Προς το περιεχόμενο

Επιλογή ενισχυτή για 2 ηχεια.

apostolos2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ψάχνω για αναβάθμιση του ηχοσυστηματος του αυτοκινήτου και έχω λίγο χάσει την μπάλα. 

Είπα λοιπόν να ξεκινήσω από τον ενισχυτή και είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους 2 και θα ήθελα την γνώμη σας. 

https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B07MFB7YSC/ref=ox_sc_saved_image_5?smid=A3FOZ4ATQGEMB7&psc=1

https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B008DCOLIE/ref=ox_sc_act_image_1?smid=AAG9N02EI863B&psc=1

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ηχεία έχεις αλλάξει? 

Πηγή έχεις αλλάξει που να έχει εξόδους για ενισχυτή? 

Sub woofer έχεις? 

Επεξ/σία από sphinxgr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Ηχεία έχεις αλλάξει? 

Πηγή έχεις αλλάξει που να έχει εξόδους για ενισχυτή? 

Sub woofer έχεις? 

Έχω μια pioneer πηγή που δεν θυμάμαι το μοντέλο. 

Δεν με ενδιαφέρει το subwoofer, θέλω καλό ήχο μόνο και μηχανήματα που να αξίζουν τα λεφτά τους.

2 κανάλια σύστημα 

Σε ηχεια σκέφτομαι για focal. 

Ξεκινάω από ενισχυτή και πάνω σε αυτόν θα χτίσω το σύστημα και είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους 2. Έχεις κάποια εμπειρία σε αυτούς τους 2 ή κάποιον άλλον να προτείνεις γύρω στα 150 ευρώ? 

Επεξ/σία από apostolos2

Πρώτα θα πάρεις διαίρουμενα ηχεία με περίπου 200€,αφού βεβαιωθείς ότι το αυτοκίνητο έχει αξιόλογες βάσεις για τα ηχεία, χωρίς να χρειάζεται κατασκευή για να παίξουν. 

Στην συνέχεια αφού τα βάλεις, θα βεβαιωθείς ότι η πηγή σου δεν τα τραβάει και παράλληλα έχει έξοδο για προενισχυση

Στο τέλος αφού έχεις καλύψει όλες τα παραπάνω, τότε θα ψάξεις ενισχυτή. 

Φυσικά επειδή δεν σε βλέπω φοβερά σχετικό, έχε κατά νου ότι ορισμένα αυτοκίνητα έχουν από μαμά εξαιρετικά ηχεία. Οπότε μπορεί να δώσεις ένα κάρο χρήματα και τελικά το αμάξι να ήταν καλύτερο όπως ήταν. Επίσης έχε κατά νου πως πολλά διαίρουμενα ηχεία μια χαρά παίζουν σκέτα με την πηγή, χωρίς ενισχυτή. 

Έχω ένα slk του 98 με διαλυμένα woofer και tweeter. 

Εντάξει εγώ είμαι άσχετος αλλά η mercedes που έχει ενισχυτή για το ηχοσυστημα της και αυτοί άσχετοι είναι? 

Θέλω να βάλω όπως σου είπα έναν μέτριο class d ενισχυτή  (νέας τεχνολογίας που πιστεύω θα παίζει καλά) που να μην έχει πρόβλημα να παίξει ένα μέτριο ζεύγος διαιρουμενων ηχείων https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B004YPWWTY/ref=ox_sc_saved_image_3?smid=A1YW084KD8JNL6&psc=1 ,

έτσι στα αυτιά μου πιστεύω να έχω ένα αξιολόγο ήχο. 

Έχεις κάποια γνώμη για αυτούς τους ενισχυτές που παρέθεσα στο αρχικό ποστ? Θα ήταν πολύ χρήσιμη 

Αφού όπως λες έχεις χάσει την μπάλα, η σειρά που αναβαθμίζεται ένα ηχοσύστημα αυτοκινήτου είναι
1) Πηγή - γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα.
2) Subwoofer - γιατι ακόμα και 20ετίας ηχεία να έχεις, εαν δεν είναι σκισμένα θα παιζουν μια χαρά εάν έχει αναλάβει το sub τα χαμηλα.
3) Ηχεία - γιατί αρχίζεις να θες περισσοτερη ποιότητα στις μεσαίες και ψηλές 
4) Ενισχυτής - γιατί δεν σε ικανοποιεί/το συνήθισες  αυτό που έφτιαξες σαν ένταση και θες περισσότερη δύναμη, οπότε θα είναι και πιο εύκολο να βρεις έναν ενισχυτή που να ταιριάζει σε ότι έχεις. Δεν ξεκινάς από τον ενισχυτή και στήνεις εκεί πάνω το σύστημα, εκτός αν προορίζεται για καγκουριά.

• Like 1

34 λεπτά πριν, G.bar είπε

Αφού όπως λες έχεις χάσει την μπάλα, η σειρά που αναβαθμίζεται ένα ηχοσύστημα αυτοκινήτου είναι
1) Πηγή - γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα.
2) Subwoofer - γιατι ακόμα και 20ετίας ηχεία να έχεις, εαν δεν είναι σκισμένα θα παιζουν μια χαρά εάν έχει αναλάβει το sub τα χαμηλα.
3) Ηχεία - γιατί αρχίζεις να θες περισσοτερη ποιότητα στις μεσαίες και ψηλές 
4) Ενισχυτής - γιατί δεν σε ικανοποιεί/το συνήθισες  αυτό που έφτιαξες σαν ένταση και θες περισσότερη δύναμη, οπότε θα είναι και πιο εύκολο να βρεις έναν ενισχυτή που να ταιριάζει σε ότι έχεις. Δεν ξεκινάς από τον ενισχυτή και στήνεις εκεί πάνω το σύστημα, εκτός αν προορίζεται για καγκουριά.

θα συμφωνησω γενικα, αλλα θα βαλω 2 υποσημειωσεις. 

1α. η πηγη ειναι το πιο βασικο κομματι, καθως αυτη ειναι που εχει την ποιοτητα και την ισχυ του σηματος. αν δεν εχεις καλη πηγη, μην ξεκινας τιποτα...!! και να εχεις υπ' οψιν σου, οτι η μεγιστη ισχυς των πηγων δεν ξεπερνα τα 4χ27-28W σε πραγματικα W (RMS)...!! μην βλεπεις τα 4χ50w-4χ60W...!! αυτα ειναι φουμαρα...!! 

2α. Το Subwoofer ΔΕΝ ειναι πανακεια. εξαρταται παντα απο τις ακουστικες "ορεξεις" του καθενα...!  και αν θελησεις να βαλεις SUB, καλο ειναι να το εχεις στο νου σου εξ' αρχης, ωστε να κανεις σωστο σχεδιασμο, και με τα υπολοιπα ηχεια. αλλα ηχεια θα χρειαστεις με SUB και αλλα χωρις SUB.....!! 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, apostolos2 είπε

Έχεις κάποια εμπειρία σε αυτούς τους 2 ή κάποιον άλλον να προτείνεις γύρω στα 150 ευρώ? 

Ότι ενισχυτή και να πάρεις που να βγάζει >=80 W RMS x 2 Channels (at 14.4V, 4 Ω), μια χαρά θα είναι. 

Επεξ/σία από sphinxgr

1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Ότι ενισχυτή και να πάρεις που να βγάζει >=80 W RMS x 2 Channels (at 14.4V, 4 Ω), μια χαρά θα είναι. 

Οκ κατάλαβα. Μία ερώτηση μόνο. 

Τα διαιρουμενα ηχεια αποτελούνται από woofer tweeter και το συνοδευτικό crossover (στις περισσότερες περιπτώσεις). Ξέρεις εάν το tweeter χρειάζεται ξεχωριστό κανάλι ενίσχυσης? Δηλαδή σε ένα ζεύγος διερουμενων ηχείων με crossover τι ενισχυτή θα πρέπει να έχω, 2 ή 4 καναλιών? 

1 ώρα πριν, apostolos2 είπε

Οκ κατάλαβα. Μία ερώτηση μόνο. 

Τα διαιρουμενα ηχεια αποτελούνται από woofer tweeter και το συνοδευτικό crossover (στις περισσότερες περιπτώσεις). Ξέρεις εάν το tweeter χρειάζεται ξεχωριστό κανάλι ενίσχυσης? Δηλαδή σε ένα ζεύγος διερουμενων ηχείων με crossover τι ενισχυτή θα πρέπει να έχω, 2 ή 4 καναλιών? 

Μια γραμμή παίρνουν τα διαιρούμενα απο τον ενισχυτή / κανάλι . Πάει στο Crossover και συνεχίζει με ξεχωριστές γραμμές Tweeter και woofer. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...