Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δηλαδη εσυ να βαλεις θηλια στο λαιμο σου για 3 χρονια με ο,τι συνεπαγεται αυτο (τα αναλυσαν πολυ καλα πιο πανω) ενω ο δικος σου δε θα φαινεται πουθενα? ωραιος ο φιλος σου. αν οπως λες βγαζει 1200+ και ζοριζεται για τα +70 στο νοικι, να κανει τα κουμαντα του, οχι να εκμεταλλευεται τους "φιλους" του.

κατηγορηματικα οχι και καλο θα ηταν να σκεφτεις και λιγο το ποσο ευκολα προτεινε κατι τετοιο και πως σε βλεπει γενικοτερα. η ειναι πολυ αθωος/αφελης, η πολυ πονηρος/εκμεταλλευτης...

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosGr94 είπε

Καλησπέρα στην παρέα. Επειδή βρήκα κάποια παρόμοια θέματα στο συγκεκριμένο site, αποφάσισα να πάρω το θάρρος και να ρωτήσω και εδώ

Είμαι 28 χρονών άνεργος και αυτή τη στιγμή μένω με τους γονείς μου. 'Έχω έναν πολύ καλό φίλο στην Αθήνα (μένω Θεσσαλονίκη) ο οποίος αναζητεί σπίτι για ενοικίαση εκεί. Μου πρότεινε να κάνει το συμβόλαιο στο δικό μου όνομα, καθώς δικαιούμαι το επίδομα ενοικίου έτσι ώστε το σπίτι να του βγαίνει 70€ φθηνότερα. Μίλησε με δύο λογιστές στη δουλειά του καθώς και με μία μεσίτη και του είπαν ότι δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα φορολογικό και ότι για αυτόν είναι καλή ευκαιρία αν το δεχθώ. 

Προσωπικά εμένα μου φαίνεται κάπως περίεργη η όλη κατάσταση. Δεν ξέρω πολλά από αυτά και θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος εδώ να με ενημερώσει αν θα έχω πρόβλημα με την εφορία στο μέλλον ή τι θα γίνει αν θέλω να πάω σε δικό μου σπίτι στο άμεσο μέλλον μιας και είμαι σε αναζήτηση εργασίας.

Στην ουσία αυτό που σου πρότεινε είναι να κλέψεις το κράτος (να εισπράξεις επιδότηση που δεν δικαιούσαι), να ρισκάρεις μόνο εσύ, και το κέρδος να το καρπωθεί μόνο αυτός.

Sorry που θα το πω ωμά αλλά αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις δεν είναι απλά περίεργο, είναι μεγάλη μαλακία.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν θα φανει καθολου περιεργο που εισαι ανεργος, νοικιαζεις σπιτι, πληρωνεις ΔΕΚΟ. Go for it.

Παιδια μην τον αποθαρρυνετε. Απο οτι φαινεται για καποιες ιδεες καποιος πρεπει να φαει το κεφαλι του για να καταλαβει οτι ειναι χαζες. 

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ. Τελικά δεν μου φαινόταν περίεργο μόνο σε εμένα. Ήδη μίλησα μαζί του και του εξήγησα ότι δεν πρόκειται να κάνω κάτι τέτοιο όσο και αν τον εκτιμώ. Πολλοί κίνδυνοι και μηδενικά οφέλη. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Εμπιστοσύνη σε κανέναν.

2 ώρες πριν, NikosGr94 είπε

Είναι από τα λίγα άτομα που εμπιστεύομαι απόλυτα αν και κάποιες φορές οι ιδέες του είναι τραβηγμένες

επειδή την έχω ας πούμε πατήσει από άτομο που δεν πίστευα ότι θα κάνει μαλακία. Ό,τι  είπε ο από πάνω. Κι όταν λέμε κανέναν, εννοούμε κανέναν.

Όταν ο άλλος φτάνει σε σημείο απελπισίας, δεν υπολογίζει τίποτα και μπορεί να "πουλήσει" τον οποιονδήποτε.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, NikosGr94 είπε

Καλησπέρα στην παρέα. Επειδή βρήκα κάποια παρόμοια θέματα στο συγκεκριμένο site, αποφάσισα να πάρω το θάρρος και να ρωτήσω και εδώ

Είμαι 28 χρονών άνεργος και αυτή τη στιγμή μένω με τους γονείς μου. 'Έχω έναν πολύ καλό φίλο στην Αθήνα (μένω Θεσσαλονίκη) ο οποίος αναζητεί σπίτι για ενοικίαση εκεί. Μου πρότεινε να κάνει το συμβόλαιο στο δικό μου όνομα, καθώς δικαιούμαι το επίδομα ενοικίου έτσι ώστε το σπίτι να του βγαίνει 70€ φθηνότερα. Μίλησε με δύο λογιστές στη δουλειά του καθώς και με μία μεσίτη και του είπαν ότι δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα φορολογικό και ότι για αυτόν είναι καλή ευκαιρία αν το δεχθώ. 

Προσωπικά εμένα μου φαίνεται κάπως περίεργη η όλη κατάσταση. Δεν ξέρω πολλά από αυτά και θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος εδώ να με ενημερώσει αν θα έχω πρόβλημα με την εφορία στο μέλλον ή τι θα γίνει αν θέλω να πάω σε δικό μου σπίτι στο άμεσο μέλλον μιας και είμαι σε αναζήτηση εργασίας.

Όποιος σου ζητάει να ρισκάρεις και να παρανομήσεις εσύ για δικό του όφελος, σίγουρα δεν είναι φίλος σου.

Θα έλεγα να μην του ξαναμιλήσεις ποτέ και για κανέναν λόγο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ να ρωτήσω για να καταλάβω, το επίδομα ενοικίου, το παίρνει αυτός του οποίου το όνομα είναι στο συμβόλαιο, σωστά; Υπάρχει και κάποια άλλη έκπτωση κατά τη πληρωμή του ενοικίου; Το λέω γιατί αν παίρνει το επίδομα ο ιδιοκτήτης, αυτό σημαίνει ότι θέλει να του δίνεις και τα λεφτά του επιδόματος κάθε μήνα, γιατί αυτός πληρώνει το ενοίκιο; Γενικά ακούγεται λάθος από όποια πλευρά και να το δεις. Ευτυχώς που αποφάσισες να μη συμμετάσχεις.

Επεξ/σία από thanasis00
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, NikosGr94 είπε

Ξέρω ότι ποτέ κάτι δεν είναι απίθανο, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που σκέφτομαι μιας και τον ξέρω πολύ καλά και δεν πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο. 

Αλλά σίγουρα είναι κάτι επιπλέον που θα πρέπει  να 

Επεξ/σία από costas1973
Δημοσ.
5 ώρες πριν, NikosGr94 είπε

Τουλάχιστον δεν ακούγεται μόνο σε εμένα περίεργο. Μου λέει ότι το έψαξε πολύ καλά και ότι δεν θα έχω θέμα αλλά όσο και να τον εμπιστεύομαι κάτι δεν μου κάθεται καλά. Φυσικά και θέλω να τον βοηθήσω αλλά θα προτιμούσα κάτι λίγο πιο νομότυπο. Να πω ότι είναι και ακριβό το ενοίκιο να έλεγα οκ πιο πριν αλλά θα δίνει 320€ και παίρνει 1200+€

Είναι από τα λίγα άτομα που εμπιστεύομαι απόλυτα αν και κάποιες φορές οι ιδέες του είναι τραβηγμένες

φιλε ακουσε με, εχω τραβηξει πολλα και με εχουν φαει και εχω κατεστραφει οικονομικα απο "φιλους" και συγκατοικους. Με 1200€+ εισοδημα και θελει τα 70€ επιδομα ενοικιου; Αν δεν εχει οικογενεια δεν εχει αναγκη οικονομικη και δεν θα τον σωσουν τα 70€, και αν εσυ θες αυριο μεθαυριο να πιασεις σπιτι γιατι να μη παρεις εσυ επιδομα ενοικιου, κεα, κοινωνικο τιμολογιο ρευματος κλπ; Και γιατι εξαρχης να μη παιρνεις εσυ τα χρηματα ας πουμε; Πραγματικα δεν εχει νοημα ολο αυτο ουτε λογικη για 70€. Προσεχε γιατι εμενα χτυπαει ξεκαθαρα red flag

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά μόνο εγώ βλέπω ότι ο φίλος σου θέλει μόνο να τα αρπάξει από παντού αντί να βοηθήσει το φίλο του που είναι άνεργος;; κοιτάει απλά να πάρει λεφτά από όλους. Καταρχήν δεν είναι 70 ευρώ το επίδομα ενοικίου είναι 140 μέχρι και εγώ που δουλεύω μέχρι πριν κάποιο διάστημα έπαιρνα 140 Οπότε και εσύ υπάρχει περίπτωση να παίρνεις Μόνο 70 Θα παίρνεις 140. αντί να σου πει Φίλε έλα να κάνουμε αυτό να σε βοηθήσω να παίρνεις 140 ευρώ Τώρα που είσαι άνεργος και τα έχεις ανάγκη σου έλεγε ότι Έλα να κάνουμε ότι κάνουμε για να παίρνω εγώ τα λεφτά;;; ;τι σόι φίλος είναι αυτός;; μόνο εμένα μου φαίνεται παράξενο αυτό;; εννοείται να μην μπλέξεις με κανέναν γιατί θα βρεθείς ζημιωμένος και θα Μαλώσετε

Δημοσ.

Αν έχεις τέτοιους "φίλους" τότε πώς είναι οι εχθροί;

Όπως σου είπαν κόψε κάθε επαφή με τον τύπο γιατί είναι μεγάλο λαμόγιο και κάποια στιγμή θα σου την φέρει και θα σε μπλέξει πολύ άσχημα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...