NiktasP Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα σας, έχω μια tv Samsung QE55Q60T και έναν παλιό ενισχυτή surround LUXMAN RV357. Δεν έχω σχεδόν καθόλου εμπειρία με ενισχυτές κλπ και θέλω να συνδέσω την tv μου στον ενισχυτή... Η tv έχει optical audio out. Πρέπει να αγοράσω κάποιο adaptor ή άλλη συσκευή? Θα έχω δυνατότητα να ακούω την tv μου surround ή έστω στα 5 κανάλια ήχου? Για να έχω surround ήχο, θα μπορούσα από άλλη εξωτερική πηγή (πχ dvd?), αν ναι τότε αρκούν απλά ένα ζευγάρι rca καλώδια? Γιατί στον ενισχυτή μου βλέπω μια 4αδα κίτρινα βύσματα Video, που δεν ξέρω τι κάνουν ακριβώς!!! Στις φωτό τα βύσματα του ενισχυτή και τις tv. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη και ευχαριστώ εκ των προτέρων! Και να με συμπαθάτε που είμαι άσχετος!!
kallair Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 o ενισχυτης αν βλεπω καλα δεν εχει καμια ψηφιακη εισοδο. πραγμα που σημαινει οτι ξεχνάς το surround. Στην καλυτερη να παρεις ψευδο-dolby.
lnwolfgr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Βασικά δεν έχει καμία είσοδο surround! ούτε καν αναλογική για να έπαιρνες κάποιον αντάπτορα. Αναρωτιέμαι γιατί έχει center και surround speakers εξόδους αφού ουσιαστικά είναι στερεοφωνικός ενισχυτής. Μόνο 5,1 stereo μπορείς να ακούσεις, αλλά αν είναι για ακρόαση μουσικής να προτιμάς 2καναλο stereo ήχο 👍.
macodin Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, lnwolfgr είπε Αναρωτιέμαι γιατί έχει center και surround speakers εξόδους αφού ουσιαστικά είναι στερεοφωνικός ενισχυτής. Μόνο 5,1 stereo μπορείς να ακούσεις, αλλά αν είναι για ακρόαση μουσικής να προτιμάς 2καναλο stereo ήχο Φίλε μου τα έχεις μπερδέψει. Ο ενισχυτής σου είναι και 5.1 και στέρεο. Στέρεο παίζει εάν συνδέσεις μόνο τα δύο μπροστινά ηχεία στις εξόδους του ενισχυτή που είναι για τα μπροστινά ηχεία (στα front speakers). Εάν οι συνδέσεις που βλέπω στην φωτό είναι για να ακούς στέρεο (το οποίο σημαίνει από 2 ηχεία μπροστά σου), είναι συνδεμένα λάθος. Με λίγα λόγια είναι πεντακάναλος ενισχυτής (+ μία έξοδο για sub) για surround ήχο, αλλά εάν θέλεις χρησιμοποιείς μόνο τα 2 μπροστινά κανάλια για να ακούσεις (stereo) την μουσική σου. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2022 από macodin
lnwolfgr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, macodin είπε Φίλε μου τα έχεις μπερδέψει. Ο ενισχυτής σου είναι και 5.1 και στέρεο. Στέρεο παίζει εάν συνδέσεις μόνο τα δύο μπροστινά ηχεία στις εξόδους του ενισχυτή που είναι για τα μπροστινά ηχεία (στα front speakers). Εάν οι συνδέσεις που βλέπω στην φωτό είναι για να ακούς στέρεο (το οποίο σημαίνει από 2 ηχεία μπροστά σου), είναι συνδεμένα λάθος. Με λίγα λόγια είναι πεντακάναλος ενισχυτής (+ μία έξοδο για sub) για surround ήχο, αλλά εάν θέλεις χρησιμοποιείς μόνο τα 2 μπροστινά κανάλια για να ακούσεις (stereo) την μουσική σου. Φίλε μου, εσύ έχεις μπερδευτεί! Ο ενισχυτής δεν είναι δικός μου, έχω surround ενισχυτή για pc, tv, blu ray, και στερεοφωνικό για το πικαπ cd κασετόφωνο. Κοίτα καλά την φωτογραφία και πες μου 1 είσοδο που υποστηρίζει surround συσκευή. Δεν έχει καμία είσοδο ούτε καν αναλογική φυσικά ούτε toshlink (οπτική ίνα) ούτε coaxial (ομοαξονικό καλώδιο) ούτε hdmi. Όλες οι είσοδοι είναι R,L δεξί κανάλι, αριστερό κανάλι. Εσύ μου μιλάς για την συνδεσμολογία των ηχείων που έχεις δίκιο, αλλά δεν εννοούσα αυτό, μιλάω για της εισόδους του ενισχυτή. 👍 Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2022 από lnwolfgr
macodin Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, lnwolfgr είπε Φίλε μου, εσύ έχεις μπερδευτεί! Ο ενισχυτής δεν είναι δικός μου, έχω surround ενισχυτή για pc, tv, blu ray, και στερεοφωνικό για το πικαπ cd κασετόφωνο. Κοίτα καλά την φωτογραφία και πες μου 1 είσοδο που υποστηρίζει surround συσκευή. Δεν έχει καμία είσοδο ούτε καν αναλογική φυσικά ούτε toshlink (οπτική ίνα) ούτε coaxial (ομοαξονικό καλώδιο) ούτε hdmi. Όλες οι είσοδοι είναι R,L δεξί κανάλι, αριστερό κανάλι. Εσύ μου μιλάς για την συνδεσμολογία των ηχείων που έχεις δίκιο, αλλά δεν εννοούσα αυτό, μιλάω για της εισόδους του ενισχυτή. Παρέθεσα ακριβώς το κομμάτι που έκανες λάθος, δεν μίλησα για τα υπόλοιπα. Ο ενισχυτής είναι σαράουντ, γι' αυτό και τα 5+1 κανάλια. Τώρα με ποιον τρόπο τον συνέδεαν εκείνη την εποχή δεν ξέρω (ίσως με κάνα multi chanel jack to RCA ή τέλος πάντων θα γράφει το manual). Αυτό που έγραψες: " Μόνο 5.1 stereo μπορείς να ακούσεις", (όπως και τα υπόλοιπα που παρέθεσα και είναι στην ίδια λογική) είναι το λάθος. Άλλο το 5.1 και άλλο το stereo. Το stereo είναι αποκλειστικά 2 κανάλια, ένα δεξί και ένα αριστερό, τίποτε άλλο. (Μπορείς να βάλεις και sub βέβαια, και όχι μόνο ένα, αλλά αυτό δεν λογίζεται για "κανάλι" γιατί αναπαράγει τις χαμηλές συχνότητες απ' όλα τα κανάλια, από όλο το σήμα δηλαδή). Υ γ: Φιλικά τα γράφω φίλε μου. Ωστόσο, Inwolfgr, τώρα είδα την μικρή φωτό που ανέβασες. Γράφεις: "δεν έχει καμία είσοδο ούτε καν αναλογική" αλλά αυτό που μας δείχνεις είναι ακριβώς αυτό που λες πως δεν έχει: οι αναλογικές εισόδοι για τα κανάλια (μπρος, πίσω κτλπ). Το γράφει επάνω εξάλλου: "Multi Ch Input". Τα οπτικά, ομοαξονικά και hdmi καλώδια είναι πιο πρόσφατες υλοποιήσεις, και πιο βολικά βέβαια, αλλά παλιότερα η συνδεσμολογία γίνονταν μέσω RCA. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2022 από macodin
Λύση xrhstosiak Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Λύση Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 ο ενισχυτης ειναι πολυ παλιος και υποστηριζει μονο το απλο dolby surround, δεν ειναι συμβατος με τα ψηφιακα dolby digital, ac3 , dts και οτι αλλο ακολουθησε στην πραγματικοτητα απο απλο αναλογικο στεροφωνικο σημα παραγει ολα τα υπολοιπα περνει τις συχνοτητες της φωνης και τις στελνει στο κεντρικο και τα πισω παιζουν οτι τα μπροστα με ενα delay για να δωσει την αισθηση του χωρου και εχει και ενα φιλτρο για τις χαμηλες και τις στελνει στο sub αρα δεν υπαρχει πραγματικο surround που σημαινει οτι ολα ειναι διακριτα καναλια ακομα και το sub. αρα η μονο επιλογη που εχει ειναι στερεο συνδεση και απο εκει και περα να ακουει στερεο με 2 καλα ηχεια (καλυτερη επιλογη) ή αν εχει σετ 5.1 να ακουει το ψευδο-surround τα κιτρινα ειναι για video σημα composite ... η χειροτερη μορφη εικονας ... ειναι για απο τις εποχες της βιντεοκασετας
NiktasP Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας, κατάλαβα οτι πρόκειται για ψευδο-surround, θα αρκεστώ στο stereo mode που δίνει αρκετά καλό ήχο παρόλη την ηλικία του ενισχυτή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα