Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, TroyMelloy είπε

Δεν ξέρω όσοι απαντάνε εδώ αν έχουνε καμία εμπειρία με γραφεία, αλλά είναι σαν να ζουν δε άλλη χώρα. Εγώ με ίδια προβλήματα με τον φίλο που πόσταρε, Αθήνα, απλά πήγαμε σε γραφείο και σωθήκαμε.

Ανακρίβειες που αναφέρθηκαν:
Όλα είναι διαφανές και σε όλα υπάρχουν αποδείξεις. Είναι πολύ εύκολο να δεις αν κλέβει το γραφείο και υπάρχει και ανταγωνισμός μεταξύ τους. Κανένα σοβαρό γραφείο δεν κλέβει γιατί απλά θα κλείσει. Εμείς πήγαμε σε γραφείο γιατί ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι διαχειριστές τις πολυκατοικίας κλέβανε, κύριός στο πετρέλαιο.

Φυσικά και θα κυνηγήσει όσους δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα. Εάν δεν πληρώνει ένας ένοικος το γραφείο μπαίνει μέσα. Στην πολυκατοικία μου, τύπος χρώσταγε σχεδόν 2 χιλιάρικα κοινόχρηστα στο γραφείο, το γραφείο προσπάθησε επι ένα χρόνο με το καλό να τα βρει μαζί του, και μετά πήγε δικαστικά για τον τύπο που δεν πλήρωνε.

Όχι καμία σχέση. Δεβ του χρωστάει η πολυκατικία. Ο τύπος που δεν πληρώνει του χρωστάει. Όχι εγώ για να του πληρώσω τα έξοδα. Τουλάχιστων έτσι έγινε στην περιπτωσή μας. Ο τύπος τελίκα όταν τον πείρανε οι δικηγόροι έκανε διακανονισμό με το γραφείο (εμεις οι άλλοι δεν έχουμε σχέση ειναι καθαρά ανάμεσα στον τύπο που χρωστάει, και το γραφειο ο διακανονισμος, απλα μας ενημέρωνε για τις ενέργειες του)

Διαχειριστής είναι το γραφείο!! Δεν υπάρχει διαχειριστής στην πολυκατοικία. Ότι θέλουμε απευθυνόμαστε στο γραφείο για τα πάντα. Από κλειδιά, αν η καθαριότητα δεν ήτανε καλή, και ότι θέμα υπάρχει σε κοινόχρηστο χώρο (ακόμα και διάφορες ενοίκων σε κοινόχρηστο χώρο). Ότι καλύτερο από το να έχεις τον μπάρμπα στην πολυκατοικία που την έχει δει πρωθυπουργός επειδή τον κάνανε διαχειριστή.

Μεγάλα και σοβαρά γραφεία στην Αθήνα δεν κλείνουν έτσι απλά. Είναι επιχειρήσεις. Μπορεί να γινότανε στην αρχή αυτής της μόδας με τα γραφεία… αλλά έχω χρόνια να ακούσω η να διαβάσω γραφείο έκλεισε. ¨Έχουνε μείνει λίγα μεγάλά και καλά (μην πας και εσύ σε κανένα καμένο γραφείοπου άνοιξε χτες!!! Πήγαινε σε ενα που έχει χρόνια στον χώρο και κάποιο όνομα). 

Είναι πλέων βλακεία να μην πας σε γραφείο γιατί το κόστος είναι ελάχιστο, και υπάρχει ένας «υπεύθυνος» (το γραφείο εννοώ) για ότι χρειαστεί κάποιος. 
Αποκλείετε οι φίλοι παραπάνω που έχουνε άποψη για τα γραφεία να έχουνε συνεργαστεί τα τελευταία 5 και χρόνια με γραφεία. Απλά μιλάνε για μία άλλη παράλληλη πραγματικότητα. Εάν στην πολυκατοικία  μου ψηφίζανε να μη έχουμε γραφείο πλέων απλά θα πούλαγα το σπίτι και θα έφευγα. Δεν θα γίνει ποτέ γιατί κανείς ένοικος δεν εμπιστεύεται κανέναν άλλον (είχανε φάει πολλά λεφτά παλιά, και δεν μπορέσαμε να το αποδείξουμε) και όλοι είδανε την γλύκα του «γραφείου».

Οι άλλοι για να μη πάνε σε γραφείο.... δίνουνε μισθό στον διαχειριστή. Μάλλον κορόιδα τους έπιασε δεν εξηγείτε αλλιώς. Γιατί σίγουρα του δίνουνε παραπάνω απο την συνδρομή του γραφείου. ¨οσα αναφέρει απλά δεν ισχείουν.

Εχεις PM για να μου πεις εάν θέλεις το όνομα του γραφείου...

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, agnostos13 είπε

Τέλος όλα τα γραφεία τότε ζητούσαν εκπρόσωπο της πολυκατοικίας ως υπεύθυνο διαχείρισης ο οποίος έπρεπε να είναι απαραιτήτως παρόν στην παραλαβή πετρελαίου ενώ ήθελαν και ένα ποσό ως αποθεμάτικό να έχουν διαθέσιμο για τυχόν καθυστερήσεις πληρωμών.

Σωστά. Η παραλαβή πετρελαίου, χρεωνεται επιπλέον απο τα γραφεία διαχείρισης, αν δε θέλει κανείς απ τη πολυκατοικία να ειναι παρόν σε αυτη.

Υπεύθηνος διαχείρισης δεν υπάρχει, αν αναλάβει το γραφείο τη καθαρή διαχείριση. Πρέπει ομως να υπάρχει σημείο επαφής. 

Συνήθως ορίζεται μια μικρή επιτροπή ενοίκων που "μαζεύει" τα αιτήματα και τα μεταφέρει στη διαχείριση. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Δεν μπορει το γραφείο να τον πάει δικαστικά. Πρέπει η συνέλευση να το αποφασίσει. Δε χρωστάς στο γραφείο αλλά στη πολυκατοικία. 

Αν δεν υπάρχει σημείο επαφής στη πολυκατοικία να αναφέρει τα καθημερινά προβλήματα, το γραφείο έχει αποτύχει. Ποιος πχ θα ενημερωσει για την τάδε διαρροή? Το γραφείο που έρχεται 2 φορές τον μήνα?

Ότι νάνε. Είτε απλα απαντλας με google search είτε απλα δεν έχεις συνεργαστει ποτε με γραφείο
«Το γραφείο που έρχεται 2 φορές τον μήνα?»
Όχι δεν έρχεται το γραφειο σε εμενα. Ξέρεις, … εμείς έχουμε τηλέφωνα και το γραφείο έχει προσωπικό για support. Ναι σοκαρίστικες? Όλη μέρα τηλεφωνο αμα θέλουμε τον παίρνουμε και αν χρειάζετε να έρθει άτομο από το γραφείο να δει κάτι στην πολυκατοικία είναι στην πολυκατοικία σε 5 λεπτά.

Για όλα τα άλλα δεν απαντάω γιατί απλά είναι κάθε κ@λ@τρ1πιδα και άποψη. Εάν όλοι αυτοί που απαντάνε αρνητικά ζούνε σε πολυκατοικίες που τις έχει γραφείο….απλά έχουνε άλλου τύπου «γραφεια». Ο άλλος μου λέει είναι μάλλον παράνομο.. να είναι διαχειριστής το γραφείο….στην πολυκατοικία μου που τον έχουμε 5 χρόνια τώρα διαχειριστή και ότι θέλω τον παίρνω τηλ (εργάσιμες ώρες από 9 το πρωί μέχρι 6 το απόγευμα. Για έκτακτα εκτός ωραρίου έχουμε ένα κινητό ενός τύπου από το γραφείο). Και σε πολυκατοικία με άτομα που δεν έχουν τι να κάνουν και είναι όλη μέρα στην αστυνομία για καταγγελίες

Για τον φίλο που έβαλε το ποστ¨ .απλά σε τρολάρουν…λένε τη «νομίζουνε»  ότι κάνουνε τα γραφεία. Για  να σχηματίσεις γνώμη λάβε σοβαρά μόνο όσους ζούνε σε πολυκατοικίες με γραφεία (Δεν αποκλείετε κάποιοι να έχουνε προβλήματα). Όλοι οι άλλοι κάνουνε τους καπετάνιους χωρίς να έχουνε μπει ποτέ σε καράβι. Αν είναι δυνατόν ο άλλος να δίνει μισθο στον δειαχιριστη για να μην τους κλεβει!!! κόλησα με αυτό, απλα σοκαρίστικα.

Επεξ/σία από TroyMelloy
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, TroyMelloy είπε

Ότι νάνε. Είτε απλα απαντλας με google search είτε απλα δεν έχεις συνεργαστει ποτε με γραφείο
Όχι δεν έρχεται το γραφειο σε εμενα. Ξέρεις, … εμείς έχουμε τηλέφωνα και το γραφείο έχει προσωπικό για support. Ναι σοκαρίστικες? Όλη μέρα τηλεφωνο αμα θέλουμε τον παίρνουμε και αν χρειάζετε να έρθει άτομο από το γραφείο να δει κάτι στην πολυκατοικία είναι στην πολυκατοικία σε 5 λεπτά.

Για όλα τα άλλα δεν απαντάω γιατί απλά είναι κάθε κ@λ@τρ1πιδα και άποψη. Εάν όλοι αυτοί που απαντάνε αρνητικά ζούνε σε πολυκατοικίες που τις έχει γραφείο….απλά έχουνε άλλου τύπου «γραφεια». Ο άλλος μου λέει είναι μάλλον παράνομο.. να είναι διαχειριστής το γραφείο….στην πολυκατοικία μου που τον έχουμε 5 χρόνια τώρα διαχειριστή και ότι θέλω τον παίρνω τηλ (εργάσιμες ώρες από 9 το πρωί μέχρι 6 το απόγευμα. Για έκτακτα εκτός ωραρίου έχουμε ένα κινητό ενός τύπου από το γραφείο). Και σε πολυκατοικία με άτομα που δεν έχουν τι να κάνουν και είναι όλη μέρα στην αστυνομία για καταγγελίες

Για τον φίλο που έβαλε το ποστ¨ .απλά σε τρολάρουν…λένε τη «νομίζουνε»  ότι κάνουνε τα γραφεία. Για  να σχηματίσεις γνώμη λάβε σοβαρά μόνο όσους ζούνε σε πολυκατοικίες με γραφεία (Δεν αποκλείετε κάποιοι να έχουνε προβλήματα). Όλοι οι άλλοι κάνουνε τους καπετάνιους χωρίς να έχουνε μπει ποτέ σε καράβι. Αν είναι δυνατόν ο άλλος να δίνει μισθο στον δειαχιριστη για να μην τους κλεβει!!! κόλησα με αυτό, απλα σοκαρίστικα.

Kατ αρχήν χαλάρωσε. Κανείς δεν ανέφερε κάτι αρνητικό. Ρεαλιστικά απαντάμε. 

Ό,τι έγραψα πάει με βάσει την εμπειρία μου απο πολύ σοβαρό γραφείο που συνεργάζομαι.

Οταν ένα γραφείο ομως έχει 150 κτιρια, δε φαντάζομαι να περιμένουμε να έχει και 150 υπαλλήλους που θα τρέχουν κάθε μέρα για κάθε τι.

Να ειδες? Μονος σου το λες..."Εμεις έχουμε τηλέφωνα". Άρα κάποιος τους ειδοποεί να έρθουν. Δεν έρχονται μονοι τους να ελέγχουν κάθε λιγο και λιγάκι. ΠΡΟΦΑΝΩΣ λοιπόν εισαι κάτι σαν σημείο επαφής του κτιρίου σου προς το γραφείο. Αν δε τους ειδοποιήσεις, απλά δε θα έρθουν. 

Και επειδή απ οτι φαινεται ξεκάθαρα εισαι της πιάτσας, οι "αλεξιπτωτιστές" ειναι που κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Δεν έρχονται μονοι τους να ελέγχουν κάθε λιγο και λιγάκι

Γιατι να έρθουν δεν καταλαβαινω? Είναι 30 τουλαχιστων άτομα στην πολυκατοικία εδώ με 2 "ματια" ο καθένας. Ότι δούνε πέρνουνε τηλεφωνο και το αναφέρουν, και αν χρειαστεί έρχετε καποιος απο το γραφείο να το επιβεβαιώση ή να το επισκευάση κτλ. 
Γιατι να έρχετε το γραφειο? Έτσι για να δίνει το παρων προληπτικά?  Χαλαρός είμαι αλλα πραγματικα δεν καταλαβαίνω σε πρακτικο επίπεδο τι εξυπηρετεί αυτό. 

----

Αναφορά σε κείμενο

ΠΡΟΦΑΝΩΣ λοιπόν εισαι κάτι σαν σημείο επαφής του κτιρίου σου προς το γραφείο. Αν δε τους ειδοποιήσεις, απλά δε θα έρθουν. 

Πιστεψέ με δεν είμαι κανένα σημείο επαφής και για κανένα λόγο. Ίσως ο ποιο σημαντικός λόγος που πήγαμε σε γραφείο....ώστε κανένας μας απο τους ένοικους να μην έχει παρε δώσε με τους αλλους για τα περι πολυκατοικίας.

"Αν δε τους ειδοποιήσεις, απλά δε θα έρθουν. "
Αυτό που σου λέω είναι ΟΛΟΙ οι ένοικοι για όποιο λόγο θέλουν πέρνουν τηλ, ειδοποιούν το γραφείο και έρχετε.

Επεξ/σία από TroyMelloy
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TroyMelloy είπε

Γιατι να έρθουν δεν καταλαβαινω? Είναι 30 τουλαχιστων άτομα στην πολυκατοικία εδώ με 2 "ματια" ο καθένας. Ότι δούνε πέρνουνε τηλεφωνο και το αναφέρουν, και αν χρειαστεί έρχετε καποιος απο το γραφείο να το επιβεβαιώση ή να το επισκευάση κτλ. 
Γιατι να έρχετε το γραφειο? Έτσι για να δίνει το παρων προληπτικά?  Χαλαρός είμαι αλλα πραγματικα δεν καταλαβαίνω σε πρακτικο επίπεδο τι εξυπηρετεί αυτό. 

Aυτο δεν έγραψα και μου εγραψες οτι απαντάω με google search?

Αν δεν υπάρχει σημείο επαφής στη πολυκατοικία να αναφέρει τα καθημερινά προβλήματα, το γραφείο έχει αποτύχει. Ποιος πχ θα ενημερωσει για την τάδε διαρροή? Το γραφείο που έρχεται 2 φορές τον μήνα?

Αν δεν πάρεις τηλέφωνο ομως, το γραφείο οντως θα έρθει 2 φορές το μηνα. Μια για να μοιράσει κοινόχρηστα και μια για να εισπράξει.

