Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

έχω τελειοποιήσει τόσο πολύ την τεχνική μου για τα burgers μου που σκεφτομαι να ανοιξω ενα burgerαδικο. 

Δηλαδη και η μανα μου που κανει καλο μουσακα ανετα ανοιγει εστιατορια!!!

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Χλωμό προβλέπω να προχωρησει κάτι τέτοιο. Είχαμε 2 τέτοια μαγαζιά όπως λες εδώ στα Εξάρχεια πριν κάτι χρόνια και έκλεισαν σε 2 ως 3 έτη. Την τελευταία 2ετια άνοιξε ένα καινούργιο και πάει πολύ καλά, τους λόγους θα τους πω μετά. 

Με αυτό που έγραψες πάντως ότι γενικά θέλεις να υπάρχει ένας υπεύθυνος και να μην ασχολείσαι εσύ τόσο ενεργά, το έχεις χαμένο από τα αποδυτήρια το όλο project. 

Το νέο μαγαζί που είναι σχεδον δίπλα μου, βρίσκεται σε πολύ κεντρικότατο σημείο, λίγες καρέκλες και τραπέζια από έξω, αρκετή πελατεία και τζίρος, πρωτότυπες ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες συνταγές, όχι πολλά πολλά να χάνεσαι σε καταλόγους, σχετικά λίγα και γευστικά φαγητά. Υλικά δικής τους παρασκευής σε όλα, ψωμάκια κτλ (κατά τα δικά τους λεγόμενα). 

Από menu, σαντουιτς, μπέργκερς, πιτσες, πατατες, σαλάτες, γλυκά, αναψυκτικά. Ότι γουστάρει το μέσο άτομο που ψάχνει έτοιμο πλην σουβλακιων. 

Αν κάνεις delivery αυξάνουν 1 ευρώ την τιμή. Μέση τιμή ανά τεμάχιο στον κατάλογο τους εκεί 5.5 ευρώ. 

Γενικά, αν θες να ανοίξεις μόνο με bergers περιορίζεις σημαντικά την πελατεία σου. Πρέπει να βρεις ωραίες και πρωτότυπες συνταγές με αποδοχή από τον κόσμο, αν στοχεύεις στα κλασσικά και στο ότι "ξέρω εγώ έμαθα καλά την τεχνική" χαιρετίσματα, ειναι μόνο μια παράμετρος μεταξύ πολλών άλλων αναγκαίων, από μόνη της ειναι εντελώς ανεπαρκής. 

Θα έχετε μια ολιγομελή ομάδα που γνωρίζεστε ήδη, με εμπειρία και καλή συνεργασία. Εκεί είναι 2 ατομα ανοίγουν το μαγαζί από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, η επένδυση σου είναι όλη σου ή ζωή, ενοίκια ταμεία και υποχρεώσεις τρέχουν, επίσης αν είσαι Αθήνα, η αγορά είναι σχετικά κορεσμενη από αυτά εκτός όπως είπα αν είσαι και καλός και ξεχωριστός και σε κεντρικό σημείο με σίγουρη κίνηση. 

Πάντως ότι burgerαδικο άνοιξε σε εμάς έκλεισε γρήγορα. Όσο καλό και να είναι το burger που θα έχει το μαγαζί 9με σχέση με goodys) με 8-10ευρώ οι περισσότεροι αδυνατούν να τα δώσουν και προτιμούν τα σουβλάκια. Για αυτό ορισμένα σουβλακερί φτιάχνουν burger για τους λίγους γιατί αν είχαν αποκλειστικά burger θα το είχαν κλείσει καιρό!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου θυμιζεις ενα φιλο μου που ανοιξε μαγαζι με ρουχα, επειδη ειχε χρηματα και "την ηξερε τη δουλεια σαν ... πελατης".

Εκλεισε...

Ειδικα αν οι μονες εμπειριες που εχεις ειναι σαν υπαλληλος, καμια σχεση. Πας σπιτι και σκεφτεσαι νοικια, λογαριασμους, μισθους υπαλληλων, εφοριες κλπ.

Μπαινουμε σε νεο κυκλο υφεσης, θα κλεισουν πολλες επιχειρησεις στην εστιαση, ιδιως οσες δεν εχουν ενισχυση απο τουρισμο σεζον. 

Επεξ/σία από gpapadakis
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Γενικά, πρέπει να έχει κανείς υπόψη του πως η εστίαση είναι, ακόμη και στις καλύτερες περιόδους, δύσκολος χώρος και πολλές επιχειρήσεις κλείνουν μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας.

Πόσω μάλλον όταν συζητάμε για άνοιγμα νέας επιχείρησης, δίχως ουσιαστική εμπειρία και ενώ δεν βρισκόμαστε σε καλή περίοδο.

Από εκεί και πέρα, το σκεπτικό του ts είναι, κατά τη γνώμη μου, σαθρό. Το αν μπορώ να φτιάξω ένα ωραίο burger όποτε μου καπνίσει, για τον εαυτό μου ή την παρέα μου, δεν είναι το ίδιο με το να φτιάχνεις επί παραγγελία και πίεση χρόνου φαγητό. 

Ακόμη πιο προβληματικό βρίσκω το σκεπτικό "να ανοίξω ένα μικρό στέκι και να βάλω άλλον να το τρέχει". Όλες οι δουλειές αυτού του μεγέθους απαιτούν πολλή προσωπική εργασία και διαρκή παρουσία. Η πρόσληψη υπευθύνου αυτομάτως εκτοξεύει το κόστος λειτουργίας, συν του ότι, αν δει ο άλλος πως αυτός τρέχει το μαγαζί κι ο ts απλά εισπράττει δεν είναι διόλου απίθανο να πάρει τη γνώση/εμπειρία που απέκτησε και να στήσει δικό του μαγαζί.

Δημοσ.

Φίλε μου καλό είναι να τα βάλεις όλα κάτω γιατί δεν είναι εποχή για ανοίγματα. Έχεις άλλη δουλειά? Σε ποια περιοχή σκέφτεσαι? Υπάρχει κάτι άλλο τριγύρω? Καλό ειναι να έχεις εμπειρία όπως αναφέρουν και οι υπόλοιποι και χρειάζεται και ένα κεφάλαιο. Δεν προκειτε να έρθουν πελάτες τόσο εύκολα επειδή στο σπίτι κάνεις καλό μπέργκερ! Είναι άλλο το σπίτι άλλο μια επιχείρηση. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, vaggos231 είπε

θα μας πεις τη συνταγη η ειναι κρυφη;

Να κλέψεις την ιδέα και να ανοίξεις εσύ το 3x3 μπεργκεράδικο;;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, -WISE- είπε

Να κλέψεις την ιδέα και να ανοίξεις εσύ το 3x3 μπεργκεράδικο;;

οχι, για υπευθυνος το παω

  • Like 1
Δημοσ.

άσχετο αλλά καμιά ιδέα που μπορούμε να βρούμε τέτοιο σάντουιτσ που να μην τσιγκουνεύονται τι βάζουν με΄σα?

 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, valadsk είπε

άσχετο αλλά καμιά ιδέα που μπορούμε να βρούμε τέτοιο σάντουιτσ που να μην τσιγκουνεύονται τι βάζουν με΄σα?

 

σπίτι σου. πουθενά αλλού.

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

πρόσφατη ιδέα φίλων για καφέ πήγε πάτο, άλλος φίλος κάνει πράξη το όραμα του ts (σε άλλο είδος που επίσης κάνει θεωρεί καλά κ χωρίς εμπειρία εστίασης). Πολλά έξοδα, μελέτες, αδειοδοτησεις, εξοπλισμός κλπ. Η πελατεία αμφίβολη για είδος που δεν είναι κυρίαρχο στην αγορά εστίασης κ οχι το πιο οικονομικό. 

Δες γύρω σου παραδείγματα, κάνε μια βόλτα στην περιοχή που γνωρίζεις καλύτερα κ δες τι έκλεισε κ γιατί, θα διαφωτιστεις. Ακομα κ σε χώρο με πολύ κόσμο, εμπορικά κλπ, καταστήματα εστίασης με εξειδίκευση συγκεκριμένη δύσκολα κρατάνε ανοιχτά καιρό. 

Βρες ενα μηχανικό που ασχολείται ή μια εταιρεία που στήνει μαγαζιά κ δες κόστη πάνω κάτω να δεις αν αντέχεις κ να έχεις άμεση καβατζα και 5ψηφιο πόσο για τις στραβές. 

Αν αντέχει η τσέπη σου κ θες να μπεις στα σίγουρα στην εστίαση με πιο σίγουρη πελατεία κ λιγότερο κέρδος κοίταξε στο χώρο του Franchise. Θα σου στήσουν μαγαζί κ θα σε εκπαιδευσουν σχετικά και θα αποφύγεις κακοτοπιές. Αυτά όμως πληρώνονται. 

 

Τέλος, όπως ανέφεραν παραπάνω φίλοι, εννοείται θα δουλεύεις ΕΣΥ όλη μέρα στο κατάστημα! Αλλιώς πέτα πιο καλα τα λεφτά σου στη θάλασσα από τώρα. 

  • Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

πρόσφατη ιδέα φίλων για καφέ πήγε πάτο

οχι ρε,πως εγινε αυτο;

2 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

άλλος φίλος κάνει πράξη το όραμα του ts (σε άλλο είδος που επίσης κάνει θεωρεί καλά κ χωρίς εμπειρία εστίασης).

θα κανει παρεα με τους αλλους

 

3 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

Τέλος, όπως ανέφεραν παραπάνω φίλοι, εννοείται θα δουλεύεις ΕΣΥ όλη μέρα στο κατάστημα!

Αυτο ειναι το μονο σιγουρο,και ειναι ενας βασικος λογος που αποτυγχανουν ολοι.

Ακομα δε λεει ο ελληνας να καταλαβει οτι δεν ειναι καιρος για "αφεντιλικια".

 

  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εχω μια σοβαρη συμβουλη.
Αν οντως εχεις τοσο τελεια συνταγη, πηγαινε και πουλα τη συνταγη σε καποιον που εχει ηδη μαγαζι.
Παρε τα 300-400 ευρω δεν ξερω και εγω ποσο θα συμφωνησετε και πηγαινε 2ημερο Μυκονο.

  • Thanks 1
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...