Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

θεωρω απογοητευτικο το γεγονος πως ενα specced air με 512gb ssd, 16gb ram καταληγει να ναι 300 ευρω φθηνοτερο απ το base m1 pro model το οποιο ειναι ταχύτερο, με superior οθονη, ηχεια, ενεργη ψυξη και το πιο σημαντικο, υποστηριξη για 2 external μονιτορς

δηλαδή προσωπικά δεν αγόρασα το μ1 προ όταν βγήκε γιάτι δε μπορούσα να δικαιολογήσω τον εαυτό μου να δίνει 2.250 για λαπτοπ με 16γβ ραμ αλλά και το air δεν απεχει πολυ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προβλέπω 1579 - 1599 ευρώ η τιμή για το base model MacBook Air M2 με 8gb/256 στην Ελλάδα. (+5% μεγαλύτερο ΦΠΑ από την Γερμανία). 

Νομίζω υπερβολικά υψηλή τιμή.

Προσωπικά θεωρώ ότι το απόλυτο VFM όλων των εποχών, για την Apple, παραμένει το MacBook Air M1. Mε 750-850 βρίσκεις σχεδόν καινούργια ή σφραγισμένα MacBook Air M1 που νομίζω υπερκαλύπτουν το 95% των αναγκών σε επιδόσεις ακόμη και για έναν heavy user, ειναι fanless , έχουν τρομερή αυτονομία και εφαμιλη ποιότητα κατασκευής. 

Επεξ/σία από panos2000gr
  • Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, the other one said:

θεωρω απογοητευτικο το γεγονος πως ενα specced air με 512gb ssd, 16gb ram καταληγει να ναι 300 ευρω φθηνοτερο απ το base m1 pro model το οποιο ειναι ταχύτερο, με superior οθονη, ηχεια, ενεργη ψυξη και το πιο σημαντικο, υποστηριξη για 2 external μονιτορς

δηλαδή προσωπικά δεν αγόρασα το μ1 προ όταν βγήκε γιάτι δε μπορούσα να δικαιολογήσω τον εαυτό μου να δίνει 2.250 για λαπτοπ με 16γβ ραμ αλλά και το air δεν απεχει πολυ.

Ανέκαθεν τα πιο φορητά/μικρότερα/ελαφρύτερα μοντέλα ήταν πιο τσιμπημένα στις τιμές, άσχετα με τις επιδόσεις τους.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GBorb είπε

Ομορφο αλλα το λειτουργικο δεν ειναι για ολους. 

Οποιος ξερει να δωσει τον ορισμο του λειτπυργικου συστηματος μπορει να ξερει και αν ειναι ή δεν ειναι καταλληλο.

οι 9/10 που δεν ξερουν τι θα πει λειτουργικο, μια χαρα βολευονται, ειδικα οταν καθε mainstream εφαμρογη υπαρχει και εδω.

Δημοσ.
9 minutes ago, billdanos said:

Μην το λες. Θα το αγόραζες εσυ κι εγω. 😛 

σιγουρα ολοι εχουμε το κινητο μας πλεον αλλα οταν το πηρα 160 gb ηταν εξωπραγματικο.νομιζω μονο η microsoft ειχε καποιο με αρκετα giga

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Η ίδια η Apple το λέει ότι είναι για την χρήση που έγραψα. Δεν είναι για άλλα tasks δλδ.

Και εγώ σηκώνω 20 tabs, ανδροιδ στουντιο, youtube videos, με DDR3 και i5 smoothly, σε σημείο να νιώθω οκ και να μην επείγει καθόλου η αναβάθμιση. Το point μου είναι ότι μπορεί η εμπειρία να είναι αρκετά smooth αλλά δεν είναι η βέλτιστη. Μάλιστα απέχει αρκετά.

To ξέρω ότι δεν είναι αυτή η χρήση του air, αυτό που λέω όμως είναι οτι μπορεί να ανταπεξέλθει με πολύ καλές επιδόσεις. (Για το Μ1 air μιλάω, υπόψιν)

Δημοσ.

Δυστυχώς οι τιμές πάνε από το κακό στο χειρότερο. 

Αγόρασα Δεκέμβρη του 2020 base model Macbook Air Μ1 στα 1099 ευρώ από Apple Store Γερμανίας.

1μιση χρόνο μετά το ίδιο ακριβώς μοντέλο το΄εχει στο site τους 1199, ενώ τα καινούρια ξεκινάνε από τα 1499 ευρώ... 

Είπαμε καλός ο Μ2 και το νέο σασί, αλλά 50% αύξηση περίπου δεν το λες και λίγο μέσα σε τόσο λίγο χρόνο..

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Markantonis είπε

Από περιέργεια έβαλα full specs σε MBA και ΜΒΡ και βγαίνει η ίδια τιμή. Πως γίνεται αυτό;

3EF77655-523B-411D-9360-E4982E5C1C27.jpeg

604AE3A1-F095-49C6-A645-A8201CC84487.jpeg
και επίσης, επέστρεψε η μπάρα στο MBP?

200 $ ακριβότερο το Air (λόγω οθόνης, κάμερας και ηχείων φαντάζομαι) αλλά με 200$ φθηνότερο το upgrade στα 8TB.
Το MBP που κοιτάς είναι ουσιαστικά το παλιό 13άρι (εξού και το touchbar) με το νέο chip. Τα νέα MBP είναι τα 14" και 16".

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, AtiX είπε

Είναι και πολύ κοντινή η κυκλοφορία του studio για την ανακοίνωση του Mac mini…

μακάρι να πάει η κυκλοφορία του για φθινόπωρο μπας και δούμε και κανέναν επανασχεδιασμό με μικρότερες διαστάσεις…

Δεν έχεις άδικο σε αυτό σχετικά με το studio, εμένα με απογοήτευσε όμως μιας και με 2 voucher για εκπαιδευτικούς περίμενα mac mini m2 ώστε από τέλος Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου που λογικά θα ήταν διαθέσιμα να χτυπούσα ένα... Τώρα στο "entry level" mac mini m1 8gb/256 με βλέπω, την τύχη μου! Βέβαια κάτι για full external monitor support λέει για το padOS 16 στα ipad m1 οπότε λες να ήρθε η ώρα το ipad pro μου να συνδεθεί στην 27 4k οθόνη μου σχεδόν σαν νορμάλ laptop με 16:9 aspect ratio;;;;; Αν το κάνουν έτσι τελικά ίσως τους συγχωρήσω που δεν βγάλανε mac mini m2....🤔🧐🤨

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μία από τα ίδια η apple χωρίς ουσιαστικές διαφορές από τα προηγούμενα μοντέλα, ο επεξεργαστής λίγο καλύτερος από τον Μ1 χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χρειάζεται αναβάθμιση κάποιος που έχει Μ1. Αναμονή λοιπόν και μόλις ωριμάσει η φάση με arm τότε βλέπουμε. Πάντως εύγε στην apple που το προχωράει το θέμα και το πάει ένα βήμα παρακάτω.

Δημοσ.

Ωραιο το MacBook Air με M2 (οπως και το M1). 

Για το MBA που έχω αποψη, αυτονομία, επιδόσεις, οθόνη και ήχος είναι ολα πολυ καλα. 

Το πληκτρολόγιο και το MacOs δεν συνηθιζονται με τίποτα. Κοροιδευουμε τα Windows 11 (τα οποία μου αρέσουν ολο και πιο πολύ καθε μερα) και το MacOs ειναι σαν παλιό-καινούργιο. 

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

….., εμένα με απογοήτευσε όμως μιας και με 2 voucher για εκπαιδευτικούς περίμενα mac mini m2 ώστε από τέλος Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου που λογικά θα ήταν διαθέσιμα να χτυπούσα ένα... Τώρα στο "entry level" mac mini m1 8gb/256 με βλέπω, την τύχη μου!…..🤔🧐🤨

Και εγώ στην δια φάση είμαι και περίμενα Mac mini M2 αλλά μάταια.

Παντως και να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβρη, δεν θα υποστηρίζει την αγορά με voucher. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Ανέκαθεν τα πιο φορητά/μικρότερα/ελαφρύτερα μοντέλα ήταν πιο τσιμπημένα στις τιμές, άσχετα με τις επιδόσεις τους.

το ίδιο ακριβώς μοντέλο 2 χρόνια πριν έκανε τα 2/3 της τιμής. Δεν είναι το form factor είναι ο πληθωρισμός, το chip shortage και και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου που πήρε μπάλα τα πάντα. Τα οποία εν μέρει περιμέναμε, αλλά όχι και 50% αύξηση στην τιμή για τα ίδια specs και μάλιστα χωρίς mini led, χωρίς multi monitor support.

και προσωπικά παρακολούθησα αυτή την έκθεση με σκοπό να αγοράσω ό,τι παρουσιαστεί καθώς χρειάζομαι λαπτοπ επειγόντως. πώς κατάφεραν και τα σκάτωσαν έτσι δεν ξέρω

• Like 3
Δημοσ.

Οχι πάλι magsafe και notch🤦

2 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

Η ίδια η Apple το λέει ότι είναι για την χρήση που έγραψα. Δεν είναι για άλλα tasks δλδ.

Και εγώ σηκώνω 20 tabs, ανδροιδ στουντιο, youtube videos, με DDR3 και i5 smoothly, σε σημείο να νιώθω οκ και να μην επείγει καθόλου η αναβάθμιση. Το point μου είναι ότι μπορεί η εμπειρία να είναι αρκετά smooth αλλά δεν είναι η βέλτιστη. Μάλιστα απέχει αρκετά.

source: trust me bro

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...