TuXaKoS Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 3 λεπτά πριν, babaliaris είπε Έχεις δίκαιο. Απλώς συμβουλές θέλω να ακούσω. Ρωτάω παντού και στο ιντερνετ και φίλους, και συγκρίνω τις απαντήσεις. Βοηθάει και ψυχολογικά. Θα είμαι και σε επικοινωνία με την Επιθεώρηση. Ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις. Είναι διαφορετικό να ρωτάς την γνώμη κάποιου αφού ξέρεις από κάποιον υπεύθυνα το τι ισχύει και το ποιος είναι λάθος από αυτό που κάνεις. Όταν είσαι άρρωστος πας στον γιατρό. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι γίνεται αν αρχίσεις να ψάχνεις στο ίντερνετ και να ρωτάς φίλους
elio_1 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 https://www.kepea.gr/ Εργατικό κέντρο στην περιοχή σου. Μετά στην επιθεώρηση μαζί με κάποιον από το εργατικό κέντρο ή/και εκπρόσωπο του Σωματείου αν υπάρχει
babaliaris Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, TuXaKoS είπε Ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις. Είναι διαφορετικό να ρωτάς την γνώμη κάποιου αφού ξέρεις από κάποιον υπεύθυνα το τι ισχύει και το ποιος είναι λάθος από αυτό που κάνεις. Όταν είσαι άρρωστος πας στον γιατρό. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι γίνεται αν αρχίσεις να ψάχνεις στο ίντερνετ και να ρωτάς φίλους Έχεις δίκαιο αλλά τι άλλο να κάνω; Πήρα στην Επιθεώρηση με το ζόρι το σήκωσαν όπως γίνεται γενικά στις δημόσιες επιχειρήσεις. Να πάω σε δικηγόρο; Πήγα και στην λογήστρια μου αλλά δεν ήξερε τι να με πει. Το μόνο που μου είπε είναι ότι αν πάω σε δικηγόρο μάλλον δεν θα με συμφέρει καθόλου. 3 λεπτά πριν, elio_1 είπε https://www.kepea.gr/ Εργατικό κέντρο στην περιοχή σου. Μετά στην επιθεώρηση μαζί με κάποιον από το εργατικό κέντρο ή/και εκπρόσωπο του Σωματείου αν υπάρχει Εγώ με αυτούς επικοινώνησα (Με τηλ σε τοπικό σημείο στην περιοχή μου) https://www.sepe.gov.gr/ Εδώ: https://www.kepea.gr/ τι διαφορά έχει δηλαδή; Έστειλα και ένα email https://www.kepea.gr/ για καταγγελεία ζητώντας βοήθεια. Για να δούμε...
ifr1t Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Γιατί κάθεσαι και ασχολήσαι; Παραίτησου αν δεν σου αρέσει και βρες δουλειά σε άλλο ξενοδοχείο που θα σε πληρώνουν παραπάνω. Όλοι έχουν πρόβλημα να βρουν μάγειρες και εσύ ασχολησε που σου άλλαξαν το ωράριο, όταν θα σε έχουν μήνες απλήρωτο τι θα κάνεις δηλαδή; 1 1
randomcat Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 7 ώρες πριν, babaliaris είπε Επίσης και αυτά που λέει το συμβόλαιο μου (πρόσληψη) δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που με βάζουν αυτοί. Το συμβόλαιο λέει Δευτέρα-Παρασκευή 8:30 - 16:00, Σάββατο 8:30 - 13:00 και Κυριακή ρεπό. Ενώ εγώ δούλευα 09:00 - 18:00 καθημερινά με Σαββατοκύριακα για 800 ευρώ μικτά. Ε μάθε άλλη φορά να τηρείς μόνος σου το ωράριο και αν δεν γουστάρουν ας σε απολύουν. Μην χαλάς την πιάτσα και για άλλους.
tollisth Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 7 ώρες πριν, vagos789 είπε Περαν των νομικων θεματων (κοστος,χρονος) υπαρχει και το θεμα οτι εισαι μονιμος κατοικος Κρητης απο οτι βλεπω Αν πας να πιασεις αλλου δουλεια στη Κρητη μπορει να εχει πεσει σημα οτι μολις σου αλλαξαν λιγο το ωραριο τους κυνηγησες νομικα κατευθειαν Αν είσαι σωστος στην δουλειά σου δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, εκτός αν είναι να πεσει παλι στα ιδια χάλια που σημαίνει είναι το ιδιο συναφη οποτε ας πεσει σημα για να αποφύγει και την ταλαιπωρία
Apaleytos80 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Εγω παντως οταν ημουν νεοτερος ειχα πεσει σε εναν που ελεγε οι πρωτες 15 μερες ειναι δοκιμαστικες (κλασικος καραγκιόζης), πήγα στον επόπτη και τον πηρε τηλ επιτόπου. Μετα από λίγο πέρασα και πληρώθηκα. Τώρα σε σένα που είναι θέμα ωραρίου... Κανε καμία ερώτηση τον επόπτη με την σύμβαση σου απο το Εργάνη. Σε καμιά περίπτωση μην σταματήσεις να πηγαίνεις για δουλειά, νομίζω δικαιολογεί απόλυση χωρίς αποζημίωση. Παρε καμιά αναρρωτική στην χειρότερη αν είσαι διατεθειμένος να το τερματίσεις (μεση κτλ).
great Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, randomcat είπε Ε μάθε άλλη φορά να τηρείς μόνος σου το ωράριο και αν δεν γουστάρουν ας σε απολύουν. Μην χαλάς την πιάτσα και για άλλους. σιγα μην τους πει και ευχαριστω καθε φορα που τον αφηνουν να φυγει για το σπιτι του. Πιατσα προφανως εννοεις καποιον που έχει εστιατορια, αλλιως είναι τραγική σκέψη
smurfek2362 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δεν ψαχνεις παραληλα να πας καπου αλλου για δουλεια και οταν βρεις και σου πουν το οκ,να δηλωσεις μια παραιτηση να ξεμπερδευεις;;;Γιατι να μπεις σε τετοια κοντρα,θα χαλασει εσενα!Το γνωριζω ειναι αδικο και ειμαι μαζι σου αλλα κ παλι θα μπεις σε σε φοβερο "τρεξιμο" με αυτη την ιστορια.Για δουλεια πρεπει να εμφανιστεις γιατι αν το θυμαμαι καλα πανω απο 3ημερες συνεχης απουσιας χωρις λογο εχει δικαιωμα να ληξει την συμβαση σου.Καλυτερα να μιλησεις φυσικα κ με γνωστες στα εργασιακα
randomcat Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 6 λεπτά πριν, great είπε σιγα μην τους πει και ευχαριστω καθε φορα που τον αφηνουν να φυγει για το σπιτι του. Πιατσα προφανως εννοεις καποιον που έχει εστιατορια, αλλιως είναι τραγική σκέψη Πιάτσα εννοώ την αγορά εργασίας για τους μελλοντικούς υπαλλήλους από τους οποίους θα έχουν την προσδοκία να εργάζονται εκτός ωραρίου επειδή κάποιοι κάνουν τους εργοδότες μάγκες και δέχονται να τους καταπατούν την σύμβασή τους... 2 1
nagapit Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 πηγαίνεις κανονικά στη δουλειά σου, στο ωράριο που αναγράφεται στη σύμβαση εργασίας. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μη σε αφήσουν να μπεις, εκτός αν σε απολύσουν. Παραίτηση δεν υπογράφεις για κανένα λόγο. Αν δεν σε αφήσουν να μπεις στο χωρο εργασίας, καλείς το εργατικό κέντρο της περιοχής σου και το σωματείο σου (λογικα Κρήτη θα έχει). Αν θέλεις στείλε μου προσωπικό μήνυμα σε ποια περιοχη στη Κρητη είσαι, για να δω αν υπάρχει σωματείο. ΣΟΣ είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνεις κανονικά στο ωράριο που προβλέπετε απο τη σύμβαση εργασιας. 3
kinq1 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 1 Αν σου αλλάξουν το ωράριο θεωρείται «βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας». Ρώτα δικηγόρο τι μπορεί να γίνει γι' αυτό. Νομίζω ότι αν δεν συναινείς στην αλλαγή των όρων είναι σαν να σε απολύουν, άρα ρώτα δικηγόρο αν ισχύει. 2 Αν δουλεύεις εκεί και σου απαγορεύσουν την είσοδο στην εργασία σου, ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙΣ. Παίρνεις τηλέφωνο στο 100, περιμένεις απέξω, έρχεται η αστυνομία και το καταγράφει στο μητρώο συμβάντων. Ετσι έχεις απόδειξη ότι εσύ ήθελες να δουλέψεις, αλλά δεν σε άφηναν. 3
babaliaris Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 12 λεπτά πριν, nagapit είπε πηγαίνεις κανονικά στη δουλειά σου, στο ωράριο που αναγράφεται στη σύμβαση εργασίας. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μη σε αφήσουν να μπεις, εκτός αν σε απολύσουν. Παραίτηση δεν υπογράφεις για κανένα λόγο. Αν δεν σε αφήσουν να μπεις στο χωρο εργασίας, καλείς το εργατικό κέντρο της περιοχής σου και το σωματείο σου (λογικα Κρήτη θα έχει). Αν θέλεις στείλε μου προσωπικό μήνυμα σε ποια περιοχη στη Κρητη είσαι, για να δω αν υπάρχει σωματείο. ΣΟΣ είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνεις κανονικά στο ωράριο που προβλέπετε απο τη σύμβαση εργασιας. Αυτό θα κάνω. Παιδιά πρέπει να δουλεψε. Με πήρε τηλ ο σεφ και με είπε ήρεμα "τι θα κάνεις αύριο;" και του είπα "θα έρχομαι κανονικά και αν δεν θες απέλυσε με". Δεν έφερε κάποια αντίρρηση. Επίσης με πήρε τηλ η κοπέλα που δουλεύουμε μαζί με την οποία θα ανταλλάζαμε ωράρια (αυτήν θα έπαιρνε το δικό μου και εγώ το δικό της) και με έλεγε διάφορα παραμύθια ότι κάποιος με κάρφωσε επειδή είχα πει μια φορά ότι δεν μπορεί να με διώξει κανείς από το ξενοδοχείο και κάτι τέτοια, πράγμα που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι κάτι έκανε αυτήν και ήθελε το ωράριο μου. Επίσης είπε ότι μίλησε στον σεφ και ότι θα με ζητήσει συγνώμη αύριο και κάτι τέτοια. Βέβαια δεν πιστεύω τπτ μέχρι αύριο, να δω όντως τι θα μου πει. Βέβαια δεν πάω πίσω, η με αφήνει στο νόμιμο ωράριο ή εγώ πηγαίνω κανονικά και αν θέλει ας με απολύσει. Θα σας πω αύριο τα νέα. 5
sphinxgr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Μισά μας τα λες. Άλλαξε το ωράριο και το δικό σου το πήρε άλλος. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο άλλος ζήτησε το δικό σου ωράριο και το πήρε για κάποιο λόγο. 2
babaliaris Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Μισά μας τα λες. Άλλαξε το ωράριο και το δικό σου το πήρε άλλος. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο άλλος ζήτησε το δικό σου ωράριο και το πήρε για κάποιο λόγο. Δεν υπάρχει λόγος να κατηγορήσω κανένα πάντως, δεν έχω αποδείξεις, δεν με νοιάζει κιόλας. Κάτι άλλο τώρα. Τα 8 ρεπό που δικαιούμαι από το νόμο ξέρει κανείς να μου πει αν στο συμβόλαιο μου είναι συγκεκριμένες μέρες ή τα αποφασίζει ο εργοδότης; Φοβάμαι, διότι αυτοί μας βάζουν ένα πρόγραμμα δικό τους κάθε μήνα για το πότε είναι τα ρεπό μας, και μην με κάνει καμία πυστια ο σεφ και αλλάξει τις μέρες που έχω ρεπό και θεωρηθούν σαν μέρες που οικειοθελώς δεν πήγα στην δουλειά και το χρησιμοποιήσουν σαν αφορμή για να με διώξουν χωρίς απόλυση. Άσε που μας τα κλέβουν, 4 μας δίνουν τον μήνα όχι 8. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2022 από babaliaris
Προτεινόμενες αναρτήσεις