Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχα καταστημα 5.5 χρονια με αθλητικα ειδη παπουτσια ρουχα και λοιπα. Εχω να πω οτι το εκλεισα και ηρεμησα. Ειναι πολλα τα εξοδα για ατομικη επιχειρηση, ασφαλεια φπα φορος ειδοδηματος και λοιπα. Οταν κανεις το χομπι σου επαγγελμα παυει να ειναι πλέον διασκεδαστικο. Δε λεω ειναι και ατομα που εχουν κανει δικες τους δουλειες και εχουν πετυχει αλλα γνωμη μου σκεψου το 2 και 3 φορες.

Δημοσ.

Εγω πιστευτώ οτι το 3Χ3 μπεργκεράδικο ειναι καλύτερα να το κανει 4Χ4, ποτέ δεν ξέρεις με τους ελληνικούς δρόμους 😜.

Πέσατε να το φάτε το παλικάρι με τα επιχειρηματικά του όνειρα και την τοπ σικρετ συνταγή...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, dbrillis είπε

Αν οντως εχεις τοσο τελεια συνταγη

Δεν ειναι τελεια,απλα φτιαχνει ενα καλο μπεργκερ μεσα σε 45 λεπτα.
Αντε βαλτον σε κουζινα με 15 χαρτακια.

41 λεπτά πριν, Apaleytos80 είπε

Εγω πιστευτώ οτι το 3Χ3 μπεργκεράδικο ειναι καλύτερα να το κανει 4Χ4, ποτέ δεν ξέρεις με τους ελληνικούς δρόμους 😜.

Εγω σκεφτηκα να το κανουμε 5χ5,αλλα ποιος θα χασουμε τη μπαλα.

  • Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, kostasbm said:

 ειμαι διαθεσιμος για υπευθυνος...........

 

επιτέλους κάποιος το είπε. αναμένουμε τον TS να σφίξουν τα χέρια.

Φέρνω και ποπ κορν να το γιορτάσουμε.

chicago bulls popcorn GIF by NBA

  • Like 1
Δημοσ.

Δεν ντρέπεστε λίγο?

Με αυτά που λέτε και αποτρέποντας τον ts να ασχοληθεί με το αντικείμενο, καταστρέφετε την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Και υπολογίζουμε επίσης ακόμα μια χαμένη θέση εργασίας (αυτή του υπευθύνου), που θα μπορούσε να βάλει το λιθαράκι του στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Για να μην αναφερθώ και σε προσωπικό επίπεδο. Φανταστείτε τι περνάει αυτός ο άνθρωπος που έβαλε όλη την ψυχή του στην τελειοποίηση της τεχνικής του μπέργκερ κι εσείς του θρυμματίσατε τα όνειρα. Άπονες καρδιές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Εγώ λέω σχεδόν σίγουρος πως ούτε το σουβλατζιδικο θα πετύχει. Δεν αρκεί να βρει υπαλλήλους με εμπειρία, αλλά εμπειρία σε καλά σουβλατζιδικα και όχι του σωρού που έκλεισαν, αν βασιστεί επίσης σε υπαλλήλους για τους προμηθευτές των πρώτων υλών του και του κρέατος χαιρετίσματα, πρέπει να κάνει μόνος του αναζητηση αρκετή.

Οι 5 υπάλληλοι φαντάζουν ρεαλιστικό νούμερο αλλά είναι σίγουρο ότι θα μπει μέσα από τον 1ο μήνα, μιλάμε υποθετικά για κόστος μισθολογικο τουλάχιστον 3000-3500 ευρώ ανά μήνα, αν ο άλλος κάθεται μέσα στην ψησταριά 10 ώρα δυσκολα θα δεχτεί να δουλεύει για 500-600 ευρώ εκτός αν είναι σε φάση να πεθάνει της πείνας η να μείνει άστεγος.

Οι πελάτες που πηγαινουν σε 2-3 καλά αγαζιά τα οποία προτιμούν για χρόνια δύσκολα θα στραφούν σε άλλον έστω για μια ευκαιρία εκτός αν αυτός ο άλλος είναι το ίδιο καλός ή καλύτερος από τους προηγούμενους, τουλάχιστον έτσι ενεργώ εγώ που εδώ γύρω είμαστε τίγκα στα σουβλατζιδικα και επιβεβαιώνω ότι εδώ και 15 χρόνια, τους καλύτερους δεν τους έφτασε κανένας, όσοι αγγίζουν την μετριότητα και είναι νέα μαγαζιά δεν επιβιώνουν, οι υπόλοιποι μέτριοι που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες έχουν σωθεί από δύο πράγματα, διατηρούν ιδιόκτητα καταστήματα, στο menu τους έχουν πολλά άλλα φαγητά και είναι μαγαζιά στυλ ψητοπωλείο εστιατόριο, έχουν μαζέψει κεφάλαιο και απορροφουν σχετικά τις αυξήσεις, οι υπόλοιποι απλά είναι χαμένοι, προσωπικά δεν κάθομαι να σπαταλήσω χρόνο για νέα μαγαζιά που και δεν ξέρω την ποιότητα και δεν θα έχουν προσιτές τιμές εκτός αν έχω κάποια σύσταση από φίλο. 

Προσωπικά στην πόλη μου θυμάμαι μόνο 2-3 περιπτώσεις σουβλατζίδικων που έκλεισαν. Όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν αρκετά. Λες ότι ο καταναλωτής δύσκολα αλλάζει συνήθειες στο φαγητό. Κάνεις λάθος. Αν ίσχυε αυτό, τότε θα είχαν κλείσει όλα τα καινούργια μαγαζιά γιατί όλοι παίρνουμε από συγκεκριμένο και δεν δίνουμε ευκαιρίες να δοκιμάσουμε άλλο. Φυσικά και δεν ισχύει. Καταρχήν ειδικά τώρα με τις συνεχείς αυξήσεις, ο κόσμος ψάχνει το φθηνό. Άρα, αν ανοίξει ένας που δουλεύει με καλό προϊόν και το βάλει έστω και 0,20 φθηνότερα από τους άλλους, γιατί να μην του δώσουν ευκαιρία; Εγώ ψωνίζω σουβλάκι από 3 διαφορετικά μαγαζιά γιατί με ικανοποιούν και τα τρία. Για τα 10ωρα που λες, στην πόλη μου τουλάχιστον μόνο ένα σουβλατζίδικο είναι all day. Όλα τα υπόλοιπα που δουλεύουν και πολύ μάλιστα έχουν ωράριο από 8 βράδυ ως μεσάνυχτα. Για τους μισθούς που λες πέφτουν αρκετά αν μιλάμε για 4ωρο-5ωρο. Αλλά και αυτό να είναι το μισθολογικό κόστος, δεν νομίζω να είναι τρελό όταν ένα μέσο σουβλατζίδικο με το παραπάνω ωράριο μαθαίνω ότι κάνει 1-1,5 χιλιάρικο τη μέρα. Μακάρι να είχαμε κι εμείς επαφή με το αντικείμενο και θα είχαμε ανοίξει χθες σουβλατζίδικο. Ακόμα και τώρα με τις αυξήσεις, εξακολουθεί να είναι το πιο χορταστικό και συμφέρον φαγητό απ' έξω. 

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Snoob είπε

συν του ότι, αν δει ο άλλος πως αυτός τρέχει το μαγαζί κι ο ts απλά εισπράττει δεν είναι διόλου απίθανο να πάρει τη γνώση/εμπειρία που απέκτησε και να στήσει δικό του μαγαζί.

Αυτο ακριβως.

Εχει συμβει πολλες φορες (οχι σε εστιαση, αλλα σε λιανικη), να παρει ο υπευθυνος τους προμηθευτες και να ανοιξει μαγαζι "πιο περα" και ο εργοδοτης να κλαιει, γιατι δεν ηταν εκει να βλεπει οτι εχει στηθει παραμαγαζο.

Κατα την ταπεινη μου γνωμη (και το εχω πει πολλες φορες), για να ανοιξεις μια επιχειρηση εστιασης ή λιανικης, ειναι απαραιτητο να εχεις ζησει τον τομεα απο μεσα. Το να πηγαινεις σε ενα εστιατοριο μερα παρα μερα εστω ή να εισαι fashionista και να λιωνεις στα μαγαζια, δεν σου δινει την εμπειρια της διαχειρισης της επιχειρησης.

Το να βαλεις εναν υπευθυνο οπως ανεφερε ο ts, ειναι μια ιδεα, αλλα πρεπει να γνωριζεις πως να ελεγχεις τον υπευθυνο. Αυτο φυσικα προυποθετει να γνωριζεις πως λειτουργει καθε ποστο της επιχειρησης ξεχωριστα και να μπορεις να αξιολογεις καταστασεις. Ασε που θεωρητικα αυτο ειναι κατι που θα πρεπει να το αποζητας κι ο ιδιος, μιλαμε για μια επενδυση σου, πως μπορεις να την αφησεις να την διαχειριζεται αλλος?
Γι'αυτο στα καταστηματα που παιζει υπευθυνος εν λευκω και το συστημα λειτουργει σωστα, ειτε ο εργοδοτης ειναι απικο, ειτε ο υπευθυνος ειναι τρομερα εμπιστος του ιδιοκτητη (που κι εκει παιζεται η καταληξη).

Just my 2 cents

Εδιτ: Οι παραπανω ενστασεις ειναι καθαρα για το κομματι της διαχειρισης, τωρα για την εστιαση συγκεκριμενα και το πως κλεινουν οι επιχειρησεις η μια μετα την αλλη, τα ειπαν αλλοι.

  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Applemaniac81 είπε

Καλησπέρα σε όλους, 

έχω τελειοποιήσει τόσο πολύ την τεχνική μου για τα burgers μου 

@Plankton subscribed

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 1comment είπε

Προσωπικά στην πόλη μου θυμάμαι μόνο 2-3 περιπτώσεις σουβλατζίδικων που έκλεισαν. Όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν αρκετά. Λες ότι ο καταναλωτής δύσκολα αλλάζει συνήθειες στο φαγητό. Κάνεις λάθος. Αν ίσχυε αυτό, τότε θα είχαν κλείσει όλα τα καινούργια μαγαζιά γιατί όλοι παίρνουμε από συγκεκριμένο και δεν δίνουμε ευκαιρίες να δοκιμάσουμε άλλο. Φυσικά και δεν ισχύει. Καταρχήν ειδικά τώρα με τις συνεχείς αυξήσεις, ο κόσμος ψάχνει το φθηνό. Άρα, αν ανοίξει ένας που δουλεύει με καλό προϊόν και το βάλει έστω και 0,20 φθηνότερα από τους άλλους, γιατί να μην του δώσουν ευκαιρία; Εγώ ψωνίζω σουβλάκι από 3 διαφορετικά μαγαζιά γιατί με ικανοποιούν και τα τρία. Για τα 10ωρα που λες, στην πόλη μου τουλάχιστον μόνο ένα σουβλατζίδικο είναι all day. Όλα τα υπόλοιπα που δουλεύουν και πολύ μάλιστα έχουν ωράριο από 8 βράδυ ως μεσάνυχτα. Για τους μισθούς που λες πέφτουν αρκετά αν μιλάμε για 4ωρο-5ωρο. Αλλά και αυτό να είναι το μισθολογικό κόστος, δεν νομίζω να είναι τρελό όταν ένα μέσο σουβλατζίδικο με το παραπάνω ωράριο μαθαίνω ότι κάνει 1-1,5 χιλιάρικο τη μέρα. Μακάρι να είχαμε κι εμείς επαφή με το αντικείμενο και θα είχαμε ανοίξει χθες σουβλατζίδικο. Ακόμα και τώρα με τις αυξήσεις, εξακολουθεί να είναι το πιο χορταστικό και συμφέρον φαγητό απ' έξω. 

Σε εμάς όσα burgerάδικα άνοιξαν έκλεισαν άδοξα μετά από 2 χρόνια που άνοιξαν, μόνο όσα είναι ως και σουβλατζίδικα επιβιώνουν ή τα καθαρά εστιατόρια που δεν κάνουν delivery

Επιπλέον κατα εμε οι τρέχουσες συνθήκες είναι αποτρεπτικές να ανοίξεις ένα μαγαζί από όπου να το πιάσεις στο κόστος προμήθειας ρεύματος (τα πάγια έξοδα), οι προμήθειες κλπ. Απλά θα καταλήξεις να είσαι φεσωμένος χιλιάδες ευρώ σε προμηθευτές εφορία και εφκα 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Qwerty_2 είπε

Σε εμάς όσα burgerάδικα άνοιξαν έκλεισαν άδοξα μετά από 2 χρόνια που άνοιξαν, μόνο όσα είναι ως και σουβλατζίδικα επιβιώνουν ή τα καθαρά εστιατόρια που δεν κάνουν delivery

Για μπεργκεράδικο είπα σε άλλο ποστ ότι μην το σκέφτεται. Εδώ δεν υπάρχει κανένα, όλα σουβλάκι. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 1comment είπε

Για μπεργκεράδικο είπα σε άλλο ποστ ότι μην το σκέφτεται. Εδώ δεν υπάρχει κανένα, όλα σουβλάκι. 

Μόνο καφέ (περισσότερο takeaway - delivery) και ψησταρίες ανοίγουν. Δηλαδή 1 κατάστημα με ρούχα ανοίγει --> 3 καφετέριες με αυτόν τον προσανατολισμό ανοίγουν. Και φυσικά στην αρχή τέτοιου τύπου καφετέριες στην αρχή έχουν vfm και τίμιο καφέ αλλά στην πορεία φτάνει χρυσός η τιμή και έχουν χαλάσει την ποιότητα.

Απορώ πως επιβιώνουν τόσες καφετέριες ειδικά σε μια κωμόπολη.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Qwerty_2 είπε

Μόνο καφέ (περισσότερο takeaway - delivery) και ψησταρίες ανοίγουν. Δηλαδή 1 κατάστημα με ρούχα ανοίγει --> 3 καφετέριες με αυτόν τον προσανατολισμό ανοίγουν. Και φυσικά στην αρχή τέτοιου τύπου καφετέριες στην αρχή έχουν vfm και τίμιο καφέ αλλά στην πορεία φτάνει χρυσός η τιμή και έχουν χαλάσει την ποιότητα.

Απορώ πως επιβιώνουν τόσες καφετέριες ειδικά σε μια κωμόπολη.

Εδώ έχουν αρχίσει και κλείνουν πολλά καφέ που άνοιξαν την τελευταία 5ετια. Σουβλατζίδικο δεν κλείνει τίποτα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

edit

12 λεπτά πριν, 1comment είπε

Εδώ έχουν αρχίσει και κλείνουν πολλά καφέ που άνοιξαν την τελευταία 5ετια. Σουβλατζίδικο δεν κλείνει τίποτα. 

Πως κατελήξες σε αυτο το συμπερασμα;

Επεξ/σία από StamTheMan
Δημοσ.

Πλάκα έχετε μερικοί. 

Αναρωτιέμαι, έτσι ειρωνικοί είστε και στην πραγματικότητα ή είναι κάτι που βγαίνει στο πληκτρολόγιο;

Τρέχω ήδη άλλες 2 επιχειρήσεις, δεν έχω το χρόνο να τρέξω ενεργά και μια 3η. Κάποιος είπε για "αφεντιλίκια". 

Ειρωνεύεστε για το οτι θελω να το τρεχει καποιος υπευθυνος. Πειτε απλα οτι δε γίνεται, για τους Χ Υ λόγους. 

Εγώ δεν έχω χρόνο. Θα ηθελα να έχω έναν μάγειρα, να του δείξω το μενού, 2-3 πράγματα θα φτιάχνει, αλλά θα είναι με διαφορά τα καλύτερα στην πόλη (Θεσσαλονίκη) και η τιμή τους θα είναι λογική. Θα τρώνε και οι φοιτητές θα τρώνε και οι φραγκάτοι. Δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα να το τρέχει κάποιος υπεύθυνος; 

Άλλοι ειρωνεύονται για την τεχνική του μπέργκερ. Μάλλον δεν έχουν φάει καλό μπεργκερ στη ζωή τους. 

 

Λέτε ότι όλα κλείνουν και πάμε κατά διαβόλου. Η χώρα έχει 1000δες φαστφουνταδικα. Όλα αυτά κλείνουν; Γιατί εγώ τα βλέπω ακόμη ανοιχτά. 





 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...