Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, carculas είπε

Ναι έτσι μια χαρά! Εγώ έχω 24αρα οθονη dell αλλά είναι παλιά, 1920x1200 , και γιαυτό σκέφτομαι προς imac. είναι προς ανανέωση όμως και αυτός. Μάλλον macmini με Μ1, αλλά είναι κρίμα γιατί σε λίγο όλα τα μοντέλα θα έχουν φορέσει Μ2 και εγώ θα έχω το παλιό πάλι. Τα voucher είναι που με δεσμεύουν και κάνουν δύσκολη την επιλογή.  

Κοίτα τα vouchers δεσμεύουν όντως, όμως από την άλλη 2 από δαυτα είναι 400 ευρώ, στις μέρες που περνάμε με όλα πάνω σε τιμές δεν είναι λίγο να πάρεις Mac mini m1 8/256 με 470 ευρώ από την τσέπη σου. Εγώ πια βαρέθηκα με τις απαλεψιές των windows, κάνεις update και προσεύχεσαι να μην χτυπήσει τίποτα και πάρεις την εγκατάσταση στο χέρι. Χρήστης windows από τότε που θυμάμαι, ε νιώθω βλάκας όταν μου λέει η Ms ότι ο r5 1600 μου με 16gb ram δεν είναι κατάλληλος να πάρει windows 11 και ο embedded j5005 με 8gb που έχω για tv pc, παίρνει!!! Τα τελευταία χρόνια παίζω λίγο στο steam, ε ας μην παίζω και καθόλου, έγινε πανάκριβο σπορ ούτως ή άλλως. Πήρα και πέρυσι ipad pro και βρήκα την υγεία μου για τις δουλειές που το θέλω, ανοίγω κάνω τη δουλειά μου, κλείνω μπαμ μπαμ... Οπότε φέτος σειρά έχει το desktop... Φεύγω από Ms πια. Και αν δεν βολέψει το Mac os, ε θα φάει ένα Linux ο r5 1600 μου και θα πωληθεί το Mac. Ότι μας κάνει τη δουλειά μας. Μεγάλωσα αρκετά για να ζορίζομαι με τέτοια. 🥳

2 ώρες πριν, stsp είπε

Στην Ιταλία το βασικό μοντέλο  ξεκινά από  1529€ και στη Γερμανία από 1499€.

Το έκαψαν...φτήνια καταραμένη!🤨

• Like 2
  • Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Ο μέσος χρήστης δεν το έχει 15 ώρες εκτός σπιτιού χωρίς καλώδιο, στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι στην πρίζα. Δεν θέλει σταθερό να μην μπορεί να πάει από το γραφείο στο κρεβάτι αλλά δεν θέλει τελείως αυτόνομο γιατί δεν το χρειάζεται και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα πάρει σειρά που αρχίζει από τα 1000€ και πάνω για παραπάνω ώρες μπαταρίας που δεν χρειάζεται κάνοντας την ίδια δουλειά, τόσα λεφτά δεν δίνει ποτέ

Είναι λίγο οξύμωρο να μας ενοχλεί η κάθε μέρα φόρτιση στο κινητό ή το tablet αλλά να μην μας ενοχλεί στα laptop…

θα μου πεις έτσι μας έμαθαν και έτσι συνηθίσαμε, καιρός να αλλάξουνε και εδώ συνήθειες και γιατί όχι να φορτίζουμε το laptop μια φορά την ημέρα…

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, AtiX said:

Είναι λίγο οξύμωρο να μας ενοχλεί η κάθε μέρα φόρτιση στο κινητό ή το tablet αλλά να μην μας ενοχλεί στα laptop…

θα μου πεις έτσι μας έμαθαν και έτσι συνηθίσαμε, καιρός να αλλάξουνε και εδώ συνήθειες και γιατί όχι να φορτίζουμε το laptop μια φορά την ημέρα…

Το κινητό είναι συνέχεια εκτός πρίζας και εκτός σπιτιού πολλές φορές, δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί άνετα με το καλώδιο να φορτίσει, όπως και το tablet επίσης, στο laptop δεν είναι παράλογο και δεν ενοχλεί τη χρήση συνήθως. Σίγουρα είναι καλύτερο, όχι όμως για 1200€ για το μέσο χρήστη, όταν αυτό γίνει ευρέως για τα απλά μη-Apple laptop των 400-500 τότε ναι

Επεξ/σία από Hacker?pcs
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Το κινητό είναι συνέχεια εκτός πρίζας και εκτός σπιτιού πολλές φορές, δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί άνετα με το καλώδιο να φορτίσει, όπως και το tablet επίσης, στο laptop δεν είναι παράλογο και δεν ενοχλεί τη χρήση συνήθως. Σίγουρα είναι καλύτερο, όχι όμως για 1200€ για το μέσο χρήστη, όταν αυτό γίνει ευρέως για τα απλά μη-Apple laptop των 400-500 τότε ναι

Δεν κατάλαβα, είναι θέμα τιμής ή θέμα μάρκας?

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, AtiX said:

Δεν κατάλαβα, είναι θέμα τιμής ή θέμα μάρκας?

Ξεκάθαρα θέμα τιμής, το ίδιο θέμα έχει και ένα π.χ. Dell στην ίδια τιμή, ο μέσος χρήστης ούτε θα δώσει ούτε χρειάζεται να δώσει τόσα πολλά για να κάνει την απλή δουλειά που κάνει, 2πλάσια/3πλάσια τιμή για περισσότερες ώρες μπαταρίας που δεν την χρειάζεται είναι τελείως πεταμένα λεφτά

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Πάντα το είχα απορία... Γιατί να μην βάλεις απλά την μουσική στο κινητό σου και να έχεις 2η συσκευή; Προσωπικά που δεν έχω streaming υπηρεσίες αλλά δικά μου αρχεία, έχω μια 256άρα SD με MP3 V0/AAC 256/Vorbis Q6 ήτοι ίδια πρακτικά με τα αρχικά FLAC του PC και είμαι καλυμμένος

Γιατί τα περισσότερα ακουστικά της προκοπής δεν την παλευούν σε κινητό

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ και μήνες υπήρχε η φήμη ότι η τιμή του Μ1 δεν θα πέσει και ότι το νέο MBA M2 θα έρθει τσιμπημένο. Επιβεβαιώθηκαν και τελικά το Μ2 ήρθε πολύ τσιμπημένο...

• Like 1
Δημοσ.

Κακά τα ψέμματα τα προιόντα apple είναι η για επαγγελματίες ( που θέλουν να κάνουν σοβαρά και με λιγότερα προβλήματα , την δουλειά τους ) , η για ποζεράδες που απλά θέλουν να ξοδέψουν κάπου τα λεφτά τους. Για του Επαγγελματίες είναι σοβαρά εργαλεία δουλειάς και είναι μια καλή επένδυση . Πίστεψτε δεν τον ενδιαφέρει αν θα έχει νοντζ  η αν θα έχει mgasafe ....Το λειτουργικό είναι το πρώτο δυνατό χαρτί της apple ... 

Δημοσ.

λαπτοπακια σαν κινητα-ταμπλετ. Με την apple να έχει τον απόλυτο έλεγχο στην συσκευή κ στο after sales μάδημα . Αναμένονται αλλαγές πλακέτας κ 1500 αρια εκτός εγγύησης 😂😀😀

Δημοσ.
17 minutes ago, i love rock said:

Κακά τα ψέμματα τα προιόντα apple είναι η για επαγγελματίες

Για συγκεκριμένους επαγγελματίες. 

Δεν κάνουμε όλοι την ίδια δουλειά. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, DmC10 είπε

Tο οτι ακόμα προτιμάται πιο χοντρο bezel απο το notch δεν θα το καταλάβω ποτε.

Τι εννοείς; Άλλα λάπτοπ πώς έχουν λεπτά μπέζελ και κάμερα δηλαδή;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε

Που μωρέ έκανε innovation το reskin των Windows 10;

:D Ώπα ρε - έχουν κάνει απίστευτα πράγματα behind the scenes πέρα απο το αισθητικό κομμάτι που είναι μέρα με την νύχτα ήδη.

Ενα τυχαίο παράδειγμα για μένα που είμαι developer που χρησιμοποιώ linux day to day για τη δουλειά πλέον, το integration του WSL2 έχει γίνει οριακά native - δελεαστικό feature. Ουσιαστικά μπορείς να έχεις Windows + Bash/Zsh interface σε 2 tabs στο terminal. Για πολλούς αυτά δεν είναι σοβαρές αλλαγές, αλλα για μένα κάνει δραματική διαφορά στη δουλειά μου.

Πέρα απο αυτό που είναι το πιο απτό παράδειγμα για μένα,  έχουν κάνει εκαντοντάδες αλλαγές under the hood.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, chncynic said:

:D Ώπα ρε - έχουν κάνει απίστευτα πράγματα behind the scenes πέρα απο το αισθητικό κομμάτι που είναι μέρα με την νύχτα ήδη.

Ενα τυχαίο παράδειγμα για μένα που είμαι developer που χρησιμοποιώ linux day to day για τη δουλειά πλέον, το integration του WSL2 έχει γίνει οριακά native - δελεαστικό feature. Ουσιαστικά μπορείς να έχεις Windows + Bash/Zsh interface σε 2 tabs στο terminal. Για πολλούς αυτά δεν είναι σοβαρές αλλαγές, αλλα για μένα κάνει δραματική διαφορά στη δουλειά μου.

Πέρα απο αυτό που είναι το πιο απτό παράδειγμα για μένα,  έχουν κάνει εκαντοντάδες αλλαγές under the hood.

Από το 2019 υπάρχει το WSL2 σε Windows 10, εγώ τρέχω arch (Btw I use arch)

https://github.com/yuk7/ArchWSL

Όπως και το fancy Windows terminal

https://github.com/microsoft/terminal

Προσωπικά με βολεύει περισσότερο το cmder ή mintty που είναι παρόμοιο με το terminal emulator του PuTTY που είναι κορυφή

Επεξ/σία από Hacker?pcs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Από το 2019 υπάρχει το WSL2 σε Windows 10, εγώ τρέχω arch (Btw I use arch)

https://github.com/yuk7/ArchWSL

Ναι το ξέρω, απλά τώρα το έχουν σπρώξει αρκετά και το έχουν κάνει integrate στο terminal app τους. Fedora Workstation + sway εδώ λόγω δουλειάς ^_^ Πολλά χρόνια σε arch παλαιότερα!

Edit: Σορρυ νόμιζα αναφερόσουν στη διανομή όχι στο wsl! Εγώ ubuntu θα το άφηνα να λέμε την αλήθεια...

Επεξ/σία από chncynic
Δημοσ.
Just now, chncynic said:

Ναι το ξέρω, απλά τώρα το έχουν σπρώξει αρκετά και το έχουν κάνει integrate στο terminal app τους. Fedora Workstation + sway εδώ λόγω δουλειάς ^_^ Πολλά χρόνια σε arch παλαιότερα!

Δες μία edit, και το Windows terminal υπάρχει κανονικά

Untitled.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...