babaliaris Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα παιδιά. Είμαι 26 χρονών και μου συμβαίνει πρώτη φορά αυτό. Δουλεύω εποχιακά σε ένα ξενοδοχείο και στην μέση της σεζόν ο Σεφ στο έτσι θέλω μου άλλαξε το ωράριο εργασίας δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα σε εμένα. Πήγα μίλησα με τον διευθηντή και μου είπε αν θες παραιτήσου ή φεύγε μια ώρα νωρίτερα και παίρνε λιγότερα λεφτά. Νευρίασα, σηκώθηκα έφυγα και τους είπα θα το κυνηγήσω νομικά. Επίσης και αυτά που λέει το συμβόλαιο μου (πρόσληψη) δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που με βάζουν αυτοί. Το συμβόλαιο λέει Δευτέρα-Παρασκευή 8:30 - 16:00, Σάββατο 8:30 - 13:00 και Κυριακή ρεπό. Ενώ εγώ δούλευα 09:00 - 18:00 καθημερινά με Σαββατοκύριακα για 800 ευρώ μικτά. Τώρα είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να παραιτηθώ για να μην μου πληρώνουν αποζημίωση. Δουλεύω δεύτερη σεζόν στο παρών ξενοδοχείο. Τι να κάνω; Ο Πατέρας μου, μου είπα να κάνω καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Πραγματικά δεν θέλω να τους αφήσω έτσι. Μου παίξανα μεγάλη πουστιά. Εγώ ήμουνα φουλ σωστός και συνεπής στην δουλειά μου, δεν μπορούν να μου το κάνουν έτσι αυτό. Συν ότι έχω διαβάσει τους νόμους και ξέρω ότι δεν μπορεί να σου αλλάξει ο εργοδότης το ωράριο εφόσον αυτό αναγράφεται πλήρως στην πρόσληψη. Αλλά τι να πεις εδώ, αφού δεν ακολουθούν κανένα νόμο αυτοί, φουλ στην εξαπάτηση είναι. Δικηγόρος συμφέρει; Ευχαριστώ. 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Πρέπει να δεις τι θα ήταν να εισπράξεις από την εποχική σου εργασία και πόσο θα σου ζητήσει ένας δικηγόρος για να τρέξει την υπόθεση, για να δεις αν σε συμφέρει, οικονομικά. Το ηθικό είναι άλλο θέμα, δεν μπαίνει σε ζυγαριά. Εφόσον η σύμβαση έχει δηλωμένο ωράριο (πράγμα παράξενο για ξενοδοχείο, αφού συνηθέστατα οι συμβάσεις αναφέρουν πως το ωράριο είναι αυτό που αναρτάται στον εβδομαδιαίο ή μηνιαίο πίνακα προσωπικού) η μονομερής μεταβολή (δεν μιλάμε για μια κατ' εξαίρεση τροποποίηση αλλά μόνιμη μεταβολή) συνιστά καταγγελία της σύμβασης, δηλαδή απόλυση. Προφανώς, από τη στιγμή που θα πας στο ΣΕΠ δεν υπάρχει καμία προοπτική συνέχισης της εργασίας σου εκεί, και να κάνει πίσω η επιχείρηση, θα είναι πάρα πολύ δύσκολη η καθημερινότητα. Πάντως, παραίτηση μη δηλώσεις σε καμία περίπτωση. 2
babaliaris Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Snoob είπε Πάντως, παραίτηση μη δηλώσεις σε καμία περίπτωση. Τώρα που δεν θα πηγαίνω στην δουλειά, μπορούν να κάνουν κάτι αυτοί και να την σκαπουλάρουν; Δηλαδή να σταματήσουν την σύμβαση με κάποιον τρόπο έτσι ώστε να μην μετράει σαν απόλυση. Επίσης φοβάμαι και λίγο. Γίνεται να μου γυρίσει πίσω αυτό που κάνω τώρα και τους κυνηγάω; Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2022 από babaliaris
vagos789 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Περαν των νομικων θεματων (κοστος,χρονος) υπαρχει και το θεμα οτι εισαι μονιμος κατοικος Κρητης απο οτι βλεπω Αν πας να πιασεις αλλου δουλεια στη Κρητη μπορει να εχει πεσει σημα οτι μολις σου αλλαξαν λιγο το ωραριο τους κυνηγησες νομικα κατευθειαν 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Αν είναι να σταματήσεις να πηγαίνεις στη δουλειά, πρέπει να το κυνηγήσεις αμέσως. ΣΕΠ και δικηγόρο. Διαφορετικά, η απουσία από την εργασία μπορεί να ερμηνευτεί ως παραίτηση. 4
babaliaris Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 5 λεπτά πριν, vagos789 είπε Περαν των νομικων θεματων (κοστος,χρονος) υπαρχει και το θεμα οτι εισαι μονιμος κατοικος Κρητης απο οτι βλεπω Αν πας να πιασεις αλλου δουλεια στη Κρητη μπορει να εχει πεσει σημα οτι μολις σου αλλαξαν λιγο το ωραριο τους κυνηγησες νομικα κατευθειαν Όχι. Μόνιμος κάτοικος Χαλκιδικής είμαι, και δουλεύω στην Χαλκιδική. Στην Κρήτη σπούδαζα στο Πολυτεχνείο Κρήτης (Χανιά).
andreoulios Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Συνεχίζεις και πηγαίνεις στην εργασία στο συμφωνηθέν ωράριο που είναι και δηλωμένο στη σύμβαση. Συγχρονως πας και στο ΣΕΠ και σε κατατοπίζουν εκεί τι πρέπει να κανείς 8
babaliaris Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 16 λεπτά πριν, andreoulios είπε Συνεχίζεις και πηγαίνεις στην εργασία στο συμφωνηθέν ωράριο που είναι και δηλωμένο στη σύμβαση. Συγχρονως πας και στο ΣΕΠ και σε κατατοπίζουν εκεί τι πρέπει να κανείς Ζήτησα και από φίλους ποιο έμπειρους, όλοι αυτό μου λένε να κάνω! Σήμερα έφυγα στην μέση της μέρας αλλά νομίζω δεν πειράζει σωστά; Κάτι για 3 μέρες συνεχόμενα μου λένε όλοι ότι τους δίνει το δικαίωμα να με διώξουν χωρίς να δώσουν αποζημιώσεις. 1
Lighter122 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Ρε αδερφε, τι 800 ευρω? Ολη η εστιαση εχει θεμα φετος και δεν βρισκουν προσωπικο ευκολα για κανενα ποστο. Πριν κανεις το οτιδηποτε, ριξε μια ματια τριγυρω στην περιοχη και ειμαι σιγουρος οτι αρκετοι θα παρακαλανε για μαγειρα. Παραιτησου μολις βρεις καπου αλλου και αστους να ψαχνουν. Μπες και εδω περα και απλα ρωτα αν υπαρχει καποια θεση στην περιοχη που σε ενδιαφερει https://www.facebook.com/groups/110487274853 Τωρα για το αν θες να τους τραβηξεις και μια καταγγελια αφου φυγεις, ειναι δικο σου θεμα. Τωρα προσεξα οτι λες 800 ευρω μεικτα. Δηλαδη τον βασικο σου δινουν; Βρηκαν ατομο για σεζον, να του δινουν τον βασικο, χωρις να χρειαζεται να του παρεχουν σπιτι, και σου κανουν και την ζωη δυσκολη; Ψαχνεις αλλου, και αφηνεις τον σεφ να καλυψει αυτος την βαρδια σου αφου εχουν τοσο θρασος Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2022 από Lighter122 5 1
babaliaris Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, Lighter122 είπε Ρε αδερφε, τι 800 ευρω? Ολη η εστιαση εχει θεμα φετος και δεν βρισκουν προσωπικο ευκολα για κανενα ποστο. Πριν κανεις το οτιδηποτε, ριξε μια ματια τριγυρω στην περιοχη και ειμαι σιγουρος οτι αρκετοι θα παρακαλανε για μαγειρα. Παραιτησου μολις βρεις καπου αλλου και αστους να ψαχνουν. Μπες και εδω περα και απλα ρωτα αν υπαρχει καποια θεση στην περιοχη που σε ενδιαφερει https://www.facebook.com/groups/110487274853 Τωρα για το αν θες να τους τραβηξεις και μια καταγγελια αφου φυγεις, ειναι δικο σου θεμα. Τωρα προσεξα οτι λες 800 ευρω μεικτα. Δηλαδη τον βασικο σου δινουν; Βρηκαν ατομο για σεζον, να του δινουν τον βασικο, χωρις να χρειαζεται να του παρεχουν σπιτι, και σου κανουν και την ζωη δυσκολη; Ψαχνεις αλλου, και αφηνεις τον σεφ να καλυψει αυτος την βαρδια σου αφου εχουν τοσο θρασος Ευχαριστώ φίλε! Θα ψάξω. Ήδη με θέλουν σε ταβέρνες που ξέρω ότι είναι σωστοί, απλώς αυτοί θέλουν χωρίς ένσημα.
sphinxgr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, babaliaris είπε Τώρα που δεν θα πηγαίνω στην δουλειά, μπορούν να κάνουν κάτι αυτοί και να την σκαπουλάρουν; Δηλαδή να σταματήσουν την σύμβαση με κάποιον τρόπο έτσι ώστε να μην μετράει σαν απόλυση. Ναι. Αν δεν πηγαίνεις θεωρείται οτι παραιτήθηκες. 6 λεπτά πριν, babaliaris είπε Ήδη με θέλουν σε ταβέρνες που ξέρω ότι είναι σωστοί, απλώς αυτοί θέλουν χωρίς ένσημα. Απολύτως σωστοί!!!! 1 2
george1807 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, babaliaris είπε με θέλουν σε ταβέρνες που ξέρω ότι είναι σωστοί, απλώς αυτοί θέλουν χωρίς ένσημα. Η απόλυτη ειρωνία. Ελλαδα 2022 και μας φταίνε πάντα οι άλλοι και οι κυβερνήσεις. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2022 από george1807 10 2
babaliaris Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Αν πάω τώρα αύριο και τον πω ήρθα να δουλέψω στις ώρες που λέει το συμβόλαιο και μου πει "Τι θες εδώ αφού έφυγες" και δεν με αφήνει να μπω στην κουζίνα ή δεν με αφήσουν οι security τι να κάνω; Να πάρω τηλ την επιθεώρηση και να τους ζητήσω να έρθουν; 55 λεπτά πριν, george1807 είπε Η απόλυτη ειρωνία. Ελλαδα 2022 και μας φταίνε πάντα οι άλλοι και οι κυβερνήσεις. Έχεις δίκαιο. Δεν θέλω να πάω χωρίς ένσημα.
Nabuko Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος εργατολόγος αναμεσά μας που να γνωρίζει τη νομοθεσία και τι ισχύει ακριβώς, δεν καταλαβαίνω πως αλλιώς μπορείς να βοηθηθείς από εδώ μέσα. Με τα ελάχιστα που ξέρω νομίζω ότι η λέξη "εξαπάτηση" που χρησιμοποιείς είναι λάθος. Ίσως καταπάτηση ή αθέτηση όρων πρόσληψης/απασχόλησης/σύμβασης είναι σωστότερη. 1
babaliaris Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 2 λεπτά πριν, Nabuko είπε Ίσως καταπάτηση ή αθέτηση όρων πρόσληψης/απασχόλησης/σύμβασης είναι σωστότερη. Έχεις δίκαιο. Απλώς συμβουλές θέλω να ακούσω. Ρωτάω παντού και στο ιντερνετ και φίλους, και συγκρίνω τις απαντήσεις. Βοηθάει και ψυχολογικά. Θα είμαι και σε επικοινωνία με την Επιθεώρηση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις