Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, michael92 είπε

Ο αρχικός μου ισχυρισμός ΔΕΝ ήταν λάθος. Αν κάποιος μιλάει αγγλικά χρόνια και έχει κακή προφορά, η πιθανότητα να προφέρει σωστά τους τόνους στα κινέζικα (κανονικά όχι σε slow motion) είναι πολύ μικρή. Εσύ άρχισες τις άκυρες ασυναρτησίες τότε πως μιλάνε οι Κινέζοι καλά κινέζικα αλλά κακά αγγλικά (δηλαδή έλεος).

Ο OP είναι ελληνόφωνος που θέλει να μάθει κινέζικα Chinese όμως. 

Αλήθεια, πόσες και ποιες γλώσσες μιλάς; 

Ο αρχικός σου ισχυρισμός είναι λάθος, όπως και ο επόμενος που έγραψα. 

28 λεπτά πριν, Macosj είπε

Τσακώνεστε για τα αυτονόητα. Προφανώς κάποιος με καλή προφορά σε οποιαδήποτε ξένη γλώσσα με λατινικό αλφάβητο θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να μιλήσει κινέζικα. Οποίος δεν μπορεί να μιλήσει καλά αγγλικά τότε δεν ξέρω πως θα μάθει να λέει το ma με δέκα διαφορετικούς τρόπους 

Καταρχάς, δεν υπάρχουν 10 διαφορετικοί τρόποι.

Στη συνέχεια, οι περισσότεροι που μπορούν να πουν το “ma” με όλους τους τρόπους της τονικής τους γλώσσας, δεν φημίζονται για το πόσο καλά αγγλικά μιλάνε. Άρα, αυτό που λες δεν ισχύει. 

53 λεπτά πριν, michael92 είπε

Αλήθεια, πόσες και ποιες γλώσσες μιλάς; 

Συνεχίζεις και εκτίθεσαι. Το πόσες και ποιες γλώσσες μιλάει κάνεις, δεν αλλάζει το γεγονός πως έκανες λάθος συσχετισμό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/6/2022 στις 3:42 ΜΜ, Boy100 είπε

Listening?

Να μιλαω με καποιον;

Θελω να μάθω τα πολυ βασικα.

Στο γράψιμο δυσκολεύομαι.

Για listening: podcast κινεζικων μαθηματων (Apple podcasts) κατευθειαν στο iPhone η Mac σου (και πισι).

Για εξάσκηση γλώσσας: Omegle.com (βάλε στα ενδιαφέροντα κινεζικη γλώσσα)

Γενικού ενδιαφέροντος: Duolingo app

*Οι υπόλοιποι αντί να το παίζεται προφέσορες και γλωσσολόγοι μήπως να παραθέτατε κανα σάιτ ή εφαρμογή για τον op και όσους άλλους ενδιαφέρονται.

Επεξ/σία από papapontikas
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Macosj είπε

Τσακώνεστε για τα αυτονόητα. Προφανώς κάποιος με καλή προφορά σε οποιαδήποτε ξένη γλώσσα με λατινικό αλφάβητο θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να μιλήσει κινέζικα. Οποίος δεν μπορεί να μιλήσει καλά αγγλικά τότε δεν ξέρω πως θα μάθει να λέει το ma με δέκα διαφορετικούς τρόπους 

Ο DrKo διαφωνεί όμως με κάτι τόσο προφανές. 

1 ώρα πριν, DrKo είπε

Ο αρχικός σου ισχυρισμός είναι λάθος, όπως και ο επόμενος που έγραψα. 

Με το να επαναλαμβάνεις κάτι 100 φορές δε σημαίνει ότι έχεις δίκιο.

1 ώρα πριν, DrKo είπε

Καταρχάς, δεν υπάρχουν 10 διαφορετικοί τρόποι.

Στη συνέχεια, οι περισσότεροι που μπορούν να πουν το “ma” με όλους τους τρόπους της τονικής τους γλώσσας, δεν φημίζονται για το πόσο καλά αγγλικά μιλάνε. Άρα, αυτό που λες δεν ισχύει. 

Ναι, δεν υπάρχουν 10, υπάρχουν 4-5. Πες μου τώρα πως κάποιος που δεν μπορεί να ξεχωρίσει το beach με το bitch θα του είναι πιο εύκολο να ξεχωρίσει 4-5 διαφορετικά ma. Συνεχίζεις το αστείο επιχείρημα του να συγκρίνεις τις ικανότητες αυτών που μιλάνε κινέζικα ως μητρική με αυτούς που τα μαθαίνουν σαν δεύτερη ξένη γλώσσα.

1 ώρα πριν, DrKo είπε

Συνεχίζεις και εκτίθεσαι. Το πόσες και ποιες γλώσσες μιλάει κάνεις, δεν αλλάζει το γεγονός πως έκανες λάθος συσχετισμό. 

Ο μόνος που εκτίθεται είσαι εσύ. Ούτε σε ζωγραφιά δεν μπορείς να καταλάβεις κάποια απλά πράγματα. Επίσης, προφανώς το πόσες και ποιες γλώσσες μιλάει κανείς σημαίνει ότι ίσως ξέρει 2-3 πράγματα παραπάνω από κάποιον που μιλάει σπαστά αγγλικά (όσον αφορά την προφορά) αλλά έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να μάθει εύκολα να μιλάει άπταιστα κινέζικα.

34 λεπτά πριν, papapontikas είπε

Οι υπόλοιποι αντί να το παίζεται προφέσορες και γλωσσολόγοι μήπως να παραθέτατε κανα σάιτ ή εφαρμογή για τον op και όσους άλλους ενδιαφέρονται.

Είναι σημαντικό να καταλάβει κανείς ότι τα κινέζικα απαιτούν αρκετή ενασχόληση ακόμα και για ένα μέτριο επίπεδο συν τη δυσκολία της προφοράς η οποία δεν είναι πολυτέλεια αλλά απαραίτητη για να γίνεις κατανοητός. Το να προτείνουμε ένα random app που κατά 99% ο OP θα το παρατήσει μετά από 1-2 βδομάδες δε συνεισφέρει σε τίποτα.

Επεξ/σία από michael92
Δημοσ.
4 ώρες πριν, michael92 είπε

Πες μου τώρα πως κάποιος που δεν μπορεί να ξεχωρίσει το beach με το bitch θα του είναι πιο εύκολο να ξεχωρίσει 4-5 διαφορετικά ma. Συνεχίζεις το αστείο επιχείρημα του να συγκρίνεις τις ικανότητες αυτών που μιλάνε κινέζικα ως μητρική με αυτούς που τα μαθαίνουν σαν δεύτερη ξένη γλώσσα.

Συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις πως αυτά τα δύο είναι άσχετα. Και είναι άσχετα αποδεδειγμένα.

Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που μπορούν να αναγνωρίσουν το mā από το mà αλλά όχι το beatch από το bitch. Αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσοι Κινέζοι, Βιετναμέζοι κτλ. Οπότε, αυτό που λες δεν ισχύει.

Συνεχίζεις να μην μπορείς να δεχθείς το προφανές. Το χειρότερο είναι πως ενώ το καταλαβαίνεις πως έχεις λάθος, και για αυτό προσπαθείς εκ των υστέρων να το ρίξεις στο «εγώ έλεγα για Έλληνες» και λοιπά ευφάνταστα, δεν έχεις τα κότσια να το παραδεχθείς.

Λυπάμαι που είσαι σε σημείο να έχει για εσένα τόση σημασία το να μην κάνεις λάθος, ανώνυμα, σε ένα forum. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, michael92 είπε

Με το να επαναλαμβάνεις κάτι 100 φορές δε σημαίνει ότι έχεις δίκιο.

6 ώρες πριν, DrKo είπε

Γενικά άμα δει απαντάει μόνο για να την πει σε κάποιον  ή αφήνει ειρωνικό σχόλιο. Δεν κάνει  κάτι  άλλο.  Κατά βάθος όμως είναι χρυσό παιδί.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Γενικά άμα δει απαντάει μόνο για να την πει σε κάποιον  ή αφήνει ειρωνικό σχόλιο. Δεν κάνει  κάτι  άλλο.  Κατά βάθος όμως είναι χρυσό παιδί.

Γενικά είτε με παρακολουθείς και αυτό που λες το βασίζεις σε αυτά που παρακολουθείς ή αυτό που λες δεν ισχύει και το έβγαλες από την φαντασία σου.

Εάν με παρακολουθείς, καταλαβαίνω πως κάποια ζημιά έχεις πάθει μαζί μου. Υπάρχουν και ειδικοί. 

Υ.Γ. Α! Και μην ξεχάσεις να ενημερώσεις τι έκανες με τα μεταπτυχιακά και την θέση καθηγητή! 😂

• Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, DrKo είπε

Γενικά είτε με παρακολουθείς και αυτό που λες το βασίζεις σε αυτά που παρακολουθείς ή αυτό που λες δεν ισχύει και το έβγαλες από την φαντασία σου.

Εάν με παρακολουθείς, καταλαβαίνω πως κάποια ζημιά έχεις πάθει μαζί μου. Υπάρχουν και ειδικοί. 

Υ.Γ. Α! Και μην ξεχάσεις να ενημερώσεις τι έκανες με τα μεταπτυχιακά και την θέση καθηγητή! 😂

Εγώ  είμαι φαν σου, κάθε φορά που μου απαντάς σου βάζω trophy

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Εγώ  είμαι φαν σου, κάθε φορά που μου απαντάς σου βάζω trophy

Πες το όπως θες, κοτζαμάν καθηγητής θα βρεις εσύ. 

Δημοσ.

@DrKo αυτό είναι για σένα

duty_calls.png

Είπες την άποψή σου, είπε κι ο άλλος την δική του, το να επαναλαμβάνεις σε 150 ποστ ότι ο άλλος έκανε λάθος είναι, με συγχωρείς για τη λέξη, γελοίο.

Όσο για το θέμα, προφανώς είναι τρολ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, malakudi είπε

@DrKo αυτό είναι για σένα

duty_calls.png

Είπες την άποψή σου, είπε κι ο άλλος την δική του, το να επαναλαμβάνεις σε 150 ποστ ότι ο άλλος έκανε λάθος είναι, με συγχωρείς για τη λέξη, γελοίο.

Όσο για το θέμα, προφανώς είναι τρολ.

Γελοίο είναι το ότι δεν καταλαβαίνεις πως εσύ πρώτος κάνεις αυτό που προσπαθείς να προσάψεις στον άλλο.

Επεξ/σία από DrKo
Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 7/6/2022 στις 3:42 ΜΜ, Boy100 είπε

Listening?

Να μιλαω με καποιον;

Θελω να μάθω τα πολυ βασικα.

Στο γράψιμο δυσκολεύομαι.

Ποτέ !!!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο τύπος που είπε πως είναι τονική γλώσσα τα Κινέζικα έχει δίκιο.

Να σου δώσω ένα απλό παράδειγμα .πχ ένας Αλβανός που δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα μπορεί να έχει άλλη προφορά και να τρώει γράμματα αλλά καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει.

Ένας Ισπανός μπορεί να έχει το παχύ ρ ,αλλά ο Άγγλος θα τον καταλάβει.

Αυτό δεν ισχύει για τα Κινέζικα ή τις άλλες τονικές γλώσσες. Η λάθος προφορά μπορεί να συνεπάγεται σε διαφορέτικη λέξη από αυτή που θέλεις να πεις. Πχ να λές αντι για πορτοκαλί ,πορτοκάλι στα Ελληνικά ,αλλά σε αντίθεση με τα Ελληνικά αυτό στα κινέζικα μπορεί να συμβαίνει 3 -4 φορές σε κάθε πρόταση ,δηλαδή δεν πρόκειται να βγάλει νόημα ο Κινέζος.

Να το θέσω απλά δεν συγκρίνεις το τσάντα με το τσαντά ,αλλά όπως είπα από πάνω το πορτοκάλι με το πορτακαλί. Δεν είναι η ίδια λέξη με άλλη προφορά είναι άλλη λέξη και ο Κινέζος δεν πρόκειται να βγάλει νόημα από το περιεχόμενο της πρότασης γιατί σίγουρα θα προφέρεις και άλλες λέξεις λάθος μέσα στην πρόταση.

Επεξ/σία από pcmasterrace123

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...