athinaios69 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Ξέρετε με τι τρόπο μπορώ να πουλήσω το παλιό μου αυτοκίνητο σε ενδιαφερόμενο αγοραστή ενώ είναι σε ακινησία;;; Έχω καταθέσει πινακίδες από το '18 και το αυτοκίνητο χρειάζεται επισκευή για να κινηθεί. Δεν χρωστάει απολύτως τίποτα. ΚΤΕΟ δεν περνάει σαφώς, άρα μεταβίβαση δεν μπορώ να κάνω. Ο αγοραστής μου ζήτησε 2 υπεύθυνες δηλώσεις, η μία να τον εξουσιοδοτεί να κάνει τα της μεταβίβασης αφού το φτιάξει, αλλά έχουν πέσει πάνω μου όλοι, φίλοι, συγγενείς ακόμα και ο δικηγόρος μου να μη δώσω το αμάξι έτσι με Υ.Δ. και γίνει τίποτα και μπλέξω... Έχει κανείς εμπειρία από πώληση αυτοκινήτου σε αυτή την κατάσταση και τι χαρτιά/διαδικασίες χρειάζονται πραγματικά για να είμαι καλυμμένος;; Από το να πάει για ανακύκλωση τζάμπα, θα ήθελα να μη χάσω τα λεφτά που μού δίνει ο άνθρωπος...
gbras Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Αφου σε εχει συμβουλεψει δικηγορος θα προτιμησεις γνωμη καποιου αγνωστου; 1
athinaios69 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Οι δικηγόροι που μίλησα, δεν ήταν - απο δική τους ομολογία - σχετικοί με το θέμα και ιδιαίτερα ο δικός μου δικηγόρος - και φίλος από παιδιά - μόνος του αναρωτήθηκε, όπως κι εγώ, ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος να πουληθεί αυτοκίνητο με βλάβη. Οι δικηγόροι από φύση της δουλειάς τους είναι επιφυλακτικοί με τα πάντα, αλλά όπως κι οι ίδιοι παραδέχτηκαν, δεν ξέρουν πως γίνεται αυτή η πώληση.
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 4 λεπτά πριν, athinaios69 είπε Οι δικηγόροι που μίλησα, δεν ήταν - απο δική τους ομολογία - σχετικοί με το θέμα και ιδιαίτερα ο δικός μου δικηγόρος - και φίλος από παιδιά - μόνος του αναρωτήθηκε, όπως κι εγώ, ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος να πουληθεί αυτοκίνητο με βλάβη. Οι δικηγόροι από φύση της δουλειάς τους είναι επιφυλακτικοί με τα πάντα, αλλά όπως κι οι ίδιοι παραδέχτηκαν, δεν ξέρουν πως γίνεται αυτή η πώληση. Θα ρωτήσεις σε ένα κτέο πως γίνεται.Και έχουν δίκιο οι δικοί σου γιατί ο άλλος μπορεί ποτέ να μην το πάρει στο ονομα του ,να το κυκλοφορεί και να σε κυνηγάνε εσένα για το οτιδήποτε.
thanasisxask Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Το ότι έχεις κάνει κατάθεση των πινακίδων δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι στο όνομά σου. Αν αυτός το πάρει με υπεύθυνη δήλωση δεν θα μπορείς να κάνεις διαγραφή του αυτοκινήτου, γιατί δεν θα υπάρχει, άρα θα φαίνεται για πάντα ότι έχεις ένα όχημα σε ακινησία.
korakios Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Ρώτα διεκπεραιωτή καλύτερα Κάνε υπεύθυνη δήλωση οτι έλαβες το τάδε ποσό επισκευής/ ως προκαταβολή για πώληση του συνολικού ποσού τάδε , φόρτωσέ το σε συνεργείο , φτιάξτο και μετά είτε σε διεκπεραιωτή πάλι , είτε μαζί κάνετε τη μεταβίβαση και του δίνεις τα κλειδιά φυσικά και ο άλλος ρισκάρει μιας και αφού φτιαχτεί μπορεί να εξαφανιστείς και να πρέπει να τρέχει μου είχε ζητήσει παλιότερα ένας να του κάνω εξουσιοδότηση , φυσικά αρνήθηκα γιατί αν δεν έκανε τη μεταβίβαση θα έμενε στο όνομά μου με όλες τις συνέπειες Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2022 από korakios 1
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, athinaios69 είπε Ξέρετε με τι τρόπο μπορώ να πουλήσω το παλιό μου αυτοκίνητο σε ενδιαφερόμενο αγοραστή ενώ είναι σε ακινησία;;; Έχω καταθέσει πινακίδες από το '18 και το αυτοκίνητο χρειάζεται επισκευή για να κινηθεί. Δεν χρωστάει απολύτως τίποτα. ΚΤΕΟ δεν περνάει σαφώς, άρα μεταβίβαση δεν μπορώ να κάνω. Ο αγοραστής μου ζήτησε 2 υπεύθυνες δηλώσεις, η μία να τον εξουσιοδοτεί να κάνει τα της μεταβίβασης αφού το φτιάξει, αλλά έχουν πέσει πάνω μου όλοι, φίλοι, συγγενείς ακόμα και ο δικηγόρος μου να μη δώσω το αμάξι έτσι με Υ.Δ. και γίνει τίποτα και μπλέξω... Έχει κανείς εμπειρία από πώληση αυτοκινήτου σε αυτή την κατάσταση και τι χαρτιά/διαδικασίες χρειάζονται πραγματικά για να είμαι καλυμμένος;; Από το να πάει για ανακύκλωση τζάμπα, θα ήθελα να μη χάσω τα λεφτά που μού δίνει ο άνθρωπος... Μπορείς να το πας στο ΚΤΕΟ ακόμα και φορτωμένο στην οδική, θα γίνει κανονικά έλεγχος, στο δελτίο θα σημειωθούν σοβαρές ελλείψεις, παρόλα αυτά το δελτίο αυτό θα έχει ισχύ κάπου 20-40 ημέρες στις οποίες μπορείς κανονικά να κάνεις μεταβίβαση. Συνεννοήσου με το ΚΤΕΟ. 7
Free Bird Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Το πρόβλημά σου είναι το ΚΤΕΟ και δε ξέρω αν ξεπερνιέται. Η Υ.Δ. έχει νομική ισχύ αλλά ο αγοραστής πώς θα το μεταβιβάσει στο όνομά του ? ή θα το φτιάξει και θα το κυκλοφορεί και το αμάξι θα είναι στο όνομά σου ? Εφορίες, τέλη κυκλ. τεκμήρα, ασφάλειες κλπ ? ή θα το κυκλοφορεί χωρίς ούτε ενα χαρτί ? Περίεργο ακούγεται. Τί θέλει να γράψει άραγε στην Υ.Δ. ? Αν είχε ΚΤΕΟ και να μη δουλεύει το αμάξι, μπορεί να πουληθεί. Το έχει κάνει φίλος μου με αυτοκίνητο που είχε κατεβασμένο αυτόματο σασμάν.
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Επίσης για να πάρεις πινακίδες θες και ασφάλεια.Και απο το 2018 λογικά θα έχουν καταστραφεί αυτές που είχε και θα σου δώσουν νέα νούμερα.Νομίζω ότι και αυτό έχει κάποια έξοδα.
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Λες ότι αν το αμάξι δεν έχει ΚΤΕΟ δεν μπορείς να το μεταβιβάσεις. Άρα δεν μπορεί να πουληθεί. Οι μόνες εύκολες επιλογές που έχεις είναι η ανακύκλωση. Τωρα με την ΥΔ που λες ότι σου ζητάει ο αγοραστής, δηλαδή να γίνει πρώτα η επισκευή του από αυτόν και μετά η μεταβίβαση, είναι μεν αναγκαία χαρτιά καθώς δεν παίζει κανένας να κυκλοφορήσει έτσι αμάξι έξω σε γερανό και μη δίχως δήλωση του ιδιοκτήτη, αν τον σταματήσουν για έλεγχο θα έχει πρόβλημα. Από την άλλη, δεν αποκλείεται η πιθανότητα να σου πάρει αυτός το αμάξι δίχως να δώσει σημεία ζωής και να στο κλέψει επί της ουσίας, στην μεν δήλωση που να σου έχει δώσει και ψευδή στοιχεία ως προς αυτόν.
Dantε Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Μπορείς να το πας στο ΚΤΕΟ ακόμα και φορτωμένο στην οδική, θα γίνει κανονικά έλεγχος, στο δελτίο θα σημειωθούν σοβαρές ελλείψεις, παρόλα αυτά το δελτίο αυτό θα έχει ισχύ κάπου 20-40 ημέρες στις οποίες μπορείς κανονικά να κάνεις μεταβίβαση. Συνεννοήσου με το ΚΤΕΟ. Το αυτο.Το πας ΚΤΕΟ με οδικη και με το χαρτι κανεις μεταβιβαση. 1
piiii Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Για το κομμάτι πινακίδες και μόνο, επειδή ήταν πρόσφατη η εμπειρία μου(μηνός), σε κόβουν απευθείας. Πήγα με χαρτί καταστροφής πινακίδων απο την εφορία και δεν το δέχτηκαν. Μου είπαν πρώτα θα βγάλεις πινακίδες και μετά θα έρθεις να περάσεις.
anastas11a Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Εγω πούλησα το αμάξι μου ενώ είχα cov και ήμουν σε καραντίνα.. Έκανα μια εξουσιοδότηση σε κάποιον τρίτο να τρέξει τις διαδικασίες για εμένα.. Ήρθε ο αγοραστής και πήρε Κυριακάτικα το αμάξι μου, αφού με πλήρωσε και υπογράψανε- επικυρώσανε στην αστυνομία ελαβα χρήματα ο ένας πήρα το αμάξι ο άλλος... Μετά εξουσιοδότησα τον νέο αγοραστή να κάνει αυτός τη μεταβίβαση ...Όλα μέσω gov. Φυσικά του έδωσα και βεβαίωση οτι δε χρωστάω τέλη(δε γνωρίζω, στην περίπτωση που θα χρωστούσα αν θα τα πλήρωνε ο αγοραστης με προσαυξήσεις κατά τη μεταβίβαση). Για κτεο δεν ξέρω αν τον ρώτησαν στο μεταφορών πριν τη μεταβίβαση(φυσικά είχα περάσει, το αυτοκίνητο δεν ήταν σε ακινησία).. Δεν είναι το ιδιο, απλά το αναφέρω γιατί στην περίπτωσή μου τα πιο πολλά έγιναν ηλεκτρονικά
Joshua21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 4 ώρες πριν, anastas11a είπε Εγω πούλησα το αμάξι μου ενώ είχα cov και ήμουν σε καραντίνα.. Έκανα μια εξουσιοδότηση σε κάποιον τρίτο να τρέξει τις διαδικασίες για εμένα.. Ήρθε ο αγοραστής και πήρε Κυριακάτικα το αμάξι μου, αφού με πλήρωσε και υπογράψανε- επικυρώσανε στην αστυνομία ελαβα χρήματα ο ένας πήρα το αμάξι ο άλλος... Μετά εξουσιοδότησα τον νέο αγοραστή να κάνει αυτός τη μεταβίβαση ...Όλα μέσω gov. Φυσικά του έδωσα και βεβαίωση οτι δε χρωστάω τέλη(δε γνωρίζω, στην περίπτωση που θα χρωστούσα αν θα τα πλήρωνε ο αγοραστης με προσαυξήσεις κατά τη μεταβίβαση). Για κτεο δεν ξέρω αν τον ρώτησαν στο μεταφορών πριν τη μεταβίβαση(φυσικά είχα περάσει, το αυτοκίνητο δεν ήταν σε ακινησία).. Δεν είναι το ιδιο, απλά το αναφέρω γιατί στην περίπτωσή μου τα πιο πολλά έγιναν ηλεκτρονικά Βασικά στην περίπτωση σου δεν έγιναν τα πάντα μέσω gov, το μόνο που έγινε έτσι ήταν το γνήσιο της υπογραφής των δηλώσεων/εξουσιοδότησης. Επίσης μια και εγώ γνωρίζω μεταβίβαση δεν γίνεται χωρίς πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, σε περίπτωση που το όχημα χρωστάει πρώτα πρέπει να πληρωθούν μαζί με τυχόν προσαυξήσεις (στο όνομα του ιδιοκτήτη βγαίνουν, το ποιος τα πληρώνει τους είναι αδιάφορο), και μετά θα μπορέσει να γίνει μεταβίβαση. Ομοίως και το ΚΤΕΟ, αν δεν προσκομίσεις δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ μαζί με φωτοαντίγραφο αυτού μεταβίβαση δεν γίνεται. 1
tigergreg Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Και βεβαιωση για τα τελη χρειαζεται και την βγαζεις ηλεκτρονικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα