Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Pankar95 είπε

Ο κανονισμός της πολυκατοικίας αναφέρει:

Αρθρο 33: Η τακτικη Γενική συνέλευση ή η εκτακτος εφοσον κληθεί γι αυτόν το σκοπό εκλέγει τον διαχειριστή της πολυκατοικίας. Διαχειριστής ορίζεται ένας εκ των συνιδιοκτητών ή και τρίτος.

επισης για τις αποφάσεις της εκτακτης συνέλευσης:

Άρθρο 30ο: Οι αποφάσεις λαμβάνονται δι' απλής πλειοψηφείας των παρόντων ψήφων εκτός εάν ο νόμος ή ο παρόν Κανονισμός απαιτεί εξαιρετική πλειοψηφία.

Εγω απο αυτά καταλαβαίνω οτι αφήνει το που θα δωθεί η διαχείρηση στη Συνέλευση. Γνωρίζει κανεις αν υπάρχει νόμος που να λέει κατι διαφορετικό;

Ολη η ιστορία γίνεται στο μεταξύ επειδή η (μια απο τις) Κάρεν της πολυκατοικίας επιμένει πως ένας νόμος λέει πως απαιτείται 100% πλειψηφία😐

Εκει βλεπω να πηγαινει το πραγμα. Για την ακρίβεια να μαζεψω απο τον καθενα ξεχωριστα υπογραφες γιατι εχουμε αρκετους ψυχοπαθεις που δεν τους βαζεις διπλα διπλα.

Καταρχήν οι εταιρείες διαχείρισης ποτέ (ή μάλλον σχεδόν ποτέ) δεν χρίζονται διαχειριστές μιας πολυκατοικίας, απλά αναλαμβάνουν μερικές μόνο από τις υποχρεώσεις του διαχειριστή. Με λίγα λόγια άλλο πράγμα η εκλογή διαχειριστή (αυτό που περιγράφει το άρθρο 33), και άλλο η ανάθεση έκδοσης κοινοχρήστων που είναι η βασική δουλειά των εταιρειών διαχείρισης.

Επίσης το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό και όχι αυτός που προσπαθεί να τον καταρρίψει, η "Κάρεν" είναι αυτή που πρέπει να αποδείξει πως υπάρχει τέτοιος νόμος και μάλιστα αναγκαστικού δικαίου ώστε να υπερισχύει του κανονισμού.

Και τέλος έχε υπόψιν ότι η συλλογή υπογραφών από τον καθένα ξεχωριστά που σκέφτεσαι για να έχει νομική ισχύ θα πρέπει να γίνει σε πρακτικό ΓΣ.

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Και τέλος έχε υπόψιν ότι η συλλογή υπογραφών από τον καθένα ξεχωριστά που σκέφτεσαι για να έχει νομική ισχύ θα πρέπει να γίνει σε πρακτικό ΓΣ.

Το εξηγείς αυτό λιγο;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Pankar95 είπε

Το εξηγείς αυτό λιγο;

Νομίζω είναι αρκετά σαφές, αν θέλεις πες μου τι ακριβώς είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις να στο εξηγήσω.

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pankar95 είπε

Το εξηγείς αυτό λιγο;

Κανονικά στη συνέλευση πρέπει να κρατάτε πρακτικά, τι είπατε, τι αποφασίσατε σε κάποιο τετράδιο, εκεί θα πρέπει να κάνεις μια λίστα με όλα τα ονόματα και δίπλα να μπούνε υπογραφές

Δημοσ.

Ισχύει όπως το λέει ο φίλος από πάνω.

Πρακτικά, μετά τα βλέπουν όλοι και υπογραφουν.

Ομως αν δεν υπάρχει η διάθεση να ερθουν στη συνέλευση ενώ εσύ έχεις βάλει ανακοίνωση και γενικά αδιαφορήσουν όλοι, στη τελευταία επαναληπτική, κρατάς ένα πρακτικό, αναφέρεις ότι δε πάτησε κανένας και έλλειψη υποψηφιων για τη διαχείριση έκανες ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη.

Για την ιστορία, κανείς δεν απαγορεύει τις εταιρίες να έχουν πλήρη διαχείριση κτιρίου. Οι καιροί έχουν αλλάξει και όταν δεν υπάρχουν υποψήφιοι κανένα δικαστήριο δε θα ασχοληθεί με κάτι τέτοιο.

Βέβαια αν θες να το τραβήξεις, χτυπάς ένα εξώδικο σε όλους και τους υποχρεώσεις να κάνουν κυκλικα όλοι διαχείριση όπως ορίζει ο νόμος.

Εκεί βέβαια θα έχεις απλά αδιάφορους διαχειριστές.

Γενικα ο νόμος δεν έχει προβλέψει πως ο άλλος μπορεί απλά να μην του κόβει να αναλάβει διαχειριση η απλά να μη προλαβαίνει. Για αυτό υπάρχουν οι εταιρίες 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατάλαβα, ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.

Τώρα αν γνωρίζει κανείς και κάποια αξιόπιστη εταιρεία διαχείρισης που να έχει χρόνια παρουσίας θα εκτιμούσα μια πρόταση σε ΡΜ 🙂

Η πολυκατοικια ειναι Πετραλωνα κεντρο

Επεξ/σία από Pankar95
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Pankar95 είπε

Κατάλαβα, ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.

Τώρα αν γνωρίζει κανείς και κάποια αξιόπιστη εταιρεία διαχείρισης που να έχει χρόνια παρουσίας θα εκτιμούσα μια πρόταση σε ΡΜ 🙂

θα πρέπει να γράψεις και περιοχή όμως, κάθε μία από αυτές δεν δραστηριοποιείται πανελλαδικά :)

• Like 1
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα!παιδι εμείς σε πολυκατοικία με 4 διαμερίσματα και πραγματικά σκέφτομαι να πουλήσω το σπιτι μου σε γυφτους η Πακιστανούς!!Εχουμε έναν διαχείρηστη που από μόνος του βγήκε διαχειριστής ο οποίος τα έχει βρει με τον άνθρωπο που μένει στον δεύτερο όροφο και μας κλέβουν κανονικα!εχουν καταπατήσει όλους τους κοινόχρηστους χώρους με αυτοκίνητα εκκλησάκια γλάστρες παρτέρια πάνω στο πεζοδρόμιο!γινοντε εργασίες στην οικοδομή πχ τελευταία έβαλαν ένα σωλήνα 2 μέτρα και τον σκέπασαν με τσιμέντο και το χρέωσαν 200 ευρώ!τον σωλήνα τον έκανε δώρο ο διαχειριστής!Το έργο αυτό το έκανε ο άνθρωπος του δεύτερου ορόφου που δεν είναι η δουλειά του απλά για να πάρει και ένας και ο άλλος χαρτζιλίκι,χωρίς να μας εχουν ενημερώσει σχετικά πιο νωρίς χωρίς τα νόμιμα παραστατικά χωρίς άλλες προσφορές τπτ!Επισης ο διαχείριστης παίρνει 10 ευρώ σε καθε λογαριασμό κοινόχρηστων χωρίς να ρωτήσει κανένα επερνε αρχικά 5 και μετά τα έκανε 10ευρω!Οταν του μίλησα μια μέρα μου ορκιζόταν ότι δεν παίρνει λεφτά ενώ θα έπρεπε μου ελεγε ψεμματα και ορκιζόταν!Πηγα στο γραφειο κοινόχρηστων δεν υπάρχει τπτ η πολυκατοικία είναι απο το 2009 και έχει αποθεματικό 250 ευρώ δεν έχουν μπει λεφτά εδώ και πολλά χρόνια άσχετα που εμείς νομίζαμε ότι βάζουμε !Δεν υπάρχει καμία απόδειξη για καμία εργασία και όταν ζήτησα επίμονα απόδειξεις έφερε μια εικονικη αποδειξη με ημερομηνία 2 μήνες μετά και χρέωνε μέσα αλλά αντί άλλων μόνο και μόνο για να μας κλείσει το στόμα!Τις προάλλες κάναμε συνέλευση και τα είπαμε όλα και ακούσαμε ένα σωρό ψεμματα πάλι!Ειπαμε Επισης ότι οι κοινόχρηστοι χώροι θα γινουν πάλι κοινόχρηστοι αλλά τπτ δεν αλλαξε απο τα πιο απλά να βάζει μέσα ένα αμαξι στο πάρκινγκ που δικαιούται και όχι 2 καταπατώντας τους κοινόχρηστους χώρους!Τι μπορούμε να κάνουμε ;;;

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Η εταιρεία κοινηχρήστων που χρησιμοποιεί η πολυκατοικία μου με ενημέρωσε σήμερα ότι απο 1/1/2024 δεν δέχονται πλέον πληρωμή με κάρτα γιατί (όπως λένε) φαίνεται ολόκληρος ο τζίρος δικός τους ενώ δεν είναι. Αντ'αυτού, έχουν πληρωμή μέσω κατάθεσης αλλά όσες φορές το έκανα δεν εμφανίζεται σαν ηλεκτρονική πληρωμή για το αφορολόγητο. 

Νομίζω ότι μου λένε μπαρούφες. Σας έχουν πει κάτι ανάλογο οι δικές σας εταιρείες;

Δημοσ.
10 minutes ago, kpapageo1 said:

Η εταιρεία κοινηχρήστων που χρησιμοποιεί η πολυκατοικία μου με ενημέρωσε σήμερα ότι απο 1/1/2024 δεν δέχονται πλέον πληρωμή με κάρτα γιατί (όπως λένε) φαίνεται ολόκληρος ο τζίρος δικός τους ενώ δεν είναι. Αντ'αυτού, έχουν πληρωμή μέσω κατάθεσης αλλά όσες φορές το έκανα δεν εμφανίζεται σαν ηλεκτρονική πληρωμή για το αφορολόγητο. 

Νομίζω ότι μου λένε μπαρούφες. Σας έχουν πει κάτι ανάλογο οι δικές σας εταιρείες;

Δεν νομίζω το πρόβλημα να είναι αυτό που σου είπαν, μάλλον είναι ότι με κάρτα πληρώνουν προμήθεια για όλο το ποσό και όχι μόνο για τη δική τους αμοιβή όπως θα έπρεπε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Δεν νομίζω το πρόβλημα να είναι αυτό που σου είπαν, μάλλον είναι ότι με κάρτα πληρώνουν προμήθεια για όλο το ποσό και όχι μόνο για τη δική τους αμοιβή όπως θα έπρεπε.

Δεν με απασχολεί να σου πω την αλήθεια, θέλω όμως να ξέρω αν είναι υποχρεωμένοι να έχουν pos.

Δημοσ.
27 minutes ago, kpapageo1 said:

Δεν με απασχολεί να σου πω την αλήθεια, θέλω όμως να ξέρω αν είναι υποχρεωμένοι να έχουν pos.

Τότε ψάξε αν ο βασικός ΚΑΔ των εταιριών διαχείρισης (υπηρεσίες έκδοσης κοινοχρήστων) είναι από τις δραστηριότητες που πρέπει υποχρεωτικά να έχουν POS.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kpapageo1 είπε

H αλήθεια ειναι οτι η συντριπτική πλειοψηφία, προσφέρει πληρωμή μέσω ηλεκτρονικης κατάθεσης, ειτε απευθείας σε λογαριασμό, είτε μέσω κάποιας πλατφόρμας τυπου Polikatikia κ.ο.κ.

Ο λογαριασμος αυτος συνηθως ειναι στο ονομα του ιδιοκτήτη της εταιρίας που ειναι και ο διαχειριστής ή βοηθός διαχειριστή σε οσα κτιρια αναλαμβάνει. 

Προφανως με τις προσφατες αλλαγές της ΑΑΔΕ και την υποχρέωση ολων να περνάνε απευθείας οποιαδηποτε συναλλαγη, ακομα και δελτία αποστολής στο mydata, πέρα απο γραφειοκρατικό, δημιουργει και συστημικο προβλημα. Υποθέτω οτι με τοσα παράπονα που υπάρχουν θα το λύσουν συντομα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...