Ελπιζω οτι συννενοηθήκαμε!

Επισκέπτης
Δημοσ.

@pontez2 
Σσυνεννοηθήκαμε.. απλά δεν κατάλαβα σε τι. Δεν έχω πρόθεση να σε αμφισβητήσω απλά όντος δεν το πιάνω. Δηλαδή αν είσαι χωρίς γραφείο…ο διαχειριστής κόβει βόλτες πάνω κάτω να βρει διαρροές? Κάποιος θα την ακούσει θα του χτυπήσει την πόρτα και θα του το πει. Ε, τώρα δεν θα του χτυπήσει την πόρτα  αλλά θα πάρει τηλέφωνο το γραφείο. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να εννοείς. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Τρίτον το γραφείο θα σε χρεώσει για τις υπηρεσίες του, θα υπερκοστολογεί της εργασίες για το κέρδος του, πάλι θα μιλάει με τον εκάστοτε διαχειριστή που μπορεί κάλιστα να κανονίσει να του βγάζει "χαρτζιλίκι" και τέλος αν διαχειρίζεται το αποθεματικό υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να κλείσει και να το χάσετε.

Εγώ θα επισημάνω πάλι τα παραπάνω ανεξαρτήτως τι γράφει ο καθένας εδω μέσα (ίσως υπερασπιζόμενος το συμφέρον του)...

Τα οποία έχουν συμβεί και δεν είναι αερολογίες!

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ioannemi42 είπε

Ναι φυσικα και τα εχω διαβασει και εχουμε παει σε δικηγορους και εχουν σταλεθι ηδη εξωδικα.

Δεν μιλαμε για αλλαγη μια λαμπας. Μιλαμε για ποσα πανω των 1000 ευρώ που χρεώνει αυθάιρετα ο διαχειριστής. Η που χρεωνει τα προσωπικα του τηλέφωνα αυθαιρετα η και αλλα πολλα

γενικα αυτο που θελουμε ειναι να υπαρχει διαφανεια και σιγουρα 2-3 προσφορες που εχω ηδη παρει τα κοινοχρηστα βγαινουν παρα πολυ λιγοτερα με το γραφειο. Απλα θελω να παω σε ενα εμπιστοσυνης για αυτο και ανοιξα αυτο το thread για να ρωτησω εαν καποιος απο προσωπικη του εμπειρια εχει καποιο που να εχει μεινει ευχαριστημενος.

Αν δεν υπάρχουν αποδείξεις, δεν πληρώνετε και ας κάτσει ο διαχειριστής να βγάλει το φίδι από την τρύπα αλλιώς δεν μπορεί ούτε να σας κυνηγήσει Τα προσωπικά του τηλέφωνα προφανώς και δεν τα πληρώνετε. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TroyMelloy είπε

Καταρχάς λόγο του τόνου και ύφους του μηνύματος σου προς τους άλλους άγνωστους συνομιλητές δεν είχα σκοπό καν να μπω στην διαδικασία να σου απαντήσω

θα σου πω μόνο αυτό

πολυκατοικία στο κέντρο της αθήνας - παγκράτι (5 όροφοι / 20 διαμερίσματα) στα οποία μένουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ

διαχειριστής για πάνω από 10+ χρόνια με μισθό που είχαν ορίσει οι 19 ΑΝΘΡΩΠΟΙ να μου δίνουν και οποίος παραδόθηκε στο ακέραιο μαζί με το πάγιο αποθεματικό.

Παρέδωσα την διαχείριση 31/12/2019 στην επόμενη κατά σειρά διαχειρίστρια της πολυκατοικίας

Εδώ οφείλω να σημειώσω ότι πριν τις παραδώσω την διαχείριση στην Γ.Σ. της πολυκατοικίας παρέδωσα και προσφορές από μεγάλα και γνωστά γραφεία διαχείρισης πολυκατοικιών αν τυχόν θέλουν να αναλάβει γραφείο

Ενώπιον όλων των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας παρέδωσα το βιβλίο εσόδων/εξόδων με όλες τις αποδείξεις όλων των ετών που είχα την διαχείριση - κουτί ταμείου που είχε τις τρέχουσες εισπράξεις - τραπεζικό λογαριασμό/χρεωστική κάρτα που είχε τον μισθό που μου δίνανε όλα αυτά τα χρόνια + το πάγιο αποθεματικό της πολυκατοικίας και αφού υπέγραψαν και οι 19 ΑΝΘΡΩΠΟΙ + τον 1 εμένα επέστρεψα στο σπίτι μου (διαμέρισμα μου) καθώς δεν με ενδιαφέρει η διαχείριση της πολυκατοικίας κουράστηκα...και σωματικά και ψυχολογικά.

Η οποία τα μόνα πράγματα που έχει να κάνει είναι

να επιβλέπει την καθαριότητα που πραγματοποιεί το αρμόδιο συνεργείο

να επιβλέπει την παράδοση πετρελαίου

να επιβλέπει την συντήρηση του ανελκυστήρα

και φυσικά να μιλάει με την εταιρεία έκδοσης κοινοχρήστων για τα τρέχοντα έξοδα και την αποστολή των κοινοχρήστων

κοινώς το που έχει να κάνει είναι να εισπράττει κοινόχρηστα και τυχόν μικρές βλάβες τουλάχιστον για 50 χρόνια δεν υπάρχει περίπτωση η πολυκατοικία να παρουσιάσει το παραμικρό που να χρειαστεί σημαντικό χρηματικό ποσό.

καθώς τα πάντα έχουν αλλαχθεί 

θερμομόνωση

ανελκυστήρας (μηχανικά/ηλεκτρολογικά/ηλεκτρονικά)

καυστήρας/ δεξαμενές καυσίμου

πυρασφάλεια/πυρόσβεση (πόρτες/ανίχνευση/πυρόσβεση)

ασφάλεια (κεντρική πόρτα ασφαλείας/ρολό ασφαλείας/καταγραφικό/κάμερες)

οπτικές ίνες 

Μην μπεις στον κόπο να μου απαντήσεις

Μου αρκεί που απαντούν άλλοι που γνωρίζουν και ποιος είμαι και γενικά το θέμα.

Καλή συνέχεια να έχεις.

Επεξ/σία από ikorolis
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@agnostos13
Μένεις σε πολυκατοικία που τα έχεις πάθει αυτα? αλλιώς ειναι τι "ακουσες"

Επειδή φαίνεται είμαι εγώ ο μόνος υπερ των γραφείων μάλλον πάει σε εμένα οπότε να σου απαντήσω να μην μείνουν παρεξηγήσεις:

Αναφορά σε κείμενο

Τρίτον το γραφείο θα σε χρεώσει για τις υπηρεσίες του, θα υπερκοστολογεί της εργασίες για το κέρδος του, 

Εγώ ξέρω πριν πλήρωνα κοινόχρηστα 30ε με 50ε και μετά με το γραφείο από 10 μέχρι 30 (τα παγία έξοδα χωρίς πετρέλαια κτλ)
Επειδή στην πολυκατοικία μου πολλοί ψειρίζουν και το λεπτό, του έχουν κάνει παράπονα για τέτοια και κάθε φορά μετά από έλεγχο φαινότανε ότι απλά τρολάρανε. Μπορείς να βρεις πολύ ευκολά που πάει το κάθε λεπτό.  Αν μιλάς … μια κλειδαριά από 15 είχε 20 ευρώ εντάξει….φάε εσύ 2 μέρες ψάξιμο να βρεις την ποιο φτηνή κλειδαριά να γλυτώσεις 5 ευρώ…δια 14 διαμερίσματα δηλαδή 0.35 λεπτά οκ. Ε μα για αυτό ο άλλος δίνει μισθό στον διαχειριστή. Να τον βάζει για κάθε μικροβλάβη να παίρνει προσφορές από 10 μαγαζιά να βρει την ποιο φτηνή, και να τρώει δύο μέρες στο research! (εδώ τρολαρο αλλά μου άρεσε ο μισθός)

Αναφορά σε κείμενο

πάλι θα μιλάει με τον εκάστοτε διαχειριστή που μπορεί κάλιστα να κανονίσει να του βγάζει "χαρτζιλίκι" 

Δεν υπάρχει διαχειριστής λέμε τι δεν καταλαβαίνεις? Τι θα του δώσει μαύρα από την τσέπη του??? Ρε παιδιά δεν μιλάμε για εργοστάσιο, πολυκατοικία μιλάμε.   Ασανσέρ, ρεύμα νερό, ο ακάλυπτος και τα έκτακτα. Σιγά μην βγάλουν και τις μίζες τις siemens

Αναφορά σε κείμενο

και τέλος αν διαχειρίζεται το αποθεματικό υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να κλείσει και να το χάσετε.

Ποιο αποθεματικό??? Με το 30% τουλάχιστων από τους ενοίκους να μην πληρώνουν κοινόχρηστα? 
Οι προηγούμενη διαχειρίστρια πρέπει να μας είχε φάει μερικα χιλιάρικα. Είναι μεγαλυτερο ρίσκο το γραφείο απο την τυχαια κυρα κατίνα στον 5ο οροφό?

Αναφορά σε κείμενο

(ίσως υπερασπιζόμενος το συμφέρον του)...

Σιγά μην είχα γραφείο για κοινόχρηστα να έχω τον κάθε πικραμένο σαν εσένα να μου τα σπαει όλη μέρα μην παω και του φάω το αποθεματικό ή αν του χρέωσα την κλειδαρια 5 ευρώ παραπάνω.

Πραγματικα, πέρσι ειναι ζήτημα να είχαμε 3 μικροζημιες σύνολο στην πολυκατοικία, καποιες καμένες λάμπες και ένα σπασιμο τις τζαμαρίας. Αστείο ποσο μέσα στο χρόνο. να έβγαλε και 100 ευρο μέσα στο χρόνο το γραφείο που τα φούσκωνε στις τιμες? Ποιο πολά καίει σε βενζίνει να έρχετε κάθε φορα που τον φονάζουμε. Που μένετε??? Σε κτίρια του 1800 και θέλουν κάθε μήνα συντήρηση χιλιάδων?

======================
=====================

35 λεπτά πριν, ikorolis είπε

και φυσικά να μιλάει με την εταιρεία έκδοσης κοινοχρήστων για τα τρέχοντα έξοδα και την αποστολή των κοινοχρήστων

Καλα εσείς το έχετε γειώσει τελείως.
Πληρώνεται έτσι και αλιώς για να τυπώνετε τα κοινόχριστα... και βγάζετε και δίνετε και μισθό για τον διαχειριστή απο την τσέπη σας.

Όχι μην απαντήσεις όπως λες. Μόνο στην πολυκατοικία σου γίνοντε αυτα πραγματικα.

Αναφορά σε κείμενο

να επιβλέπει την καθαριότητα που πραγματοποιεί το αρμόδιο συνεργείο

να επιβλέπει την παράδοση πετρελαίου

να επιβλέπει την συντήρηση του ανελκυστήρα

Δηλαδή αντι να έχεις ΜΙΑ εταιρία να παρακολουθεις.. να έχεις 3.
κτλ, κτλ, κτλ

Δεν ξέρω τι γίνετε σε εσένα αλλα αν καποιος ερχότανε στην πολυκατοικία μου και ζειτούσε λεφτα "στο χέρι" ... για να πληρώσει την κυρα κατίνα στον 5ο που κανει την διαχειρίστρια θα τον είχανε λιντζαρει,

Ρε μίσος που πέφτει εδώ μέσα, με το ζόρι "τα γραφεία θα σε κλεψουν". Παντού υπάρχουν κλέφτες τι να κανουμε. Ο κόσμος εξελισετε. Πες μου δεν παραγγελνεις και ονλινε φαι και περνεις μόνο τηλέφωνο...για να μην πέρνουν προμήθεια τα σαιτσ!!
Θέλεις να ασχολήσε?? καλός. Καλα κάνεις. Και μισθό δώστε και ένσημα βάλτε.
Ο φίλος που πόσταρε λεει ΔΕΝ θέλει να ασχολειτε ρε με το ζόρι να τον βάλεις να ασχολειτε!!!!
Απο οταν βάλαμε το γραφειο απλα μπήκε στο "αυτοματο" και όλη η πολοικατικοια υσηχασε. Πριν είχαμε συνελευση ανα δύο μήνες. Τώρα μία το χρονο γιατι απλα δεν χρειάζετε.

Σε εσενα μπορει να δουλεύει μια χαρα το σύστημα σου αλλα ελπίζω να καταλάβένεις είσαι εξέρεση. Αυτο που περιγράφεις δεν ειναι μια τυπική πολυκατοικια στην Αθήνα

=================

35 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Μου αρκεί που απαντούν άλλοι που γνωρίζουν και ποιος είμαι και γενικά το θέμα.

Μα όσοι απαντάνε ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ δεν έχετε εμπειρια απο γραφεια Εσυ είσουνα διαχειριστής. Καλα έλεγε ο αλλός...ελεγε εγω θίχτηκα γιατι έχω γραφείο και τελικαεσύ είσαι ο διαχειριστής με τον μισθό.
ΟΤΙ ΝΑΝΕ

Επεξ/σία από TroyMelloy
Δημοσ.

Οι πολυκατοικιες έχουν έξοδα, τώρα το ποσό μπορεί να είναι όλα αυτά ανά μήνα δεν ξέρω. Σε πολυκατοικια κοντά στο ΚΑΤ κτίριο τελών 80 με 9 διαμερίσματα, τα κοινόχρηστα βγαίνουν 70 ευρώ ανά μήνα χωρίς την θέρμανση, τώρα με την άνοδο του ρεύματος και του φυσικού αερίου ανέβηκαν τα πάγια και φτάσαμε τα 100 για κλειστό διαμέρισμα κιόλας. Βάψιμο που κάνουμε αυτές τις μέρες βγήκε 800 ευρώ ανά ιδιοκτησία. Μην πω για κηπουρους δίκτυο ποτίσματος κοπή δέντρων που γέρνουν κτλ  Τώρα σε άλλες ολυκατοικιες μπορεί να είναι πολύ λιγότερα τα έξοδα, άμα δεν φτιάχνετε τίποτα θα αρχίσουν να συσσωρευονται τα προβλήματα και είτε θα τρέχετε συνέχεια είτε θα ρημάξει η πολυκατοικία. Και θα μειωθεί η αξία των διαμερίσματων προς πώληση η ενοικίαση. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, TroyMelloy είπε

@agnostos13
Μένεις σε πολυκατοικία που τα έχεις πάθει αυτα? αλλιώς ειναι τι "ακουσες"

Επειδή φαίνεται είμαι εγώ ο μόνος υπερ των γραφείων μάλλον πάει σε εμένα οπότε να σου απαντήσω να μην μείνουν παρεξηγήσεις:

Εγώ ξέρω πριν πλήρωνα κοινόχρηστα 30ε με 50ε και μετά με το γραφείο από 10 μέχρι 30 (τα παγία έξοδα χωρίς πετρέλαια κτλ)
Επειδή στην πολυκατοικία μου πολλοί ψειρίζουν και το λεπτό, του έχουν κάνει παράπονα για τέτοια και κάθε φορά μετά από έλεγχο φαινότανε ότι απλά τρολάρανε. Μπορείς να βρεις πολύ ευκολά που πάει το κάθε λεπτό.  Αν μιλάς … μια κλειδαριά από 15 είχε 20 ευρώ εντάξει….φάε εσύ 2 μέρες ψάξιμο να βρεις την ποιο φτηνή κλειδαριά να γλυτώσεις 5 ευρώ…δια 14 διαμερίσματα δηλαδή 0.35 λεπτά οκ. Ε μα για αυτό ο άλλος δίνει μισθό στον διαχειριστή. Να τον βάζει για κάθε μικροβλάβη να παίρνει προσφορές από 10 μαγαζιά να βρει την ποιο φτηνή, και να τρώει δύο μέρες στο research! (εδώ τρολαρο αλλά μου άρεσε ο μισθός)

Δεν υπάρχει διαχειριστής λέμε τι δεν καταλαβαίνεις? Τι θα του δώσει μαύρα από την τσέπη του??? Ρε παιδιά δεν μιλάμε για εργοστάσιο, πολυκατοικία μιλάμε.   Ασανσέρ, ρεύμα νερό, ο ακάλυπτος και τα έκτακτα. Σιγά μην βγάλουν και τις μίζες τις siemens

Ποιο αποθεματικό??? Με το 30% τουλάχιστων από τους ενοίκους να μην πληρώνουν κοινόχρηστα? 
Οι προηγούμενη διαχειρίστρια πρέπει να μας είχε φάει μερικα χιλιάρικα. Είναι μεγαλυτερο ρίσκο το γραφείο απο την τυχαια κυρα κατίνα στον 5ο οροφό?

Σιγά μην είχα γραφείο για κοινόχρηστα να έχω τον κάθε πικραμένο σαν εσένα να μου τα σπαει όλη μέρα μην παω και του φάω το αποθεματικό ή αν του χρέωσα την κλειδαρια 5 ευρώ παραπάνω.

Πραγματικα, πέρσι ειναι ζήτημα να είχαμε 3 μικροζημιες σύνολο στην πολυκατοικία, καποιες καμένες λάμπες και ένα σπασιμο τις τζαμαρίας. Αστείο ποσο μέσα στο χρόνο. να έβγαλε και 100 ευρο μέσα στο χρόνο το γραφείο που τα φούσκωνε στις τιμες? Ποιο πολά καίει σε βενζίνει να έρχετε κάθε φορα που τον φονάζουμε. Που μένετε??? Σε κτίρια του 1800 και θέλουν κάθε μήνα συντήρηση χιλιάδων?

======================
=====================

Καλα εσείς το έχετε γειώσει τελείως.
Πληρώνεται έτσι και αλιώς για να τυπώνετε τα κοινόχριστα... και βγάζετε και δίνετε και μισθό για τον διαχειριστή απο την τσέπη σας.

Όχι μην απαντήσεις όπως λες. Μόνο στην πολυκατοικία σου γίνοντε αυτα πραγματικα.

Δηλαδή αντι να έχεις ΜΙΑ εταιρία να παρακολουθεις.. να έχεις 3.
κτλ, κτλ, κτλ

Δεν ξέρω τι γίνετε σε εσένα αλλα αν καποιος ερχότανε στην πολυκατοικία μου και ζειτούσε λεφτα "στο χέρι" ... για να πληρώσει την κυρα κατίνα στον 5ο που κανει την διαχειρίστρια θα τον είχανε λιντζαρει,

Ρε μίσος που πέφτει εδώ μέσα, με το ζόρι "τα γραφεία θα σε κλεψουν". Παντού υπάρχουν κλέφτες τι να κανουμε. Ο κόσμος εξελισετε. Πες μου δεν παραγγελνεις και ονλινε φαι και περνεις μόνο τηλέφωνο...για να μην πέρνουν προμήθεια τα σαιτσ!!
Θέλεις να ασχολήσε?? καλός. Καλα κάνεις. Και μισθό δώστε και ένσημα βάλτε.
Ο φίλος που πόσταρε λεει ΔΕΝ θέλει να ασχολειτε ρε με το ζόρι να τον βάλεις να ασχολειτε!!!!
Απο οταν βάλαμε το γραφειο απλα μπήκε στο "αυτοματο" και όλη η πολοικατικοια υσηχασε. Πριν είχαμε συνελευση ανα δύο μήνες. Τώρα μία το χρονο γιατι απλα δεν χρειάζετε.

Σε εσενα μπορει να δουλεύει μια χαρα το σύστημα σου αλλα ελπίζω να καταλάβένεις είσαι εξέρεση. Αυτο που περιγράφεις δεν ειναι μια τυπική πολυκατοικια στην Αθήνα

=================

Μα όσοι απαντάνε ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ δεν έχετε εμπειρια απο γραφεια Εσυ είσουνα διαχειριστής. Καλα έλεγε ο αλλός...ελεγε εγω θίχτηκα γιατι έχω γραφείο και τελικαεσύ είσαι ο διαχειριστής με τον μισθό.
ΟΤΙ ΝΑΝΕ

Ναι αλλά εγώ ως διαχειριστής τόσα χρόνια όφειλα να τους επιστρέψω τα χρήματα που μου έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια ως μισθό διαχειριστή + το αποθεματικό Χ4 και να τους δώσω και προσφορές από όλα τα μεγαλύτερα γραφεία διαχείρισης πολυκατοικιών στην αθήνα μήπως θέλουν να αναλάβουν την πολυκατοικία το σύνολο των ιδιοκτητών στην Γ.Σ. αποφάσισαν να αναλάβει η νέα διαχειρίστρια καθήκοντα.

Τώρα αν είναι +- το να είσαι διαχειριστής σε μια πολυκατοικία θα το αφήσω να στο απαντήσουν άλλοι

Εγώ πάντως που ήμουν διαχειριστής σε μια πολυκατοικία 5 ορόφων / 20 διαμερισμάτων με μηδέν χρέη σε κοινόχρηστα/λογαριασμούς και με κεντρική θέρμανση πετρελαίου να λειτουργεί πίστεψε με δεν ξανά κάνω διαχειριστής ΠΟΤΕ όσο και να θέλουν να με πληρώσουν.

Ξέρεις τι κάνω εγώ προσωπικά τον ελεύθερο μου χρόνο επενδύω το χρήμα που μου περισσεύει και χρόνο στο να διαμορφώνω καλύτερα το σπίτι μου/διαμέρισμα μου ώστε να τον κάνω τον προσωπικό μου παράδεισο.

Επίσης αυτό που "δεν θες να καταλάβεις όμως" αγαπητέ μου φίλε είναι ότι τα "γραφεία διαχείρισης πολυκατοικιών" είναι "εταιρείες" που απασχολούν "προσωπικό" το οποίο σήμερα μπορεί να έχουν αύριο όμως μπορεί να μην έχουν τι γίνεται?

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά για να καταλάβετε μερικοί έξοδα/καταστάσεις που πρέπει να διαχειριστούν οι διαχειριστές χωρίς κανένα όφελος.

Σε πολυκατοικία 16 διαμερισμάτων...να εγκρίνουμε έξοδα 40.000€ και να δώσουν την αναλογία τους τα 16 Διαμερίσματα εντός 6 μηνών.

Κάντε εικόνα το παραπάνω σενάριο σε γενική συνέλευση μιας μέσης πολυκατοικίας. 

2 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Εγώ πάντως που ήμουν διαχειριστής σε μια πολυκατοικία 5 ορόφων / 20 διαμερισμάτων με μηδέν χρέη σε κοινόχρηστα/λογαριασμούς και με κεντρική θέρμανση πετρελαίου να λειτουργεί πίστεψε με δεν ξανά κάνω διαχειριστής ΠΟΤΕ όσο και να θέλουν να με πληρώσουν.

Όπως τα λες. Οτι πιο ψυχοφθόρο μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του.

Καλή η διαχείριση όταν πληρωνουν όλοι, δεν υπάρχουν έκτακτα έξοδα και δεν ψάχνονται για μάχες. Αν δεν, μακριαααα!

Επεξ/σία από sphinxgr
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Απλά για να καταλάβετε μερικοί έξοδα/καταστάσεις που πρέπει να διαχειριστούν οι διαχειριστές χωρίς κανένα όφελος.

Σε πολυκατοικία 16 διαμερισμάτων...να εγκρίνουμε έξοδα 40.000€ και να δώσουν την αναλογία τους τα 16 Διαμερίσματα εντός 6 μηνών.

Κάντε εικόνα το παραπάνω σενάριο σε γενική συνέλευση μιας μέσης πολυκατοικίας. 

Όπως τα λες. Οτι πιο ψυχοφθόρο μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του.

Ακριβώς αυτό.

Στην τωρινή μου εργασία επειδή ενοικιάζουμε πάρα πολλά διαμερίσματα έως ολόκληρες πολυκατοικίες (πάνω από 1.000+ σε όλο το λεκανοπέδιο της αττικής) τυχαίνει και έχω άμεση σχέση μιας και είμαι στο οικονομικό τμήμα με εταιρείες έκδοσης κοινοχρήστων - διαχείρισης πολυκατοικιών - τεχνικές εταιρείες το τι ακούω πίστεψε με δεν θες να το αναφέρω ούτε να το σχολιάσω (αλλά εξηγεί απόλυτα την έκφραση σου) σκέψου ότι αυτές απασχολούν προσωπικό με μισθό...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...