Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Ο ανταγωνισμος και η διψα των χρηστων για επιδοσεις συνηθως οδηγει σε ενεργοβόρα hardware.
Aν τις εβγαζαν 200w και ηταν χειροτερες απο 3090 τωρα θα συζηταγαμε γιατι εβγαλε κατωτερες καρτες απο τις προηγουμενες .
Aν τις εβγαζε 6% καλυτερες απο τις 3090 θα συζηταγαμε για το ποσο απατεωνες ειναι και οτι κανενας δεν θα αλλαξει την RTX 3000 για RTX 4000 για αυτο το 6%.
Τωρα που η 4070 ειναι σαν 3090 και η  4090 οσο 2x 3090 συζηταμε για τα watt.

Οτι και να κανουν παντα καποιος θα εχει κατι να πεταξει για να περασει η ωρα γιατι αυτοι που πραγματικα ενδιαφερονται να τις αγορασουν απλα περιμενουν το release.

αυτά είναι λεπτομέρειες για αυτούς που τους ενδιαφέρουν.

για αυτό είπα είναι θέμα επιλογής

προσωπικά για τα μηχανήματα που έχω με καλύπτουν μια χαρά οι κάρτες γραφικών που έχουν όπως και οι κάρτες γραφικών που έχω απόθεμα

άλλο μηχάνημα σταθερό δεν πρόκειται να φτιάξω ούτε να προβώ σε αγορά κάποιου φορητού

το μόνο που παίζει είναι η αγορά κάποιου Raspberry Pi 4 ή Pi 400 

από κονσόλες έχω ολοκληρώσει επίσης.

6 λεπτά πριν, stpi είπε

Γιατί νομίζετε ότι δεν παίρνω Lamborghini Aventador?

Για τα 690 ψωροχιλιάρικα που έχει? Αυτά τα έχω.

Για την εφορία και τις βενζίνες όμως, δεν μου φτάνουν ασούμε.

πρόσεχε γιατί αυτά έλεγε και κάποιος "μακαρίτης" πλέον δημοσιογράφος (όνομα/επώνυμο δεν λέω) και αγόραζε σπίτια και μάζευε χρήμα 

δεν πρόλαβε να τα χαρεί όμως και τώρα τα δέσμευσε η εφορία...

Δημοσ.

H nVidia σε αυτη την σειρά θέλει να παει μπροστά με βήματα προς τα πίσω , το energy efficiency που κατάφεραν η AMD & nVidia σε προηγούμενες γενιές εδω το ξεχνάμε και μάλιστα σε μια εποχή που υπάρχει σε παγκόσμια κλίμακα ενεργειακό πρόβλημα.

Και πες σε ατομικό επίπεδο οτι δεν με νοιάζει πόσο καταναλώνει γιατι το χόμπι μου το πληρώνω , όλοι το πληρώνουμε οποιο και αν είναι αυτο.

Και πες σε ατομικό επίπεδο οτι δεν με νοιάζει πόσο θα κοστίζει η κάρτα γιατι το χόμπι μου το πληρώνω , όλοι το πληρώνουμε οποιο και αν είναι αυτο.

Εμένα με προβληματίζει πιο πολύ οτι και να την πάρω δεν έχω παιχνίδια να παίξω , γιατι ρε μάγκες κακά τα ψέματα αλλά δεν υπάρχουν παιχνίδια πια , με το σταγονόμετρο βγαίνουν παιχνίδια πλεον και απο αυτα τα λίγα ψάχνεις με τον μεγεθυντικό φακό κάποιο που να πεις οτι είναι παιχνιδάρα . Τα παλιά και καλά παιχνίδια τα παίζεις και με παλιότερες κάρτες γραφικών . Οπότε κλαιν μαιν για την 4080 του πετσινου με καταναλώσεις θερμοσίφωνα ! 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
40 minutes ago, BlurayMoviesGreece said:

Τώρα = σύμφωνα με φήμες, τίποτα σίγουρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, panoskatos είπε

H nVidia σε αυτη την σειρά θέλει να παει μπροστά με βήματα προς τα πίσω , το energy efficiency που κατάφεραν η AMD & nVidia σε προηγούμενες γενιές εδω το ξεχνάμε και μάλιστα σε μια εποχή που υπάρχει σε παγκόσμια κλίμακα ενεργειακό πρόβλημα.

Και πες σε ατομικό επίπεδο οτι δεν με νοιάζει πόσο καταναλώνει γιατι το χόμπι μου το πληρώνω , όλοι το πληρώνουμε οποιο και αν είναι αυτο.

Και πες σε ατομικό επίπεδο οτι δεν με νοιάζει πόσο θα κοστίζει η κάρτα γιατι το χόμπι μου το πληρώνω , όλοι το πληρώνουμε οποιο και αν είναι αυτο.

Εμένα με προβληματίζει πιο πολύ οτι και να την πάρω δεν έχω παιχνίδια να παίξω , γιατι ρε μάγκες κακά τα ψέματα αλλά δεν υπάρχουν παιχνίδια πια , με το σταγονόμετρο βγαίνουν παιχνίδια πλεον και απο αυτα τα λίγα ψάχνεις με τον μεγεθυντικό φακό κάποιο που να πεις οτι είναι παιχνιδάρα . Τα παλιά και καλά παιχνίδια τα παίζεις και με παλιότερες κάρτες γραφικών . Οπότε κλαιν μαιν για την 4080 του πετσινου με καταναλώσεις θερμοσίφωνα ! 

Συνηθως επενδυουμε σε μια νεας γενιας καρτα με τη προοπτικη να παιξουμε και μετα απο 3-4 χρονια.
Σπανια καποιος αγοραζει νεας γενιας καρτα γιατι δεν του παιζουν τα games που κυκλοφορουν.
Αν θες να παιξεις αυτα που υπαρχουν τωρα δεν πας σε RTX 4000 αλλα σε 2000 και 3000.

3 λεπτά πριν, Thresh είπε

Τώρα = σύμφωνα με φήμες, τίποτα σίγουρο.

Φιμες ειναι και τα watt αν κλεισουμε τα ματια στις φιμες των επιδοσεων ας τα κλεισουμε και στα watt.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μια χαρα θα ειναι οι καρτες, αν ειναι δυνατον να παιζει καποιος στη σειρα 80-90 και να μην εχει minimum 1000ρι...

Οι ψευτο...εχμ ηθελα να πω οι οικολόγοι μπορουν να κατσουν με τα igpu και να ειναι πρασινοι.

Τα υπολοιπα ειναι κλαμα για το κλαμα και τρολαρισμα να γελαμε, το εχω κανει και εγω με nuclears κτλ 😁

Δημοσ.

Σε οποίον δεν αρεσει η καταναλωση, παιρνει μια μικροτερη καρτα η βάζει power limit εκει που θελει. Δεν καταλαβαινω την γκρινια. Ετσι και αλλιως κατα πασα πιθανότητα οι 4xxx θα ειναι πιο efficient απο τις 3xxx, οποτε που ακριβώς ειναι το πρόβλημα? Γκρίνια απλά για την γκρινια, και φυσικά απο ατομα που και 1w κατανάλωση να είχαν δεν θα αγόραζαν. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Τώρα είναι σαν να μου λες οτι θα παρεις μηχανή μεγάλου κυβισμού αλλά κολλάς στην αγορά του κράνους.

Αυτος που θα πάρει την 4080 δεν είναι κανα μπατηρακι ουτε θα κολ..σει στα 100-200w παραπάνω. Αμα θες top-end θα το πληρώσεις, διαφορετικά παρε μια RX 6600 η ενα series S να παιζεις τα παιχνιδακια σου. Αν εισαι ποιο hardcore gamer παρε μια 6700ΧΤ/3060ti. Από εκεί και πάνω, "τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξια... τροφοδοτικά" :P

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ας ξεκινήσουν να κάνουν τις κάρτες γραφικών βενζινοκινητες(ή βενζινοακινητες).Να βάζουμε και δίπλα στο pc ένα ντεπόζιτο με rgb,πένα θα είμαστε... 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μεσα στο δευτερο εξαμηνο του 22 αναμενονται και τα νεα τροφοδοτικα της corsair που υποστηριζουν της RTX 4080

Spy Photos

ricardo-r6105azd-100-kva-gener,f4ffc907.jpg

Δημοσ.

καλά όλα αυτά,εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο τι ζεστό αέρα θα βγάζει στο χώρο ήδη τώρα το καλοκαίρι το pc μου ανεβάζει το δωμάτιο 6-7 βαθμούς με 6800χτ και 3900χ φαντάζεσαι αυτή τι θα βγάζει? στο τέλος θα βάζουμε σωλήνες στα pc για να βγάζουν το ζεστό αέρα έξω από το σπίτι!!!

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε λίγο θα θέλουμε τριφασικό. Μια φάση για την κάρτα με ξεχωριστή τροφοδοσία και μια για τον υπολογιστή. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Ο ανταγωνισμος και η διψα των χρηστων για επιδοσεις συνηθως οδηγει σε ενεργοβόρα hardware.
Aν τις εβγαζαν 200w και ηταν χειροτερες απο 3090 τωρα θα συζηταγαμε γιατι εβγαλε κατωτερες καρτες απο τις προηγουμενες .
Aν τις εβγαζε 6% καλυτερες απο τις 3090 θα συζηταγαμε για το ποσο απατεωνες ειναι και οτι κανενας δεν θα αλλαξει την RTX 3000 για RTX 4000 για αυτο το 6%.

Οτι και να κανουν παντα καποιος θα εχει κατι να πεταξει για να περασει η ωρα γιατι αυτοι που πραγματικα ενδιαφερονται να τις αγορασουν απλα περιμενουν το release.

Μα η μαγκιά των εταιρειών είναι να βγάλουν μια κάρτα στα ίδια watt με την προηγούμενη ναυαρχίδα ή και λιγότερα με 30%-40% παραπάνω επιδόσεις. Όλα τα άλλα δείχνουν αποτυχία και άρμεγμα . Μάλιστα είμαστε σε μια εποχή που έχουμε έντονη κλιματική αλλαγή όλα δείχνουν πως πρέπει να μειώσουμε την ενέργεια που σπαταλάμε. Οι ίδιοι μιλάνε για την σπατάλη ενέργειας εδώ https://www.nvidia.com/en-us/csr/

Σε παλιότερα άρθρα τους που έχουν κατέβει μιλάνε για την μείωση κατανάλωσης μάλιστα αυτό είχε γίνει σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός είχε κάρτες μεγαλύτερης κατανάλωσης βέβαια καμιά σχέση με αυτά που βλέπουμε τώρα μάλιστα είχα φάει τον παπά και μέτραγα τα watt στον υπολογιστή μου μην περνάνε σε games αρθριτικά μαζί με τον τότε i7 μου τα 350-400watt, τόσο και παραπάνω θα είναι η κάρτα μόνη της. Και τώρα οι πρώτοι δίδαξαντες intel/nvidia ήταν αυτοί που ξέφυγαν σε καταναλώσεις ειδικά intel με 11th generation και nvidia τώρα.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...