StamTheMan Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, Apaleytos80 είπε οι πεζοί έχουν πάντα προτεραιότητα Εχουν προτεραιοτητα οσο εχει και ο πελατης παντα δικιο. 5
prmarios Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Ολοι οι οδηγοι εχουν εμπλακει σε καποια μορφη ατυχηματος, παιρνοντας το βαπτισμα του πυρος. Εσυ δυστυχως ειχες την χειροτερη μορφη, ατυχημα με πεζό. Ασχετα με το ποιος εχει προτεραιοτητα, κρατα αποστασεις ασφαλειας, πολυ περισσοτερο απο πεζους. Δεν μπορεις να ξερεις μεσα σε δευτερολεπτα το επιπεδο της ζημιας που εχει προκληθει. Αν ως ατομο δεν μπορεις να διαχειριστεις τετοιες καταστασεις και δεν αντιδρας σωστα, δεν ειναι ντροπη να μην οδηγεις. Οσο και αν φαινεται κατι κοινοτυπο (το να οδηγεις) η ψυχικη σου ηρεμια και ισορροπια ειναι πολυτιμοτερη. Απο τη στιγμη που εχεις δικο σου αυτοκινητο, βαλε χιλιομετρα σε ελεγχομενους χωρους μη πολυσυχναστες ωρες, παρα το ακριβο κοστος καυσιμων, αν κρινεις οτι η χρηση αυτοκινητου σου ειναι απαραιτητη. Αν σε τρωνε οι τυψεις ειναι απολυτως φυσιολογικό, αυτο δειχνει οτι εισαι καλος ανθρωπος που βρεθηκε σε μια ατυχη στιγμη. Αν δεν το αντεχεις στειλε καποιο δικο σου ατομο στο χωρο του ατυχηματος ή στην αστυνομια να προσπαθησει να συγκεντρωσει αλλα στοιχεια για να δεις πως θα το αντιμετωπισεις. Προς Θεου μην το κανεις εσυ αυτό, εισαι αμεσα εμπλεκομενη ειναι σοφοτερο να κρατησεις καποια αποσταση. Ελπιζω να βοηθησα. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2022 από prmarios 1
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που αναστατώθηκες έτσι, ο καθρέφτης την ακούμπησε, δεν έπαθε τίποτα. 6 3
chipakos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Χαλαρώστε δεν έγινε και τίποτα.Η ζωή συνεχίζεται. 2
Moderators stormrain Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Γενικως παντως, οταν ειμαστε νεοι οδηγοι και οδηγουμε με 20χλμ και μας αγχωνει μια κατασταση, δεν ειναι κακο να σταματαμε το αυτοκινητο στην ακρη και να αξιολογησουμε την κατασταση. Δεν μας υποχρεωνει κανεις ξερωγω να προσπερασουμε τους πεζους αν δεν ειμαστε σιγουροι πως "το χουμε". Καλα τα μηνυματα τυπου "καλα εκανε" σε περιστατικο hit and run, δεν τα αγγιζω καν, ποιο ειναι το οριο για να σταματησεις δλδ, ο αγκωνας? Αν ηταν γονατο πχ θα επρεπε να μεινει? Αν αντι για τον καθρεφτη ηταν ο προφυλακτηρας? Κλπ κλπ κλπ 3
Black Demis Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Το έχω πάθει 2 φορές στα;17 χρόνια το που οδηγαω μια ούτε 10 δεν είχα την άλλη κάνα 15, σταμάτησα ζήτησα συγγνώμη και ο άνθρωπος μου ζήτησε συγγνώμη είδαμε ότι όλα καλά και τελείωσε το θέμα. Γενικός όταν έχει πεζούς γύρο γύρο πας με μηδέν γιατί μπορεί στα 10 να μην π; Θεό κάτι αλλά στα 25 να του σπάσεις το χέρι Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2022 από Black Demis 1
makis269 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 11 ώρες πριν, Elenakiii_96 είπε Καλησπέρα στο φόρουμ! Δεν ήξερα που έπρεπε να γράψω το πρόβλημα μου και το γράφω εδω ελπίζοντας να το δει και να με βοηθήσεις κάποιος.. Είμαι νέα οδηγός!! Σήμερα πριν από 2 ώρες περίπου έτσι όπως γύριζα σπίτι και μπαίνοντας σε ένα χωριό ήταν τρία άτομα πεζά εντελώς στην μέση του δρόμου τα οποία δεν έλεγαν να κάνουν στην άκρη πήγαινα με 20 εκείνη την στιγμή και πάνω στον πανικό δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω.. τα άτομα αυτά βρισκόταν από την θέση του συνοδηγού..Λοιπον έτσι όπως πήγαινα να κάνω προσπέραση έρχεται από το αντίθετο ρεύμα άλλο αυτοκίνητο και πανω στον πανικό μου μην τράκαρω με το αυτοκινητο εχασα τον ελεγχο και πηγα πιο δεξιά και χτυπησα με τον καθρεφτη του αυτοκινητου μου τον αγκώνα από μια κοπέλα.. ο καθρέφτης μπήκε προς τα μέσα ακούστηκε θόρυβος το άτομο δεν έπαθε τίποτα ισως επειδη πήγαινα με 20 εκεινη την στιγμή αλλά πάνω στον πανικό μου δεν σταμάτησα και σηκώθηκα έφυγα.. με έχουν φάει οι τύψεις ομως τωρα... Μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση κατι;; Να πάρω από μόνη μου τηλέφωνο στην αστυνομια;; βρήκες το κατάλληλο φόρουμ για να σου δώσει συμβουλή τι να κάνεις .................... 1
Iamthagod Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Edit. Δεν αξίζει, δεν υπάρχει σωτηρία. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2022 από Iamthagod
orgixmh Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Η χώρα ειναι για τα πανηγύρια και μας μοιραζει διπλωματα οδήγησης χωρίς καμία ουσιαστική εκπαίδευση. Το ιδιο ισχυει κ για τους πεζούς, καμια εκπαίδευση σχετικα με την συμπεριφορά τους στο δρόμο. Απο εδω και περα να θυμάσαι οτι ειναι προτιμότερο (και λογικότερο) να παραχωρείς προτεραιότητα οχι μονο σε πεζους αλλα γενικότερα παρα για μερικα δευτερα να καταληξεις εσυ η καποιος άλλος στο νοσοκομείο ή ακομα χειρότερα στο νεκροτομείο. Καλος οδηγος δεν ειναι αυτος που ξερει να οδηγει καλα ενα οχημα αλλα αυτος που που διευκολύνει την κυκλοφορία και προσέχει τους γυρο του. Αν σε πιάνει πανικος με πεζούς που περνάν με κοκκινα και οδηγούς που νομιζουν οτι οι δρομοι ειναι πιστα για ράλλυ τοτε καλύτερα να αφησεις την οδήγηση μέσα σε κόσμο και να κανεις περισσότερη προπόνηση σε ερημικές περιοχές γιατι εύκολα θα καταληξεις για ανθρωποκτονία. Το παραπάνω διχως καμια ειρωνεια. 2
Bitbit Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Εγώ πάντως απορώ πως έγινε το περιστατικό. Δεν είχες ορατότητα, δεν έβλεπες το αυτοκίνητο στο άλλο ρεύμα; Υποψιάζομαι ότι μια χαρά σε έπαιρνε να κάνεις τον ελιγμό απλά από απειρία πανικοβληθηκες. Όπως γίναν τα πράγματα, εγώ δε θα έκανα τίποτα. αν εμφανιστεί κανένας μπάτσος στο σπίτι σου βλέπεις τι κάνεις. Το πρόβλημα είναι ότι για να έκλεισε ο καθρέφτης το χτύπημα θα ήταν ζορικο. Εκτός αν έχεις κανέναν που κρατιέται με μονωτική ταινία. Όσο για αυτό που είπε ότι πήρε με λάδωμα το δίπλωμα, να πω ότι δε χρειάζεται. Εξάλλου όχι μόνο στην οδήγηση αλλά σχεδόν παντού, όλα τα μαθήματα περιστρέφονται γύρω στο πως θα περάσουμε τις εξετάσεις. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 4 λεπτά πριν, Bitbit είπε Εγώ πάντως απορώ πως έγινε το περιστατικό. Δεν είχες ορατότητα, δεν έβλεπες το αυτοκίνητο στο άλλο ρεύμα; Υποψιάζομαι ότι μια χαρά σε έπαιρνε να κάνεις τον ελιγμό απλά από απειρία πανικοβληθηκες. Όπως γίναν τα πράγματα, εγώ δε θα έκανα τίποτα. αν εμφανιστεί κανένας μπάτσος στο σπίτι σου βλέπεις τι κάνεις. Το πρόβλημα είναι ότι για να έκλεισε ο καθρέφτης το χτύπημα θα ήταν ζορικο. Εκτός αν έχεις κανέναν που κρατιέται με μονωτική ταινία. Όσο για αυτό που είπε ότι πήρε με λάδωμα το δίπλωμα, να πω ότι δε χρειάζεται. Εξάλλου όχι μόνο στην οδήγηση αλλά σχεδόν παντού, όλα τα μαθήματα περιστρέφονται γύρω στο πως θα περάσουμε τις εξετάσεις. Η πλάκα είναι ότι παρόλο που οι πεζοί ήταν στον δρόμο χώρεσε και το απέναντι αμάξι και η κοπελιά. 1
ekrepali Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 12 λεπτά πριν, orgixmh είπε Απο εδω και περα να θυμάσαι οτι ειναι προτιμότερο (και λογικότερο) να παραχωρείς προτεραιότητα οχι μονο σε πεζους αλλα γενικότερα παρα για μερικα δευτερα να καταληξεις εσυ η καποιος άλλος στο νοσοκομείο ή ακομα χειρότερα στο νεκροτομείο. Καλος οδηγος δεν ειναι αυτος που ξερει να οδηγει καλα ενα οχημα αλλα αυτος που που διευκολύνει την κυκλοφορία και προσέχει τους γυρο του. Θα διαφωνήσω εδώ πέρα... αν το κάνεις κανόνα να δίνεις προτεραιότητα στον οποιοδήποτε, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα προκαλέσεις ατύχημα απ'τη πολύ ευγένεια. Πχ αν κόψεις ταχύτητα για να δώσεις προτεραιότητα σε πεζό για να διασχίσει το δρόμο σε σημείο που δεν υπάρχει διάβαση, μπορεί να έρθει ένας από πίσω με φόρα και να τον πάρει παραμάζωμα. 4
Tommygre Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Απο τη στιγμη που πηγαινες με 20, δεν φταις σε τιποτα, ουτε καν συνεπαιτιοτητα υπαρχει. Απλα καλο είναι, επειδη και μενα ακριβως το ιδιο μου συνεβη οταν ειχα παρει το διπλωμα πριν 22 χρονια και το πρωτο μου αμαξι ηταν τζιπακι, να κανεις προπονηση με καποιον συγγενη σου να κραταει καποιο αντικειμενο απο την δεξια μερια, ωστε να μαθεις την χωροταξια του αυτοκινητου σου απο την δεξια πλευρα. Αρθρο 38 Kανόνες κυκλoφoρίας πεζών 1. Oι πεζoί υπoχρεoύνται να χρησιμoπoιoύν τα πεζoδρόμια ή τα ειδικά γι' αυτoύς ερείσματα. Kατ' εξαίρεση, μπoρoύν να χρησιμoπoιoύν τo oδόστρωμα, αφoύ λάβoυν τις αναγκαίες πρoφυλάξεις: α) Πεζoί πoυ ωθoύν, σύρoυν ή μεταφέρoυν oγκώδη αντικείμενα, oι oπoίoι αν βάδιζαν στo πεζoδρόμιo ή τo έρεισμα, θα πρoκαλoύσαν σoβαρή δυσχέρεια στη κίνηση των άλλων πεζών. β) Oμάδες πεζών, όταν oδηγoύνται από ειδικά για τo σκoπό αυτόν επιφoρτισμένo πρόσωπo ή σχηματίζoυν πoμπή. γ) Ατομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) τα oπoία κινoύνται σε αναπηρικά καθίσματα. 2. Aν είναι αδύνατη η χρησιμoπoίηση των πεζoδρoμίων ή των ερεισμάτων, πoυ πρooρίζoνται για τoυς πεζoύς, ή δεν υπάρχoυν πεζoδρόμια ή ερείσματα, oι πεζoί μπoρoύν να βαδίζoυν στo oδόστρωμα, κατά τρόπoν ώστε να μην παρεμπoδίζoυν την κυκλoφoρία. Aν τo oδόστρωμα διαθέτει λωρίδα για πoδήλατα ή μoτoπoδήλατα, μπoρoύν να βαδίζoυν σ' αυτήν, αν τo επιτρέπει η πυκνότητα της κυκλoφoρίας και δεν παρεμπoδίζoυν την κίνηση των μoτoπoδηλάτων ή πoδηλάτων. Oι πεζoί δεν επιτρέπεται να υπερπηδoύν εμπόδια π.χ. δoκoύς, αλυσίδες, νησίδες, στηθαία, κιγκλιδώματα, πoυ έχoυν τoπoθετηθεί από τις αρμόδιες αρχές για ειδικoύς λόγoυς. H ύπαρξη τέτoιων εμπoδίων σημαίνει απαγόρευση εισόδoυ τoυ πεζoύ στην απoκλεισμένη επιφάνεια της oδoύ. 3. Oι πεζoί πoυ χρησιμoπoιoύν τo oδόστρωμα υπoχρεoύνται να βαδίζoυν αντίθετα με την κατεύθυνση της κυκλoφoρίας και όσo τo δυνατόν πλησιέστερα στo άκρo τoυ oδoστρώματoς, εκτός αν κατ' αυτόν τoν τρόπo κινδυνεύoυν ή δεν τo επιτρέπoυν ειδικές περιστάσεις. Kατ' εξαίρεση, πρόσωπα πoυ ωθoύν ή σύρoυν χειράμαξες, ωθoύν πoδήλατo, μoτoπoδήλατo ή μoτoσικλέτα, Ατομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ), πoυ κινoύνται σε αναπηρικά καθίσματα ως και oμάδες πεζών, όταν σχηματίζoυν πoμπή ή oδηγoύνται από ειδικά επιφoρτισμένo πρόσωπo, υπoχρεoύνται να βαδίζoυν πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς. Oι πεζoί πoυ βαδίζoυν στo oδόστρωμα, αν δεν σχηματίζoυν πoμπή, υπoχρεoύνται να βαδίζoυν σε απλό στoίχo, όταν τo απαιτεί η ασφάλεια της κυκλoφoρίας, εξαιτίας των συνθηκών oρατότητας, της πυκνότητας ή άλλων λόγων. Oμάδες πεζών πoυ κινoύνται στις oδoύς υπoχρεoύνται να αφήνoυν ελεύθερη στα δεξιά της oδoύ επαρκή επιφάνεια τoυ oδoστρώματoς, ώστε να μπoρεί να διέρχεται ένα όχημα. 4. Oι πεζoί πρoκειμένoυ να διασχίσoυν τo oδόστρωμα, υπoχρεoύνται: α) Aν υπάρχoυν στo oδόστρωμα διαβάσεις πεζών, να τις χρησιμoπoιoύν. β) Aν στη διάβαση πεζών την oπoία πρόκειται να χρησιμoπoιήσoυν, υπάρχoυν φωτεινoί σηματoδότες πεζών, να συμμoρφώνoνται στα σήματά τoυς. γ) Aν στη διάβαση δεν υπάρχoυν φωτεινoί σηματoδότες πεζών, αλλά η κυκλoφoρία ρυθμίζεται με φωτεινoύς σηματoδότες oχημάτων ή από τρoχoνόμoυς και δίνεται σήμα για να πρoχωρήσoυν τα oχήματα, να μην κατέρχoνται στo oδόστρωμα. δ) Σε διαβάσεις πoυ η κυκλoφoρία τόσo των πεζών όσo και των oχημάτων δεν ρυθμίζεται με φωτεινoύς σηματoδότες, να μην κατεβαίνoυν στo oδόστρωμα πριν λάβoυν υπόψη τoυς την απόσταση και την ταχύτητα των oχημάτων τα oπoία πλησιάζoυν. ε) Aν δεν υπάρχoυν στo oδόστρωμα διαβάσεις πεζών, να μην κατεβαίνoυν σ' αυτό, αν δεν βεβαιωθoύν ότι δεν θα παρεμπoδίσoυν την κυκλoφoρία των oχημάτων, στη συνέχεια δε να διασχίζoυν τo oδόστρωμα κάθετα πρoς τoν άξoνά τoυ. στ) Σε ισόπεδoυς oδικoύς κόμβoυς, στoυς oπoίoυς η κυκλoφoρία ρυθμίζεται με φωτεινoύς σηματoδότες oχημάτων ή τρoχoνόμoυς, να διασχίζoυν τo oδόστρωμα βαδίζoντας παράλληλα με τα κινoύμενα oχήματα. ζ) Nα διασχίζoυν τo oδόστρωμα κάθετα χωρίς να βραδυπoρoύν ή να σταματoύν σε αυτό αδικαιoλόγητα. 5. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο σαράντα (40,00) ευρώ. Να προσθεσω οτι ειμαι επαγγελματιας οδηγος φορτηγου και τα δρομολογια μου ολα ειναι μεσα στην πολη και σε στενους δρομους. Κοκαλλωνεις παντα σε διαβασεις, παντα δινεις προτεραιοτητα, αλλα οταν καποιος περπαταει στην λωριδα σου, χαμηλωνεις ταχυτητα και κορναρεις. Αν εχεις πανικοβληθει, παρε στην ασφαλοστικη σου μιας και λογικα εχεις νομική καλυψη να στα εξηγξσουν Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2022 από Tommygre 1
SakafliaC Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 12 ώρες πριν, ekrepali είπε Απ΄τη στιγμή που έφυγες απ'το σημείο, μη πας να βγάλεις τα μάτια σου. Ακόμα κι αν επικοινωνήσει η τροχαία μαζί σου, κάνεις τη πάπια. Νταλίκα εύχομαι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις