν την ίδια δουλειά. Θα σε συμβούλευτα όμως να πάρεις το μεσαίο μέγεθος, ονομαστικά είναι για διπλή δόση αλλά αυτό είναι το κανονικό. Δες την πιο φθηνή που μπορείς να βρεις στο σκρουτζ.. Παλιότερα εύκολα έβρισκες κάτω από 15€, τώρα λίγο πιο δύσκολα αλλά ακόμα υπάρχουν. Στο butlers έχει διάφορα μοντέλα σε αυτή την τιμή οπότε μπορείς να πάρεις και αν δε σε καλύψει να αγοράσεις μετά μια απ'τις άλλες.

• Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε

παιδες καλησπέρα είχα περίπου 3 χρονια μια μηχανή εσπρέσο αριελι που παίζει συνήθως σε προσφορά στο 50ρι,την χρησιμοποιούσα κάθε μερα κάθε πρωί να πινω ένα ζεστο επσρεσακι ούτε αφρόγαλα ούτε καν φρεντο δεν πινω.Χαλασε και σκοπεύω να παρω μια αλλη,μπαινοντας στο σκρουτζ είδα αυτά τα μπρίκια εσπρέσο τα οποία επίσης εχουν εκατοντάδες θετικά σχολια(δεν ήξερα καν οτι υπαρχουν),στη περίπτωση μου που ούτε ειδικος ουτε με υψηλα στάνταρ και πινω μονον ζεστο εσπρεσο τι ειναι προτιμότερο?? Ν ξαναπάρω μηχανή η ενα απο αυτα τα μπρικια,κανουν δουλειά??Να πω οτι γενικά ημουν ικανοποιημένος με τη μηχανη αλλά με τα χρονια αλλες φορες εβγαζε περισσοτερο αφρο αλλες λιγοτερο αλλες το νερο εβγαινε πιο καυτο,αυτα τα μπρικια τι φαση ειναι

Λάθος μετάφραση είναι στα ελληνικά. Δεν παράγει espresso, mocha παράγει. Δεν ξέρω γιατί το γράφουν ως μπρίκι εσπρέσο. Όποτε δεν τίθεται ερώτημα σύγκρισης. Αν θες μοκα παίρνεις τα bialeti, αν θες εσπρέσο παίρνεις μηχανή εσπρέσο.

• Like 3
Δημοσ.
17 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε

Δοκίμασε αν έχεις τη δυνατότητα σε κάποιον φίλο αν και το κόστος δεν είναι κάτι το τρομερό. Προσωπικά δοκίμασα από κάποιον φίλο και απορρίφθηκε μιας και δεν έχει καϊμάκι και καθόλου σώμα. Μοιάζει με φίλτρου με γεύση εσπρέσσο. Αν δεν έχεις πρόβλημα με αυτό, οκ. Αλλιώς καλύτερα μηχανή.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

παιδες ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις αρα από ότι καταλαβα,ειναι δυο διαφορετικοί καφέδες ως προς την δομή τη σύσταση το τρόπο που φτιάχνονται   παρόλο που έχουν ιδια πρώτη υλη,ο μοκα υποθέτω είναι κατι ανάμεσα σε εσπρεσο-γαλλικο-ελληνικο(μπακαλιστικα το λεω)και χωρις το χαρακτηριστικο αφρο που βγαινει απο τα περισσοτερα bar μιας μηχανης,τωρα ως προς τη γεύση έχουν μεγάλη διαφορά??θα παρω ενα να δοκιμασω ετσι και αλλιως φθηνα ειναι αυτα τα μπρικια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...