atheatos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, Herald είπε Στις εργασιες που το fan χτυπάει ξαφνικα ειναι οι εργασίες που και το air χρειάζεται fan. Εκτός αν δεν σε απασχολεί το throttling. Αυτός ακριβώς ο λόγος που ο m2 fanless δεν είναι δείγμα σύγκρισης με τα αντίστοιχα laptop με fan αν και παρόλαυτα σε κάποιες εργασίες είναι πολύ καλύτερος από τον ανταγωνισμό. 2 λεπτά πριν, Chrisman2000 είπε Σίγουρα θα ήταν ωραίο από τη στιγμή που το ipad pro κουβαλάει τόσο δυνατό cpu. Απλά το ότι δεν σε εξυπηρετεί δεν σημαίνει ότι χαραμίζεται, ίσα ίσα κρατάει επάξια τη σκυτάλη του πιο ισχυρού tablet και έχει σβήσει τον ανταγωνισμό όταν μιλάμε για απόδοση. Η Apple δεν θα γίνει ποτέ asus, hp, lenovo κτλ να φτιάχνει σύστήματα 2-3 in 1 και το ξέρουμε. Η αρχή πάντως έγινε με το ipad os 16 και έπεται συνέχεια. 3
liberostelios Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 43 λεπτά πριν, Chrisman2000 είπε Σίγουρα θα ήταν ωραίο από τη στιγμή που το ipad pro κουβαλάει τόσο δυνατό cpu. Απλά το ότι δεν σε εξυπηρετεί δεν σημαίνει ότι χαραμίζεται, ίσα ίσα κρατάει επάξια τη σκυτάλη του πιο ισχυρού tablet και έχει σβήσει τον ανταγωνισμό όταν μιλάμε για απόδοση. Η Apple δεν θα γίνει ποτέ asus, hp, lenovo κτλ να φτιάχνει σύστήματα 2-3 in 1 και το ξέρουμε. Άποψη μου, πάντως, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής εκεί χαραμίζεται. Δε νομίζω ότι η Apple έχει σβήσει τον ανταγωνισμό λόγω επιδόσεων. Περισσότερο είναι γιατί έχει ένα πολύ καλύτερο οικοσύστημα εφαρμογών optimised για tablets. Σίγουρα είναι ένα θετικό ότι μπορεί να έχει την απόδοση του M1, αλλά δε νομίζω ότι αυτό απασχολεί ιδιαίτερα τους χρήστες. Προσωπικά, έχω ένα Mi Pad 5 που έχει υποπολλαπλάσια ισχύ και δεν έχω αισθανθεί ποτέ ότι αυτό είναι πρόβλημα. Αντιθέτως, η απουσία εφαρμογών σχεδιασμένων για tablet είναι. 1
Herald Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, atheatos είπε Αυτός ακριβώς ο λόγος που ο m2 fanless δεν είναι δείγμα σύγκρισης με τα αντίστοιχα laptop με fan αν και παρόλαυτα σε κάποιες εργασίες είναι πολύ καλύτερος από τον ανταγωνισμό. Μα αμα το cpu throttlari ποιος ο λογος να το κανεις fanless? Fanless μπορεί να το κανει και ο τελευταιος κατασκευαστης, το θεμα είναι να μην κανει throttle. Αμα κανει throttle, ε βαλε fan 1
carculas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 15 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Δεν έχεις άδικο σε αυτό σχετικά με το studio, εμένα με απογοήτευσε όμως μιας και με 2 voucher για εκπαιδευτικούς περίμενα mac mini m2 ώστε από τέλος Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου που λογικά θα ήταν διαθέσιμα να χτυπούσα ένα... Τώρα στο "entry level" mac mini m1 8gb/256 με βλέπω, την τύχη μου! Βέβαια κάτι για full external monitor support λέει για το padOS 16 στα ipad m1 οπότε λες να ήρθε η ώρα το ipad pro μου να συνδεθεί στην 27 4k οθόνη μου σχεδόν σαν νορμάλ laptop με 16:9 aspect ratio;;;;; Αν το κάνουν έτσι τελικά ίσως τους συγχωρήσω που δεν βγάλανε mac mini m2....🤔🧐🤨 Ακριβώς στις ίδιες σκέψεις είμαι και εγώ με 2 κουπόνια.macmini ήθελα αλλά πού...προβληματίζομαι έντονα τώρα τι να πάρω. μάλλον θα πάω σε imac 24 ή mac mινι με M1. 1
dimoskoutr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Μόλις τώρα, carculas είπε Ακριβώς στις ίδιες σκέψεις είμαι και εγώ με 2 κουπόνια.macmini ήθελα αλλά πού...προβληματίζομαι έντονα τώρα τι να πάρω. μάλλον θα πάω σε imac 24 ή mac mινι με M1. Εγώ δεν πληρώνω ένα κάρο λεφτά για imac m1, έχω ήδη δύο εξωτερικές οθόνες 27 4k οπότε το Mac mini m1 είναι το μόνο που τις υποστηρίζει (πάντα με m1 ή m2 επεξεργαστές)... Θα πάρω και ένα κουκλάκι πληκτρολόγιο, έχω και το ωραίο μου ποντικάκι και τα ηχεία μου τα studio και θα είμαι έτοιμος. Τώρα αν δεν έχεις περιφερειακά είναι καλή επιλογή το iMac φυσικά. 3 ώρες πριν, haHa είπε H μεγαλη αλλαγη ειναι η οθονη που απο 16:10 εγινε σχεδον 3:2, ειναι δηλαδη πιο ψηλη και εχει μεγαλυτερη επιφανεια. Αυτο δεν διαφημιζεται αρκετα, αλλα ειναι κατι που κανει μεγαλη διαφορα σε καθημερινη χρηση. Όλο και πλησιάζει προς ipad pro μεριά τελικά...😂
atheatos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 45 λεπτά πριν, Herald είπε Μα αμα το cpu throttlari ποιος ο λογος να το κανεις fanless? Fanless μπορεί να το κανει και ο τελευταιος κατασκευαστης, το θεμα είναι να μην κανει throttle. Αμα κανει throttle, ε βαλε fan Το MacBook Air είναι ειδικό πρότζεκτ. Φτιάχτηκε για να χωράει σε εάν φάκελο αρχικά. Δες λίγο την ιστορία του. Αν θέλει κάποιος fan πάει σε MacBook Pro.
stsp Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Στην Ιταλία το βασικό μοντέλο ξεκινά από 1529€ και στη Γερμανία από 1499€.
zygorito Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 17 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε Για τον μέσο χρήστη κανένα μηχάνημα Apple δεν αξίζει 50-50 ανάλογα τι εννοούμε μέσο χρήστη. Ο μέσος χρήστης λέει συνήθως "για office, youtube, καμιά ταινία, netflix κτλ" παράδειγμα τα xmas που πήρα το m1 air με επιστροφή (€870 δλδ) έβγαινε €150 χοντρικά παραπάνω από πλαστικό λάπτοπ με 2560x1600 οθόνη 100%sRGB, επεξεργαστή στο 60% επιδόσεις, εκτός αν εννοεί να βλέπει ταινίες και netflix σε 1080p 55%sRGB 220nits. 1
carculas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 12 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Εγώ δεν πληρώνω ένα κάρο λεφτά για imac m1, έχω ήδη δύο εξωτερικές οθόνες 27 4k οπότε το Mac mini m1 είναι το μόνο που τις υποστηρίζει (πάντα με m1 ή m2 επεξεργαστές)... Θα πάρω και ένα κουκλάκι πληκτρολόγιο, έχω και το ωραίο μου ποντικάκι και τα ηχεία μου τα studio και θα είμαι έτοιμος. Τώρα αν δεν έχεις περιφερειακά είναι καλή επιλογή το iMac φυσικά. Ναι έτσι μια χαρά! Εγώ έχω 24αρα οθονη dell αλλά είναι παλιά, 1920x1200 , και γιαυτό σκέφτομαι προς imac. είναι προς ανανέωση όμως και αυτός. Μάλλον macmini με Μ1, αλλά είναι κρίμα γιατί σε λίγο όλα τα μοντέλα θα έχουν φορέσει Μ2 και εγώ θα έχω το παλιό πάλι. Τα voucher είναι που με δεσμεύουν και κάνουν δύσκολη την επιλογή.
esykas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Αγκαπάμε Apple η μόνη εταιρία που βγάζει το mag safe, αλλά το κάνει για το καλό μας, και μετά το επαναφέρει, η μόνη εταιρία που έβγαλε μαύρο book το οποίο λάτρεψα το 2007 αλλά δεν μπορούσε να βγάλει στο unibody, αλλά τώρα μπορεί, μπεεεεεεεεεεεεε ΣΕΟ όλα Samsung δεν σε ξεχνώ και συ ....
MDefender Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Αρχικά είναι πανέμορφο,κλασσικά βέβαια γιατί μας έχει συνηθίσει η Apple σε αυτή τη κατηγορία.Καλές επιδόσεις για τα λίγο παραπάνω από τα βασικά θα έχει,τσιμπημένη τιμή,μπρος πίσω με φορτιστές,ακριβώς ότι περιμέναμε από την Apple δηλαδή.Αν είσαι φαν το παίρνεις,αν βολεύεσαι το λογισμικό πάλι το παίρνεις,ο μέσος χρήστης στα 1100 θα πάρει Dell.Αυτή είναι στατιστικά η αλήθεια τουλάχιστον στον επαγγελματικό τομέα,ειλικρινά απορώ με όσους εδώ μέσα τσακώνονται για τις εταιρίες λες και πρέπει να υπερασπιστούν τις μετοχές τους.Καλό είναι να υπάρχουν εταιρίες με εντυπωσιακά και καινοτόμα προιόντα βοηθώντας τον ανταγωνισμό και με μοναδικό κερδισμένο εμάς που θα επιλέξουμε,ο κάθε ένας παίρνει αυτό που του αρέσει και τον εξυπηρετεί,δεν χρειάζεται να επιβάλουμε απόψεις. 2
DmC10 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 18 ώρες πριν, martisaul είπε Αν δεν είχε αυτό το νοτς, θα μιλούσαμε για τελειότητα. Tο οτι ακόμα προτιμάται πιο χοντρο bezel απο το notch δεν θα το καταλάβω ποτε. 1
Geo-nar Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Όσο πιο λεπτό = τόσο χειρότερη ψύξη = τόσο σοβαρότερες βλάβες = πλήρωνε.
stsp Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Χωρις όλο το οικοσύστημα της apple (περίπου 3,500€!), πληρώνεις πολλά για να μην τα έχεις όλα. Συμβιβάζεσαι σε προγραμματα, συμβατότητα με άλλες συσκευές, όπως και με το siri που δεν "ξέρει" ελληνικά. Χρησιμοποιώ Μacbook pro εδω και 14-15 χρόνια, είναι οκ για προσωπική χρήση ενώ στα 6-7 χρόνια αρχίζει η ασυμβατότητα και η μη περαιτέρω διασύνδεση παλαιού και νεου ακόμη σε επίπεδο software και εφαρμογών. Σε επαγγελματικό επίπεδο , σε μεγαλες εταιρίες έξω (EADS) χρησιμοποιoύσαμε windows (Γερμανία, ΗΠΑ, ΙΤαλία) ή άλλα προγράμματα σε ειδικής αρχιτεκτονικής υπολογιστές, όχι όμως mac. Σε ομάδες εργασίας -γνωμη μου-τα windows προσφερουν καλύτερες κ περισσότερες λύσεις.Πιθανώς οκ σε προγράμματα, όπως αρχιτεκτονικά ή σχεδιαστικά . Σε επίπεδο marketing, η apple συνεχίζει στο ξαφνικό και στον αιφνιδιασμό. Δεν είμαι σίγουρος ότι οι καταναλωτές ειναι χαρούμενοι, μάλλον αυτή η συμφωνία σιωπής έχει κουράσει. Δεν εξηγείται αλλιώς όταν σήμερα ένα προιόν πωλείται στα ράφια σε τιμη καταλόγου και αύριο το αποσύρουν.. Η, μια μέρα πριν να αποθεώνουν τα time capsules και την επόμενη να τα καταργούν δια παντός!! Το ίδιο και σε επίπεδο αξεσουάρ και εξαρτημάτων, με άλλα μοντέλα να υιοθετούν magsafe, μετά δεν έχουν, άλλα έχουν ακουστικά με βύσμα type C, άλλα καθόλου, μετά εμφανίζεται το macbook air πάλι με 3,5 mm, αλλα διαθετουν usb, άλλα μόνο type C, και γενικά πρέπει καθε τόσο να τρέχεις και να αθροίζεις αντάπτορες και αξεσουάρ. Σε επίπεδο βλαβών η επισκευή εκτός εγγύησης είναι πανάκριβη. Ρωτήστε πόσο κοστιζει όχι μια μητρική αλλά μία απλή βίδα! Τέλος, το επίπεδο κόστους. Ολα τα προιοντα σχεδιαζονται, τιμολογούνται και απευθύνονται σε υγιείς και με δυνατότητες οικονομίες, στις οποίες δυστυχώς η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται. Η apple απευθύνεται σε καταναλωτικό κοινό που ο καταναλωτης θα μπορεί να διαθέσει μερος του μηνιαίου εισοδήματος του για ένα macbook air. Κανενας αμερικανός, γερμανός ή Ιταλός δεν αγοράζει λαπτοπ πληρώνοντας 2 μισθούς, για αυτό και καμία εταιρία δεν κατασκευάζει λαπτοπ που να απαιτεί περισσοτερο απο το 50% ενος μεσου μηνιου εισοδηματος, στις οικονομιες φυσικά στις οποιες απευθύνεται. Η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση και πρόκειται απλώς για τρέλα η συσχέτιση κόστους προιόντος -εισοδήματος. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί την αξία των απόψεων των ειδικών περί των δυνατοτήτων και επιδόσεων μοντέλων της apple. Συμπερασματικά και ανεξαρτήτως κόστους, ένα macbook air/pro είναι ωραίο αλλά ξεκάρφωτο δεν αρκεί.... Χρειάζεσαι και τα "συνοδευτικά" ( iphone, ipad, pencil, apple watch) και χωρίς να αρχίςεις τις πατεντες του στυλ windows σε mac. Παράλειψη: Μετά από επικοινωνία με την isquare για το κόστος του νεου macbook air, μου ειπαν δεν γνωρίζουν και ότι οι προεγγραφές αποσκοπούν ...για να υπάρξει προτεραιότητα στις αγορές!!! Αναρωτήθηκα γιατί ηδη στη Γερμανια και Ιταλία η τιμές ειναι ηδη αναρτημένες..Φαίνεται ότι κάποιοι θεωρούν ότι εδώ ρέουν αδιαλείπτως ποταμοί χρήματος και το κόστος δεν αποτελεί παρά μόνο μια μικρή λεπτομέρεια.. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2022 από stsp 1
Hacker?pcs Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, Kaba15 said: Μέχρι και πριν τον μ1. Ναι... Πλέον όμως αξίζει να έχεις 15 ώρες μπαταρία και όχι 2 3 με το ζόρι... Τεράστιο πλασ για τον μέσο χρήστη που θέλει να χαζεύει στ ίντερνετ κάνα εμαιλ κλπ. Ο μέσος χρήστης δεν το έχει 15 ώρες εκτός σπιτιού χωρίς καλώδιο, στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι στην πρίζα. Δεν θέλει σταθερό να μην μπορεί να πάει από το γραφείο στο κρεβάτι αλλά δεν θέλει τελείως αυτόνομο γιατί δεν το χρειάζεται και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα πάρει σειρά που αρχίζει από τα 1000€ και πάνω για παραπάνω ώρες μπαταρίας που δεν χρειάζεται κάνοντας την ίδια δουλειά, τόσα λεφτά δεν δίνει ποτέ 18 hours ago, poulinos said: δεν θελω τα air mac. to i pod classic θελω με ssd ομως σε νεα εκδοση.πιστευω αν ξαναβγαινε θα ξεπουλαγε ακομα και ως retro. κατα τα αλλα γενικως πολλα ωραια λαπτοπ λεπτα και μικρα αλλα οι τιμες πονανε δυστυχως. Πάντα το είχα απορία... Γιατί να μην βάλεις απλά την μουσική στο κινητό σου και να έχεις 2η συσκευή; Προσωπικά που δεν έχω streaming υπηρεσίες αλλά δικά μου αρχεία, έχω μια 256άρα SD με MP3 V0/AAC 256/Vorbis Q6 ήτοι ίδια πρακτικά με τα αρχικά FLAC του PC και είμαι καλυμμένος 6 hours ago, chncynic said: LoL windows 11 = macOS wannabe επειδή έκαναν rounded τα window decorations. Τα windows 11 αν και δεν τα χρησιμοποιώ προσωπικά έχουν κάνει ΑΛΗΘΙΝΟ innovation σε πολλούς τομείς. Που μωρέ έκανε innovation το reskin των Windows 10; Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2022 από Hacker?pcs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα