Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά υπάρχει τρόπος? Ιδανικά δεν θέλω να τρέχω hdmi pc με tv, αλλά ίσως κάποιο USB καλώδιο μεταξύ τους ώστε να βλέπω ταινίες/σειρές. Πχ με κάποια δημιουργία partition ίσως? 

Και θέλω να αποφύγω γενικά την μεταφορά σε σκληρό δίσκο και μετά σύνδεση σε TV. 

Δημοσ.

Αν η τηλεοραση σου διαθετει συνδεση δικτυου, ισως να μπορει να συνδεθει σε samba shares, οποτε κανεις ενα samba share (ή απλα network share στη γλωσσα των windows) στο pc σου, πετας οτι θελεις εκει περα και το βλεπεις στην tv.
Αν δεν υποστηριζει samba shares αλλα εχει συνδεση δικτυου, στηνεις στο συστημα σου εναν dlna σερβερ και κανεις το ιδιο πραγμα.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, jim_p είπε

Αν η τηλεοραση σου διαθετει συνδεση δικτυου, ισως να μπορει να συνδεθει σε samba shares, οποτε κανεις ενα samba share (ή απλα network share στη γλωσσα των windows) στο pc σου, πετας οτι θελεις εκει περα και το βλεπεις στην tv.
Αν δεν υποστηριζει samba shares αλλα εχει συνδεση δικτυου, στηνεις στο συστημα σου εναν dlna σερβερ και κανεις το ιδιο πραγμα.

Φαντάζομαι για αυτά προϋποθέτει καλή σύνδεση για πχ 4κ (30+gb) και όχι απλά 35/5 (down/up), ε? 

Δημοσ.

Αυτο που λεω εγω προϋποθετει να εχεις ηδη αποθηκευμενα στο συστημα σου τα οσα θες να παιξεις, να εινια ηδη κατεβασμενα δηλαδη, οποτε δεν παιζει ρολο ποσο καλη συνδεση εχεις.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Φαντάζομαι για αυτά προϋποθέτει καλή σύνδεση για πχ 4κ (30+gb) και όχι απλά 35/5 (down/up), ε? 

Δίκτυο στο σπίτι, όχι σύνδεση στο internet. Δε χρειάζεται internet για να κάνεις share από τη μία συσκευή στην άλλη.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Γενικά υπάρχει τρόπος? Ιδανικά δεν θέλω να τρέχω hdmi pc με tv, αλλά ίσως κάποιο USB καλώδιο μεταξύ τους ώστε να βλέπω ταινίες/σειρές. Πχ με κάποια δημιουργία partition ίσως? 

Και θέλω να αποφύγω γενικά την μεταφορά σε σκληρό δίσκο και μετά σύνδεση σε TV. 

Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα σου ακριβώς αναφέρεις ότι έχεις HDMI PC με tv

Απο αυτό καταλαβαίνω πως το PC το σύνδεσες στην tv με καλώδιο HDMI άρα μπορείς να χειριστείς το PC με την tv σαν να ειναι monitor δεν χρειάζεται να μεταφέρεις κάτι στην tv απλά πατάς "play" κατευθείαν το αρχείο βίντεο που έχεις στο PC με το πρόγραμμα της επιλογής σου. 

Αν θέλεις η τηλεόραση να "τραβάει" αρχεία όταν το PC ειναι κλειστό ή χωρίς να έχεις σαν πηγή του σήματος (απο την μεριά της τηλεόρασης) το HDMI του PC για να βλέπεις τι κάνεις τότε δεν γίνεται κάτι τέτοιο. 

Μια άλλη εναλλακτική είναι να συνδέσεις το PC με την τηλεόραση μέσω LAN αν έχει τέτοια θύρα.  Που ειναι αχρείαστη απο την στιγμή που ήδη το συνδέεις με HDMI αλλά χρήσιμη αν τελικά κατάλαβα λάθος και η οθόνη δεν "δειχνει" τα windows με HDMI που πάει στο PC. 

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να στίσεις κάποιο πρόγραμμα που θα κάνει την δουλειά του file server για να επικοινωνεί κάποιο app της τηλεόρασης σου με αυτόν τον server πχ Plex όπως ειπώθηκε πιο πάνω. 

Δημοσ.

Ναι σχετικα με την λυση server και ιντερνετ, ναι δικο μου λαθος περι ταχυτητας,

7 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα σου ακριβώς αναφέρεις ότι έχεις HDMI PC με tv

Γενικα απο την αρχη ειχα κατι random plug-unplug usb sounds που ειναι απο το hdmi. Ισως αν αλλαζα καλωδιο να λυνοταν το θεμα. Νομιζω οτι ισως αν παρω καποιο hdmi χωρις το 19th pin, να ειμαι οκ

eyJidWNrZXQiOiJjb250ZW50Lmhzd3N0YXRpYy5jb20iLCJrZXkiOiJnaWZcL2hkbWktY29ubmVjdG9yLWRpYWdyYW0uZ2lmIiwiZWRpdHMiOnsicmVzaXplIjp7IndpZHRoIjoyODV9fX0=

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ναι σχετικα με την λυση server και ιντερνετ, ναι δικο μου λαθος περι ταχυτητας,

Γενικα απο την αρχη ειχα κατι random plug-unplug usb sounds που ειναι απο το hdmi. Ισως αν αλλαζα καλωδιο να λυνοταν το θεμα. Νομιζω οτι ισως αν παρω καποιο hdmi χωρις το 19th pin, να ειμαι οκ

eyJidWNrZXQiOiJjb250ZW50Lmhzd3N0YXRpYy5jb20iLCJrZXkiOiJnaWZcL2hkbWktY29ubmVjdG9yLWRpYWdyYW0uZ2lmIiwiZWRpdHMiOnsicmVzaXplIjp7IndpZHRoIjoyODV9fX0=

Δεν κάνει κάποιο "usb ήχο" το να βγάλεις το HDMI απο την οθόνη (τώρα δεν ξέρω αν η TV κάνει κάποιον ήχο όταν βγαίνει το HDMI που συμπτοματικά μοιάζει με τον ήχο των windows που σχετίζεται με τα USB) 

Αλλά για να ακούς ήχο (που υποθέτω πάει μέσω του HDMI sta ηχεία της τηλεόρασης ) πάει να πει ότι η σύνδεση HDMI λειτουργεί. 

Όταν ακούς ήχο συνεχίζεις να βλέπεις και την εικόνα της επιφάνειας εργασίας (ή ότι άλλο βλέπεις εκείνη την ώρα) των windows ; ή μαυρίζει η οθόνη; αν δεν μαυρίζει το HDMI ειναι μια χαρά. 

Μήπως παράλληλα έχεις συνδέσει (εκτός απο την HDMI) και το PC με την τηλεόραση μέσω USB θύρας στην τηλεόραση γιατί αυτό δεν γινεται και μάλλον για αυτό ακούς τέτοιους ήχους (εναλλακτικά μια άλλη USB συσκευή συνδεδεμένη με το PC το προκαλεί αυτό) . 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολα αυτα γενικα τα εχω ψαξει ηδη στο παρελθον. Ειναι το hdmi και οταν το βγαζω δεν εχω θεμα. Ακομα και να μην δινω εικονα απο το pc στην tv, αν κλεισω το ps5, στιγμιαια το ποντικι θα κολλησει και θα κανει τον ηχο. Απο reddit μου ειχαν πει οτι φταιει το 19ο pin του hdmi και ο συνδυασμος tv και pc. 

26 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Δεν κάνει κάποιο "usb ήχο" το να βγάλεις το HDMI απο την οθόνη (τώρα δεν ξέρω αν η TV κάνει κάποιον ήχο όταν βγαίνει το HDMI που συμπτοματικά μοιάζει με τον ήχο των windows που σχετίζεται με τα USB) 

btw κανει ηχο. Θα μπορουσα να τραβηξω και βιντεο, αλλα βαριεμαι. 

Δεν λεω οτι σχετιζεται με τα Usb, απλα ο ηχος των windows για αφαιρεση/εισαγωγη συσκευων ειναι κοινος. Ειναι ο ιδιος ηχος τελος παντων

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/6/2022 στις 11:35 ΜΜ, SabotazNic είπε

Δεν λεω οτι σχετιζεται με τα Usb, απλα ο ηχος των windows για αφαιρεση/εισαγωγη συσκευων ειναι κοινος. Ειναι ο ιδιος ηχος τελος παντων

Αν συμβαίνει αυτό, (να ακούς τον συγκεκριμένο ήχο και να τον ακούς επειδή αποσυνδέθηκε το HDMI και όχι για κάποιον άλλο λόγο πχ επειδή μια USB συσκευή έχει πρόβλημα) τότε δεν περιέγραψες καλά την τοπολογία σου. 

Ο μόνος τρόπος που ίσως κάνει ήχο (και λέω ίσως γιατί δεν το δοκίμασα για να το βεβαιώσω αλλά δεν θα μου φανεί παράλογο αν είναι έτσι) είναι αν έχεις USB type C hub που βγάζει HDMI υποδοχή 

πχ 71ylw7eARNL._AC_SL1500_.jpg

Και εκει ναι ίσως να ακουστεί  ο συγκεκριμένος ήχος. (καλά εδώ δείχνει έναν type A connector αλλά δίδονται αυτά με αντάπτορα για type C και μόνο συγκεκριμένα USB 3 controller με typeC μπορούν να βγάλουν βίντεο σε HDMI ή DP) 

Αν έχεις "κλασικά" καλώδιο απο την κάρτα γραφικών (ή απο την αντίστοιχη έξοδο της μητρικής αν χρησιμοποιείς igpu του επεξεργαστή και δεν έχεις κάρτα ) 

το pc δεν κάνει τον ήχο αφαίρεσης συσκευής που ακούς πχ όταν βγάζεις μια συσκευή USB γενικά δεν κάνει κανένα ήχο. 

Τώρα η τηλεόραση σου ίσως κάνει κάποιον ήχο και ίσως αυτός ο ήχος να μοιάζει. 

Δεν μου είπες όμως όταν ακούς αυτόν τον ήχο (άσχετα τι κάνεις με το PS5 θα το δούμε σε 2ο χρόνο αν παίζει ρόλο αυτό, που μάλλον θα παίζει ρόλο γιατί ο ήχος που ακούς μάλλον έχει να κάνει με το ποντίκι στο PC που αποσυνδέεται) εικόνα απο το pc βλέπεις στην τηλεόραση; 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Αν συμβαίνει αυτό, (να ακούς τον συγκεκριμένο ήχο και να τον ακούς επειδή αποσυνδέθηκε το HDMI και όχι για κάποιον άλλο λόγο πχ επειδή μια USB συσκευή έχει πρόβλημα) τότε δεν περιέγραψες καλά την τοπολογία σου. 

Ο μόνος τρόπος που ίσως κάνει ήχο (και λέω ίσως γιατί δεν το δοκίμασα για να το βεβαιώσω αλλά δεν θα μου φανεί παράλογο αν είναι έτσι) είναι αν έχεις USB type C hub που βγάζει HDMI υποδοχή 

Πραγματικά, δεν έχω τίποτα να κερδίσω με το να σου λέω ότι να ναι. Έκανα και βίντεο που βγάζω το hdmi και ακούγεται αυτός ο ήχος. Όχι, δεν έχω USB hub, ούτε έχω συνδεδεμένο το uplink της Asus monitor που έχει ενσωματωμένο USB hub. Από USB εχω ποντίκι, πληκτρολόγιο και την soundblaster g6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Πραγματικά, δεν έχω τίποτα να κερδίσω με το να σου λέω ότι να ναι.

Δεν μου λες ότι νάναι δεν λες τι συμβαίνει και επικεντρώνεσαι σε άσχετα με το πρόβλημα σου θέματα, όπως είπα και πριν δεν περιέγραψες την τοπολογία σου σωστά έχεις ΔΥΟ τουλάχιστον οθόνες (γιατί 2 βλέπω στο βίντεο αλλά 3 καλώδια στην κάρτα) και τις έχεις σαν μια οθόνη (επέκταση οθόνης) οπότε αποσυνδέοντας το καλώδιο απο την κάρτα (και όχι απο την οθόνη που για αυτό μίλησα αλλά τεσπα) πράγμα που γίνεται πρόδηλο και απο την καθυστέρηση που έκανε απο την στιγμή που έβγαλες τον καλώδιο μέχρι την στιγμή που κάνει τον ήχο, κανει τον ήχο όταν αλλάζει η προβολή απο 2 οθόνες σε μια. 

Όπως και να έχει τώρα πάμε στο πρόβλημα ποιο είναι λοιπόν αφού έχεις την τηλεόραση (υποθέτω ειναι η μεγάλη πάνω απο το monitor) σαν επέκταση στο PC τότε τι ακριβώς δεν μπορείς να κάνεις απο αυτά που θες; 

Γιατί ούτε σε αυτό είσαι σαφής, πχ ήδη μπορείς να προβάλεις εκει ότι θες απο το PC σου.

Πες λοιπόν ακριβώς τι θες να κάνεις και ψάχνεις τρόπο να κάνεις την οθόνη "να βλέπει το PC σαν μονάδα αποθήκευσης συνδέοντας τον με USB" που δεν γίνεται. 

θες να μεταφέρεις την οθόνη σε άλλο σημείο του σπιτιού σου ;

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • 3 μήνες μετά...
  • Λύση
Δημοσ.
Στις 10/6/2022 στις 12:37 ΜΜ, Dr_Pepper είπε

Δεν μου λες ότι νάναι δεν λες τι συμβαίνει και επικεντρώνεσαι σε άσχετα με το πρόβλημα σου θέματα, όπως είπα και πριν δεν περιέγραψες την τοπολογία σου σωστά έχεις ΔΥΟ τουλάχιστον οθόνες (γιατί 2 βλέπω στο βίντεο αλλά 3 καλώδια στην κάρτα) και τις έχεις σαν μια οθόνη (επέκταση οθόνης) οπότε αποσυνδέοντας το καλώδιο απο την κάρτα (και όχι απο την οθόνη που για αυτό μίλησα αλλά τεσπα) πράγμα που γίνεται πρόδηλο και απο την καθυστέρηση που έκανε απο την στιγμή που έβγαλες τον καλώδιο μέχρι την στιγμή που κάνει τον ήχο, κανει τον ήχο όταν αλλάζει η προβολή απο 2 οθόνες σε μια. 

Όπως και να έχει τώρα πάμε στο πρόβλημα ποιο είναι λοιπόν αφού έχεις την τηλεόραση (υποθέτω ειναι η μεγάλη πάνω απο το monitor) σαν επέκταση στο PC τότε τι ακριβώς δεν μπορείς να κάνεις απο αυτά που θες; 

Γιατί ούτε σε αυτό είσαι σαφής, πχ ήδη μπορείς να προβάλεις εκει ότι θες απο το PC σου.

Πες λοιπόν ακριβώς τι θες να κάνεις και ψάχνεις τρόπο να κάνεις την οθόνη "να βλέπει το PC σαν μονάδα αποθήκευσης συνδέοντας τον με USB" που δεν γίνεται. 

θες να μεταφέρεις την οθόνη σε άλλο σημείο του σπιτιού σου ;

Γενικα, παντα εβγαζα εκτος την tv μεσα απο τα windows για να μην ψαχνω κανα παραθυρο ενω εχω την tv με το ps5 ή κλειστη. Καθε φορα λοιπον που ανοιγω το ps5, ειχα τον ηχο του disconnect/connect. Ναι, ο ιδιος ηχος ειναι για ολες τις συσκευες στα windows 10. Προφανως οταν επαιρνε σημα η tv απο το ps5, ή και μερικες φορες οταν ανοιγε η tv, λογω καλωδιο τελικα με καποιο τροπο τα windows το επαιρναν οτι συνδεθηκε η tv με το pc. Ε λοιπον, επειδη την χρησιμοποιω μονο για ταινιες μεσω του pc, ειπα μηπως γινοταν καπως να βλεπω ενα χ φακελο του pc μεσω της tv. Αυτο γενικα με εκνευριζε επειδη μπορει μεσα στην ημερα να γινοταν 6+ φορες και καθε φορα που γινοταν, επρεπε να περιμενω κανα 10 sec λογω 4k αναλυσης (στο main monitor εβλεπα τα παραθυρα να κανουν βολτες για λιγο)

Οπως και να εχει, επιτελους ξεβαρεθηκα και απο ενα sharkoon 4k/60 πηγα σε ενα ugreen 8k/60 και δεν το κανει αυτο πλεον. Το εχω χρησιμοποιησει ηδη καμια εβδομαδα χωρις να κανουν trigger τα windows. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Γενικα, παντα εβγαζα εκτος την tv μεσα απο τα windows για να μην ψαχνω κανα παραθυρο ενω εχω την tv με το ps5 ή κλειστη. Καθε φορα λοιπον που ανοιγω το ps5, ειχα τον ηχο του disconnect/connect. Ναι, ο ιδιος ηχος ειναι για ολες τις συσκευες στα windows 10. Προφανως οταν επαιρνε σημα η tv απο το ps5, ή και μερικες φορες οταν ανοιγε η tv, λογω καλωδιο τελικα με καποιο τροπο τα windows το επαιρναν οτι συνδεθηκε η tv με το pc. Ε λοιπον, επειδη την χρησιμοποιω μονο για ταινιες μεσω του pc, ειπα μηπως γινοταν καπως να βλεπω ενα χ φακελο του pc μεσω της tv. Αυτο γενικα με εκνευριζε επειδη μπορει μεσα στην ημερα να γινοταν 6+ φορες και καθε φορα που γινοταν, επρεπε να περιμενω κανα 10 sec λογω 4k αναλυσης (στο main monitor εβλεπα τα παραθυρα να κανουν βολτες για λιγο)

Οπως και να εχει, επιτελους ξεβαρεθηκα και απο ενα sharkoon 4k/60 πηγα σε ενα ugreen 8k/60 και δεν το κανει αυτο πλεον. Το εχω χρησιμοποιησει ηδη καμια εβδομαδα χωρις να κανουν trigger τα windows. 

Περίεργο γιατί σε εμένα δεν κάνει τον ήχο που λες μπορεί και γενικά δεν βρίσκω κάποιο λόγο να το κάνει. 

Ίσως στο control panel της Nvidia είχε κάποια ρύθμιση/δυνατότητα ενεργοποιημένη για την συγκεκριμένη οθόνη που κάνει αυτόν τον ήχο όταν απενεργοποιηθεί η οθόνη ; αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια τώρα τέσπα (ίσως αν έχεις ρυθμισμένο σαν επέκταση οθόνης δηλαδή όλες οι οθόνες για την κάρτα γραφικών ουσιαστικά να ειναι μια οθόνη/επιφάνεια εργασίας) . 

Ένα άλλο που μπορείς να κάνεις για να μην έχεις καθόλου την TV συνδεδεμένη στο PC (εφόσον λες βλέπεις μόνο ταινίες απο το PC)  είναι να εγκαταστήσεις plex στο ps5 και στο pc και να να διαλέγεις τι ταινίες θες να δεις μέσα απο το plex app στο ps5 και το pc να "στέλνει" την ταινία στο PS5 μέσω wifi. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...