Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα .

Να παραθέσω και εγώ το πρόβλημα που προέκυψε με το λάπτοπ του τίτλου.

Το λάπτοπ αγοράστηκε 16/4/22 .

Από την αρχή εμφάνιζε θέμα με την διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε balanced χρηση.Δεν έδωσα σημασία στην αρχή θεώρησα ότι με κάποιες φορτίσεις ακόμα η μπαταρία θα δώσει το Μαξ των δυνατοτήτων της.

Η μπαταρία συνέχιζε να κάνει τα ίδια και μετά από περίπου ένα μήνα ,με σχετικά χαλαρή χρήση και βλέποντας ότι η μπαταρία έχει διάρκεια μόνο με power save settings,απόφασισα να κάνω ένα battery status μέσω windows.

Αυτό που ανακάλυψα ήταν ότι το wear level της μπαταρίας είχε φτάσει στο 7% μέσα σε ένα μήνα 

Spoiler

GRB4N50089.jpg.a1ade1daed2a489f937ead71bec698d9.jpg

Και κάπου εδώ ξεκινάει το Ελλαδισταν.

Επικοινώνησα με asus, απέστειλα το αρχείο του battery status  και "άνοιξαν"RMA για την αποστολή του λάπτοπ.

Το λάπτοπ απεσταλει.Μετα από κάποιες μέρες,ενημερώθηκα με mail ότι η μπαταρία είναι εντός προδιαγραφών (μια μπαταρία με wear level 7%,όταν έχω ένα HP elitebook 840g1 6ετιας με 0% wear level)και το εξής ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ:

Παρακαλούμε βρείτε παρακάτω την αναφορά διάγνωσης.

Η μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας ποικίλλει ανάλογα με το σχεδιασμό του συστήματος, το μοντέλο, την κατανάλωση ενέργειας του συστήματος, την κατανάλωση λογισμικού προγράμματος και λειτουργίας και τις ρυθμίσεις διαχείρισης ενέργειας. Οι υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας και οι μη φυσιολογικές λειτουργίες μπορεί να οδηγήσουν σε 60% ή πιο γρήγορη μείωση του κύκλου ζωής της μπαταρίας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Φυσικά απέστειλα ένα κατεβατο,ότι αυτά είναι αηδιες ανυπόστατες χωρίς τεχνολογικά δεδομένα για σύγκριση.

Μετά από 2 μέρες λαμβάνω νέο mail ότι θα παραγγείλουν νέα μπαταρια,με την οποία θα γίνει cross check να δουν αν ισχύουν τα λεγόμενά μου.

Μετά από 10 μέρες η μπαταρία ήρθε:

11:06π.μ. μου στέλνουν μήνυμα ότι ξεκινάνε τα τεστ και 11:40π.μ. μήνυμα ότι το προϊόν θα επιστραφεί χωρίς αντικατάσταση γιατί είναι εντός προδιαγραφών.

Να παραθέσω ότι στο δικό τους battery status,όσο χρόνο είχαν την μπαταρία μου ΔΕΝ ενεργοποιούσαν το λάπτοπ για να μην πέσει και άλλο η ζωή της παρά το ενεργοποίησαν 2 μέρες πριν το επιστρέψουν.

Με παραπέμπουν στον Πωλητή(Κωτσος) για έλεγχο και αποστολή από εκεί,ξανά σε αυτούς (ότι να'ναι)

Θα ήθελα την γνώμη σας πως να προχωρήσω.Συνηγορους καταναλωτή κτλ ,δεν θα βγάλω άκρη το έχω επιχειρήσει στο παρελθόν.Αυτα από εμένα 

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Rattlehead είπε

Δεν έδωσα σημασία στην αρχή θεώρησα ότι με κάποιες φορτίσεις ακόμα η μπαταρία θα δώσει το Μαξ των δυνατοτήτων της.

Ανεξάρτητα από το wear level και το αν αυτό είναι αποδεκτό, αγόρασες 17" laptop με σκοτεινή οθόνη (το πολύ 250 nits φωτεινότητα - άρα θα είναι ρυθμισμένη αρκετά υψηλά) και μόνο 32Wh μπαταρία!

Πόσες ώρες νομίζεις ότι θα κρατάει?

https://www.asus.com/Laptops/For-Home/Vivobook/Vivobook-17-X712/techspec/

Εδώ βλέπουμε 15" laptop με 40Wh και λέμε ότι είναι μικρή.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, evakousk είπε

Ανεξάρτητα από το wear level και το αν αυτό είναι αποδεκτό, αγόρασες 17" laptop με σκοτεινή οθόνη (το πολύ 250 nits φωτεινότητα - άρα θα είναι ρυθμισμένη αρκετά υψηλά) και μόνο 32Wh μπαταρία!

Πόσες ώρες νομίζεις ότι θα κρατάει?

https://www.asus.com/Laptops/For-Home/Vivobook/Vivobook-17-X712/techspec/

Εδώ βλέπουμε 15" laptop με 40Wh και λέμε ότι είναι μικρή.

Η φωτεινότητα δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει το θέλω για προγραμματισμό on-site.Η μπαταρία θεώρησα ότι είναι η 47αρα,εκ των υστέρων είδα ότι είναι η 32wh.Και έχει και passive ψύξη χωρίς heatsink.δεν εξετάζω αυτό όμως.

Όπως και να έχει,για αυτά που ήθελα είναι μια χαρά το λάπτοπ ΚΑΙ σε τιμή χώμα,κάτω από 340€.Αλλα με την μπαταρία δεν βγάζω άκρη.

Δημοσ.

Τι άκρη να βγάλεις? 

Είναι 32Wh μπαταρία. Χοντρικά, αν δουλεύεις χαλαρά και το laptop σου καταναλώνει 10-15w, θα αντέξει 2-3 ώρες. Άντε να χαμηλώσεις φωτεινότητα, να μην έχεις τίποτα να συγχρονίζει στο background (onedrive, dropbox κλπ) για να κερδίσεις καμιά ώρα ακόμα. 

12 λεπτά πριν, Rattlehead είπε

Και έχει και passive ψύξη χωρίς heatsink.

Αποκλείεται. i3 10ης γενιάς θα έχει heat sink και ανεμιστήρα για ψύξη. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, evakousk είπε

Τι άκρη να βγάλεις? 

Είναι 32Wh μπαταρία. Χοντρικά, αν δουλεύεις χαλαρά και το laptop σου καταναλώνει 10-15w, θα αντέξει 2-3 ώρες. Άντε να χαμηλώσεις φωτεινότητα, να μην έχεις τίποτα να συγχρονίζει στο background (onedrive, dropbox κλπ) για να κερδίσεις καμιά ώρα ακόμα. 

Αποκλείεται. i3 10ης γενιάς θα έχει heat sink και ανεμιστήρα για ψύξη. 

Δεν έχει.εγγυημενα.ειναι passive.δεν βρήκα κάποιο βίντεο,αλλά δες αυτό που είναι παραπλήσιο αλλά με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών.εμενα δεν είναι ανεξάρτητη και μόνο η cpu έχει κάλυμμα και ο ανεμιστήρας βαράει στα κουτουρου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.notebookcheck.net/Asus-VivoBook-17-F712FA-Review-Lackluster-17-3-inch-laptop-for-home.492641.0.html

Eχει ανεμιστήρα που λειτουργεί.

Passive είναι πχ το macbook air m1 που δεν έχει καθόλου ανεμιστήρα.

Επίσης διάβασε στο Power Consumption για το πανομοιότυπο F712:

During idle operation, we measure a maximum power consumption of 7.7 watts, and during the stress test (Prime95 and Furmark running for at least one hour) the value increases up to 44.1 watt.

Που σημαίνει πως η κατανάλωση μπορεί να ανεβεί αισθητά όταν δουλεύεις και επομένως μπαταρία καπούτ πολύ γρηγορότερα.

PS. Όπως βλέπεις, δεν τολμούν να βάλουν κανένα battery test της προκοπής παρά μόνο ένα wifi websurfing. Από αυτό άντε να πιάσεις τα 2/3 σε πραγματική μπαταρία σε χρήση γραφείου (ανοιχτό office, μερικές καρτέλες στον browser, email, onedrive κλπ) σε φωτεινότητα μόνο 150 nits.

Επεξ/σία από evakousk
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, evakousk είπε

https://www.notebookcheck.net/Asus-VivoBook-17-F712FA-Review-Lackluster-17-3-inch-laptop-for-home.492641.0.html

Eχει ανεμιστήρα που λειτουργεί.

Passive είναι πχ το macbook air m1 που δεν έχει καθόλου ανεμιστήρα.

Επίσης διάβασε στο Power Consumption για το πανομοιότυπο F712:

During idle operation, we measure a maximum power consumption of 7.7 watts, and during the stress test (Prime95 and Furmark running for at least one hour) the value increases up to 44.1 watt.

Που σημαίνει πως η κατανάλωση μπορεί να ανεβεί αισθητά όταν δουλεύεις και επομένως μπαταρία καπούτ πολύ γρηγορότερα.

PS. Όπως βλέπεις, δεν τολμούν να βάλουν κανένα battery test της προκοπής παρά μόνο ένα wifi websurfing. Από αυτό άντε να πιάσεις τα 2/3 σε πραγματική μπαταρία σε χρήση γραφείου (ανοιχτό office, μερικές καρτέλες στον browser, email, onedrive κλπ) σε φωτεινότητα μόνο 150 nits.

Τότε λάθος έκφραση είπα,εγώ εννοουσα passive,ότι ο ανεμιστήρας δεν έχει άμεση σύνδεση με heatsink-cpu.(ανεμιστήρα έχει κανονικά και με πολύ καλές θερμοκρασίες)

Για το άλλο,απογοητεύομαι,θα είμαι αγκαλιά με μια πρίζα ή κανένα δυνατό power bank(αν μπορεί να το τροφοδοτήσει).πάντως για τα λεφτά που το αγόρασα,έστω και με πρόβλημα μπαταρίας,είμαι καλλυμενος.Εχει και 2ο δίσκο με ανταπτορα των 10€.(προσπαθώ να τον κάνω dual boot,αλλά ανεπιτυχώς,δεν υπάρχει επιλογή να διαβάσει τον 2ο δίσκο σαν boot δίσκο)

Επισκέπτης
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Rattlehead είπε

Καλησπέρα .

Να παραθέσω και εγώ το πρόβλημα που προέκυψε με το λάπτοπ του τίτλου.

Το λάπτοπ αγοράστηκε 16/4/22 .

Από την αρχή εμφάνιζε θέμα με την διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε balanced χρηση.Δεν έδωσα σημασία στην αρχή θεώρησα ότι με κάποιες φορτίσεις ακόμα η μπαταρία θα δώσει το Μαξ των δυνατοτήτων της.

Η μπαταρία συνέχιζε να κάνει τα ίδια και μετά από περίπου ένα μήνα ,με σχετικά χαλαρή χρήση και βλέποντας ότι η μπαταρία έχει διάρκεια μόνο με power save settings,απόφασισα να κάνω ένα battery status μέσω windows.

Αυτό που ανακάλυψα ήταν ότι το wear level της μπαταρίας είχε φτάσει στο 7% μέσα σε ένα μήνα 

Απόκρυψη περιεχομένων

GRB4N50089.jpg.a1ade1daed2a489f937ead71bec698d9.jpg

Και κάπου εδώ ξεκινάει το Ελλαδισταν.

Επικοινώνησα με asus, απέστειλα το αρχείο του battery status  και "άνοιξαν"RMA για την αποστολή του λάπτοπ.

Το λάπτοπ απεσταλει.Μετα από κάποιες μέρες,ενημερώθηκα με mail ότι η μπαταρία είναι εντός προδιαγραφών (μια μπαταρία με wear level 7%,όταν έχω ένα HP elitebook 840g1 6ετιας με 0% wear level)και το εξής ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ:

Παρακαλούμε βρείτε παρακάτω την αναφορά διάγνωσης.

Η μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας ποικίλλει ανάλογα με το σχεδιασμό του συστήματος, το μοντέλο, την κατανάλωση ενέργειας του συστήματος, την κατανάλωση λογισμικού προγράμματος και λειτουργίας και τις ρυθμίσεις διαχείρισης ενέργειας. Οι υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας και οι μη φυσιολογικές λειτουργίες μπορεί να οδηγήσουν σε 60% ή πιο γρήγορη μείωση του κύκλου ζωής της μπαταρίας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Φυσικά απέστειλα ένα κατεβατο,ότι αυτά είναι αηδιες ανυπόστατες χωρίς τεχνολογικά δεδομένα για σύγκριση.

Μετά από 2 μέρες λαμβάνω νέο mail ότι θα παραγγείλουν νέα μπαταρια,με την οποία θα γίνει cross check να δουν αν ισχύουν τα λεγόμενά μου.

Μετά από 10 μέρες η μπαταρία ήρθε:

11:06π.μ. μου στέλνουν μήνυμα ότι ξεκινάνε τα τεστ και 11:40π.μ. μήνυμα ότι το προϊόν θα επιστραφεί χωρίς αντικατάσταση γιατί είναι εντός προδιαγραφών.

Να παραθέσω ότι στο δικό τους battery status,όσο χρόνο είχαν την μπαταρία μου ΔΕΝ ενεργοποιούσαν το λάπτοπ για να μην πέσει και άλλο η ζωή της παρά το ενεργοποίησαν 2 μέρες πριν το επιστρέψουν.

Με παραπέμπουν στον Πωλητή(Κωτσος) για έλεγχο και αποστολή από εκεί,ξανά σε αυτούς (ότι να'ναι)

Θα ήθελα την γνώμη σας πως να προχωρήσω.Συνηγορους καταναλωτή κτλ ,δεν θα βγάλω άκρη το έχω επιχειρήσει στο παρελθόν.Αυτα από εμένα 

αμα ειναι με ψηφιακη μεριμνα , τοτε συνηγορος του καταναλωτη (δεν ξερω για τις μπαταριες τι προβλεπετε, αλλα ειναι συντομο χρονικο διαστημα)

Στο δικο μου με 13 μηνες και 150 cycle

battery.PNG

Δημοσ.
3 ώρες πριν, PeggyV είπε

αμα ειναι με ψηφιακη μεριμνα , τοτε συνηγορος του καταναλωτη (δεν ξερω για τις μπαταριες τι προβλεπετε, αλλα ειναι συντομο χρονικο διαστημα)

Στο δικο μου με 13 μηνες και 150 cycle

battery.PNG

Όχι δεν είναι ψηφιακή μέριμνα.

Παρόλο που έχεις και εσύ μικρή μπαταρία το wear level είναι 0%.

Έχω HP elitebook 840g1 6ετιας με level 0%.

Επισκέπτης
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Rattlehead είπε

Όχι δεν είναι ψηφιακή μέριμνα.

Παρόλο που έχεις και εσύ μικρή μπαταρία το wear level είναι 0%.

Έχω HP elitebook 840g1 6ετιας με level 0%.

οταν βγαζει 20% το βαζω στον φορτιστη, οταν παει 100% το βγαζω. 

Ετσι το εκανα απο την 1η μερα που το αγορασα. 

Παιζει σε HP να μην δινει σωστα info ? γιατι 6 χρονια που λες για το elitebook ειναι πολλα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, PeggyV είπε

οταν βγαζει 20% το βαζω στον φορτιστη, οταν παει 100% το βγαζω. 

Ετσι το εκανα απο την 1η μερα που το αγορασα. 

Παιζει σε HP να μην δινει σωστα info ? γιατι 6 χρονια που λες για το elitebook ειναι πολλα.

Όχι .είναι legit.εξαλλου το ίδιο αποτέλεσμα παίρνεις και από το hwinfo αν κατεβάσεις στον υπολογιστή σου.

Και φορτίσω τη μπαταρία όπως εσύ:απλά εγώ 20%-80%

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...