Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα τροπή έχει πάρει αυτό το thread. Ενημέρωσε μας τι θα γίνει αύριο όταν πας από εκεί. 

Αυτό με την κοπέλα δεν το κατάλαβα που λες, ήθελε να πάρει αυτή το δικό σου ωράριο; 

Αυτά με τα καρφώματα και το τι λέμε μέσα σε εργασιακους χώρους τα προσέχουμε. 

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Ενδιαφέρουσα τροπή έχει πάρει αυτό το thread. Ενημέρωσε μας τι θα γίνει αύριο όταν πας από εκεί. 

Αυτό με την κοπέλα δεν το κατάλαβα που λες, ήθελε να πάρει αυτή το δικό σου ωράριο; 

Αυτά με τα καρφώματα και το τι λέμε μέσα σε εργασιακους χώρους τα προσέχουμε. 

Όταν ο σεφ είπε ότι αλλάζει τα ωράρια, είπε ξεκάθαρα ότι αυτήν η κοπέλα θα πάρει το δικό μου ωράριο και εγώ το δικό της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, To_Sylviaki_To_Kalo είπε

Μακαρι να βγαλεις ακρη.
Βγαλεις δε βγαλεις, παρε το μαθημα και μαθε να αντιδρας στα τραβα με το που τα βλεπεις και οχι οταν το θυμηθεις. 
Με 800 ευρω μικτα 7 μερες τη βδομαδα νομιζα οτι δουλευες σε κρεπερυ.

Σε κρεπερη δουλεύω. 30-40kg κρέπας φεύγουν την ημέρα

Επεξ/σία από babaliaris
  • Confused 4
Δημοσ.
14 ώρες πριν, babaliaris είπε

Έχεις δίκαιο αλλά τι άλλο να κάνω; Πήρα στην Επιθεώρηση με το ζόρι το σήκωσαν όπως γίνεται γενικά στις δημόσιες επιχειρήσεις.  Να πάω σε δικηγόρο; Πήγα και στην λογήστρια μου αλλά δεν ήξερε τι να με πει. Το μόνο που μου είπε είναι ότι αν πάω σε δικηγόρο μάλλον δεν θα με συμφέρει καθόλου.

Εγώ με αυτούς επικοινώνησα (Με τηλ σε τοπικό σημείο στην περιοχή μου)

https://www.sepe.gov.gr/

Εδώ: https://www.kepea.gr/ τι διαφορά έχει δηλαδή;

Έστειλα και ένα email https://www.kepea.gr/ για καταγγελεία ζητώντας βοήθεια. Για να δούμε...

Προς το παρόν άσε τους δικηγόρους κλπ...

Ούτε οι λογιστές ξέρουν.

Το Κεπεα θα σε καθοδηγήσει (αν με αφορούσε θα επικοινωνούσα τηλεφωνικά), και στο εργατικό κέντρο της περιοχής σου θα έχεις άμεσες συμβουλές και όταν θα γίνει η διαιτησία στην επιθεώρηση εργασίας (μετά την καταγγελία από την πλευρά σου)  θα υπάρχει εκπρόσωπος τους που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά σε εσένα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχω να προσφερω κατι παραπανω, τα εχουν πει ολα.

Απλα να τονισω και να πω ενα μπραβο στο παλικαρι που θελει να δουλεψει για να μπορει ας πουμε να παει διακοπες τον χειμωνα ή να τα φαει στα μπουζουκια δεν με νοιαζει σε σχεση με οτι εχουμε δει μεχρι τωρα που φωναζουν δεν εχω δουλεια  γιατι δεν βρισκουν θεση στα 24 τους σαν διευθηντης τραπεζας. Τι να παω delivery , οχι αλλο αλλο δεν μπορω την ζεστη. 

Τα παραδειγματα ειναι παρα πολλα απο ατομα που φωναζουν οτι δεν εχει δουλεια ΑΛΛΑ δεν πανε να δουλεψουν και προτιμουν τον ΟΑΕΔ και τι τους δινει.

Συνεχισε ετσι, και διεκδικισε αυτα που σου ανηκουν με την δουλεια σου.

Επεξ/σία από great
Δημοσ.

Ο σεφ δείχνει να είναι τεράστιος "είλωτας", με το που ζήτησε αλλαγή ωραρίου η κοπέλα αμέσως να την εξυπηρετήσει εις βάρος σου. Το νινι σέρνει καράβι.

• Like 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Έγινε αλλαγή τίτλου σε Εξαπάτηση εργατικών δικαιωμάτων, πως μπορώ να δικαιωθώ;

Καταπάτηση ρε παιδιά, λυπηθείτε μας.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Lighter122 είπε

Ρε αδερφε, τι 800 ευρω? Ολη η εστιαση εχει θεμα φετος και δεν βρισκουν προσωπικο ευκολα για κανενα ποστο.

Πριν κανεις το οτιδηποτε, ριξε μια ματια τριγυρω στην περιοχη και ειμαι σιγουρος οτι αρκετοι θα παρακαλανε για μαγειρα.

Παραιτησου μολις βρεις καπου αλλου και αστους να ψαχνουν. 

Μπες και εδω περα και απλα ρωτα αν υπαρχει καποια θεση στην περιοχη που σε ενδιαφερει https://www.facebook.com/groups/110487274853

Τωρα για το αν θες να τους τραβηξεις και μια καταγγελια αφου φυγεις, ειναι δικο σου θεμα. 

Τωρα προσεξα οτι λες 800 ευρω μεικτα. Δηλαδη τον βασικο σου δινουν;

Βρηκαν ατομο για σεζον, να του δινουν τον βασικο, χωρις να χρειαζεται να του παρεχουν σπιτι, και σου κανουν και την ζωη δυσκολη; Ψαχνεις αλλου, και αφηνεις τον σεφ να καλυψει αυτος την βαρδια σου αφου εχουν τοσο θρασος

Παραμυθια. Κλασσικοί ελλεηνες εργοδότες που βγαίνουν στα κανάλια και κλαίνε ότι δεν βρίσκουν προσωπικό (μπας και πιστεωιε καμία γιαγιά ότι η οικονομία πάει σβιν και φτάνει οι τεμπελιδες νέοι) 

Δημοσ.

Προχωρώ καμιά χωριάτικη και άσε το ωράριο 

12 ώρες πριν, babaliaris είπε

Μια χαρά τρολοθεμα πάλι 

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 8/6/2022 στις 10:46 ΠΜ, babaliaris είπε

Τώρα είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να παραιτηθώ για να μην μου πληρώνουν αποζημίωση.

Αποζημιωση ενω δουλευεις σαιζον δε νομίζω οτι παιζει,εκτος και αν εισαι χρονια, που δε σε κόβω. 

Στις 8/6/2022 στις 11:06 ΠΜ, babaliaris είπε

Τώρα που δεν θα πηγαίνω στην δουλειά, μπορούν να κάνουν κάτι αυτοί και να την σκαπουλάρουν;

Ναι,ειναι κατι που προβλεπεται.

Τι να σκαπουλαρουν,αφου δεν πας για δουλεια,και οταν πας, φευγεις οποτε σου ερθει.

Ποιος σου ειπε οτι μπορεις να τα κανεις αυτα;

19 ώρες πριν, great είπε

σιγα μην τους πει και ευχαριστω καθε φορα που τον αφηνουν να φυγει για το σπιτι του. Πιατσα προφανως εννοεις καποιον που έχει εστιατορια, αλλιως είναι τραγική σκέψη

Εννοει να μη δεχεται να κανει οτι βλακεια του πουν,γιατι οσο τα δεχεται θα τα κανουν και σε αλλους.

Εγω τον θεωρω ηδη απολυμενο και χωρις  καν δικαιωμα για ταμειο,μιας και παει οποτε και οσο θελει. 

Στις 8/6/2022 στις 2:57 ΜΜ, babaliaris είπε

Ευχαριστώ φίλε! Θα ψάξω. Ήδη με θέλουν σε ταβέρνες που ξέρω ότι είναι σωστοί, απλώς αυτοί θέλουν χωρίς ένσημα.

Σωστότατοι,ναι.

Μην αναρωτιεσαι γιατι σε καβαλάνε, οταν θεωρεις κατι τετοιους "σωστους".

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, great είπε

Δεν εχω να προσφερω κατι παραπανω, τα εχουν πει ολα.

Απλα να τονισω και να πω ενα μπραβο στο παλικαρι που θελει να δουλεψει για να μπορει ας πουμε να παει διακοπες τον χειμωνα ή να τα φαει στα μπουζουκια δεν με νοιαζει σε σχεση με οτι εχουμε δει μεχρι τωρα που φωναζουν δεν εχω δουλεια  γιατι δεν βρισκουν θεση στα 24 τους σαν διευθηντης τραπεζας. Τι να παω delivery , οχι αλλο αλλο δεν μπορω την ζεστη. 

Τα παραδειγματα ειναι παρα πολλα απο ατομα που φωναζουν οτι δεν εχει δουλεια ΑΛΛΑ δεν πανε να δουλεψουν και προτιμουν τον ΟΑΕΔ και τι τους δινει.

Συνεχισε ετσι, και διεκδικισε αυτα που σου ανηκουν με την δουλεια σου.

Αυτά που γράφεις είναι τραγικά. Καλά κάνει και δεν θέλει να πάει κάποιος για delivery αν δεν έχει ανάγκη καθώς το μαγαζί δεν του παρέχει μηχανή ασφαλισμένη ούτε του πληρώνει τις βενζίνες. Όσο λιγότεροι μπορέσουν να μην γίνουν κορόιδα τόσο το καλύτερο. Ας ψάξουν να βρουν άλλη δουλειά και με ενσημα. 

• Like 4
Δημοσ.
18 ώρες πριν, babaliaris είπε

Ε τότε ο χαρακτηρισμός ΣΕΦ σε κρεπερί είναι λίγο υπερβολικός.:rolleyes:

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Doubt είπε

Καταπάτηση ρε παιδιά, λυπηθείτε μας.

Αυτό είναι τρομερή εξαπάτηση της Ελληνικής γλώσσας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/6/2022 στις 10:46 ΠΜ, babaliaris είπε

Το συμβόλαιο λέει Δευτέρα-Παρασκευή 8:30 - 16:00, Σάββατο 8:30 - 13:00 και Κυριακή ρεπό. Ενώ εγώ δούλευα 09:00 - 18:00
καθημερινά με Σαββατοκύριακα για 800 ευρώ μικτά.

Αυτά τα περί ωραρίου που άλλαξε και Επιθεώρηση Εργασίας και δικηγόρου, τα αφήνω στην άκρη προς το παρόν.

Δεν κατάλαβα αν δούλευες ΚΑΙ σαββατοκύριακα ή όχι.

Αν ΔΕΝ δούλευες Σαββατοκύριακα, τότε δεν παίρνεις ούτε βασικό (αφού για 40 ώρες την εβδομάδα είναι 713 μικτά, εσύ δουλεύεις 45ώρες/βδομάδα για 800), αλλά οκ, πες κάπου εκεί είσαι, στον βασικό.

Αν δουλεύεις ΚΑΙ τα σαββατοκύριακα ή έστω και 1-2 ώρες τα Σ/Κ, το λιγότερο που θα 'πρεπε να σε απασχολεί είναι το ότι σου άλλαξαν το ωράριο. Εδώ σου έχουν αλλάξει τα φώτα στο πόσο σε κλέβουν στον μισθό.

Αν δουλεύεις και τα Σ/Κ μιλάμε όχι για ΓΑΛΕΡΑ, αλλά για εγκληματία αν σου δίνει 800 μικτά, είναι τρελό το σενάριο.

Επεξ/σία από Baator
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...