Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, 

έχω τελειοποιήσει τόσο πολύ την τεχνική μου για τα burgers μου που σκεφτομαι να ανοιξω ενα burgerαδικο. Χωρίς πλάκα. Η μόνη μου επαφή είναι η μαγειρική και το επιχειρήν γενικότερα. Σκέφτομαι ένα μαγάζι 3Χ3 που θα φτιάχνει μόνο burger, philly cheesesteak και πατάτες τηγανιτές. Δε θέλω να έχει σαλόνι, μόνο take out και ίσως και delivery. Είναι κερδοφόρες αυτές οι επιχειρήσεις; 

Πως ξεκινάω; Τι θα χρειαστώ από εξοπλισμό κουζίνας?

Προσωπικό; Πόσα άτομα; Εγώ ιδανικά θα ήθελα να υπάρχει ένας υπεύθυνος και να μη χρειάζεται να ασχολούμαι τόσο ενεργά.

Υπάρχει ένα χοντροκομμένο budget για όλα αυτα;

Εχω σκεφτει μεχρι και ονομα. Το θέμα είναι να αρχίσω να ξετυλίγω το νήμα. 

 

Οποιοδήποτε σχόλιο, ευπρόσδεκτο

 

  • Like 1
  • Confused 3
  • Sad 1
  • Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Applemaniac81 είπε

Καλησπέρα σε όλους, 

έχω τελειοποιήσει τόσο πολύ την τεχνική μου για τα burgers μου που σκεφτομαι να ανοιξω ενα burgerαδικο. Χωρίς πλάκα. Η μόνη μου επαφή είναι η μαγειρική και το επιχειρήν γενικότερα. Σκέφτομαι ένα μαγάζι 3Χ3 που θα φτιάχνει μόνο burger, philly cheesesteak και πατάτες τηγανιτές. Δε θέλω να έχει σαλόνι, μόνο take out και ίσως και delivery. Είναι κερδοφόρες αυτές οι επιχειρήσεις; 

Πως ξεκινάω; Τι θα χρειαστώ από εξοπλισμό κουζίνας?

Προσωπικό; Πόσα άτομα; Εγώ ιδανικά θα ήθελα να υπάρχει ένας υπεύθυνος και να μη χρειάζεται να ασχολούμαι τόσο ενεργά.

Υπάρχει ένα χοντροκομμένο budget για όλα αυτα;

Εχω σκεφτει μεχρι και ονομα. Το θέμα είναι να αρχίσω να ξετυλίγω το νήμα. 

 

Οποιοδήποτε σχόλιο, ευπρόσδεκτο

 

Ακόμα δεν έχεις κάνεις απολύτως τίποτα αλλά θες και υπευθυνο για να μην κουράζεσαι;

 

Σε ποια περιοχή;Σκέψου να το κάνεις με καντίνα.

  • Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Applemaniac81 είπε

Καλησπέρα σε όλους, 

έχω τελειοποιήσει τόσο πολύ την τεχνική μου για τα burgers μου που σκεφτομαι να ανοιξω ενα burgerαδικο. Χωρίς πλάκα. Η μόνη μου επαφή είναι η μαγειρική και το επιχειρήν γενικότερα. Σκέφτομαι ένα μαγάζι 3Χ3 που θα φτιάχνει μόνο burger, philly cheesesteak και πατάτες τηγανιτές. Δε θέλω να έχει σαλόνι, μόνο take out και ίσως και delivery. Είναι κερδοφόρες αυτές οι επιχειρήσεις; 

Πως ξεκινάω; Τι θα χρειαστώ από εξοπλισμό κουζίνας?

Προσωπικό; Πόσα άτομα; Εγώ ιδανικά θα ήθελα να υπάρχει ένας υπεύθυνος και να μη χρειάζεται να ασχολούμαι τόσο ενεργά.

Υπάρχει ένα χοντροκομμένο budget για όλα αυτα;

Εχω σκεφτει μεχρι και ονομα. Το θέμα είναι να αρχίσω να ξετυλίγω το νήμα. 

 

Οποιοδήποτε σχόλιο, ευπρόσδεκτο

 

Δούλεψε σε ένα αλλο μπεργκεραδικο, γίνε υπεύθυνος εκεί και αν δεις πως δουλεύει ένα μαγαζί , τα έσοδα του και τα έξοδα του, και συνεχίζεις να έχεις την ίδια ιδέα με τώρα, σε 6 μήνες το ξεκινάς.

 

  • Like 13
  • Thanks 3
Δημοσ.

Δεν ανοιγεις ετσι απλα μαγαζι υγειονομικού ενδιαφέροντος, θελεις τουαλέτες, αδεια απο Πυροσβεστική, καμινάδες, και παρά πολλά ακόμα, θα τα μαθεις στην πορεία.

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Applemaniac81 είπε

Εγώ ιδανικά θα ήθελα να υπάρχει ένας υπεύθυνος και να μη χρειάζεται να ασχολούμαι τόσο ενεργά.

Δεν το ειχα δει αυτο.
Μαν μου,πολυ πολυ φιλικα,αν σκεφτεσαι  τετοια πραματα  ενω κανεις πλανα νεας επιχειρησης,δεν εχεις ιδεα τι σου γινεται,τι γινεται στην εστιαση και στην ελλαδα γενικοτερα.

Επρεπε  να εχεις στην πλατη σου μερικα χρονια εστιασης,να δεις τι σκατο εχουν φαει,ειδικα αυτα τα 2 χρονια,να δεις ποσο κατα διαολου πανε και ποσο καλυτερα ηταν πιο παλια,και εκει αν ειχες αντιληψη και ησουν ρεαλιστης,απλα θα ελεγες οτι δεν υπαρχει πιθανοτητα για βιωσιμη επιχειρηση οταν το ρευμα εχει παει 300% πανω και η βενζινη 100%.
Και ολα αυτα, δεδομενης της εμπειριας.
Τωρα απλα ξεχνα το.

 

  • Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γιατί δεν ρωτάς έναν σύμβουλο επιχειρήσεων; Εάν μπορείς να βρεις κάποιον που έχει στο χαρτοφυλάκιο του αντίστοιχες επιχειρήσεις, θεωρητικά θα μπορέσει να σε κατατοπίσει. 

Μακάρι να μπορείς να προσφέρεις κάτι ποιοτικό και ταυτόχρονα σε προσιτή τιμή, γιατί δυστυχώς δεν παίζουν πολλά ποιοτικά μπέργκερ στην αγορά

 

  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, panos_90 είπε

Μακάρι να μπορείς να προσφέρεις κάτι ποιοτικό και ταυτόχρονα σε προσιτή τιμή

Δεν αρκει αυτο,ασε που δε γινεται.

 

  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Χλωμό προβλέπω να προχωρησει κάτι τέτοιο. Είχαμε 2 τέτοια μαγαζιά όπως λες εδώ στα Εξάρχεια πριν κάτι χρόνια και έκλεισαν σε 2 ως 3 έτη. Την τελευταία 2ετια άνοιξε ένα καινούργιο και πάει πολύ καλά, τους λόγους θα τους πω μετά. 

Με αυτό που έγραψες πάντως ότι γενικά θέλεις να υπάρχει ένας υπεύθυνος και να μην ασχολείσαι εσύ τόσο ενεργά, το έχεις χαμένο από τα αποδυτήρια το όλο project. 

Το νέο μαγαζί που είναι σχεδον δίπλα μου, βρίσκεται σε πολύ κεντρικότατο σημείο, λίγες καρέκλες και τραπέζια από έξω, αρκετή πελατεία και τζίρος, πρωτότυπες ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες συνταγές, όχι πολλά πολλά να χάνεσαι σε καταλόγους, σχετικά λίγα και γευστικά φαγητά. Υλικά δικής τους παρασκευής σε όλα, ψωμάκια κτλ (κατά τα δικά τους λεγόμενα). 

Από menu, σαντουιτς, μπέργκερς, πιτσες, πατατες, σαλάτες, γλυκά, αναψυκτικά. Ότι γουστάρει το μέσο άτομο που ψάχνει έτοιμο πλην σουβλακιων. 

Αν κάνεις delivery αυξάνουν 1 ευρώ την τιμή. Μέση τιμή ανά τεμάχιο στον κατάλογο τους εκεί 5.5 ευρώ. 

Γενικά, αν θες να ανοίξεις μόνο με bergers περιορίζεις σημαντικά την πελατεία σου. Πρέπει να βρεις ωραίες και πρωτότυπες συνταγές με αποδοχή από τον κόσμο, αν στοχεύεις στα κλασσικά και στο ότι "ξέρω εγώ έμαθα καλά την τεχνική" χαιρετίσματα, ειναι μόνο μια παράμετρος μεταξύ πολλών άλλων αναγκαίων, από μόνη της ειναι εντελώς ανεπαρκής. 

Θα έχετε μια ολιγομελή ομάδα που γνωρίζεστε ήδη, με εμπειρία και καλή συνεργασία. Εκεί είναι 2 ατομα ανοίγουν το μαγαζί από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, η επένδυση σου είναι όλη σου ή ζωή, ενοίκια ταμεία και υποχρεώσεις τρέχουν, επίσης αν είσαι Αθήνα, η αγορά είναι σχετικά κορεσμενη από αυτά εκτός όπως είπα αν είσαι και καλός και ξεχωριστός και σε κεντρικό σημείο με σίγουρη κίνηση. 

  • Like 2
Δημοσ.

Αφού έχεις γενικά επαφή με το επιχειρείν όπως λες ξέρεις ότι το μόνο που δεν χρειάζεται σε καμία συνοικία της χώρας είναι ένα ακόμη  ταχυφαγείο!!! 

  • Like 5
Δημοσ.

Δεν είναι καλή εποχή να ανοίξεις μαγαζί, ειδικά φαγητο λόγω εποχής. Θα χρειαστείς ψησταριά , φριτεζα, επαγγελματικά ψυγεία , κατάψυξη, εξαερισμό - φουγάρο , ένα πάνελ με λάμπες θερμοκρασίας , πάγκοι ντουλάπες inox , φουλ εξοπλισμό ( μαχαίρια, μπιμπελό, δοχεία , πηρούνια ,κουταλιά κτλ) . Είσαι στα 25.000 με 30.000 και κάποια ίσως τα πάρεις μεταχειρισμένα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/6/2022 στις 8:21 ΜΜ, Applemaniac81 είπε

Καλησπέρα σε όλους, 

έχω τελειοποιήσει τόσο πολύ την τεχνική μου για τα burgers μου που σκεφτομαι να ανοιξω ενα burgerαδικο. Χωρίς πλάκα. Η μόνη μου επαφή είναι η μαγειρική και το επιχειρήν γενικότερα. Σκέφτομαι ένα μαγάζι 3Χ3 που θα φτιάχνει μόνο burger, philly cheesesteak και πατάτες τηγανιτές. Δε θέλω να έχει σαλόνι, μόνο take out και ίσως και delivery. Είναι κερδοφόρες αυτές οι επιχειρήσεις; 

Πως ξεκινάω; Τι θα χρειαστώ από εξοπλισμό κουζίνας?

Προσωπικό; Πόσα άτομα; Εγώ ιδανικά θα ήθελα να υπάρχει ένας υπεύθυνος και να μη χρειάζεται να ασχολούμαι τόσο ενεργά.

Υπάρχει ένα χοντροκομμένο budget για όλα αυτα;

Εχω σκεφτει μεχρι και ονομα. Το θέμα είναι να αρχίσω να ξετυλίγω το νήμα. 

 

Οποιοδήποτε σχόλιο, ευπρόσδεκτο

 

Ξέρεις (ας πούμε) το 1 από τα 100 πράγματα που πρέπει να ξέρει κάποιος που θα κάνει μια τέτοια επιχείρηση.

Είναι σαν να λες (με λίγο υπερβολή)

"Στρώνω τόσο καλά το κρεβάτι μου, σκέφτομαι να ανοίξω ξενοδοχείο"

το "Η μόνη μου επαφή είναι η μαγειρική και το επιχειρήν γενικότερα" αλλά ταυτόχρονα θα ήθελες να "υπάρχει ένας υπεύθυνος και να μη χρειάζεται να ασχολούμαι τόσο ενεργά" , αν όπως λέγαμε στα μαθηματικά σβήσουμε τους ίδιους όρους στα 2 μέρη της εξίσωσης, το μόνο που μένει είναι

Η μόνη μου επαφή είναι η μαγειρική "

άρα στη καλύτερη, αν όντως έχεις "τελειοποιήσει τόσο την τεχνική σου στα μπεργκερ" και δεν είναι 1000% bias η άποψη αυτή, είναι ότι το μόνο που μπορείς και θες να κάνεις είναι να είσαι μάγειρας σε ένα καταστημα 3x3 που θα φτιάχνει ΜΟΝΟ μπέργκερ. 

Νομίζω ότι η αγορά είναι εξαιρετικά μικρή για τέτοια προσφορά εργασίας.

 

 

 

 

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Applemaniac81 είπε

Καλησπέρα σε όλους, 

έχω τελειοποιήσει τόσο πολύ την τεχνική μου για τα burgers μου που σκεφτομαι να ανοιξω ενα burgerαδικο. Χωρίς πλάκα. Η μόνη μου επαφή είναι η μαγειρική και το επιχειρήν γενικότερα. Σκέφτομαι ένα μαγάζι 3Χ3 που θα φτιάχνει μόνο burger, philly cheesesteak και πατάτες τηγανιτές. Δε θέλω να έχει σαλόνι, μόνο take out και ίσως και delivery. Είναι κερδοφόρες αυτές οι επιχειρήσεις; 

Πως ξεκινάω; Τι θα χρειαστώ από εξοπλισμό κουζίνας?

Προσωπικό; Πόσα άτομα; Εγώ ιδανικά θα ήθελα να υπάρχει ένας υπεύθυνος και να μη χρειάζεται να ασχολούμαι τόσο ενεργά.

Υπάρχει ένα χοντροκομμένο budget για όλα αυτα;

Εχω σκεφτει μεχρι και ονομα. Το θέμα είναι να αρχίσω να ξετυλίγω το νήμα. 

 

Οποιοδήποτε σχόλιο, ευπρόσδεκτο

 

Καλά θα πάει κι αυτό...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντωμεταξυ δεμ εχει δουλεψει ουτε στα mcdonalds ξερω γω και ξαφνικα θελει να ανοιξει δικο του μαγαζι μονο με burgers αλλα και με υπευθυνο. 

Αρα ο υπευιυνος θα παιρνει 580€ για να πουλας εσυ το τελειοποιημενο σου burger στα 5€.

Εκτοε και αν θεε να το πουλας 15€, αφου ειναι το τελειο blackangus σπατουλαρισμενο σε lodge πλακα απο το νιου τζερσει με grana padano και μαγιονεζα σε μαυρη τρουφα. 

Επεξ/σία από Tommygre
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...