Basilhs23___ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Άτομο με ποσοστό αναπηρίας προσπαθεί να βγαλει αναπηρική σύνταξη αλλά δεν συγκεντρώνει τα απαιτούμενα ένσημα. Υπάρχει δυνατότητα να πληρώσει ο ίδιος με χρήματα, κάτι σαν εξαγορά ας πούμε των ενσήμων του για να μπορέσει να βγει στην σύνταξη;
marmagia Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Κάποιος με αναπηρία και λιγότερα από 15 χρόνια και πάλι παίρνει σύνταξη αλλα το ποσό περιορίζεται νομίζω στα 345-346€
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, marmagia είπε Κάποιος με αναπηρία και λιγότερα από 15 χρόνια και πάλι παίρνει σύνταξη αλλα το ποσό περιορίζεται νομίζω στα 345-346€ Ναι... Ο άνθρωπος θέλει να διεκδικήσει την κανονική αναπηρική διότι με τα 350 δεν βγαίνει κανένας.... Αλλά έχουν επιδεινωθεί τα προβλήματα υγείας του και είναι πολύ δύσκολο να εργαστεί για να συμπληρώσει, θέλει αλλά 900 ένσημα περίπου.
marmagia Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 hours ago, Basilhs23___ said: Ναι... Ο άνθρωπος θέλει να διεκδικήσει την κανονική αναπηρική διότι με τα 350 δεν βγαίνει κανένας.... Αλλά έχουν επιδεινωθεί τα προβλήματα υγείας του και είναι πολύ δύσκολο να εργαστεί για να συμπληρώσει, θέλει αλλά 900 ένσημα περίπου. σύμφωνα με τον εφκα Μπορεί να αναγνωρίσει χρόνο στρατιωτικής υπηρεσίας, αλλά δεν προβλέπεται η αναγνώριση άλλων πλασματικών χρόνων για συντάξεις αναπηρίας, όπως επίσης δεν λαμβάνονται υπόψη τυχόν χρόνοι επιδοτούμενης ανεργίας ή ασθένειας. Ο χρόνος του στρατού αναγνωρίζεται με εξαγορά και λαμβάνεται υπόψη, τόσο για τη θεμελίωση του δικαιώματος, όσο και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης λόγω αναπηρίας, εφόσον έχετε ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% και έχετε συμπληρώσει τουλάχιστον 900 ημέρες, ή 3 έτη υποχρεωτικής ή προαιρετικής ασφάλισης (συνολικά στην Ελλάδα και σε χώρα/-ες της ΕΕ, του ΕΟΧ ή στην Ελβετία). εξαρτάται λοιπόν η ηλικία του (κάποιοι έκανα 2 χρόνια θητεία) αλλά δεν νομίζω ότι θα είχε 900 μέρες στρατό Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2022 από marmagia
Alessionew Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Με επιφύλαξη το λέω αλλα μπορεί να αναγνωρίσει χρόνο σπουδών ή χρόνο παιδιών (τέκνο και έτος) ή και κάποιον κενό χρόνο. Πάει ανάλογα το τέως ταμείο που ανήκει ο ασφαλισμένος, αλλά νομίζω ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει πολλές κατηγορίες μαζί.
marmagia Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 2 minutes ago, Alessionew said: Με επιφύλαξη το λέω αλλα μπορεί να αναγνωρίσει χρόνο σπουδών ή χρόνο παιδιών (τέκνο και έτος) ή και κάποιον κενό χρόνο. Πάει ανάλογα το τέως ταμείο που ανήκει ο ασφαλισμένος, αλλά νομίζω ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει πολλές κατηγορίες μαζί. αυτό ισχύει σε μη αναπηρικές. Στις αναπηρικές σύμφωνα με τον εφκα μόνο στρατό
Qwerty_2 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Η στρατιωτική θητεία παιρνάτε μέσα στα ένσημα; Αν είναι έτσι μια χαρά θα με βόλευε ο 1+ χρόνος να περαστεί
marmagia Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 On 07/06/2022 at 14:03, Qwerty_2 said: Η στρατιωτική θητεία παιρνάτε μέσα στα ένσημα; Αν είναι έτσι μια χαρά θα με βόλευε ο 1+ χρόνος να περαστεί Επι πληρωμή, ναι
argy_ro Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Στις 5/6/2022 στις 9:35 ΜΜ, Basilhs23___ είπε Άτομο με ποσοστό αναπηρίας προσπαθεί να βγαλει αναπηρική σύνταξη αλλά δεν συγκεντρώνει τα απαιτούμενα ένσημα. Υπάρχει δυνατότητα να πληρώσει ο ίδιος με χρήματα, κάτι σαν εξαγορά ας πούμε των ενσήμων του για να μπορέσει να βγει στην σύνταξη; Αγορά πλασματικών ετών μπορεί να γίνει, που αφορά στρατό, εκπαίδευση, τέκνα αν δεν κάνω λάθος. Καλό είναι να ρωτήσετε κάποιον ειδικό πρώτα. https://bcla.gr/anapiriki-sintaxi-pososta-anapirias/ Ρίξτε μια ματιά εδώ. Ενημερωθείτε τουλάχιστον όσο γίνεται. Η θεία μου είχε κάνει τα χαρτιά της εκεί και είναι ευχαριστημένη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα