Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, AtiX είπε

Εάν εσένα η αύξηση της κατανάλωσης είναι ο μόνος τρόπος για να δείξεις αύξηση επιδόσεων, μάλλον δεν είσαι τόσο φαν της τεχνολογίας… 

Μα πάλι το ίδιο λάθος κάνεις. Αφού ανεβαίνει ΚΑΙ το efficiency, τι δυσκολεύεσαι να καταλάβεις και επαναλαμβάνεις το ίδιο λάθος με πρίν;

Δημοσ.

Ρε τους καραγκιόζηδες.

Τι νομίζουν;

Ότι θα φτιάχνει ο κόσμος υπολογιστές που θα καίνε ρεύμα όσο ένας θερμοσίφωνας;

Δημοσ.

Γατάκια, ψαρώσατε στο νέο ATX πρότυπο. Δεν χρειάζεστε κατι ακριβο, Turbo-x 1500αρι και τέλος.

Αντε αμα είστε τπτ μερακλήδες βαλτε εκείνο το ποιοτικό GP της Gigabyte.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Herald είπε

Μα πάλι το ίδιο λάθος κάνεις. Αφού ανεβαίνει ΚΑΙ το efficiency, τι δυσκολεύεσαι να καταλάβεις και επαναλαμβάνεις το ίδιο λάθος με πρίν;

Για να καταλάβεις τι λέω δες τον 12900 και σύγκρινε τον με τον αντίστοιχο της 11ης, 10ης σειράς ή έναν ryzen στα 35 watt… 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, nosstrom είπε

μπαίνω σε άλλη συζήτηση ..αλλα ποσο τελικά ειναι το κόστος για να φτιαξεις ενα high end pc ? 

ναι το έκανα ... πουλησα 1080 ti  περσι πειρα χβοχ series x

καναπές, ηρέμησα και απο τα fan..αλλα δυστηχως σε warzone kai FPS αν εχεις συνηθίσει pc ..πολύ δύσκολα παίζει σε κονσολα

και εγώ το ίδιο έκανα πήρα κονσόλα αλλά δεν ασχολούμαι με online fps.

η κονσόλα είναι για πιο χαλαρή φάση, καναπές και χειριστήριο. με λίγες ρυθμίσεις στην ευαισθησία του GamePad παλεύονται τα fps  αλλά κατανοώ ότι δεν είναι 100% το ίδιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

just fyi:

RTX 3080:      320 Watts,   Suggested PSU 700 W,  Release Date:    Sep 1st, 2020
RTX 3080 Ti : 350 Watts,  Suggested PSU 750 W,  Release Date:    May 31st, 2021
RTX 4080:      400 Watts,  Suggested PSU 800 W,  Release Date:    Aug , 2022

side by side performance comparison:

RTX 3080   https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-3080.c3621
RTX 3080 Ti   https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-3080-ti.c3735
RTX 4080 https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-4080.c3888

με μολις 50 Watt διαφορα απο την Ti δε θυμαμαι να ειχε γινει τοσος ντορος περισυ για την καταναλωση,
οι 3080 Ti μοσχοπουληθηκαν παρα τα 600+ ευρω καπελο
δεν φταιει η nvidia για τις σημερινες τιμες ρευματος, κι εξαλλου ποσες ωρες τη μερα και συνολικα το μηνα θα παιζετε στα κοκκινα;

ΥΓ. το ιδιο ισχυει και στους επεξεργαστες απο τη στιγμη που οι 8/16 cores/threads εγιναν mainstream και μειωνονται τα nm παρολαυτα η καταναλωση κυμαινεται ακατεβατα γυρω στα 120watts

θα ειχε ενδιαφερον  ο καθε χρηστης που σχολιαζει να ποσταρει και τα specs του μηχανηματος του γιατι εχω την εντυπωση οτι διαχρονικα 9 στους 10 ετσι κι αλλιως δεν θα προεβαιναν σε αγορα

κι ως γνωστον απο πιτα που δεν τρως, τι σε νοιαζει κι αν καει...

και βεβαια το φαινομενο "τουιτεροποιησης" των ειδησεων και των θεματων απο τους χρηστες δεν ειναι καινουριο,
θυμαμαι 25 χρονια πριν πολυ πριν εφευρεθουν τα social media ανωνυμοι χρηστες πιτσιρικαδες επι το πλειστον την ελεγαν στον Ν.Δημου που αρθογραφουσε στο RAM εχοντας την ευχερεια να δοκιμαζει οτι πιο συγχρονο hardware & software κυκλοφορουσε τοτε

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Herald είπε

Μα οι νεες καρτες ΕΙΝΑΙ πιο αποδοτικες. Ρε παιδια, μια ζωη μπερδευεται την καταναλωση με την αποδοση... 

Αυτο κανει η Nvidia. Η 3080 καταναλώνει 45% παραπάνω απο την 2080 αλλα ειναι 70% πιο γρήγορη. Και εσυ όπως και ο atix μπερδευεται κατανάλωση με efficiency... 

Μα δεν κάνω πουθενά στα λεγόμενά μου σύγκριση σε αυτές τις 2 γενιές, μιλάω γενικά για το κάθε release διαχρονικά, ότι περιμένουμε κάτι σε ανάλογο σε καταναλώσεις πχ το flagship 250w κατά μέσο όρο με παραπάνω επιδόσεις ,στην επόμενη γενιά, δεν ξέρω πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα και μάλιστα έχω μπερδευτεί κιόλας. Όντως από την 2080 στην 3080 έχουμε περίπου αυτά που λες στην κατανάλωση και 50% παραπάνω επιδόσεις σε gaming. Όσο για το energy consumption των 3080/3090 είναι επίσης τραγικό για τα δεδομένα της εποχής και για τα λεγόμενα της Nvidia που αλλά λέει για το περιβάλλον και τους στόχους της εταιρίας και άλλα κάνει.

ΥΓ. Για όσους μιλάτε και λέτε πως να βγάλει τις παραπάνω επιδόσεις με μικρότερη κατανάλωση τρέξτε στο πρόσφατο παρελθόν και δείτε τι έκανε η nvidia όταν έβγαζε σοβαρές κάρτες. Gtx 580 25% μεγαλύτερη κατανάλωση 50% ποιο αργή από την επόμενη gtx 680. Τότε έκαναν δουλειά τώρα άρμεγμα. Έχω και άλλο παράδειγμα gtx 780 σχεδόν ίδιες καταναλώσεις με 980 αλλά 25-30% επιπλέον επιδόσεις για την 980.

Επεξ/σία από SkaL-
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

fotovoltaiko-parko4.jpg

Εγώ βρήκα την λύση για να τροφοδοτήσω την νέα κάρτα μου. Ελπίζω να φτάνουν τα πάνελ :lol:

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

απορω γιατι δεν βαζουν πισω στη καρτα ενα επιπλεον βυσμα για απευθειας συνδεση στο ρευμα να καταναλωνει αυτο που πρεπει για να μη ρουφαει πολυ ρευμα απο το τροφοδοτικο?

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Nathanael είπε

απορω γιατι δεν βαζουν πισω στη καρτα ενα επιπλεον βυσμα για απευθειας συνδεση στο ρευμα να καταναλωνει αυτο που πρεπει για να μη ρουφαει πολυ ρευμα απο το τροφοδοτικο?

Εκτιμώ πως η απορία κινείται στα πλαίσια του καλαμπουριού.Αν όχι,οι ηλεκτρονικές συσκευές λειτουργούν με συνεχές ρεύμα και η πρίζα του σπιτιού σου δίνει εναλλασσόμενο. Μάντεψε τι παρεμβάλλεται για να γίνει η μετατροπή.

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, balt123 είπε

Πόσα νεφρά έχει ο μέσος αγοραστής άραγε?

από πρόσφατη εμπειρία μου με μια 6700xt τελικά ζεις και με ένα....

Δημοσ.

Λογικά θα εκτός του τροφοδοτικού που θα αναγκαστούν να αγοράσουν, θα πρέπει να πουλήσουν και τα χωράφια που θα έχουν για να την αγοράσουν 😅😅

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...