Προς το περιεχόμενο

Περίπου 1 δισ. δολάρια η ζημιά για απάτες με κρυπτονομίσματα το 2021

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Λες και απατες γινονται μονο στα κρυπτο...Δυστυχως παντου γινονται παιδες και δυστυχως παντα υπαρχει κοσμος που την παταει και οταν σταματησει να την παταει με καποιο κολπο τοτε οι απατεωνες γινονται πιο δημιουργικοι και βρισκουν αλλο.Και αυτος ειναι ενα φαυλος κυκλος που δεν τελειωνει ποτε γιατι παντοτε θα υπαρχει κοσμος που θα την παταει.

• Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εδώ στο σουπερ μαρκετ πας και σου τα χτυπάνε "κατα λάθος" διπλά στο ταμείο για να μην μιλήσουμε για τους νόμιμους-παράνομους δικηγόρους, μηχανικούς, συμβολαιογράφους κλπ που πατάνε επάνω στην αδιαφορία του κράτους για να σου τρώνε λεφτά για το τίποτα. Εκεί πόσα λεφτά χάνονται , έψαξε κανένας ποτέ ;  Ξαφνικά με το blockchain ανακαλύψαμε του ανήθικους και απατεώνες.

Όπως σε όλα, από την εγκατάσταση μιας βρύσης μέχρι το κτίσιμο ενός σπιτιού πρέπει εσύ να γίνεσαι ειδικός πρώτα για να μη σε πιάσουν κώτσο οι δήθεν επαγγελματίες. Στην Ελλάδα αυτό είναι άγραφος νόμος. Το ίδιο ισχύει και στα κρύπτο. Αν δε θες να σε πιάσουν χαζό, κάτσε διάβασε και ασχολήσου σοβαρά.

Επεξ/σία από shadowlike

35 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Πες μας πόσα έχασες να σου φύγει ο πονος

Αλήθεια από αυτό που γράφω φαίνεται ότι έχω χάσει πολλά ;;;

Στο απειρο κι ακομα παραπερα, να κλεισουν σπιτια. Ο κοσμος καιγεται και οι κωλοτεμπελαροι μας ζαλιζουν τα παπαρια. Ολη τη χρονια βλεπω καρτες με πιθηκους

• Thanks 1
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, michael92 είπε

Μόνο που δεν επενδύουν όλοι το ίδιο ποσό. Σε μικρότερα ποσά το ποσοστό απάτης λογικά είναι πολύ υψηλότερο.

Αυτό ειναι το συνολικό ποσό.... δηλαδή πολλά μικρά και μεγάλα ποσά μαζί το ένα πάνω στο άλλο..

2 ώρες πριν, AtiX είπε

το 1 δις υπολογίζεται ως ζημιά στην Αμερική, το 1,5 τρις επενδύσεων αναφέρεται στην Αμερικής ή παγκοσμίως?

Απο το χέρι πρέπει να σε πάρω;  (επίσης ήμουν δικηγόρος του διαβόλου και δεν έβαλα τον μέσο όρο κατα την διάρκεια του έτους του συνόλου των επενδύσεων ούτε το πιο σωστό τον μέσο όρο του volume δηλαδή του συνόλου των συναλλαγών -με άλλα λόγια η σούμα στα αλισβερίσια - για ένα έτος που ειναι πολλαπλά τρις και άρα τα μηδενικά πολλά περισσότερα στο ποσοστό πιο πάνω) 

Άντε πες και άλλο ένα δις για όλες τις άλλες χώρες πάμε τότε στο 0.12 %

Θες 3 δις στις άλλες χώρες(4 σύνολο); 0.26%

Πόσες χώρες υπάρχουν στον πλανήτη γη; 193; Να βάλουμε 1 δις για κάθε μια απο αυτές έτσι άσχετα αν έχουν χρήματα να φάνε κτλ ; 193 δις δηλαδή; 12% έτσι ναι

Αν βάλουμε σε όλες τις χώρες απο ένα δις, και αν δεν υπολογίσουμε με βάση το volume ούτε με βάση του μέσου όρου της συνολικής αξίας της αγοράς για 1 έτος βγαίνει ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό 12%.... 

1 ώρα πριν, Edgr είπε

Στο απειρο κι ακομα παραπερα, να κλεισουν σπιτια. Ο κοσμος καιγεται και οι κωλοτεμπελαροι μας ζαλιζουν τα παπαρια. Ολη τη χρονια βλεπω καρτες με πιθηκους

ναι γιατί όταν αυτό κάνει 40.000 ευρώ (και άλλα παρόμοια εκατομμύρια απλά βαριέμαι να ψάχνω) είναι όλα μια χαρά τα NFT σε πείραξαν. 

image.png.85d357b9c404323f7fa90483a2ea6c91.png

https://www.dorotheum.com/en/l/1008931/

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1

2 hours ago, SkaL- said:

Καλά είμαστε στα μέσα του 2022 υπάρχουν ακόμα κρυπτονομίσματα ;

Μην μου πεις ότι ακόμα έχουμε έχουμε "fiat" money 

• Like 1
  • Thanks 1

Για να καταλάβουμε γιατί μιλάμε, για τους τύπους που σε παίρνουν τηλέφωνο και σου λένε στείλτε μου 100€ να τα επενδύσω σε κρύπτο και να σου γυρίσω 200€. Καμία σχέση με τα κρύπτο.

Αν σε πάρω εγώ τηλέφωνο και σου πώ βάλε μου 50€ να σου στείλω καρπούζια και σου φάω τα λεφτά, δεν είναι απάτη που σχετίζεται με τα καρπούζια

• Like 1
  • Thanks 1

15 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Απο το χέρι πρέπει να σε πάρω;  (επίσης ήμουν δικηγόρους του διαβόλου και δεν έβαλα τον μέσο όρο κατα την διάρκεια του έτους του συνόλου τον επενδύσεων ούτε το πιο σωστό τον μέσω όρο του volume δηλαδή του συνόλου των συναλλαγών -με άλλα λόγια η σούμε στα αλισβερίσια - για έντα έτος που ειναι πολλαπλά τρις και άρα τα μηδενικά πολλά περισσότερα στο ποσοστό πιο πάνω) 

Άντε πες και άλλο ένα δις για όλες τις άλλες χώρες πάμε τότε στο 0.12 %

Θες 3 δις στις άλλες χώρες(4 σύνολο); 0.26%

Πόσες χώρες υπάρχουν στον πλανήτη γη; 193; Να βάλουμε 1 δις για κάθε μια απο αυτές έτσι άσχετα αν έχουν χρήματα να φάνε κτλ ; 193 δις δηλαδή; 12% έτσι ναι

Αν βάλουμε σε όλες τις χώρες απο ένα δις, και αν δεν υπολογίσουμε με βάση το volume ούτε με βάση του μέσου όρου των συνόλου συναλλαγών για 1 έτος βγαίνει ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό 12%.... 

για μαζέψου λίγο, ξέρουμε ότι δεν έχεις και τους καλύτερους τρόπους εδώ μέσα, δεν χρειάζεται να το αποδεικνύεις συνέχεια…

κατά τα αλλά γιατί παίζει ρόλο οι επενδύσεις, που συνήθως δεν είναι σε ετήσια βάση, μόνο εσύ μπορείς να τα συνδέσεις και να επιχειρηματολογήσεις…

• Like 2
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, AtiX είπε

για μαζέψου λίγο, ξέρουμε ότι δεν έχεις και τους καλύτερους τρόπους εδώ μέσα, δεν χρειάζεται να το αποδεικνύεις συνέχεια…

κατά τα αλλά γιατί παίζει ρόλο οι επενδύσεις, που συνήθως δεν είναι σε ετήσια βάση, μόνο εσύ μπορείς να τα συνδέσεις και να επιχειρηματολογήσεις…

o.O 

Τι να μαζευτώ ;  Επειδή είπα είπα το "να σε πάρω απο το χέρι;" 

Έκφραση είναι όχι προσβολή που την έλεγε ένας δάσκαλος μας σε κάτι παιδιά της θεωρητικής όταν δεν μπορούσαν να λύσουν ισότητες. 

Και στην τελική σωστά το ανέφερα γιατί για να λύσεις την απορία σου θες την απλή μέθοδο των τριών αν στην μια χώρα κλάπικαν 1 δις και ειναι 0,067% του ποσοστού της αξιας της αγοράς τότε στις δύο χώρες αν κλαπούν 2 δις πόσο θα ειναι το ποσοστό; 

Ο x ισούται με τον υπεράνω αριθμό επι το κλάσμα αντεστραμμένο 

1             0.067                                             2
--             --------            =>    x=  0.067 *     ------
2                x                                                   1

Και τέλος ποιοι είστε όλοι εσέις που συζητάτε πίσω απο την πλάτη μου για εμένα; :P αυτό δεν ειναι ευγενικό όχι αυτό που είπα. 

Τι παίζουν ρόλο οι επενδύσεις;.... ε τι παίζει ρόλο τότε;

Αν σου πω 1000 ελιές σάπισαν   θα ειναι πολλές οι ελλιές γιατί το 1000 ειναι μεγάλος αριθμός.. 
(με 3 γραμμάρια ανα ελιά μιλάμε για 3 κιλα)

Αν σου πω σε μια αποθήκη με 1τόνο ελιές 1000 ελιές σάπισαν λογικό φαίνεται μια τρύπα στον νερό μπορεί να σάπισαν επειδή απλά σε μια γωνία στην αποθήκη είχε 1% παραπάνω υγρασία... 

Αντί ελιές βάλε την λέξη crpyto και αντί για αποθήκη βάλε την λέξη αξία αγοράς/market cap. 

και αυτό ακόμη όμως δεν ειναι δίκαιο. 

Το κλέψιμο ειναι μια συναλλαγή, για να δούμε πόσο συχνό ή μεγάλο ποσό ειναι θα πρέπει να το συγκρίνουμε με τον όγκο των συναλλαγών για 1 έτος 

Τι ειναι όγκος συναλλαγών;  Αν μέσα σε μια μέρα εγώ πουλήσω μια ελιά σε εσένα 1 δραχμή εσύ πουλήσεις αυτή την ελιά στον Δημήτρη 1,5 δραχμή και ο Δημήτρης την πουλήσει στον Κώστα 1,2 δραχμές  τότε μιλάμε  για όγκο 3,7 δραχμές για εκείνο το 24ώρο 

Αν δεν υπάρχει καμία άλλη ελιά στον πλανήτη γη τότε η αξία της αγοράς (market cap)  ειναι 1 ελιά επι την ισχύουσα τιμή (την τελευταία δηλαδή) * 1.2 = 1.2 δραχμές. 

Αν ήταν10 οι ελιές τότε 10 * 1,2 κτλ

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1

21 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

o.O 

Τι να μαζευτώ ;  Επειδή είπα είπα το "να σε πάρω απο το χέρι;" 

Έκφραση είναι όχι προσβολή που την έλεγε ένας δάσκαλος μας σε κάτι παιδιά της θεωρητικής όταν δεν μπορούσαν να λύσουν ισότητες. 

Και στην τελική σωστά το ανέφερα γιατί για να λύσεις την απορία σου θες την απλή μέθοδο των τριών αν στην μια χώρα κλάπικαν 1 δις και ειναι 0,067% του ποσοστού της αξιας της αγοράς τότε στις δύο χώρες αν κλαπούν 2 δις πόσο θα ειναι το ποσοστό; 

Ο x ισούται με τον υπεράνω αριθμό επι το κλάσμα αντεστραμμένο 

1             0.067                                             2
--             --------            =>    x=  0.067 *     ------
2                x                                                   1

Και τέλος ποιοι είστε όλοι εσέις που συζητάτε πίσω απο την πλάτη μου για εμένα; :P αυτό δεν ειναι ευγενικό όχι αυτό που είπα. 

Τι παίζουν ρόλο οι επενδύσεις;.... ε τι παίζει ρόλο τότε;

Αν σου πω 1000 ελιές σάπισαν   θα ειναι πολλές οι ελλιές γιατί το 1000 ειναι μεγάλος αριθμός.. 
(με 3 γραμμάρια ανα ελιά μιλάμε για 3 κιλα)

Αν σου πω σε μια αποθήκη με 1τόνο ελιές 1000 ελιές σάπισαν λογικό φαίνεται μια τρύπα στον νερό μπορεί να σάπισαν επειδή απλά σε μια γωνία στην αποθήκη είχε 1% παραπάνω υγρασία... 

Αντί ελιές βάλε την λέξη crpyto και αντί για αποθήκη βάλε την λέξη αξία αγοράς/market cap. 

και αυτό ακόμη όμως δεν ειναι δίκαιο. 

Το κλέψιμο ειναι μια συναλλαγή, για να δούμε πόσο συχνό ή μεγάλο ποσό ειναι θα πρέπει να το συγκρίνουμε με τον όγκο των συναλλαγών για 1 έτος 

Τι ειναι όγκος συναλλαγών;  Αν μέσα σε μια μέρα εγώ πουλήσω μια ελιά σε εσένα 1 δραχμή εσύ πουλήσεις αυτή την ελιά στον Δημήτρη 1,5 δραχμή και ο Δημήτρης την πουλήσει στον Κώστα 1,2 δραχμές  τότε μιλάμε  για όγκο 3,7 δραχμές για εκείνο το 24ώρο 

Αν δεν υπάρχει καμία άλλη ελιά στον πλανήτη γη τότε η αξία της αγοράς (market cap)  ειναι 1 ελιά επι την ισχύουσα τιμή (την τελευταία δηλαδή) * 1.2 = 1.2 δραχμές. 

Αν ήταν10 οι ελιές τότε 10 * 1,2 κτλ

Για να καταλάβεις πόσο εκτός τόπου και χρόνου είσαι, κανείς δεν κατηγόρησε τα bitcoins, οι ελαφροχέρηδες κατηγορήθηκαν και οι ευκολόπιστοι σατιρίστηκαν…

αλλά ναι, οποίος έχει την μύγα…

ΥΓ: για να δεις πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνεις χωρίς να το θέλεις, δικαιολογείς όλους αυτούς που κλέβουν λέγοντας ότι σιγά το πόσο που κλέψανε…

• Thanks 1

Επισκέπτης

Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Πραγματικά υπάρχει κόσμος που 1) νομίζει ότι θα βγάλει έτσι εύκολα λεφτά πίνοντας φραπέδες στην ξαπλώστρα ή 2) πιστεύει τυχαίους που λένε για κάποιο platform που δεν έχει ακούσει κανείς και πάνε και πετάνε λεφτά χωρίς να ψάξουν;

Ε τότε αυτά θα συνεχίζονται μέχρι το τέλος του κόσμου.

Μόλις τώρα, AtiX είπε

Για να καταλάβεις πόσο εκτός τόπου και χρόνου είσαι, κανείς δεν κατηγόρησε τα bitcoins, οι ελαφροχέρηδες κατηγορήθηκαν και οι ευκολόπιστοι σατιρίστηκαν…

αλλά ναι, οποίος έχει την μύγα…

ΥΓ: για να δεις πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνεις χωρίς να το θέλεις, δικαιολογείς όλους αυτούς που κλέβουν λέγοντας ότι σιγά το πόσο που κλέψανε…

Είδες αυτό ειναι προσβολή γιατί ειναι χαρακτηρισμός με λες εκτός τόπου και χρόνου και επικίνδυνο.

Εγώ απο την άλλη δεν σε χαρακτήρισα απλά σχεδόν "παραπονέθηκα" που με έβαλες να πω κάτι που θα μπορούσες να το απαντήσεις και μόνο σου  (εξού η φράση να σε πάρω απο το χέρι)  

Αλλά εγώ δεν κρατάω μανιάτικα απλά το αναφέρω για να δεις ότι εγώ ειμαι εντάξει :P 

Απο εκει και πέρα δεν πάω να προστατεύσω κανένα κλέφτη να πιαστουν και να πάνε στην μπουζού όρεξη είχα να τους υπερασπίζομαι. 

Μίλησα απλά για κίτρινο τύπο γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω κάθε αρνητική λεπτομέρεια για τα κρύπτο να φουσκώνεται στα νέα λες και έχει κάποια αξία σαν είδηση. 

Πόσοι χάνουν τα λεφτά τους καθημερινά απο Nigerian scams τύπου "κληρονόμησες 10000000000 δολάρια απο τον πρίγκηπα της Νιγηρίας ειμαι ο δικηγόρος του και χρειάζομαι να μου στείλεις 1000 ευρώ για τα τραπεζικά έξοδα της μεταφοράς"  ή απο τα Ινδικά τηλέφωνα για tech support κτλ δεν είδα καμιά είδηση για αυτά. 

Αν αρχίσουν οι Ινδοι να σου κλέβουν crypto αντι για πιστωτικές κάρτες με τα δήθεν tech support τους θα γίνει πρωτοσέλιδο πάλι όμως ! :P 

• Thanks 1
  • Confused 1

11 λεπτά πριν, stolenweapon είπε

Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Πραγματικά υπάρχει κόσμος που 1) νομίζει ότι θα βγάλει έτσι εύκολα λεφτά πίνοντας φραπέδες στην ξαπλώστρα ή 2) πιστεύει τυχαίους που λένε για κάποιο platform που δεν έχει ακούσει κανείς και πάνε και πετάνε λεφτά χωρίς να ψάξουν;

Ε τότε αυτά θα συνεχίζονται μέχρι το τέλος του κόσμου.

wind media.

Δάγκωσε καλά και δάγκωσε γερά κάμποσες χιλιάδες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...