nickol-us Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Κάτοχος εδώ και ένα χρόνο του Ps5, έχοντας "προίκα" κάποιες digital αγορές αλλά και τα παιχνίδια που έχει δώσει το ps plus, έψαχνα εδώ και καιρό μια οικονομική αναβάθμιση/επέκταση του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης. Κάποια στιγμή με τις αναζητήσεις επεσα σε video το οποίο δείχνει να εγκαθιστούν τον Sn750 σε ps5, με όλα τα τέστ να δείχνουν οτι περνούν με επιτυχία. Ο Sn750, δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που έχεις θέσει η Sony (Sequential read speed >= 5500mb/s), ωστόσο ο δίσκος είναι συμβατός με την κονσόλα. Με το κουπόνι που έδωσε η γνωστή πλατφορμα (-5€) αλλά και την τιμή του δίσκου Sn750 να φτάνει τα ~61€ (τελική τιμή μετά του κουπονιού ~56€), αποφάσισα να κάνω την κίνηση μου. Ακολουθώντας της οδηγίες που δίνει η Sony, εύκολα έβγαλα το κάλυμμα και εγκατέστησα τον nvme. Με το που ενεργοποίησα την κονσόλα, ο δίσκος αναγνωρίστηκε χωρίς κάποια άλλη ενέργεια από μέρους μου και ζητήθηκε να γίνει format Αναγνωρίστηκε η ταχύτητα του read(~3300mb/s) ως χαμηλότερη της προβλεπόμενης (recommended) και υπήρξε προειδοποίηση για πιθανά προβλήματα Ξεκίνησα άμεσα το άδειασμα του main δίσκου, με μεταφορά παιχνιδιών στον nvme. Πρώτο παιχνίδι για μεταφορά/δοκιμή "Need for Speed Payback" Μέγεθος αρχείου ~28gb, χρόνος μεταφοράς ~30sec (!) Ακολούθησαν κι άλλες μεταφορές παιχνιδιών, γενικά τα πράγματα πήγαν πολύ γρήγορα, σε ελάχιστα λεπτά, είχα γεμίσει τον μισό δίσκο Από τα παιχνίδια που μετέφερα, έπαιξα δοκιμαστικά για ~15 περίπου λεπτά το Need for Speed Payback. Να είμαι ειλικρινής, δεν χρησιμοποίησα χρονόμετρα για να δω χρόνους ανάμεσα στους δύο δίσκους. Χονδρικά θα πω οτι δεν κατάλαβα κάποια διαφορά στα loads και το παιχνίδι έπαιζε ας πούμε "as usual" Προφανώς αν ζητάτε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και δεν έχετε περιορισμό στο budget, αυτή η λύση δεν είναι για σας. Η λογική της συγκεκριμένης αναβάθμισης ήταν να γίνει όσο το δυνατόν οικονομικά και να περαστούν εκεί τα παλαιότερα παιχνίδια(και κάποια επιπλέον που ήθελα να παίξω από το plus), ώστε να υπάρχει χώρος στον main δίσκο σε περίπτωση που χρειαστεί για τα νεότερα παιχνίδια. Σε αυτή την λογική, το κόστος των ~60€ για επέκταση του χώρου σχεδόν σε διπλάσιο από τον εργοστασιακό, αξίζει κάθε ευρώ. Δεν γνωρίζω αν τίθεται θέμα θερμοκρασιών, μιας και ο συγκεκριμένος δίσκος δεν διαθέτει heatsink. Για την ώρα φαίνεται οτι όλα δουλεύουν σωστά. Αν υπάρξουν τυχών προβλήματα θα ενημερώνω.
vorlon68 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Γιατι δεν πήρες ενα heatsink να βάλεις? Τα games που δοκίμασες ήταν εκδόσεις για το PS5 ή ήταν του PS4? Μόνο σε PS5 εκδόσεις μπορει να έχεις πρόβλημα Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2022 από vorlon68
nickol-us Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Θα μπει heatsink στην πρώτη ευκαιρία, θα ήθελα να δώσω μέχρι μαξ 5 ευρώ και δεν βρίσκω κάτι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή. Βέβαια βλέπω μόλις τώρα οτι έχει ένα το eshop στα 5,5€... είδωμεν. Έτσι κι αλλιώς την κονσόλα δεν την "λιώνουμε", παίζουμε από λίγο με τον μικρό. Tα παιχνίδια είναι ps4, τα ελάχιστα games που έχω ps5, δεν τα έχω περάσει στον nvme. Θεωρητικά, στο βίντεο που έχω ανεβάσει, έχει κάνει δοκιμή με το νεο Rachet και δεν βρίσκει διαφορές, ωστόσο δεν έχω προσωπική εμπειρία ούτε τα εργαλεία για να κάτσω να δω λεπτομέρειες
vorlon68 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Αμα έχεις μόνο games του PS4 τοτε δεν υπάρχει πρόβλημα απο την στιγμή που τα ιδια αυτα games μπορουν να τρέχουν απο τον εξωτερικό USB δίσκο. Λογικά αν υπάρχει πρόβλημα θα υπάρχει μόνο σε PS5 games. Για τα PS4 games θα μπορούσες να πάρεις ενα εξωτερικό USB δίσκο Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2022 από vorlon68
nickol-us Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Δε νομίζω οτι θα γλίτωνα κάτι από οικονομικής άποψης. Εκτός των καλωδίων που γλιτώνω, θεωρητικά μπορώ να παίξω κανονικά σημερινά ps5 games. Δυστυχώς τώρα που βλέπω το library, ps5 έχω μόνο fifa 22 και το astrobot (:D). Δε νομίζω οτι κάποιο από τα δύο είναι ικανά να στρεσάρουν τον δίσκο. Αν έχω αύριο χρόνο θα κάνω μεταφορά να δω και θα πω αν βλέπω διαφορές Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2022 από nickol-us
ilos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν και παίζουν απροβλημάτιστα τα περισσότερα ps5 games στον συγκεκριμένο μέχρι στιγμής. καλύτερα να έπαιρνες κάποιον έστω με 5000 Mb/s reads για να μην υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση στις προδιαγραφές. Δε ξέρεις αύριο μεθαύριο αν θα μπορεί να αναταπεξέλθει αυτός ο δίσκος στις απαιτήσεις ενός πραγματικού ps5 next gen τίτλου. PS4 και crossgen games που είναι το 90% των games δε θα έχουν ποτέ κανένα πρόβλημα. Είναι hardcoded από μαμά να μπορούν να φορτώσουν και από hd της πλάκας με 5400 στροφές.😁 Αν βρήκες τον 1 TB στα 56 πολύ καλή τιμή πάντως (να υποθέσω amazon)? Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2022 από ilos
nickol-us Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτό θα ήταν χάρισμα, όχι καλή τιμή Για 500αρη μιλάω. 1tb/56 ευρώ ουτε sata ssd δεν βρίσκεις, όχι gen 4 nvme. Αν παίζει όλα τα σημερινά παιχνίδια με σχετική άνεση, μου αρκεί και αυτό είχα κατά νου εξ'αρχης. Θα μου απελευθερώσει τον main δίσκο και κάποιο πραγματικά next gen παιχνίδι θα το παίζω από εκεί. Σε δεύτερο χρόνο και αν πραγματικά χρειαστεί, όταν θα είναι και πιο στρωτές οι τιμές, μεταγγίσω τον sn750 στο pc και βάζω άλλον. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2022 από nickol-us
nickol-us Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Επανέρχομαι. Σήμερα πέρασα το fifa 22(ps5 ver)στον 2o δίσκο. Όπως φαντάστηκα, το παιχνίδι σε οτι mode δοκίμασα έπαιζε κανονικά, δεν έγινε κάτι αντιληπτό στη ροή του παιχνιδιού από μέρους μου. Φαντάζομαι οτι τα σημερινά παιχνίδια δεν είναι ικανά να φτάσουν τον συγκεκριμένο δίσκο στα όρια πόσο μάλλον το fifa. Ίσως υπάρξει αυτή η πιθανότητα στο μέλλον όμως είναι "υπολογισμένο ρίσκο" από μεριά μου. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2022 από nickol-us
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα