Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα στην ομαδα εχω εναν ιντελ i9 9900k και μου κανει spikes θερμοκρασιας απο 40c παταει 60-65 για δευτερολεπτα και παει παλι στο νορμαλ εχω υδροψηξη με τριπλο ψυγειο και αμα ανoiξω το cinebench benchamark Και το τρεξω βαραει 100ρια οταν κλεισω το turbo boost δεν το κανει αυτο αν γνωριζει καποιος κατι γιαυτο ας με ενημερωσει για να μην τον στειλω τσαμπα στο rma ειναι ολα στοκ χωρις overclock.

• Like 2
Δημοσ.

Ποια μητρική έχεις και τι εννοείς το turbo boost? Αν είναι ένα από αυτά τα auto oc features που έχουν οι μητρικές, απλά δίνει 1.5v και εξού οι θερμοκρασίες

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, daywaker19 είπε

καλησπερα στην ομαδα εχω εναν ιντελ i9 9900k και μου κανει spikes θερμοκρασιας απο 40c παταει 60-65 για δευτερολεπτα και παει παλι στο νορμαλ εχω υδροψηξη με τριπλο ψυγειο και αμα ανoiξω το cinebench benchamark Και το τρεξω βαραει 100ρια οταν κλεισω το turbo boost δεν το κανει αυτο αν γνωριζει καποιος κατι γιαυτο ας με ενημερωσει για να μην τον στειλω τσαμπα στο rma ειναι ολα στοκ χωρις overclock.

Κάνε ενα remount κι ένα repaste την ψυκτρα και ξαναδοκιμασε. 

Όταν κλείνεις το turbo boost στα ποσα ghz δουλευει και τι θερμοκρασίες πιανει στον cinebench ;

Δημοσ.

εχω μια maximus xi hero  WiFi το turbo boost είναι το auto overclock που πάει το cpu μονο του αμα το κλείσω από την μητρική  δεν το κάνει αυτο έχω αλλάξει  και πάστα thermal grizly kryonaut που ειναι από της καλύτερες χωρίς το   turbo Mode δουλεύει  σταθερά στα 3.6 ghz που είναι η συχνότητα του και δεν τα κάνει αυτά. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, daywaker19 είπε

εχω μια maximus xi hero  WiFi το turbo boost είναι το auto overclock που πάει το cpu μονο του αμα το κλείσω από την μητρική  δεν το κάνει αυτο έχω αλλάξει  και πάστα thermal grizly kryonaut που ειναι από της καλύτερες χωρίς το   turbo Mode δουλεύει  σταθερά στα 3.6 ghz που είναι η συχνότητα του και δεν τα κάνει αυτά. 

Κάνε ξανά μία το remount μήπως δεν έχει πατησει καλά. 

Επίσης δες με hwinfo64 τι voltage δίνει στο cpu όταν τον stressαρεις με cinebench. 

Δημοσ.

Το έχω κάνει remount 2 φορές με αλλαγη παστα μήπως πρέπει να κατεβάσω τα  volts   και να βάλω σταθερά ghz

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, daywaker19 είπε

Το έχω κάνει remount 2 φορές με αλλαγη παστα μήπως πρέπει να κατεβάσω τα  volts   και να βάλω σταθερά ghz

Τσέκαρε τι volts δίνει και βλέπεις... 

Αυτό που σκέφτηκα είναι μήπως έχει θέμα η αντλία της υδροψυξης αλλά αν σου δίνει καλες θερμοκρασίες στα benches στα 3.6 δεν νομίζω ότι είναι αυτό. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, daywaker19 είπε

Δε νομίζω πως έχει κάτι η μητρικη.Και με ένα google search θα βρεις αρκετούς στη θέση σου.https://linustechtips.com/topic/1342339-9900k-at-100c/.Έχω κ εγώ maximus xi  hero και τον 9900κ και είναι ζεστός επεξεργαστής σίγουρα.Γενικα ο  cpu σου έχει βασική συχνότητα 3.6 ghz , αλλά ειναι σχεδιασμενος να ανεβάζει συχνότητα από τη μαμά intel.Δεν είναι η  νορμάλ του λειτουργια να μένει στα 3.6 ghz,αλλά να ανεβάζει συχνότητα μέχρι και 4.7 ghz αν μιλάμε για όλους τους πυρήνες.Το αυτόματο overclock ειναι το asus multicore enchanment στο bios.Αν είναι ενεργοποιημενο στέλνει όλους τους πυρήνες στα 5.0ghz αντι για 4.7 ghz που θα πήγαινε μαμά.Για να το πετύχει αυτό, δίνει τρέλα volt ,όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω,ίσως για να είναι σίγουρη η asus πως θα δουλέψει σε υψηλές συχνοτητες η μητρική τους με όλα τα chip ,ανεξαρτητως ποιότητας σιλικονης.Αν θες να κάνεις overclock,βαλε manual volt ,εγώ θα σου έλεγα όχι πάνω από 1.3v και δες τι συχνότητα μπορείς να πιάσεις με αυτά τα volt. Εγω το έχω 5ghz all core με 1.3 volt πχ κι ας είναι με custom loop to pc, αλλιως το καλοκαιρι γκαριζει αν το πιέσω περισσοτερο.Τωρα έχω περίπου 80c στο cinebench,πριν κ εγώ με το auto oc σχεδόν κατοσταριζα με 97c.Δες τι volt εχεις  και σε τι συχνοτητα τρέχει ο cpu  στο cinebench για αρχή πάντως, να ξέρεις που βρισκεσαι τωρα.Αφηνω κ αυτό αν και υπάρχουν διάφορα tutorial να δεις για manual oc.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για εμένα, τα 300mhz πάνω από το στοκ oc, σίγουρα δεν αξίζει, γιατί κοστίζει σε θερμοκρασίες, χρόνο, θόρυβο κ μακροζωία. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό αλλά αν αληθεύει αυτό που αναφέρει ο συμφορουμίτης οτι η mb ανεβαζει 5k εν αγνοία σου all-cores, πρέπει να βρεις τρόπο να το απενεργοποιήσεις. 

Δημοσ.

κλείνεις το MCE και δεν ξανά ανοίγει το all core 5.0ghz ,την είχα την συγκεκριμένη μητρική με 9900Κ παλιά και δεν είχα κανένα παράπονο, ανέβασε λίγο την ταχύτητα στην aio να δουλεύουν ποίο επιθετικά τα φανακια της.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...