great Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Αυτά που γράφεις είναι τραγικά. Καλά κάνει και δεν θέλει να πάει κάποιος για delivery αν δεν έχει ανάγκη καθώς το μαγαζί δεν του παρέχει μηχανή ασφαλισμένη ούτε του πληρώνει τις βενζίνες. Όσο λιγότεροι μπορέσουν να μην γίνουν κορόιδα τόσο το καλύτερο. Ας ψάξουν να βρουν άλλη δουλειά και με ενσημα. απο ολα αυτα εσυ κρατησες το "delivery" , Να ελεγα στέλεχος; να έλεγα sef; σε βενζινάδικο; σερβιτόρος; μαγαζί με ρούχα; επισης ποιος σου ειπε εσενα οτι ΟΛΟΙ ειναι ανασφαλιστοι και χωρις ενσημα, τσουβαλιασμα. Οκ αστους να τρωνε απο επιδοματα γιατι δεν θελουν να δουλεψουν λοιπον. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2022 από great
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 11 ώρες πριν, great είπε Τα παραδειγματα ειναι παρα πολλα απο ατομα που φωναζουν οτι δεν εχει δουλεια ΑΛΛΑ δεν πανε να δουλεψουν και προτιμουν τον ΟΑΕΔ και τι τους δινει. Ο οαεδ δίνει 400+ ευρω το μήνα συν τα έκτακτα επιδόματα. Μένοντας με τους γονεις με 0 έξοδα μια χαρά μισθός είναι!. Να πάει για delivery? Δεν πάει για καφέ στην πλατεία? 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Αυτά που γράφεις είναι τραγικά. Καλά κάνει και δεν θέλει να πάει κάποιος για delivery Θα με φάνε όλοι εδώ αλλα μας τα έχουν πρίξει όλοι με τα delivery!!! Τους βάζουν οι συνδικαλιστες μπροστα και πέρνουνε αέρα. Καλός deliveras βγάζει ένα δεύτερο μισθό απο τα μπουρμπουαρ,. Ναι τα 800 είναι λίγα αλλά τόσος είναι ο μισθος του ανειδίκευτου για όλους στην ελλάδα τι να κάνουμε!! 800 και μπουρμπουαρ δεν θέλουν, να είναι με μπλοκάκι να κανονίζουν το πορτοφόλι τους πάλι δεν θέλουν. Ε ας έπερνες ένα χαρτί να γινόσουν υπάλληλος γραφείου τι να κάνουμε!!! Η μην κάνεις τον delivera!! δεν σε υποχρεώνει κανεις.Υπάρχουν πολλά παιδιά που θα χερότανε να δουλέψουνε delivery επειδει απλα τώρα έχουνε χειρότερες δουλειες. Μπράβο στον ts. Κάνε αυτο που αναφέρεις και σου έχουν πει και οι προηγούμενοι, εσύ να είσαι τυπικός στη δουλειά με βάση την σύμβαση, και μην ακούς εδώ για δικαστήρια και δικηγόρους. Επιθεώρηση εργασίας για να πάρεις τα λεφτα σου άμα θέλεις να φύγεις και να δουλέψεις αλλού. Εκει μέσα το κλίμα φαίνεται είναι τοξικο, ευκαιρία να αρχίσεις να ψάχνεισ για αλλου. Όσα λεφτά και να πάρεις εκει, αμα πας καθε μέρα και τσαντιζεσαι με όλους, τα λεφτα δεν δικαιολογούν τα ψυχολογικά που θα σου βγούνε. Αν στο μέρος σου δεν έχει άλλες επιλογές για δουλεια... κάνε την παπια με τουσ άλλους εκεί να βγάλεις τα λεφτα σου (πάντα με οδηγό τι λέει η συμβασή σου) και μετά προχώρα σε άλλα.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δεν διαφωνώ τουλάχιστον με τα περισσότερα Αρμόδιες αρχές είναι πολύ σωστά το ΚΕΠΕΑ και το ΣΕΠΕ όταν αποφασίσει ο φίλος μας κάνει εκεί καταγγελία άσε δικηγόρους κτλ γιατί θέλουν χρήματα δεν δουλεύουν δωρεάν. Θα εργάζεσαι στο ωράριο που λέει η σύμβαση σου ούτε λεπτό παραπάνω και άσε την γυναίκα συνάδελφο και τον "σεφ" να κουρεύονται. Απλά να προσθέσω ότι στην ελλάδα του 2022 οι εργασίες είναι : Σερβιτόρος ή Διανομέας (Delivery) εννοείται ότι οι καλοί βγάζουν τα διπλά χρήματα του μισθού τους από τα φιλοδωρήματα αλλά δεν κάθονται δουλεύουν αλλιώς στον ΟΑΕΔ με το επίδομα αν και αυτό σύντομα θα τελειώσει από τις κυβερνήσεις (τέρμα η νοοτροπία δεν δουλεύεις σε πληρώνω για να κάθεσαι)
Lighter122 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Macosj είπε Παραμυθια. Κλασσικοί ελλεηνες εργοδότες που βγαίνουν στα κανάλια και κλαίνε ότι δεν βρίσκουν προσωπικό (μπας και πιστεωιε καμία γιαγιά ότι η οικονομία πάει σβιν και φτάνει οι τεμπελιδες νέοι) Καθολου παραμυθια. Μεχρι και στην Αθηνα πολλες επιχειρησεις εχουν προβλημα και δεν βρισκουν σερβιτορους και μαγειρες. Αν εισαι του χωρου παντως και ξερεις ατομα που ψαχνουν και δεν βρισκουν δουλεια, στειλε μου μηνυμα. Θα χαρω και εγω και οι υπολοιποι συναδελφοι να τους δωσουμε γη και υδωρ. Αν δεν εισαι του χωρου και απλα λες την γνωμη σου, καλα κανεις, αλλα να ξερεις οτι εισαι λαθος. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2022 από Lighter122 1
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, great είπε απο ολα αυτα εσυ κρατησες το "delivery" , Να ελεγα στέλεχος; να έλεγα sef; σε βενζινάδικο; σερβιτόρος; μαγαζί με ρούχα; επισης ποιος σου ειπε εσενα οτι ΟΛΟΙ ειναι ανασφαλιστοι και χωρις ενσημα, τσουβαλιασμα. Οκ αστους να τρωνε απο επιδοματα γιατι δεν θελουν να δουλεψουν λοιπον. Τζάμπα post. Το που υπάρχουν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και λαμόγια εργοδότες το ξέρουμε οι περισσότεροι. Εγώ είπα να φροντίσει να βρει δουλειά καθώς πρέπει με ένσημα, εσύ αναφέρθηκες στο delivery και αυτό σχολίασα, ας πάει για σερβιτόρος αν είναι σωστός ο εργοδότης. Το να κάθεσαι και να ρισκάρεις την ζωή σου κορώνα γράμματα κάθε μέρα υπό τέτοιο εργασιακό καθεστώς και πελάτες να γκρινιάζουν ότι το φαγητό κρύωσε κτλ, δεν αξίζει με τίποτα. Επιδόματα καλά θα κάνει να πάρει κάποιος αν το δικαιούται και τηρεί τα κριτήρια που έχει θέσει το κράτος για την χορήγηση του επιδόματος χωρίς άλλες τανζανιές. Αν δεν έχει λεφτά κάποιος να ζήσει ας βρει έναν τρόπο να βγάλει με βάση τα δικά του standards. Το να κράζεις έτσι άβερτα μάλλον δείχνει ότι εσύ κάπου τρως τα σκατά και τα ρίχνεις στους άλλους. Για άτομα που συχνάζουν σε καφετέριες και βαριούνται ζώντας από γονείς, ας τους κόψουν τα λεφτά οι γονείς τους και να τους ρίξουν μια φάπα, αφού δεν το κάνουνε, καλώς θα έχουνε τους κανακάρηδες να πηγαίνουν εκεί. 1 ώρα πριν, TroyMelloy είπε Ο οαεδ δίνει 400+ ευρω το μήνα συν τα έκτακτα επιδόματα. Μένοντας με τους γονεις με 0 έξοδα μια χαρά μισθός είναι!. Να πάει για delivery? Δεν πάει για καφέ στην πλατεία? Θα με φάνε όλοι εδώ αλλα μας τα έχουν πρίξει όλοι με τα delivery!!! Τους βάζουν οι συνδικαλιστες μπροστα και πέρνουνε αέρα. Καλός deliveras βγάζει ένα δεύτερο μισθό απο τα μπουρμπουαρ,. Ναι τα 800 είναι λίγα αλλά τόσος είναι ο μισθος του ανειδίκευτου για όλους στην ελλάδα τι να κάνουμε!! 800 και μπουρμπουαρ δεν θέλουν, να είναι με μπλοκάκι να κανονίζουν το πορτοφόλι τους πάλι δεν θέλουν. Ε ας έπερνες ένα χαρτί να γινόσουν υπάλληλος γραφείου τι να κάνουμε!!! Η μην κάνεις τον delivera!! δεν σε υποχρεώνει κανεις.Υπάρχουν πολλά παιδιά που θα χερότανε να δουλέψουνε delivery επειδει απλα τώρα έχουνε χειρότερες δουλειες. Μπράβο στον ts. Κάνε αυτο που αναφέρεις και σου έχουν πει και οι προηγούμενοι, εσύ να είσαι τυπικός στη δουλειά με βάση την σύμβαση, και μην ακούς εδώ για δικαστήρια και δικηγόρους. Επιθεώρηση εργασίας για να πάρεις τα λεφτα σου άμα θέλεις να φύγεις και να δουλέψεις αλλού. Εκει μέσα το κλίμα φαίνεται είναι τοξικο, ευκαιρία να αρχίσεις να ψάχνεισ για αλλου. Όσα λεφτά και να πάρεις εκει, αμα πας καθε μέρα και τσαντιζεσαι με όλους, τα λεφτα δεν δικαιολογούν τα ψυχολογικά που θα σου βγούνε. Αν στο μέρος σου δεν έχει άλλες επιλογές για δουλεια... κάνε την παπια με τουσ άλλους εκεί να βγάλεις τα λεφτα σου (πάντα με οδηγό τι λέει η συμβασή σου) και μετά προχώρα σε άλλα. Για το delivery, διάβασε το προηγούμενο post μου γιατί βαριέμαι να τα γράφω πάλι. Δεν κατηγορώ όποιον γουστάρει να πάει σε αυτή την δουλειά, όπως και αυτόν που έχει χειρότερη δουλειά, Σκοπός σου είναι να σταθμίσεις τα υπέρ και τα κατά στην δουλειά. Αν είναι με 500-600 ευρώ στην μια να είμαι ένα 10ωρο κάπου πιο ασφαλής και με το ίδιο ή και μικρότερο ωράριο ακόμα και 100-200 ευρώ παραπάνω να παίζω την ζωή μου κορώνα γράμματα συν τα έξοδα βενζίνης, ατυχήματα, τρακαρίσματα κτλ, ε θα επέλεγα την 1η δουλειά. Μεγάλοι άνθρωποι θεωρώ πως είμαστε και μπορούμε να μιλήσουμε σοβαρά, ας μην πετάνε κάποιοι τρολιές και ότι να ναι σχόλια. Για τα πουρμπουαρ, έχουνε κοπεί σε σημαντικό βαθμό, αλλά το δέχομαι σαν επιχείρημα.
Nabuko Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Ψηφιακή κάρτα εργασίας τον Ιούνιο του 2023 σε τουρισμό και εστίαση Ψηφιακή κάρτα εργασίας από τον Ιούνιο του 2023 θα ισχύει στους κλάδους του τουρισμού, στην εστίαση, σε εταιρίες security, αλλά και σε ασφαλιστικές εταιρείες, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο RGC που διεξάγεται στην Πάτρα. "Αποτελεί μέτρο επανάσταση", τόνισε ο υπουργός, καθώς όπως ανέφερε, θα σταματήσουν οι εργοδότες να λειτουργούν εις βάρος των εργαζομένων και να δηλώνουν τα 8ωρα ως 4ωρα. Όπως εξήγησε, η κάρτα εργασίας θα φέρει ξανά την εργατική δικαιοσύνη, καθώς θα καταγράφεται ο χρόνος εργασίας, οι υπερωρίες, ενώ θα είναι "ψηφιακά" αποθηκευμένα τα συγκεκριμένα δεδομένα για δέκα χρόνια.
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 31 λεπτά πριν, Nabuko είπε Ψηφιακή κάρτα εργασίας τον Ιούνιο του 2023 σε τουρισμό και εστίαση Ψηφιακή κάρτα εργασίας από τον Ιούνιο του 2023 θα ισχύει στους κλάδους του τουρισμού, στην εστίαση, σε εταιρίες security, αλλά και σε ασφαλιστικές εταιρείες, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο RGC που διεξάγεται στην Πάτρα. "Αποτελεί μέτρο επανάσταση", τόνισε ο υπουργός, καθώς όπως ανέφερε, θα σταματήσουν οι εργοδότες να λειτουργούν εις βάρος των εργαζομένων και να δηλώνουν τα 8ωρα ως 4ωρα. Όπως εξήγησε, η κάρτα εργασίας θα φέρει ξανά την εργατική δικαιοσύνη, καθώς θα καταγράφεται ο χρόνος εργασίας, οι υπερωρίες, ενώ θα είναι "ψηφιακά" αποθηκευμένα τα συγκεκριμένα δεδομένα για δέκα χρόνια. Καλά.... Ας δούμε πρώτα πως θα λειτουργεί αυτό. Πχ θα πρέπει να την βάζει ο εργαζόμενος σε κάποιο μηχάνημα να ενημερώνει αυτόματα η όχι; Θα του πει ο εργοδότης να μην την χτυπήσει η θα πάρει το μηχάνημα..... Εκτός αν δεν έχω καταλάβει κάτι.
StamTheMan Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 θα μου πει καποιος απο που προκυπτει οτι δικαιουται αποζημιωση εαν τον απολυσουν,ενω δουλευει σαιζον; 1
babaliaris Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 4 ώρες πριν, Baator είπε Αυτά τα περί ωραρίου που άλλαξε και Επιθεώρηση Εργασίας και δικηγόρου, τα αφήνω στην άκρη προς το παρόν. Δεν κατάλαβα αν δούλευες ΚΑΙ σαββατοκύριακα ή όχι. Αν ΔΕΝ δούλευες Σαββατοκύριακα, τότε δεν παίρνεις ούτε βασικό (αφού για 40 ώρες την εβδομάδα είναι 713 μικτά, εσύ δουλεύεις 45ώρες/βδομάδα για 800), αλλά οκ, πες κάπου εκεί είσαι, στον βασικό. Αν δουλεύεις ΚΑΙ τα σαββατοκύριακα ή έστω και 1-2 ώρες τα Σ/Κ, το λιγότερο που θα 'πρεπε να σε απασχολεί είναι το ότι σου άλλαξαν το ωράριο. Εδώ σου έχουν αλλάξει τα φώτα στο πόσο σε κλέβουν στον μισθό. Αν δουλεύεις και τα Σ/Κ μιλάμε όχι για ΓΑΛΕΡΑ, αλλά για εγκληματία αν σου δίνει 800 μικτά, είναι τρελό το σενάριο. Ναι δουλεύω Σάββατο και υπάρχει στην πρόσληψη. Τελικάω ήταν ολόκληρη πλεκτάνη... Δεν το περίμενα... Πρέπει να τους πήρε τηλ η επιθεώρηση εργασίας και φοβήθηκαν. Ο σεφ μου έδωσε το χέρι και πήγε με τα νερά μου κατευθείαν! Επίσης μου είπε ότι όλο αυτό έγινε επειδή είπα εγώ μια λέξει σε έναν μόνιμο υπάλληλο του ξενοδοχείου ότι δεν μπορεί να με διώξει κανένας και μετά πήγε και τους είπε "Αυτός νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει εδώ μέσα, και ότι ο σεφ τον παρακάλεσε να έρθει σε αυτό το πόστο και ότι ξεσήκωνε τους άλλους υπαλλήλους να διεκδικούν τα δικαιώματά τους κτλ." Εγώ το μόνο που είπα είναι ότι δεν μπορούν να με διώξουν. Πάντως δεν δικαιολογείται με τίποτα όλη αυτή η πλεκτάνη για να με αναγκαστούν να παραιτηθώ στην οποία πήρε μέρος και ο σεφ και ο διευθυντής. Και με αυτά που με είπε ο σεφ όπως σας έγραψα παραπάνω, προδόθηκε μόνος του ότι όντως προσπαθούσαν να μην κάνουν να παραιτηθώ. Τώρα δεν με απολύουν, συνεχίζω την δουλειά μου κανονικά και δεν με λέει κανείς τίποτα. Μέχρι και μάγειρες που μου πουλούσαν τρέλα δεν με κάνουν τίποτα. Εγώ συνεχίζω την σεζόν μου και του χρόνου πάω αλλού.
dbrillis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Σουρεαλ κατάσταση με πολλα του είπα, μου ειπε, του ξαναείπα και μετα ενας αλλος μας είπε. Γενικά σας έχουν φαει τα πολλα σου'πα μου'πες και το βασικό θεμα του ότι δουλεύεις σεζον 7 μερες τη βδομάδα για 681 ευρώ μισθό καθαρα το μηνα δεν σε απασχολεί και πολύ. Δεν φταίνε μόνο οι εργοδότες. 2 2
babaliaris Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 34 λεπτά πριν, dbrillis είπε Σουρεαλ κατάσταση με πολλα του είπα, μου ειπε, του ξαναείπα και μετα ενας αλλος μας είπε. Γενικά σας έχουν φαει τα πολλα σου'πα μου'πες και το βασικό θεμα του ότι δουλεύεις σεζον 7 μερες τη βδομάδα για 681 ευρώ μισθό καθαρα το μηνα δεν σε απασχολεί και πολύ. Δεν φταίνε μόνο οι εργοδότες. 6 ημέρες δουλεύω την εβδομάδα. Επίσης τώρα ξεκίνησα να δουλεύω, τον προηγούμενο χρόνο μπήκα πρώτη φορά σεζόν, είμαι νέος. Αν έβρισκα καλύτερη δουλειά εννοείτε και θα έφευγα... Δεν ήθελε να πάω στο ίδιο ξενοδοχείο αλλά στο στο άλλο που έκανε αίτηση με γράψανε στα τέτοια τους τελικά. Και εγώ εσάς δεν σας καταλαβαίνω. Με μιλάτε λες και φταίω εγώ και ότι όλοι άλλοι με παρακαλάνε να πάω να δουλέψω για αυτούς. Έχετε δουλέψει σε ξενοδοχεία; Έτσι είναι τα πράγματα, παραβιάζουν κάθε νομό και εργατικό δικαίωμα που υπάρχει, και το κράτος είναι τόσο χαζό και δεν τον παίρνει χαμπάρι; Όταν ο άλλος έχει οικογένεια και ο άλλος τον λέει αν δεν κάνεις αυτό έφυγες σπίτι σου, τι θα τον πεις; Και πας και του λες εσύ "καλά να πάθεις που πας και δουλεύεις σε αυτούς". Δεν έχετε ιδέα μου φαίνεται, μείνετε άνεργοι για χρόνια και θα σας πω εγώ... 1
Baator Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Για σένα το λέμε αδερφέ. Μαζί σου είμαστε. Δουλεύεις πάρα πολλές ώρες για πολύ λίγα λεφτά. Σεζόν είναι δύσκολη δουλειά, ΑΛΛΑ υποτίθεται τα παιδιά που το κάνουν, κάθονται και ανέχονται αυτά που ανέχονται γιατί θα πάρουν έναν λίγο καλύτερο μισθό. Εσύ και τα ανέχεσαι, και δεν παίρνεις καν βασικό μισθό. Καταλαβαίνω και την ανάγκη να δουλέψει κάποιος και το ότι μπορεί να μην έχει εμπειρία, αλλά είναι μεγάλη κοροιδία η συμφωνία που έχεις κάνει. Και ναι, ακόμα και με μηδενική εμπειρία, ΜΠΟΡΕΙΣ να βρεις καλύτερη δουλειά. Το ξαναλέω, δεν παίρνεις ΚΑΝ βασικό μισθό, που είναι αστείος εξαρχής. Εκεί κολλάει και το "δεν φταίνε μόνο οι εργοδότες". Υπάρχουν όρια και πρέπει κάποτε να καταλάβουμε πως ο και εργοδότης χρειάζεται τον υπάλληλο, όχι μόνο ο υπάλληλος τον εργοδότη. Την κατάσταση με τα μαύρα και τις λιγότερες ώρες δηλωμένες, και και και, τα ξέρουμε όλοι. Αυτό όμως δεν αναιρεί το ότι σε εκμεταλλεύονται φουλ. Εσύ δυστυχώς μιλάς σαν να κέρδισες στην όλη ιστορία. Δεν κέρδισες. 3
teo1966 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) φιλε μου σεζον χαλκιδικη δεν κανεις νομος.. ολα υπολειτουργουν και με λιγοτερα ατομα προσοπικο και συνηθως μεχρι 800 δινουν. γενικα ξεφτιλιστικε η σεζον εδω και χρονια μονο καμια μυκονο αξιζει με τρελη ταλαιπωρια μπας και παρεις 1500 χιλιαρικο αλλα και παλι 7/7 εισαι χαλκιδικη και κω που εχω εμπειρια τα ιδια σκατα. μυκονο /σαντορινη ισως κατι να κανεις. υ.γ εγω εφυγα εξωτερικο παντως τουλαχιστον να μην με κλεβουν στα ενσημα κλπ Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2022 από teo1966 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις