Προς το περιεχόμενο

Join domain σε Win2003 & XP

stako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το εξής πρόβλημα, έστησα έναν 2003 server ως primary domain controller. Από άλλο μηχάνημα με XP κάνω κανονικά add στο domain το μηχάνημα αλλά όταν πάω να βάλω πχ τον "test" user (που τον έχω βάλει σαν admin στον PDC) τα locations που μου εμφανίζει είναι μόνο από το μηχάνημα των XP. Δηλαδή δεν μπορώ να επιλέξω users από τον PDC μέσω του client.

Σημειώστε ότι το δίκτυο λειτουργεί, δηλαδή βλέπω τον PDC από network places κτλ.

Μήπως πρέπει να κάνω κάτι ακόμα στον PDC ώστε να "αφήνει" τα άλλα PC να τον βλέπουν και με αυτόν τον τρόπο?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Τι εννοείς PDC? Στα 2000-2003 δεν υπάρχουν PDC ή BDC, υπάρχουν μόνο DC και Active Directory. Έχεις στήσει DNS (και AD) κανονικά; Στο AD Users & Computers βλέπεις το PC που έκανες join κανονικά; Αν το PC με τα ΧΡ έκανε κανονικά join (όχι σε workgroup, αλλά σε domain), πρέπει ήδη οι Domain Users και οι Domain Admins να είναι μέσα στα Local Users και Local Admins του XP client, οπότε δεν χρειάζεται να το κάνεις χειροκίνητα.

Υποψιάζομαι ότι έχεις φτιάξει workgroup και όχι domain.

Δημοσ.

Σίγουρα έχω φτιάξει domain και έχει γίνει join κανονικά το client στον DC. Φαίνονται και τα accounts στον client.

Επίσης βγάζει και κάτι σχετικά με trust μεταξύ των 2 υπολογιστών σε ένα error message......

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...