Nik1239 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα , εδώ και κάνα δυο μήνες τρώει σκαλοματα το pc και σε τυχαίες στιγμές όταν δεν τρέχω κάτι βαρύ ή είμαι στην επιφάνεια εργασίας αρχίσει να ανοιγοκλείνει η οθόνη χωρίς όμως να δείχνει εικόνα του pc απλώς μια μαύρη οθόνη . Το pc μοιάζει να κολλάει διότι όταν πατάω το caps lock ακούγεται ο ήχος μετά από 2-3 δευτερόλεπτα ή παραπάνω αντί για αμεσα. Επίσης μετα από restart από το κουμπί του υπολογιστή δεν φτιάχνει το πρόβλημα (ακούγεται ο ήχος μόλις κάνει boot αλλά συνεχίζει το ιδιο) , πρέπει να τον κλείσω από το power button και να τον ξανανοιξω και στρώνει. Μήπως πάει το μυαλό σας σε κάτι; Εγώ υποψιάζομαι κάρτα γραφικών ή τροφοδοτικό ή ακόμα και μητρικη. Η οθόνη δεν έχει θέμα μιας και με άλλο pc δεν μου κάνει τίποτα Το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίζεται μια φορά τον μήνα περίπου εδώ και τρεις μήνες και κάνω αυτό το ποστ για να προλάβω κάποια πιθανή βλαβη αν γινεται. Δεν έχω εγκαταστήσει τίποτα από πηγές που δεν γνωριζω ή δεν χρησιμοποιώ χρόνια και ανεβάζει θερμοκρασίες το pc. Μήπως επειδή έχω όλες τις sata και άλλες θύρες στην μητρική και τις usb θύρες + ethernet καλυμμένες να φταίει ότι η μητρική δεν δίνει σωστό ρεύμα στη κάρτα (η κάρτα δεν εχει pcie connectors για ρεύμα από τροφοδοτικό).
nickol-us Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Αν είναι τυχαίο το σφάλμα, δύσκολο να βρεις από που προέρχεται. Τσεκάρεις αυτά που μπορείς εύκολα μήπως σταθείς τυχερός. Μνήμες(τρέξε κάνα memtest) και έλεγξε event viewer μηπως βρεις κάποιο σφάλμα (πέραν του ο υπολογιστής δεν έκλεισε σωστά κτλ). Αν και μάλλον δεν είναι σχετικό, θα μπορούσες να ελέγξεις και τον δίσκο. Τροφοδοτικό, μητρική, χωρίς γνώσεις και σοβαρά εργαλεία δεν μπορείς να ελέγξεις, εκτός αν υπάρχουν spare για δοκιμές.
bonorov Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Nik1239 είπε Καλησπέρα , εδώ και κάνα δυο μήνες τρώει σκαλοματα το pc και σε τυχαίες στιγμές όταν δεν τρέχω κάτι βαρύ ή είμαι στην επιφάνεια εργασίας αρχίσει να ανοιγοκλείνει η οθόνη χωρίς όμως να δείχνει εικόνα του pc απλώς μια μαύρη οθόνη . Το pc μοιάζει να κολλάει διότι όταν πατάω το caps lock ακούγεται ο ήχος μετά από 2-3 δευτερόλεπτα ή παραπάνω αντί για αμεσα. Επίσης μετα από restart από το κουμπί του υπολογιστή δεν φτιάχνει το πρόβλημα (ακούγεται ο ήχος μόλις κάνει boot αλλά συνεχίζει το ιδιο) , πρέπει να τον κλείσω από το power button και να τον ξανανοιξω και στρώνει. Μήπως πάει το μυαλό σας σε κάτι; Εγώ υποψιάζομαι κάρτα γραφικών ή τροφοδοτικό ή ακόμα και μητρικη. Η οθόνη δεν έχει θέμα μιας και με άλλο pc δεν μου κάνει τίποτα Το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίζεται μια φορά τον μήνα περίπου εδώ και τρεις μήνες και κάνω αυτό το ποστ για να προλάβω κάποια πιθανή βλαβη αν γινεται. Δεν έχω εγκαταστήσει τίποτα από πηγές που δεν γνωριζω ή δεν χρησιμοποιώ χρόνια και ανεβάζει θερμοκρασίες το pc. Μήπως επειδή έχω όλες τις sata και άλλες θύρες στην μητρική και τις usb θύρες + ethernet καλυμμένες να φταίει ότι η μητρική δεν δίνει σωστό ρεύμα στη κάρτα (η κάρτα δεν εχει pcie connectors για ρεύμα από τροφοδοτικό). Να φανταστώ έχεις κάνει καταρχάς reinstall τον driver την κάρτας μετά από uninstall με ddu; Επίσης έκανες και φορμάτ αν στο ξανα εκανε μετα το παραπανω; Για να αποκλειστεί το software Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2022 από bonorov
Nik1239 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 19 λεπτά πριν, bonorov είπε Να φανταστώ έχεις κάνει καταρχάς reinstall τον driver την κάρτας μετά από uninstall με ddu; Επίσης έκανες και φορμάτ αν στο ξανα εκανε μετα το παραπανω; Για να αποκλειστεί το software Φορμάτ θα κάνω σαν έσχατη λύση μόνο αν το πρόβλημα γίνει πιο συχνό Θα κάνω ένα reinstall τον driver μήπως και φτάνει αυτός , πάντως κάνω εγκατάσταση κατευθείαν παντα από το geforce experience προσαρμοσμένη όπου σβήνει τον παλιό και εγκαθιστά τον καινούργιο. 44 λεπτά πριν, nickol-us είπε Αν είναι τυχαίο το σφάλμα, δύσκολο να βρεις από που προέρχεται. Τσεκάρεις αυτά που μπορείς εύκολα μήπως σταθείς τυχερός. Μνήμες(τρέξε κάνα memtest) και έλεγξε event viewer μηπως βρεις κάποιο σφάλμα (πέραν του ο υπολογιστής δεν έκλεισε σωστά κτλ). Αν και μάλλον δεν είναι σχετικό, θα μπορούσες να ελέγξεις και τον δίσκο. Τροφοδοτικό, μητρική, χωρίς γνώσεις και σοβαρά εργαλεία δεν μπορείς να ελέγξεις, εκτός αν υπάρχουν spare για δοκιμές. Το βράδυ θα βάλω memtest να τρέχει μήπως βρεθεί κάνα σφάλμα Οι δίσκοι hdd είναι 100% υγεία και ο ssd 93% λόγο φθοράς με 13tbw Τροφοδοτικό έχω spare θα δοκιμάσω να το βάλω μήπως και φταίει αυτο. Εργαλεία δεν έχω ακόμα για μετρήσεις στην μητρική οπότε δεν μπορώ να ελέγξω κάτι
bonorov Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Μόλις τώρα, Nik1239 είπε Φορμάτ θα κάνω σαν έσχατη λύση μόνο αν το πρόβλημα γίνει πιο συχνό Θα κάνω ένα reinstall τον driver μήπως και φτάνει αυτός , πάντως κάνω εγκατάσταση κατευθείαν παντα από το geforce experience προσαρμοσμένη όπου σβήνει τον παλιό και εγκαθιστά τον καινούργιο. Το βράδυ θα βάλω memtest να τρέχει μήπως βρεθεί κάνα σφάλμα Οι δίσκοι hdd είναι 100% υγεία και ο ssd 93% λόγο φθοράς με 13tbw Τροφοδοτικό έχω spare θα δοκιμάσω να το βάλω μήπως και φταίει αυτο. Εργαλεία δεν έχω ακόμα για μετρήσεις στην μητρική οπότε δεν μπορώ να ελέγξω κάτι Αν δεν βγάλεις από την μέση το software με τους τρόπους που σου ειπα(τρέξε κι ένα memtest ενδιάμεσα)δεν έχει νόημα να ψαχτεις στο hardware.Το προβλημα στο hardware είναι η εσχάτη λυση και όχι το φορματ. Να τρέξεις ddu σε safe mode για να κάνεις clean uninstall τον driver. Αυτός είναι γενικά το σωστός τρόπος ποσο μάλλον τώρα που έχεις προβλημα.
Nik1239 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 25 λεπτά πριν, bonorov είπε Αν δεν βγάλεις από την μέση το software με τους τρόπους που σου ειπα(τρέξε κι ένα memtest ενδιάμεσα)δεν έχει νόημα να ψαχτεις στο hardware.Το προβλημα στο hardware είναι η εσχάτη λυση και όχι το φορματ. Να τρέξεις ddu σε safe mode για να κάνεις clean uninstall τον driver. Αυτός είναι γενικά το σωστός τρόπος ποσο μάλλον τώρα που έχεις προβλημα. Θέλω να αποφύγω το φορμάτ γιατί έχω μέσα εφαρμογές τις οποίες δεν μπορώ να ξαναβαλω και δεν θέλω να τις χάσω και να ξαναπληρωνω και έχω περίπου 1.5tb κατεβασμένα αρχεία τα οποία πρέπει να ξανακατεβαζω και με το ίντερνετ που έχω θα πάρει τουλάχιστον μία βδομάδα. Θα το σκεφτώ πάντως άμα μου το ξανακάνει μέσα στην βδομάδα αφού τωρα έχω περισσότερο ελεύθερο χρονο και ίσως βρω τρόπο να κρατήσω τις εφαρμογές. Εγώ ξανακάνει uninstall driver με ddu σε safe mode και γνωρίζω την διαδικασια. Μετά το βάζω να κατέβει από geforce experience έτσι; Ή πρέπει να τον κατεβάσω μόνο του και να κάνω την εγκατάσταση;
bonorov Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 39 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Θέλω να αποφύγω το φορμάτ γιατί έχω μέσα εφαρμογές τις οποίες δεν μπορώ να ξαναβαλω και δεν θέλω να τις χάσω και να ξαναπληρωνω και έχω περίπου 1.5tb κατεβασμένα αρχεία τα οποία πρέπει να ξανακατεβαζω και με το ίντερνετ που έχω θα πάρει τουλάχιστον μία βδομάδα. Θα το σκεφτώ πάντως άμα μου το ξανακάνει μέσα στην βδομάδα αφού τωρα έχω περισσότερο ελεύθερο χρονο και ίσως βρω τρόπο να κρατήσω τις εφαρμογές. Εγώ ξανακάνει uninstall driver με ddu σε safe mode και γνωρίζω την διαδικασια. Μετά το βάζω να κατέβει από geforce experience έτσι; Ή πρέπει να τον κατεβάσω μόνο του και να κάνω την εγκατάσταση; Εγώ τον κατεβάζω μόνο του και τον κάνω install.
triplex1 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Κανε update τους drivers του chipset , αν οχι δοκιμασε ενα αλλο τροφοδοτικο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα