Crash24 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Η Apple παρουσίασε το iPadOS 16, την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος των iPad της κατά τη διάρκεια του Worldwide Developers Conference (WWDC) 2022 και μολονότι οι αλλαγές σε αυτό ήταν αρκετές (εμπνευσμένες φυσικά από τις ανάλογες κινήσεις στο iOS 16 και τη νέα έκδοση του macOS), μία συγκεκριμένη κατηγορία ήταν εκείνη που ξεχώρισε: το multitasking. Η νέα έκδοση του iPadOS λοιπόν δίνει μεγάλη έμφαση στη χρήση πολλαπλών εφαρμογών. Η Apple ανακοίνωσε τη λειτουργία Stage Manager (την είδαμε και στο macOS Ventura) στο πλαίσιο της οποίας οι διάφορες εφαρμογές μπορούν να εμφανιστούν με τη μορφή παραθύρων τα οποία ο χρήστης μπορεί να σύρει και να τοποθετήσει όπως τον βολεύουν στην οθόνη της συσκευής του. Μάλιστα για πρώτη φορά ένα παράθυρο μπορεί να υπερκαλύπτει ένα άλλο, όπως ακριβώς στα desktop λειτουργικά συστήματα. Το χαρακτηριστικό αυτό σε συνδυασμό με την υποστήριξη εξωτερικής οθόνης ανάλυσης έως και 6K, έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται απείρως καλύτερη εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου (μπορούν να απεικονιστούν έως και οκτώ εφαρμογές συνολικά, τέσσερις στο iPad και άλλες τόσες στην εξωτερική οθόνη) και να βελτιώνεται σημαντικά η αποδοτικότητα κατά το multitasking. Μοναδικός «αστερίσκος» στην όλη υπόθεση; Το γεγονός πως η δυνατότητα αυτή προσφέρεται μόνο στα iPad με SoC M1. Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε η Apple, είναι πλέον δυνατή η κοινή επεξεργασία αρχείων μέσω εφαρμογών τύπου Keynote, Numbers, Pages, Notes, Reminders και Safari τους συμμετέχοντες σε μία συνομιλία (thread) στο Messages να ειδοποιούνται με κάθε νέα ενημέρωση. Στις εφαρμογές συνεργασίας προστίθεται ακόμα μία, το Freeform: ένας πίνακας στον οποίο οι χρήστες μπορούν να συνεισφέρουν και να επεξεργάζονται από κοινού. Οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί εφαρμογών μάλιστα θα μπορούν να ενσωματώσουν παρόμοιες λειτουργίες και στα δικά τους apps χρησιμοποιώντας το API της Apple. Έκπληξη αποτελεί και η παρουσία εγγενούς εφαρμογής καιρού, 10 χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου iPad, αν και σχετική εφαρμογή υπήρχε από την πρώτη στιγμή στο iOS. Το iPadOS 16 θα διατεθεί ως δωρεάν αναβάθμιση για το απλό iPad και iPad mini (5ης γενιάς ή νεότερα), iPad Air (3η γενιά ή νεότερο) και για όλα τα μοντέλα iPad Pro. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 1
stivaks72 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Τελικά τη μεγαλύτερη αναβάθμιση (φαίνεται) να τη παίρνει το iPad. 2
dimoskoutr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, stivaks72 είπε Τελικά τη μεγαλύτερη αναβάθμιση (φαίνεται) να τη παίρνει το iPad. Ακριβώς αυτό. Αν όντως υπάρχει "full screen support with resolution adaptation" ή όπως στο καλό το είπαν δεν θυμάμαι, τότε για μεγάλο μέρος των κατόχων ipad m1 δεν θα χρειαστεί laptop... Βλέπω να παίρνω λάπτοπ όταν με το καλό βάλει πενάκι και touch screen στο air, μέχρι τότε καλά να είναι το m1 pro μου...🥳🤘😎 Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2022 από dimoskoutr 3
leonidas_fs Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Και γιατι να μην πάρω laptop; Γιατί κάποιος - που δεν χρειάζεται το apple pencil - να πάρει iPad και οχι macbook air; 2 1
dbrillis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε Και γιατι να μην πάρω laptop; Γιατί κάποιος - που δεν χρειάζεται το apple pencil - να πάρει iPad και οχι macbook air; Δεν υπαρχει κανενας λογος να μην παρεις laptop (πχ MBA). Εγω το iPad Air 4gen δεν μπορω ουτε κατα διανοια να το φανταστω ως laptop replacement, οταν κανω κατι σοβαρα, εστω κοιταω αμαξια στο browser και ανοιγω πολλα tabs, στα 10 λεπτα το κλεινω και ανοιγω laptop. Δυστυχως πολυς κοσμος εχει πληρωσει χιλιαρικα για iPad pro, μετα πηρε και το keyboard και ακομα δεν μπορει να καταλαβει πως με τοσα λεφτα ΔΕΝ εχει laptop. Υ.Γ. Εδω στο κανονικο iMac και σου δειχνουν οτι το σωστο multitasking ειναι να εχεις μια οθονη 24 ιντσες και να δουλευεις ενα παραθυρο στη μεση και δυο τριο πιο μικρα το ενα πανω στο αλλο. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2022 από dbrillis 5 2
Tlykog Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Από εδώ το πάνε, από εκεί το πάνε... Στο τέλος, πάλι iOS με άλλο όνομα παίρνουμε... Κρίμα, πάντως, να υπάρχει laptop με Μ1 και όσοι έχουμε τα tablet με Μ1 να μη μπορούμε να βάλουμε MacOS... Τουλάχιστόν έχει αρκετές καλές εφαρμογές. Δεν είναι laptop replacement, αλλά σε πολλά πράγματα μπορεί να δουλέψει καλύτερα και από ένα laptop. Πχ σχεδίαση/ζωγραφική procreate και τέλος... Έφεραν και το playgrounds και πλέον μπορείς να γράφεις apps για iOS/ipadOS από το ipad κτλ Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2022 από Tlykog 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Αν βάλουν και full screen όταν το συνδέεις με οθόνη (κάτι σαν Samsung DEX) θα είναι τέλεια. Με τον Μ1 που έχει το δικό μου νομίζω θα καλύπτει το 90% της καθημερινότητας μου.
whoever81 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, leonidas_fs είπε Και γιατι να μην πάρω laptop; Γιατί κάποιος - που δεν χρειάζεται το apple pencil - να πάρει iPad και οχι macbook air; Και γιατί να μην πάρω iPad; Γιατί κάποιος - που δεν χρειάζεται ενσωματωμένο πληκτρολόγιο και MacOS - να πάρει ΜΒΑ και όχι iPad; 😋 Προφανώς είναι διαφορετικές συσκευές για διαφορετικές ανάγκες. To MBA έχει touchscreen; Εχει rear camera; Έχει το ίδιο βάρος και μέγεθος με το iPad; κτλ. Κατά τα άλλα, ελεύθερη πρόσβαση στα αρχεία της συσκευής με offline File Manager θα δώσει ποτέ η Apple;; Θα... "θυμίζει ακόμα περισσότερο Laptop". Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2022 από whoever81
djuan1988 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε Αν βάλουν και full screen όταν το συνδέεις με οθόνη (κάτι σαν Samsung DEX) θα είναι τέλεια. Με τον Μ1 που έχει το δικό μου νομίζω θα καλύπτει το 90% της καθημερινότητας μου. Αυτό δεν έδωσαν; Την Κυριακή αγόρασα το combo touch της Logitech, το οποίο μαζί με ένα usb c --> hdmi καλώδιο που έχω (αν θελήσω να συνδέσω εξωτερική οθόνη) νομίζω με καλύπτει και εμένα στο 90% της εκτός σπιτιού καθημερινότητάς μου. Θα περιμένω την πρώτη public beta για το περάσω βέβαια.
Dimitris_1981 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 32 λεπτά πριν, djuan1988 είπε Αυτό δεν έδωσαν; Την Κυριακή αγόρασα το combo touch της Logitech, το οποίο μαζί με ένα usb c --> hdmi καλώδιο που έχω (αν θελήσω να συνδέσω εξωτερική οθόνη) νομίζω με καλύπτει και εμένα στο 90% της εκτός σπιτιού καθημερινότητάς μου. Θα περιμένω την πρώτη public beta για το περάσω βέβαια. Στην μια φωτο έτσι δείχνει αλλα θα περιμένω να το δω όταν βγει
djuan1988 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Έχει ήδη βίντεο στο youtube που δοκιμάζουν την developer beta. 1
bower Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, yiamaha είπε Τρομερό «ρίξιμο» στους κατόχους ipad pro 2020. πρωτη φορα ξενερωνω τοσο πολυ με το μηλο. το πιο αναμενομενο feature και να μην το βαζουν σε συσκευη 2ετιας για να εξαναγκασουν την αναβαθμιση. ουστ Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2022 από bower 1
1nsom-n1k Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Spoiler What kind of pron is that? Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2022 από 1nsom-n1k
dimitris1090t Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Μετά την μεγάλη αναβάθμιση με τη προσθήκη του καιρού στο IpadOS περιμένουμε και την αναβάθμιση με την προσθήκη της αριθμομηχανής. 😂 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα