Προς το περιεχόμενο

Σε απολύσεις προχωρά το Clubhouse εν όψει αναδιάρθρωσης


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Clubhouse προχώρησε στην απόλυση ορισμένων υπαλλήλων του όπως ανέφερε το Bloomberg αυτή την εβδομάδα.

Παραμένει αδιευκρίνιστος ο αριθμός των υπαλλήλων που έχασαν τη δουλειά τους όμως το δημοσίευμα κάνει λόγο και για εργαζομένους οι οποίοι αποχώρησαν οικειοθελώς, προκειμένου να αναζητήσουν ευκαιρίες εκτός του Clubhouse. Μεταξύ των πιο προβεβλημένων αποχωρήσεων ήταν αυτή της Nina Gregory, πρώην συντάκτριας του National Public Radio, η οποία εντάχθηκε στην εταιρεία ώστε να ηγηθεί της πρωτοβουλίας του Clubhouse για συνεργασίες στον ειδησεογραφικό τομέα. 

«Ένας αριθμός θέσεων καταργήθηκαν στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της ομάδας μας και μερικά άτομα αποφάσισαν να ακολουθήσουν νέες ευκαιρίες», δήλωσε εκπρόσωπος του Clubhouse στο Bloomberg. «Συνεχίζουμε να προσλαμβάνουμε για πολλούς ρόλους σε όλους τους τομείς του development, του προϊόντος και του design".

Σύμφωνα με το  Bloomberg, οι απολύσεις αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης του Clubhouse, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να επανεξετάσει τη στρατηγική ανάπτυξής της. Το Clubhouse σημείωσε πρώιμη επιτυχία κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, εν μέρει χάρη στο γεγονός ότι χρειαζόταν πρόσκληση για να ξεκινήσει κανείς να χρησιμοποιεί την εφαρμογή. Όμως, τράβηξε επίσης γρήγορα την προσοχή αρκετά σημαντικών τεχνολογικών εταιρειών με μεγάλες τσέπες, συμπεριλαμβανομένων των Meta, Twitter και Spotify, οι οποίες αναπαρήγαγαν τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής μέσα από τις δικές τους πλατφόρμες.

Το Clubhouse έχει δώσει έμφαση στο να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία live μεταδόσεων ήχου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά όπως λεζάντες σε πραγματικό χρόνο και streaming ήχου υψηλής ποιότητας για να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές του, αλλά το σίγουρο είναι ότι αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη απέναντι σε τεχνολογικούς γίγαντες.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Κάτι που πρέπει να καταλάβουν όλοι οι παίχτες του Internet. Ο κόσμος δεν μπορεί να παράγει περιεχόμενο, εξάλλου απαιτούν δεξιότητες που δεν τις έχουμε όλοι. Ας πιάσουμε τους σχολιαστές αυτού του forum, πόσοι θα μπορούσαν να τρέξουν ένα thread με πολλά views και ακόμη χειρότερα, πόσοι θα μπορούσαν να τρέξουν ένα podcast ή ένα ντοκιμαντέρ; 2; 5; 10; 

Για τον Κανάκη ξέρω εγώ, μπορεί να ήταν τρομερό εργαλείο αυτά τα "club chat", και να έκανε όμορφα πράγματα. Βέβαια έμαθε το live streaming λίγο πριν το άδοξο τέλος της καριέρας του. 

Έχουμε ένα σκασμό εργαλεία πια, από blogs μέχρι patreon και club chat. Το 80% των views όμως παράγεται από το παραδοσιακό κανάλι περιεχόμενου που παράγονταν τόσα χρόνια. Αυτό το 20% δεν είναι αρκετό να στηρίξει τόσο μεγάλα ανοίγματα. 

Εγώ αν ήμουν ο CEO του ClubHouse, θα κυνηγούσα μόνο white label συμφωνίες, σε τοπικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς. Ένας ωραίος κ*λος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Ο κόσμος έχει συγκεκριμένο διαθέσιμο εισόδημα. Ότι και να γίνει αυτό το εισόδημα θα μοιραστεί σε όλους με προτεραιότητα βέβαια τις βασικές ανάγκες. Ενέργεια φαγητό υγεία. Για τα υπόλοιπα γίνεται σκοτωμος. Δυστυχώς το υπόλοιπο είναι λίγο για τους έξυπνους με τις μεγάλες ιδέες για να τα κονομησουν.

Τώρα αν βρει κάποιος μία εξήγηση γιατί κάποιος να πληρώσει το κλαμπχαουζ και όχι μία οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή ευχαρίστως να την ακούσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...