Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όντως το thread θα μπορούσε να μετονομαστεί σε συνταγές με βρώμη. 

στο δια ταύτα:

αν πρόκεται για ακατέργαστη βρώμη(rolled oats) μόνο overnight τα κάνω και για όλη τη βδομάδα. βάζω σε μια λεκάνη τη ποσότητα βρώμης για 5 μέρες, πρωτείνη λευκής σοκολάτας για γεύση, μία κουταλιά καφέ, φυστικοβούτυρο, ακατέργαστο κακάο(άγλυκο), νερό και χωρίζω σε 5 δοχεία. αυτό το κάνω τη κυριακή και έχω πρωινό για 5 μέρες.

αν προτιμήσω αλεύρι βρώμης, το πιο απλό είναι βάζεις αλεύρι, μια σκόνη της επιλογής σου ή και τίποτα, νερό απ τη βρύση και τέλος, κάνεις ένα χυλό σε ένα λεπτό. 

τα κλασικά quaker του σουπερ μαρκετ τα τρώω όπως όλα τα δημητριακά

ps1: πρωτείνη δε χρειάζεται να παίρνεις μόνο αν γυμνάζεσαι

ps2: τα rolled oats είναι η καλύτερη επιλογή απ όλα τα είδη βρώμης.

Επεξ/σία από gsisr
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, poulinos είπε

που το παραξενο που κανει?  αυτες τις θερμιδες τις καιω απο το καθημερινο περπατημα  ή στο γυμναστηριο ή το τρεξιμο.

Screenshot_20220605-224730_Samsung Health.jpg

στο μεταξυ για να καις 600 θερμιδες καθε μερα σε 50,60,80 λεπτα, πρεπει να κανεις αρκετα καλη διατροφη ,χαμηλο βαρος, κ αριστη κατασταση. 

για να καουν 600 καθεμερα σε 1 προπονηση θελει να τραβας σαν μουλαρι, ειναι σα να κανεις βαρη, να ιδρωνεις να φουσκωνεις, περνανε ολες απο την καρδια κ τα μπρατσα η τα ποδια, καθολου ευκολο πραγμα αν δεν εισαι αρκετα νεος κλπ

τουλαχιστον αν τις βγαλεις σε 2 ημερησιες προπονησεις η σε ολη την ημερα ειναι σαφως πιο ευκολο

κ τελος τηρω μια επιφυλαξη κατα ποσο αυτα τα ρολογια μετρανε καλα τις 600 θερμιδες κ δεν ειναι πχ 400

ομως επειδη οντως η ταχυτητες σου ειναι υψηλες, πανω απο τα 7,5 χλμ, πιθανο να ειναι 600,ειδικα αν σκαρφαλωνεις κιολας σε μικρες κλισεις κλπ η κανεις κ μερικες σκαλες κατα τη διαρκεια

8 ώρες πριν, poulinos είπε

αναλογως τι τρως την υπολοιπη μερα και οσο και αν δεν συμπαθω την μαυρη σοκολατα ειναι καλυτερη απο τις αλλες.

1 σοκολατα τη μερα 100γραμμ, για 10 χρονια, 90,100 κιλα βαρος ειναι για πλακα. διοτι σιγουρα θα τρως ψωμι υδατανθρακες κ οχι μονο μπροκολο κοτα κουνουπιδι λαχανα , 1 πορτοκαλι, μισο μηλο,μισο αβοκαντο κ ενα σουβλακι τη βδομαδα

Δημοσ.
8 minutes ago, Stefanos683 said:

στο μεταξυ για να καις 600 θερμιδες καθε μερα σε 50,60,80 λεπτα, πρεπει να κανεις αρκετα καλη διατροφη ,χαμηλο βαρος, κ αριστη κατασταση. 

για να καουν 600 καθεμερα σε 1 προπονηση θελει να τραβας σαν μουλαρι, ειναι σα να κανεις βαρη, να ιδρωνεις να φουσκωνεις, περνανε ολες απο την καρδια κ τα μπρατσα η τα ποδια, καθολου ευκολο πραγμα αν δεν εισαι αρκετα νεος κλπ

τουλαχιστον αν τις βγαλεις σε 2 ημερησιες προπονησεις η σε ολη την ημερα ειναι σαφως πιο ευκολο

κ τελος τηρω μια επιφυλαξη κατα ποσο αυτα τα ρολογια μετρανε καλα τις 600 θερμιδες κ δεν ειναι πχ 400

ομως επειδη οντως η ταχυτητες σου ειναι υψηλες, πανω απο τα 7,5 χλμ, πιθανο να ειναι 600,ειδικα αν σκαρφαλωνεις κιολας σε μικρες κλισεις κλπ η κανεις κ μερικες σκαλες κατα τη διαρκεια

1 σοκολατα τη μερα 100γραμμ, για 10 χρονια, 90,100 κιλα βαρος ειναι για πλακα. διοτι σιγουρα θα τρως ψωμι υδατανθρακες κ οχι μονο μπροκολο κοτα κουνουπιδι λαχανα , 1 πορτοκαλι, μισο μηλο,μισο αβοκαντο κ ενα σουβλακι τη βδομαδα

αν και η συγκεκριμενη διαδρομη εχει 227  μετρα υψομετρικη εν τουτοις εγω δεν κραταω το 600 και βαζω οτι ειναι 400 θερμιδες αφου πραγματι μπορει να υπαρχουν αποκλισεις στο ποσο καιει καποιος.
αυτες οι 400 θερμιδες ειναι μονο One way της διαδρομης.μετα ειναι αλλα 5 km επιστροφη.
β.σε πιο μικρη ηλικια καθε μερα και το κυριολεκτω το καθε μερα για περιπου 2 χρονια ετρωγα καθε βραδυ στις 00:00 (τετοια ωρα σχολουσα)  μια καρμποναρα με εξτρα τυρι,
σαλαμακια,ζαμπον,μπεικον (δουλευα σε πιτσαρια). τα κιλα μου τοτε ηταν Under .1.80 με 58 κιλα υψος ημουν και δεν πηρα ποτε γραμμαριο. (σκελετος με ροδες)
 οποτε το να κανεις μια κρεπαλη δεν λεει πολλα αναλογως με το τι τρως την υπολοιπη ημερα όπως και ποσα καις.
μια σοκολατα ειναι 520 θερμιδες περιπου ειτε γαλακτος ειτε μαυρη στα 100 γραμμαρια.  για καποιον που αθλειται και θα θελει τουλαχιστον 2700 θερμιδες Per day οι 500 ειναι τιποτα.
επισης οτι καποιος τρωει σοκολατα δεν σημαινει οτι και την υπολοιπη μερα κανει κρεπαλη. πχ προσωπικα για μενα προτιμω να κανω την κρεπαλη καθε μερα με σοκολατα παρα να φαω ψωμι ή σουβλακι. ειμαι δηλαδη πιο addicted στα γλυκα.
επισης πλεον το πρωινο μου πρεπει να βγαινει ανετα 500 θερμιδες.

γαλα + Oats + protein + μουσλι + ταχίνι + (όχι παντα) νιφαδες καλαμποκιου (καποιες με σοκολατα).

ps. δεν μετρουσα δεν μετραω θερμιδες στην διατροφη μου.

το βασικο ειναι τι καις καθε μερα.καις 2000 ή καις 3000?

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

αν και η συγκεκριμενη διαδρομη εχει 227  μετρα υψομετρικη εν τουτοις εγω δεν κραταω το 600 και βαζω οτι ειναι 400 θερμιδες αφου πραγματι μπορει να υπαρχουν αποκλισεις στο ποσο καιει καποιος.
αυτες οι 400 θερμιδες ειναι μονο One way της διαδρομης.μετα ειναι αλλα 5 km επιστροφη.
β.σε πιο μικρη ηλικια καθε μερα και το κυριολεκτω το καθε μερα για περιπου 2 χρονια ετρωγα καθε βραδυ στις 00:00 (τετοια ωρα σχολουσα)  μια καρμποναρα με εξτρα τυρι,
σαλαμακια,ζαμπον,μπεικον (δουλευα σε πιτσαρια). τα κιλα μου τοτε ηταν Under .1.80 με 58 κιλα υψος ημουν και δεν πηρα ποτε γραμμαριο. (σκελετος με ροδες)
 οποτε το να κανεις μια κρεπαλη δεν λεει πολλα αναλογως με το τι τρως την υπολοιπη ημερα όπως και ποσα καις.
μια σοκολατα ειναι 520 θερμιδες περιπου ειτε γαλακτος ειτε μαυρη στα 100 γραμμαρια.  για καποιον που αθλειται και θα θελει τουλαχιστον 2700 θερμιδες Per day οι 500 ειναι τιποτα.
επισης οτι καποιος τρωει σοκολατα δεν σημαινει οτι και την υπολοιπη μερα κανει κρεπαλη. πχ προσωπικα για μενα προτιμω να κανω την κρεπαλη καθε μερα με σοκολατα παρα να φαω ψωμι ή σουβλακι. ειμαι δηλαδη πιο addicted στα γλυκα.

γαλα + Oats + protein + μουσλι + ταχίνι + (όχι παντα) νιφαδες καλαμποκιου (καποιες με σοκολατα).

εχεις κληρονομικοτητα αθλητη, εισαι σε πολυ υψηλα επιπεδα, ανωτερα απο μεαο ορο.. 58 κιλα κ να μην πεφτεις κατω, ειναι η εξαιρεση,οχι ο κανονας.

παραυτα καθε μερα 600θερμιδες προπονηση ή 2700 θερμιδες κ αθληση κλπ, φθειρουν ;κομη κ πολυ καλους οργανισμους μακροπροθεσμα, αλλιως θα εβρισκες 80χρονους μαραθωνοδρομους να τρωνε 2700θερμιδες κ να τρεχουν πιο πολυ κ απο μερσεντες.

δεν αντεχονται ολα αυτα ευκολα,ειδικα μετα τα 50 . δεν κουνιουνται τα ποδια κ καρδια κλπ πλεον οπως στα 25,35 να βγαλεις ανηφορες το ιδιο γρηγορα

Δημοσ.
5 minutes ago, Stefanos683 said:

εχεις κληρονομικοτητα αθλητη, εισαι σε πολυ υψηλα επιπεδα, ανωτερα απο μεαο ορο.. 58 κιλα κ να μην πεφτεις κατω, ειναι η εξαιρεση,οχι ο κανονας.

παραυτα καθε μερα 600θερμιδες προπονηση ή 2700 θερμιδες κ αθληση κλπ, φθειρουν ;κομη κ πολυ καλους οργανισμους μακροπροθεσμα, αλλιως θα εβρισκες 80χρονους μαραθωνοδρομους να τρωνε 2700θερμιδες κ να τρεχουν πιο πολυ κ απο μερσεντες.

δεν αντεχονται ολα αυτα ευκολα,ειδικα μετα τα 50 . δεν κουνιουνται τα ποδια κ καρδια κλπ πλεον οπως στα 25,35 να βγαλεις ανηφορες το ιδιο γρηγορα

πλεον ειμαι 79 κιλα και σταθερος εκει.ευτυχως καταφερα να βαλω μυες λιπος απο ολα πανω και να γινω ανθρωπος.αλλα ακομα και τωρα λογω δουλειας και οτι δεν βαζω κωλο κατω καιω πολλα. τα πιο πολλα βεβαια ειναι οταν θα παω βουνο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...με γαλα? Ισως και λιγο μελλι. Κανω γυμναστικη αλλα την σιχαινομαι, καλυτερα μια ομελετα.

Επεξ/σία από XarisArgy
Δημοσ.

Εγώ την βάζω παντού όπου μπορώ γιατί με γάλα δεν τρώγεται. Σε πίτσα σπιτική μετά την σάλτσα και πριν το τυρί απλώνω μια στρώση, οταν κάνουμε κρέπες μαζι με την νουτέλα ή το τυρί, σε ομελέτα επίσης μέσα στον χυλό,  γενικά όπου μπορεί να κρυφτεί και να μην την νιώθω. Και φυσικά με γιαούρτι και μέλι για πρωινό.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, poulinos είπε

καθε μερα και το κυριολεκτω το καθε μερα για περιπου 2 χρονια ετρωγα καθε βραδυ στις 00:00 (τετοια ωρα σχολουσα)  μια καρμποναρα με εξτρα τυρι,σαλαμακια,ζαμπον,μπεικον

Πολλοι καπως ετσι τρωνε, και μετα ακουμε για αιφνιδιους θανατους😃 Στη τωρινη εποχη βεβαια το λενε 'ξαφνικιτιδα' και σχετιζεται υποτιθεται με το εμβολιο

10 ώρες πριν, gsisr είπε

ps2: τα rolled oats είναι η καλύτερη επιλογή απ όλα τα είδη βρώμης.

για βαλε τη συσκευασια να καταλαβουμε για ποια λες...

Δημοσ.
20 minutes ago, rus said:

Πολλοι καπως ετσι τρωνε, και μετα ακουμε για αιφνιδιους θανατους😃 Στη τωρινη εποχη βεβαια το λενε 'ξαφνικιτιδα' και σχετιζεται υποτιθεται με το εμβολιο

οταν εισαι 18 και λιγοτερο που μυαλο για πολλα....

Δημοσ.
9 ώρες πριν, poulinos είπε

Εγω μένω στην βραδινή καρμπονάρα με έξτρα τυρί κλπ... ανάμεσα στα φελιζολ ήρθε η χαρά της γεύσης..!

8 ώρες πριν, Stefanos683 είπε

Μα υπαρχουν άνθρωποι σε διάφορα αθλήματα που είναι 70 80+ που βγάζουν δυνατές προπονήσεις αναλογικά... ακόμη και σε αθλήματα που με το  τρόπο που εκτελούνται καταπονουν το κορμι τους όπως πχ βαρη.. συνηθισμένα αθλήματα με υπερήλικες αθλητές ειναι ο ημιμαραθωνιος κολύμπι βάρη κλπ...

Δημοσ.
12 ώρες πριν, bilya είπε

Οσοι βάζουν ζάχαρη στον καφέ τρώνε πολύ παραπάνω ζάχαρη καθημερινά.

που να δεις και ποση εχει η κοκα-κολα, παντως σε μια μπαρα σοκολατας τουλαχιστον το μισο της ειναι ζαχαρη (λινκ).

Δημοσ.

μέσα σε ένα κιλό παγωτό ανακατεύεις μία χούφτα βρώμη ,

ανοίγεις και μια κόλα του λίτρου έτσι για να γλιστράει στον λαιμό .

Δημοσ.

Αδειασε σε γαβαθα ενα πακετο βρωμη, ενα μεγαλο ταχινι, ενα μελι κιλου, ανακατευεις καλα τα υλικα, πλαθεις κεφτεδακια, τα πατηκωνεις, τα ψηνεις σε λαδοκολα στο φουρνο 180C αεροθερμο για 4-6 λεπτα.

Μετα απολαμβανεις σουπερ cookies για κανα μηνα :)

Δημοσ.
1 hour ago, Ducatista said:

Εγω μένω στην βραδινή καρμπονάρα με έξτρα τυρί κλπ... ανάμεσα στα φελιζολ ήρθε η χαρά της γεύσης..!

Μα υπαρχουν άνθρωποι σε διάφορα αθλήματα που είναι 70 80+ που βγάζουν δυνατές προπονήσεις αναλογικά... ακόμη και σε αθλήματα που με το  τρόπο που εκτελούνται καταπονουν το κορμι τους όπως πχ βαρη.. συνηθισμένα αθλήματα με υπερήλικες αθλητές ειναι ο ημιμαραθωνιος κολύμπι βάρη κλπ...

αυτα δυστυχως ηταν πριν 20 χρονια.οχι οτι δεν θα φαω τωρα καρμποναρα αλλα οχι οι κρεπαλες που εκανα παλια.

• Like 2
Δημοσ.

κάθε βράδυ βάζω γαλα, δημητριακά, βρώμη κλπ και το πρωί έχουν φουσκώσει και είναι μια χαρά.

ιδανικα βάζεις μέσα φυστικοβουτυρο και μελι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...