NikosGr94 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα στην παρέα. Επειδή βρήκα κάποια παρόμοια θέματα στο συγκεκριμένο site, αποφάσισα να πάρω το θάρρος και να ρωτήσω και εδώ Είμαι 28 χρονών άνεργος και αυτή τη στιγμή μένω με τους γονείς μου. 'Έχω έναν πολύ καλό φίλο στην Αθήνα (μένω Θεσσαλονίκη) ο οποίος αναζητεί σπίτι για ενοικίαση εκεί. Μου πρότεινε να κάνει το συμβόλαιο στο δικό μου όνομα, καθώς δικαιούμαι το επίδομα ενοικίου έτσι ώστε το σπίτι να του βγαίνει 70€ φθηνότερα. Μίλησε με δύο λογιστές στη δουλειά του καθώς και με μία μεσίτη και του είπαν ότι δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα φορολογικό και ότι για αυτόν είναι καλή ευκαιρία αν το δεχθώ. Προσωπικά εμένα μου φαίνεται κάπως περίεργη η όλη κατάσταση. Δεν ξέρω πολλά από αυτά και θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος εδώ να με ενημερώσει αν θα έχω πρόβλημα με την εφορία στο μέλλον ή τι θα γίνει αν θέλω να πάω σε δικό μου σπίτι στο άμεσο μέλλον μιας και είμαι σε αναζήτηση εργασίας. 1
HamerZ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Άρα αν χτύπα ξύλο, δεν πληρώσει τα ενοίκια αυτός, εξαφανιστεί κτλ θα τρέχεις εσύ μετά να τα μπαλώσεις; Μεγάλο - απαγορευτικό ρίσκο. 1
NikosGr94 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 7 λεπτά πριν, HamerZ είπε Άρα αν χτύπα ξύλο, δεν πληρώσει τα ενοίκια αυτός, εξαφανιστεί κτλ θα τρέχεις εσύ μετά να τα μπαλώσεις; Μεγάλο - απαγορευτικό ρίσκο. Ξέρω ότι ποτέ κάτι δεν είναι απίθανο, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που σκέφτομαι μιας και τον ξέρω πολύ καλά και δεν πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο. Αλλά σίγουρα είναι κάτι επιπλέον που θα πρέπει να σκεφτώ
costas_ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Ο ιδιοκτήτης θα νοικιάζει το ακίνητο του σε έναν άνεργο 28 ετών κάτοικο άλλης πόλης και με καμία τυπική σχέση με αυτόν που θα το κατοικεί και θα το πληρώνει ? Δεν είναι τόσο χαζός 1
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 11 λεπτά πριν, NikosGr94 είπε Ξέρω ότι ποτέ κάτι δεν είναι απίθανο, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που σκέφτομαι μιας και τον ξέρω πολύ καλά και δεν πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο. Αλλά σίγουρα είναι κάτι επιπλέον που θα πρέπει να σκεφτώ Εμπιστοσύνη σε κανέναν. 2
NikosGr94 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, costas_ είπε Ο ιδιοκτήτης θα νοικιάζει το ακίνητο του σε έναν άνεργο 28 ετών κάτοικο άλλης πόλης και με καμία τυπική σχέση με αυτόν που θα το κατοικεί και θα το πληρώνει ? Δεν είναι τόσο χαζός Τουλάχιστον δεν ακούγεται μόνο σε εμένα περίεργο. Μου λέει ότι το έψαξε πολύ καλά και ότι δεν θα έχω θέμα αλλά όσο και να τον εμπιστεύομαι κάτι δεν μου κάθεται καλά. Φυσικά και θέλω να τον βοηθήσω αλλά θα προτιμούσα κάτι λίγο πιο νομότυπο. Να πω ότι είναι και ακριβό το ενοίκιο να έλεγα οκ πιο πριν αλλά θα δίνει 320€ και παίρνει 1200+€ 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Εμπιστοσύνη σε κανέναν. Είναι από τα λίγα άτομα που εμπιστεύομαι απόλυτα αν και κάποιες φορές οι ιδέες του είναι τραβηγμένες
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 8 λεπτά πριν, NikosGr94 είπε Είναι από τα λίγα άτομα που εμπιστεύομαι απόλυτα αν και κάποιες φορές οι ιδέες του είναι τραβηγμένες O καθένας κάνει τις επιλογές του.
efo355 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Ο φίλος σου θα κερδίσει 70 ευρώ. Εσύ τι κερδίζεις; 1
costas_ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Ως ιδιοκτήτης, ποτέ δεν θα έκανα ένα τέτοιο μισθωτήριο, ακόμα και εαν στο συμβόλαιο υπήρχε και τυπική επινοικίαση από εσένα στον φιλο σου
archer100 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, NikosGr94 είπε Καλησπέρα στην παρέα. Επειδή βρήκα κάποια παρόμοια θέματα στο συγκεκριμένο site, αποφάσισα να πάρω το θάρρος και να ρωτήσω και εδώ Είμαι 28 χρονών άνεργος και αυτή τη στιγμή μένω με τους γονείς μου. 'Έχω έναν πολύ καλό φίλο στην Αθήνα (μένω Θεσσαλονίκη) ο οποίος αναζητεί σπίτι για ενοικίαση εκεί. Μου πρότεινε να κάνει το συμβόλαιο στο δικό μου όνομα, καθώς δικαιούμαι το επίδομα ενοικίου έτσι ώστε το σπίτι να του βγαίνει 70€ φθηνότερα. Μίλησε με δύο λογιστές στη δουλειά του καθώς και με μία μεσίτη και του είπαν ότι δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα φορολογικό και ότι για αυτόν είναι καλή ευκαιρία αν το δεχθώ. Προσωπικά εμένα μου φαίνεται κάπως περίεργη η όλη κατάσταση. Δεν ξέρω πολλά από αυτά και θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος εδώ να με ενημερώσει αν θα έχω πρόβλημα με την εφορία στο μέλλον ή τι θα γίνει αν θέλω να πάω σε δικό μου σπίτι στο άμεσο μέλλον μιας και είμαι σε αναζήτηση εργασίας. Κατηγορηματικα οχι. Το συμφωνητικο μισθωσης ειναι συμβαση με πολλες νομικες επεκτασεις. Τι θα γινει αν μακρια απο δω παθει κατι ο φιλος σου (τον χτυπησει μετεωριτης) και ο ιδιοκτητης επιμενει να συνεχισεις να του πληρωνεις τα ενοικια μεχρι να ληξει η συμβαση; Τι θα γινει αν παρει το σπιτι φωτια και η ασφαλιστικη στραφει νομικα εναντιον σου για ποσο της ταξης των 100.000 ευρω; Τι θα γινει αν ξεκολλησει μαρμαρο απο το μπαλκονι και πεσει σε κανα κεφαλι χριστιανου; Ποιος απο τους δυο σας θα παει στο δικαστηριο; Σου φαινονται παραλογα, αλλα ειναι ακριβως τετοιες υποθεσεις που απασχολουν τα δικαστηρια καθημερινα. Σου επιασα τα βαρια. Υπαρχουν και ελαφροτερα προβληματα, αλλα εξισου σημαντικα. Τι θα γινει αν πιασεις δουλεια και θελησεις να νοικιασεις στο ονομα σου; Οταν κανεις φορολογικη δηλωση πως θα δικαιολογησεις το οτι νοικιαζεις αθηνα αλλα δουλευεις θεσσαλονικη; Αν θελησεις να παρεις ενα δανειο αυτοκινητου στο ονομα σου τι διευθυνση θα βαλεις; Και χιλια δυο αλλα. Και ολα αυτα για 70 ευρω το μηνα και μαλιστα παρατυπα; Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2022 από archer100 4 2
Nabuko Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, NikosGr94 είπε Δεν ξέρω πολλά από αυτά και θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος εδώ να με ενημερώσει αν θα έχω πρόβλημα με την εφορία στο μέλλον ή τι θα γίνει αν θέλω να πάω σε δικό μου σπίτι στο άμεσο μέλλον μιας και είμαι σε αναζήτηση εργασίας. Τα συμβόλαια είναι 3ετή τουλάχιστον. Τι θα γίνει αν βρεις δουλειά και πας σε δικό σου σπίτι σε 6 μήνες ή 1 χρόνο? Αν ο φίλος σου μένει Αθήνα και εσύ Θεσσαλονίκη, εφόσον το σπίτι είναι στο όνομά σου δεν πρέπει να αλλάξεις και ΔΟΥ αφού θα φαίνεται ότι μένεις στην Αθήνα? Θα μένεις Θεσσαλονίκη και θα είσαι σε κάποια ΔΟΥ Αθηνών? Κι αν χρειαστείς τίποτα? Πολύ μπέρδεμα και ταλαιπωρία για σένα ώστε να γλιτώσει ο φίλος σου 70 ευρώ. 1
dbrillis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Όχι να μην το κάνεις. Πολυ μπερδεμα χωρις λόγο. Αν του λείπουν 70€ πες του να βρει σπίτι με συγκάτοικο. 2
kostasbm Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 κατσε στα αυγα σου και βρες μια δικαιολογια οτι δε μπορεις.....δε μας τα λεει καλα ο φιλος σου 1
Stergios74 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Η δεη σε ποιο όνομα θα είναι; το νερό; το τηλέφωνο; Και αν ο ιδιοκτήτης είναι κάθαρμα και ο φίλος σου φύγει, τότε ποιος καθαρίζει; εσυ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα