steliosmavros Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Γεια σας παίδες... είχα τα linux mint ulyssa στο pc μου και είπα να δοκιμάσω (ανάθεμα την ώρα και την περιέργειά μου) τα καινούρια win 11 να δω πώς είναι..Από εκείνη τη στιγμή που πήρα την απόφαση είμαι χωρίς πισι. Με τα λίνουξ δούλευαν τα πάντα και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Πέρασα το iso σε στικάκι με ειδική εφαρμογή και το τρέχει σε 2 λάπτοπ που δοκίμασα αλλά όχι στο πισί μου, αφού όταν πατώντας το power button μου εμφανίζει, είτε black screen, είτε το logo της Asus όπου μου λέει να πατήσω F2 ή Del (τπτ δεν κάνει. Ουσιαστικά δε μ αφήνει να μπω στο Bios για να επιλέξω uefi. (Εικάζω ένα βρωμο-update των λίνουξ έφερε την καταστροφή) Έχω κάνει τις εξής ενέργειες που στέφθηκαν με απόλυτη αποτυχία: 1. Προσπάθεια εγκατάστασης άλλου OS από dvd (win 7 ή ubuntu) 2. Διαγραφή σε NTFS του σκληρού μου δίσκου (το κούμπωσα ως εξωτερικό σε λάπτοπ) γιατί νόμιζα ότι έφταιγαν τα partitions. Οπότε τώρα δεν έχω ούτε το παλιό λειτουργικό, είναι άδειος! 3. Αποσύνδεση όλων των συσκευών αφήνοντας μόνο τη μνήμη και τη cpu..Αποσύνδεσα μέχρι και το καλώδιο του τροφοδοτικού. Και μετά μία μία τις συσκευές.. Μια χαρά ανοίγει, μια χαρά μαυρίλα εμφανίζει.. 4. Αμέτρητα clear cmos - Και με το τζαμπεράκι αλλά και με τη μπαταρία που την έβγαλα για μισή μέρα. Επίσης άλλαξα και μπαταρία! Μετά κάθε φορά μου εμφανίζει να πατήσω μόνο F1 για να ρυθμίσω το bios όπως και...καλά λέει και μετά πάλι μαυρίλα. 5. Σύνδεση και pc/2 πληκτρολογίου (κάπου το γκούγκλαρα αυτό). Τζίφος 6. Έβαλα άλλο σκληρό κι έπαιξα και με τις μνήμες 7.. Στις αμέτρητες επανεκινήσεις έχω πατήσει ό,τι πλήκτρο υπάρχει (τα del και F2 όπου μια ζωή έμπαινα στο bios ψόφησαν) όλους τους συνδυασμούς με τα Fn και βεβαίως το F8 απ' όπου πάντα μου έδινε το boot menu. Δεν κάνουν τπτ απολύτως Ξανατονίζω ότι σε όλες τις περιπτώσεις το πισί ανοίγει, δουλεύουν τα λαμπιόνια του και το ανεμηστηράκι κανονικά. Any idea? Τουλάχιστον ας έμπαινα στο bios να έβαζα τα default... Γιατί έχω φτάσει σε σημείο να λέω "ας ανοίξει κι ας βάλω και τα win2000" Ευχαριστώ εκ των προτέρων που λένε και στο χωρίο μου! Υ.Γ Μοντέλο μητρικής: asus p8h61-m lx3
Xristaras12 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 λες οτι εχει γινει clear cmos. εχεις καρτα γραφικών στο σύστημα η χρησιμοποιείς τα ενσωματωμένα; Υπάρχει πιθανότητα να εχει γυρίσει το σύστημα στα γραφικά του επεξεργαστή και για αυτο να μη βλέπεις τίποτα. 1
steliosmavros Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 4 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε λες οτι εχει γινει clear cmos. εχεις καρτα γραφικών στο σύστημα η χρησιμοποιείς τα ενσωματωμένα; Υπάρχει πιθανότητα να εχει γυρίσει το σύστημα στα γραφικά του επεξεργαστή και για αυτο να μη βλέπεις τίποτα. Άουτς! Και πώς το γυρνάω αυτό? Ενσωματωμένη στη μητρική είναι, δεν έχω ξεχωριστή Σ' ευχαριστώ ρε Χρήστο
Xristaras12 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 οποτε εχεις και VGA καλώδιο και έχεις σήμα απο εκεί. ( Την μπλε υποδοχη κάτω απο τις ps/2 θύρες) Επίσης λες οτι βλέπεις στην αρχή το λογκο της ασους και μετά τίποτα, πιστεύω οτι πρέπει να βγεινει η αναλυση εκτος προδιαγραφων, το μόνιτορ σου παιζει να εχει κάποιο μενου για αυτοματη ρυθμιση αναλυσης κλπ (λεω ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ βγαίνει το σήμα out of range και απλά δεν μπορεις να δεις εσυ ενω για την καρτα γραφικων υπαρχει κανονικα εξοδος εικόνας)
ilos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Για να καταλάβουμε καλά άμα ξηλώσεις τα πάντα από το pc και αφήσεις μόνο τα απολύτως απαραίτητα (cpu με τα ενσωματωμένα γραφικά, μνήμες και keyboard) - βγάλεις δίσκους και λοιπές συσκευές, απλά δείχνει το splash screen της asus και ¨κολλάει" όταν πας να πατήσεις del/F2. Αυτά ακόμα και μετά από Clear cmos. Το παλιό πληκτρολόγιο σου δουλεύει σίγουρα? Το δοκίμασες αλλού? Δεν αναφέρεις error beep codes ή να ανάψει κάποιο από τα troubleshoot LEDs οπότε υποθέτουμε ότι τυπικά περνά το post και "κολλάει" μετά. Το πιο πιθανό σενάριο από όλα αυτά που γράφεις είναι να έχει θέμα η μητρική. Μόλις τώρα, Xristaras12 είπε οποτε εχεις και VGA καλώδιο και έχεις σήμα απο εκεί. ( Την μπλε υποδοχη κάτω απο τις ps/2 θύρες) Επίσης λες οτι βλέπεις στην αρχή το λογκο της ασους και μετά τίποτα, πιστεύω οτι πρέπει να βγεινει η αναλυση εκτος προδιαγραφων, το μόνιτορ σου παιζει να εχει κάποιο μενου για αυτοματη ρυθμιση αναλυσης κλπ (λεω ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ βγαίνει το σήμα out of range και απλά δεν μπορεις να δεις εσυ ενω για την καρτα γραφικων υπαρχει κανονικα εξοδος εικόνας) Δεν έχει vga λέει τόσο καιρό με τα ενσωματωμένα παίζει.
Xristaras12 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, ilos είπε Δεν έχει vga λέει τόσο καιρό με τα ενσωματωμένα παίζει. απ οτι βλέπω στην μητρική του μονο VGA εξοδο εχει η μητρικη και αυτην χρησιμοποιεί για να δει. Δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Ίσως να μην το εγραψα σωστά ( D sub λεγεται η θύρα; )
triplex1 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Μου μυριζει οτι ψοφησαν τα ενσωματωμενα ............. usb στικ με τι το εφτιαξες για να βαλεις win? βρες μια παλιοκαρτα και κουμπωσε και δοκιμασε, μια 512mb , οτι να'ναι εικονα να παρεις
steliosmavros Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 23 λεπτά πριν, ilos είπε Για να καταλάβουμε καλά άμα ξηλώσεις τα πάντα από το pc και αφήσεις μόνο τα απολύτως απαραίτητα (cpu με τα ενσωματωμένα γραφικά, μνήμες και keyboard) - βγάλεις δίσκους και λοιπές συσκευές, απλά δείχνει το splash screen της asus και ¨κολλάει" όταν πας να πατήσεις del/F2. Αυτά ακόμα και μετά από Clear cmos. Το παλιό πληκτρολόγιο σου δουλεύει σίγουρα? Το δοκίμασες αλλού? Δεν αναφέρεις error beep codes ή να ανάψει κάποιο από τα troubleshoot LEDs οπότε υποθέτουμε ότι τυπικά περνά το post και "κολλάει" μετά. Το πιο πιθανό σενάριο από όλα αυτά που γράφεις είναι να έχει θέμα η μητρική Ναι φίλε μου ξηλώνω τα πάντα και μου δείχνει το splash screen της asus και δεν κάνει τπτ ότι και να πατήσω. Μετά τα Clear cmos μου κι ανοίγοντάς τον μου εμφανίζει τα χαρακτηριστικά (cpu, motherboard κ.α) και μένει εκεί λέγοντας μου να πατήσω F1 για να ρυθμίσω το bios..Σε αυτό το σημείο όλα τα πλήκτρα είναι νεκρά. Όταν πατάω F1 > BLACK SCREEN! (Τι έκπληξη!) Το πληκτρολόγιο usb που είχα δούλευε και δουλεύει κανονικά είναι αυτό που είχα πριν ξεκινήσω το φορμάτ. Κ το άλλο πληκτρολόγιο δούλευε το pc/2 ανάβουν κ στα 2 τα λεντάκια Η ανάλυση της οθόνης λές να φταίει...Θα ξανακοιτάξω λίγο το μενού, αλλά έπαιζε κανονικά...Το θέμα είναι να μπω στο bios έτσι δεν ειναι..? 21 λεπτά πριν, triplex1 είπε Μου μυριζει οτι ψοφησαν τα ενσωματωμενα ............. usb στικ με τι το εφτιαξες για να βαλεις win? βρες μια παλιοκαρτα και κουμπωσε και δοκιμασε, μια 512mb , οτι να'ναι εικονα να παρεις Το στικάκι το δοκίμασα όπως είπα σε 2 λάπτοπς κ τρέχει κανονικά η εγκατάσταση. Το σέταρα με το USB INSTALLER - unetbootin και κατέβασα το iso από το site της Microsoft Επίσης δε ξέρω αν έχει σημασία, τώρα κούμπωσα πάνω έναν παλιό σκληρό α;πό λάπτοπ με win7 που μου έφερε ένας φίλος, ανοίγει κανονικά είδα desktop αλλά δεν έχω δίκτυο ήχο κ.α....Κ ξανατσέκαρα το πληκτρολόγιο ...Κ ούτε τώρα με αφήνει να μπω στο bios... Κάτσε να δω φίλε που να βρω μια τέτοια κάρτα...
triplex1 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, steliosmavros είπε Ναι φίλε μου ξηλώνω τα πάντα και μου δείχνει το splash screen της asus και δεν κάνει τπτ ότι και να πατήσω. Μετά τα Clear cmos μου κι ανοίγοντάς τον μου εμφανίζει τα χαρακτηριστικά (cpu, motherboard κ.α) και μένει εκεί λέγοντας μου να πατήσω F1 για να ρυθμίσω το bios..Σε αυτό το σημείο όλα τα πλήκτρα είναι νεκρά. Όταν πατάω F1 > BLACK SCREEN! (Τι έκπληξη!) Το πληκτρολόγιο usb που είχα δούλευε και δουλεύει κανονικά είναι αυτό που είχα πριν ξεκινήσω το φορμάτ. Κ το άλλο πληκτρολόγιο δούλευε το pc/2 ανάβουν κ στα 2 τα λεντάκια Η ανάλυση της οθόνης λές να φταίει...Θα ξανακοιτάξω λίγο το μενού, αλλά έπαιζε κανονικά...Το θέμα είναι να μπω στο bios έτσι δεν ειναι..? Το στικάκι το δοκίμασα όπως είπα σε 2 λάπτοπς κ τρέχει κανονικά η εγκατάσταση. Το σέταρα με το USB INSTALLER - unetbootin και κατέβασα το iso από το site της Microsoft Επίσης δε ξέρω αν έχει σημασία, τώρα κούμπωσα πάνω έναν παλιό σκληρό α;πό λάπτοπ με win7 που μου έφερε ένας φίλος, ανοίγει κανονικά είδα desktop αλλά δεν έχω δίκτυο ήχο κ.α....Κ ξανατσέκαρα το πληκτρολόγιο ...Κ ούτε τώρα με αφήνει να μπω στο bios... Κάτσε να δω φίλε που να βρω μια τέτοια κάρτα... το unetbootin ειχα στο μυαλο μου γι αυτο σε ρωτησα , καψτο με το rufus και δοκιμασε ξανα
vagelis2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Με τον σκληρό με τα win 7 μπαίνεις στα Windows κανονικά? Δοκίμασε να μπεις στο bios με αυτόν τον σκληρό κουμπωμένο.. Η βγάλε όλους τους σκληρούς και δοκίμασε να μπεις bios.. Μετά δοκίμασε μια μια τις ram
steliosmavros Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 12 ώρες πριν, triplex1 είπε Μου μυριζει οτι ψοφησαν τα ενσωματωμενα ............. usb στικ με τι το εφτιαξες για να βαλεις win? βρες μια παλιοκαρτα και κουμπωσε και δοκιμασε, μια 512mb , οτι να'ναι εικονα να παρεις Βρήκα αυτή την παλιοκάρτα φίλε ευτυχώς είχα μία στην αποθήκη, την κούμπωσα δεν υπάρχει καμία μα καμία διαφορά με την ενσωματωμένη, ότι γινόταν και πριν γίνεται και τωρα με τη vga. Κι ελπίζω ότι δουλεύει για να μου βγάζει έστω γραμματάκια. Επίσης εκεί στην αποθήκη βρήκα κι άλλο πληκτρολόγιο - αντίκα pc2 το έβαλα κι αυτό...τπτ...κλαψ!λυγμ! Τη 2η μου τη βγάζει μετά από κάθε clear cmos..Κι όπως είπα όλα τα πλήκτρα είναι νεκρά κι όταν πατάω F1 όπως λέει βγάζει σκοτάδι.. 11 ώρες πριν, vagelis2019 είπε Με τον σκληρό με τα win 7 μπαίνεις στα Windows κανονικά? Δοκίμασε να μπεις στο bios με αυτόν τον σκληρό κουμπωμένο.. Η βγάλε όλους τους σκληρούς και δοκίμασε να μπεις bios.. Μετά δοκίμασε μια μια τις ram Βαγγέλη στην αρχή με τον σκληρό αυτόν των win7 δεν έμπαινε...μετά μια φορά με άφησε, επέλεξα default αλλά όταν τον αποσύνδεσα κι έβαλα τον δικό μου με το στικάκι των win11 πάνω, μια από τα ίδια..Αααααν με ξαναφήσει κ ξαναμπώ να επιλέξω uefi έτσι ή θέλει και κάποια άλλη ρύθμιση? Ευχαριστώ
triplex1 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Press f1 to run setup αν στο βγαζει συνεχεια εχει να κανει με επεξεργαστη και bios................δοκιμασε να βαλεις μια καλη μπαταρια στην μητρικη και αστο και 10 λεπτα πριν μπει και κανε και cmos με γεφυρα , δοκιμαζεις και μας λες , αν οχι πηρες και τη μητρικη στο χερι κατι που δεν νομιζω Παντως δισκο και πληκτρολογιο δεν στα διαβαζει Κανε ρε συ ενα bootable linux , ξεκιναει η οχι? δοκιμασε αν εχεις καμια καρτα επεκτασης usb για τα περιφερειακα
steliosmavros Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 6 λεπτά πριν, triplex1 είπε Press f1 to run setup αν στο βγαζει συνεχεια εχει να κανει με επεξεργαστη και bios................δοκιμασε να βαλεις μια καλη μπαταρια στην μητρικη και αστο και 10 λεπτα πριν μπει και κανε και cmos με γεφυρα , δοκιμαζεις και μας λες , αν οχι πηρες και τη μητρικη στο χερι κατι που δεν νομιζω Παντως δισκο και πληκτρολογιο δεν στα διαβαζει Κανε ρε συ ενα bootable linux , ξεκιναει η οχι? Το F1 είπα μου το βγάζει μόνο μετά από clearcmos...Στις άλλες περιπτώσεις, asus splash! Πλάκα πλάκα φίλε όταν δοκίμασα τη νέα μπαταρία δεν έκανα κλίαρ..Θα το κάνω κι αυτό.. Στικάκι bootable linux όχι δε δοκίμασα, αλλά έβαλα ένα παλιολίνουξ στο dvd iso παλιά έκδοση κι όπως είπα δεν έκανε τπτ, δοκίμασα και win7 από dvd...nothing at all Μη μου λες ν' αλλάξω μητρική δεν έχω μία γαμώ την ανεργία μου...Πάντως μια χαρά έπαιζαν όλα πριν Έκαψα ρουφους όπως μου είπες (ρε συ πολύ γρήγορο μιλάμε με το unebootin έκανα 3πλασιο χρόνο) και φυσικά καμία αλλαγή, μια από τα ίδια.. Όμως δοκίμασα το rufus στον σκληρό με τα 7 κι αφού είδα desktop άνοιξα το στικάκι και προσπάθησα να το το εγκαταστήσω από εκεί (θυμίζω χωρίς διαδίκτυο) και μου έβγαλε αυτό! Τι να πω... Θα κάψω win10 με ρουφους κι επανέρχομαι...
triplex1 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, steliosmavros είπε Το F1 είπα μου το βγάζει μόνο μετά από clearcmos...Στις άλλες περιπτώσεις, asus splash! Πλάκα πλάκα φίλε όταν δοκίμασα τη νέα μπαταρία δεν έκανα κλίαρ..Θα το κάνω κι αυτό.. Στικάκι bootable linux όχι δε δοκίμασα, αλλά έβαλα ένα παλιολίνουξ στο dvd iso παλιά έκδοση κι όπως είπα δεν έκανε τπτ, δοκίμασα και win7 από dvd...nothing at all Μη μου λες ν' αλλάξω μητρική δεν έχω μία γαμώ την ανεργία μου...Πάντως μια χαρά έπαιζαν όλα πριν Έκαψα ρουφους όπως μου είπες (ρε συ πολύ γρήγορο μιλάμε με το unebootin έκανα 3πλασιο χρόνο) και φυσικά καμία αλλαγή, μια από τα ίδια.. Όμως δοκίμασα το rufus στον σκληρό με τα 7 κι αφού είδα desktop άνοιξα το στικάκι και προσπάθησα να το το εγκαταστήσω από εκεί (θυμίζω χωρίς διαδίκτυο) και μου έβγαλε αυτό! Τι να πω... Θα κάψω win10 με ρουφους κι επανέρχομαι... Κατεβασε με το bat το αρχειο , τα γνησια δεν θα τα παρει και θα βγαλει προβλημα ψαξε καμια εσωτερικη καρτα με usb θυρες αν εχεις και βαλε τα περιφερειακα , τουλαχιστον πληκτρολογιο
duffyduck Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, steliosmavros είπε Μη μου λες ν' αλλάξω μητρική δεν έχω μία γαμώ την ανεργία μου...Πάντως μια χαρά έπαιζαν όλα πριν καλωσήρθες και εσύ στο club των ακατάρτιστων τεμπέληδων τζαμπατζήδων και χαραμοφάηδων 😂 🤣 εκτός από το εργαλείο της MS μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το: Windows 10 ISO Download Tool https://www.wintools.info/Download/winisodl.exe Επίσης υπαρχει το ωραίο εργαλειάκι: https://github.com/AveYo/MediaCreationTool.bat Για upgrade install των 10 σε 11 (σε unsupported hardware) τρέχεις ως admin και δεν χρειάζεται να πειράξεις το iso των 11 (TESTED) https://github.com/AveYo/MediaCreationTool.bat/blob/main/bypass11/Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update.cmd Καλή εγκατάσταση. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2022 από duffyduck 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα