Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω ότι δεν αρκεί μόνο το συμβόλαιο για να παρει κάποιος την επιδότηση ενοικίου. Πρέπει και η ΔΕΗ να είναι στο όνομά του.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω πληρώσει προκαταβολή για σπίτι στο οποίο θα πληρώνω ενοίκιο στον πατέρα αλλα ιδιοκτήτης είναι ο γιος. Είμαι καλυμμένος αν αυτοί οι 2 κάποτε "σκοτωθούν"; Θα πρέπει όταν γίνει το συμβόλαιο να έχει κάποια εξουσιοδότηση ο πατέρας από τον γιο; Αρκεί να αναφέρεται το IBAN και ότι αυτός στον οποίο ανήκει είναι ο πατέρας του ιδιοκτήτη; 

Δημοσ.

εγω δε θα το εκανα. Μιλαμε για λεφτα!

Λεφτα δινεις μονο στον ιδιοκτητη του διαμερισματος και μονο με τις υπογραφες του συμβολαιου...

αν ο πατερας σου λεει οτι π.χ ο γιος δεν ειναι Ελλαδα ζητα οποσδηποτε εξουσιοδωτηση/πληρεξουσιο

Εχεις σκεφτει αν ο πατερας ειναι λαμογιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/12/2022 στις 12:50 ΜΜ, DiV92 είπε

Καλησπέρα. Έχω πληρώσει προκαταβολή για σπίτι στο οποίο θα πληρώνω ενοίκιο στον πατέρα αλλα ιδιοκτήτης είναι ο γιος. Είμαι καλυμμένος αν αυτοί οι 2 κάποτε "σκοτωθούν"; Θα πρέπει όταν γίνει το συμβόλαιο να έχει κάποια εξουσιοδότηση ο πατέρας από τον γιο; Αρκεί να αναφέρεται το IBAN και ότι αυτός στον οποίο ανήκει είναι ο πατέρας του ιδιοκτήτη; 

Απο τη στιγμη που υπαρχει συμβολαιο, η ισχυς του ειναι 3 ετη. Εισαι καλυμενος μεχρι τοτε και δεν τιθεται κανενα ζητημα εξωσης ή αλλαγης των ορων του συμβολαιου, υπο την προυποθεση οτι τηρεις τους υπαρχοντες ορους. Στη ληξη των 3 ετων επαναδιαπραγματευεσαι την ανανεωση του κι οτι προκυψει, οπως συμβαινει με καθε ενοικιαστηριο συμβολαιο, τυπικα.

Τα αλλα που ρωτας ειναι υποθετικα σεναρια και ειναι συνθετα ζητηματα ειδικα εαν δε γνωριζεις το ιδιοκτησιακο καθεστως του ακινητου, πχ ο γιος μπορει να εχει την ψιλη κυριοτητα και ο πατερας την επικαρπια , αρα να πληρωνεις ορθως τον πατερα κλπ.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.

Έχεις υπογράψει ένα συμβόλαιο που αναφέρει τον τρόπο πληρωμής. Αν εκεί υπάρχει iban, εσύ θα πληρώνεις σ αυτό το iban.

Σε κάθε ιδιοκτησία μπορεί να συμβούν διάφορα: να μαλώσουν τ αδέρφια, να πουληθεί, να πεθάνει ο ιδιοκτήτης.... Και μπορεί κάποτε να την πατήσεις κι εσύ. That's life. Μην αγχώνεσαι. 

Αν θες να νιώθεις πιο άνετα, ζητα να σου κόβει και απόδειξη. 

Δημοσ.
Στις 30/12/2022 στις 12:50 ΜΜ, DiV92 είπε

το ενοικιο το πληρωνεις σε λογαριασμο του ιδιοκτητη. Αν ο λογαριασμος τραπεζης εχει δικαιουχο ΚΑΙ τον πατερα του, τον αδερφο, την γυναικα, την γκομενα και τον ξαδερφο δεν σε απασχολει.

Αρκει να ειναι δικαιουχος ο ιδιοκτητης και να τον εχεις παρει γραπτα τον λογαριασμο είτε στο μισθωτηριο , είτε έστω σε ενα email.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πλήρωσα προκαταβολή για να "καπαρώσω" το σπίτι και μου έχουν μπει σκέψεις ότι δεν θα τα βρούμε και θα χάσουμε και τα λεφτά (1 ενοίκιο). Δυστυχώς δεν προλαβαίνεις να δεις σπίτι 2η φορά και από τη βιασύνη φοβάμαι ότι ίσως την πατήσουμε. Και εγώ το σκέφτομαι μην είναι κανένα λαμογιο ο πατέρας και τρώει έτσι λεφτά και έχω αγχωθεί. Όταν δω το συμβόλαιο, αν δεν έχει εξουσιοδότηση, θα του ζητήσω. Αφέλεια, το ξέρω, ελπίζω να μην βγει σε κακό. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, DiV92 είπε

Όταν δω το συμβόλαιο, αν δεν έχει εξουσιοδότηση, θα του ζητήσω. Αφέλεια, το ξέρω, ελπίζω να μην βγει σε κακό. 

Θεωρω οτι αρκει να υπαρχει το iban στο ιδιωτικο συμφωνητικο που θα υπογραψετε, και εσυ θα κρατησεις ενα αντιγραφο. Δεν ξερω αν υπαρχει και επιλογη στο taxis να μπει ως μηνυμα. Το φορολογικο κομματι μονο αυτους νομιζω νοιαζει και πως θα το λυσουν.

5 λεπτά πριν, greekfragma είπε

δηλαδή έδωσες λεφτά χωρίς να υπογράψεις το συμβόλαιο μίσθωσης;

ΧΑΧΑΧΑΧΑ ρε σε τι κόσμο ζείτε;

Εδω στο Hardware Γενικα ο αλλος εστειλε pc πριν πληρωθει. Μολις 2η μερα και το ινσομνια εχει ηδη καποια διαμαντακια. Φαινεται υποσχομενη χρονια

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η ειρωνεία θα μπορούσε να λείπει. Γνωρίζω άλλωστε το ρίσκο που έχω πάρει δίνοντας προκαταβολή, έστω και με απόδειξη. 

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας ,

Ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση, το σαββατοκυριακο που πέρασε βρήκα ενοικιαστές για το σπίτι που νοικιάζω, μου έδωσάν την εγγύηση και τους έδωσα το κλειδί για να ξεκινήσουν τη μετακόμιση. Μου ζήτησαν το συμβόλαιο να ξεκινήσει από 15 του μήνα, τους είπα από 10.  Σήμερα μου είπαν ότι δεν ειναι σωστό να ξεκινήσει από 10 του μήνα αφού δεν προλαβάίνουν να μετακομίσουν. 

Επειδή δεν έχω εμπειρία, ρε παιδιά το συμβόλαιο δε μετρά από την ώρα που παίρνει κάποιος το κλειδί; Το αν μετακομίσει η όχι άμεσα είναι δικό του θέμα (και μιλάμε για σπίτι επιπλωμένο φουλ). Το έχετε ξανακούσει, γιατί ισχυρίζονται ότι όλοι έτσι κάνουν, ακόμαι και οι μεσίτες!! Δηλαδή χαρίζουν μέρες και μόνο εγώ είμαι λάθος (ενώ ήδη τους χάρισα και 3 μέρες). Αν έχει κάποιος εμπειρία ας απαντήσει!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Michalissss said:

Γεια σας ,

Ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση, το σαββατοκυριακο που πέρασε βρήκα ενοικιαστές για το σπίτι που νοικιάζω, μου έδωσάν την εγγύηση και τους έδωσα το κλειδί για να ξεκινήσουν τη μετακόμιση. Μου ζήτησαν το συμβόλαιο να ξεκινήσει από 15 του μήνα, τους είπα από 10.  Σήμερα μου είπαν ότι δεν ειναι σωστό να ξεκινήσει από 10 του μήνα αφού δεν προλαβάίνουν να μετακομίσουν. 

Επειδή δεν έχω εμπειρία, ρε παιδιά το συμβόλαιο δε μετρά από την ώρα που παίρνει κάποιος το κλειδί; Το αν μετακομίσει η όχι άμεσα είναι δικό του θέμα (και μιλάμε για σπίτι επιπλωμένο φουλ). Το έχετε ξανακούσει, γιατί ισχυρίζονται ότι όλοι έτσι κάνουν, ακόμαι και οι μεσίτες!! Δηλαδή χαρίζουν μέρες και μόνο εγώ είμαι λάθος (ενώ ήδη τους χάρισα και 3 μέρες). Αν έχει κάποιος εμπειρία ας απαντήσει!

Καταρχήν λάθος σου που τους έδωσες κλειδί χωρίς πρώτα να έχετε κάνει συμβόλαιο, έπρεπε πρώτα να συμφωνήσετε τους όρους/λεπτομέρειες της μίσθωσης.

Όσο για αυτό που ρωτάς όντως συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις, όχι όμως σε όλες, ΔΕΝ κάνουν όλοι έτσι.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, Michalissss said:

Γεια σας ,

Συμφωνώ με τον @Joshua21, δεν έπρεπε να δώσεις κλειδί πριν συμφωνήσετε τις λεπτομέρειες. 

Σε κάθε όμως περίπτωση, είναι θέμα συμφωνίας: μπορείς να δώσεις το κλειδί στις 5 Μαΐου και να βάλετε το συμβόλαιο να ξεκινάει από τις 10, τις 15, τις 20 ή ό,τι συμφωνήσετε*. 

Εννοείται όλα αυτά γραπτώς. 

* προσωπικά, την τελευταία φορά που υπέγραψα ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης, συμφώνησα με την ιδιοκτήτρια να πάρω το κλειδί στις 10 Αυγούστου και η μίσθωση να ξεκινήσει από 1η Σεπτεμβρίου για να προλάβω να μετακομίσω και να τακτοποιηθώ. Είναι θέμα συμφωνίας

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Θα ηθελα να ρωτησω, μιας και ειμαι σε φάση ενοικίασης ακινητου για πρώτη φορά (θα συγκατοικήσουμε 2 ατομα). 

Οσοι μενετε σε πολυκατοικίες στην Αθήνα (ή σε αλλες μεγαλες πόλεις) ποσα ειναι περιπου τα πάγια έξοδα ππυ έχετε καθε μηνα;

Ρευμα

Νερο

Κοινοχρηστα

Ιντερνετ

Θα είναι η πρώτη φορα που θα φύγω απ το πατρικό και θέλω να είμαι προετοιμασμενος καλα γι αυτο το βημα, εχοντας ρεαλιστικες εικονες του το συμβαινει πραγματικα με το κόστος ζωης οσον αφορα το ενοικιο κ γενικα. 

Υπολογίζω οτι όσο θα ναι το ενοικιο, αλλο τόσο θα χρειαζεται για τα πάγια εξοδα καθε μηνα..

Θα με βοηθουσε παρα πολυ να απαντησετε. Ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...