Προς το περιεχόμενο

Finder filenames encoding

Lside

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Σε m1 mbp του 2021 (monterey 12.4) κάποια αρχεία που λαμβάνω κυρίως με e-mail τα ονόματά τους κινέζικα. Υπάρχει κάποιο encoding issue? Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό?

image.png.96e61201ef0a10c1cba9e0fdf59f284c.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 ώρες πριν, Lside είπε

Καλησπέρα,

Σε m1 mbp του 2021 (monterey 12.4) κάποια αρχεία που λαμβάνω κυρίως με e-mail τα ονόματά τους κινέζικα. Υπάρχει κάποιο encoding issue? Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό?

Φίλε μου, δοκίμασε στα preferences του mail στο composing -> message format -> plain text

Δώσε περισσότερες πληροφορίες. Ποιο app χρησιμοποιείς; Στο e-mail τα λαμβάνεις όπως φαίνονται στο παραπάνω img ή μόνο αφού γίνει λήψη;
Εγώ στο finder βλέπω ένα corrupted .doc αρχείο "????? ?? 2021"

18 ώρες πριν, Lside είπε

Καλησπέρα,

Ναι, είναι θέμα κωδικοποίησης χαρακτήρων. Το Windows χρησιμοποιούσε πολύ (τώρα δεν ξέρω τι κάνει) την κωδικοποίηση latin για Ελληνικά. Το Mac χρησιμοποεί κάποια ISO.

Το όνομα του αρχείου δεν γνωρίζω κάποιο τρόπο να το δεις σωστά. Ίσως με ένα ψάξιμο στο Google να βρεις κάποια απάντηση. 

18 ώρες πριν, Lside είπε

Καλησπέρα,

Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με τον finder. Μάλλον το mail app δεν διαβάζει σωστά το όνομα του attached αρχείου.
Έχεις δει το attachment σε browser? (αν έχεις τη δυνατότητα να δεις τα mail σου από web).
Είσαι σίγουρος ότι αυτός που το έστειλε έχει το αρχείο με σωστό όνομα και ότι δεν έχει χαλάσει ήδη πριν στο στείλει;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Είναι πρόβλημα του  mail.app.  Από browser τα βλέπω κανονικά... Δε βρίσκω κάτι στις ρυθμίσεις του mail.app ώστε να διορθώσω το encoding.

Εικόνα από το  mail.app:

image.png.9d9e398c9a90a60bd155d731084d61e3.png

13 λεπτά πριν, Lside είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Είναι πρόβλημα του  mail.app.  Από browser τα βλέπω κανονικά... Δε βρίσκω κάτι στις ρυθμίσεις του mail.app ώστε να διορθώσω το encoding.

Εικόνα από το  mail.app:

Φίλε μου δοκίμασες αυτό που σου έγραψα στο πρώτο μου σχόλιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Lside είπε

Εικόνα από το  mail.app:

Κατέβασε το Spark :D

Πέρα από την πλάκα, δοκίμασε το εξής: 

1. Quit Mail.app. 
2. Finder -> Go -> Go to Folder -> ~/Library/Mail/V9/MailData.
3. Copy/Paste σε ένα folder στην επιφάνεια εργασίας, ότι file αρχίζει από Envelope. Στη συνέχεια από το path ~/Library/Mail/V9/MailData κάνε delete όλα τα αρχεία με την ονομασία Envelope.
4. Άνοιξε το Mail.app και περίμενε λίγο. Αν δεις ότι όλα εμφανίζονται σωστά, delete το folder από την επιφάνεια εργασίας και είσαι ready. 

Επεξ/σία από M A T R I X

12 ώρες πριν, M A T R I X είπε

Πέρα από την πλάκα, δοκίμασε το εξής: 

1. Quit Mail.app. 
2. Finder -> Go -> Go to Folder -> ~/Library/Mail/V9/MailData.
3. Copy/Paste σε ένα folder στην επιφάνεια εργασίας, ότι file αρχίζει από Envelope. Στη συνέχεια από το path ~/Library/Mail/V9/MailData κάνε delete όλα τα αρχεία με την ονομασία Envelope.
4. Άνοιξε το Mail.app και περίμενε λίγο. Αν δεις ότι όλα εμφανίζονται σωστά, delete το folder από την επιφάνεια εργασίας και είσαι ready. 

Βρε Matrix, προς τι όλη αυτή η πολύπλοκη διαδικασία;

Θέλω να πω: γιατί  πρώτα Copy/Paste τα files στην επιφάνεια εργασίας σε φάκελο και μετά delete τα πρωτότυπα και μετά πάλι delete τον φάκελο της επιφάνειας εργασίας με τα κοπυπαστωμένα; Το απλό είναι να μεταφέρεις στον κάδο (move to trash) τα πρωτότυπα και αφού ανοίξεις το mail και όλα λειτουργούν σωστά, τότε τον αδειάζεις, ενώ αν υπάρξει πρόβλημα, με δεξί κλικ στα αρχεία του κάδου που μόλις μετέφερες (πρώτα cmd + αριστερό κλικ για να τα σημειώσεις ένα-ένα εάν είναι πολλά), πατάς την εντολή "put back".

Τέλος πάντων, μην παρεξηγήσεις το μήνυμα αλλά όλη αυτή η διαδικασία μου θύμησε λογική άλλων λειτουργικών.

4 ώρες πριν, macodin είπε

Βρε Matrix, προς τι όλη αυτή η πολύπλοκη διαδικασία;

Θέλω να πω: γιατί  πρώτα Copy/Paste τα files στην επιφάνεια εργασίας σε φάκελο και μετά delete τα πρωτότυπα και μετά πάλι delete τον φάκελο της επιφάνειας εργασίας με τα κοπυπαστωμένα; Το απλό είναι να μεταφέρεις στον κάδο (move to trash) τα πρωτότυπα και αφού ανοίξεις το mail και όλα λειτουργούν σωστά, τότε τον αδειάζεις, ενώ αν υπάρξει πρόβλημα, με δεξί κλικ στα αρχεία του κάδου που μόλις μετέφερες (πρώτα cmd + αριστερό κλικ για να τα σημειώσεις ένα-ένα εάν είναι πολλά), πατάς την εντολή "put back".

Τέλος πάντων, μην παρεξηγήσεις το μήνυμα αλλά όλη αυτή η διαδικασία μου θύμησε λογική άλλων λειτουργικών.

Επειδή ο ορθός τρόπος σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι να γίνεται backup πρώτα και μετά οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Αλλά επειδή πολύ σπάνια γίνεται αυτό, προτείνεται η αντιγραφή στην επιφάνεια εργασίας κάπου safe. 
Τώρα αυτό που λες εσύ, χωρίς παρεξήγηση μόνο safe δεν είναι, να τα στέλνεις δηλαδή κατευθείαν κάδο. 
Σε κάθε περίπτωση, δε νομίζω ότι 5 κλικ παραπάνω είναι τόσο πολύπλοκο. 

14 λεπτά πριν, M A T R I X είπε

Επειδή ο ορθός τρόπος σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι να γίνεται backup πρώτα και μετά οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Αλλά επειδή πολύ σπάνια γίνεται αυτό, προτείνεται η αντιγραφή στην επιφάνεια εργασίας κάπου safe. 
Τώρα αυτό που λες εσύ, χωρίς παρεξήγηση μόνο safe δεν είναι, να τα στέλνεις δηλαδή κατευθείαν κάδο. 
Σε κάθε περίπτωση, δε νομίζω ότι 5 κλικ παραπάνω είναι τόσο πολύπλοκο. 

'Ελα Matrix, μόλις γύρισα σπίτι και πάω για φαΐ (θα μπω πάλι αργότερα).

Κοίτα να δεις, και ο κάδος και η επιφάνεια εργασίας, μέσα στον finder είναι, οπότε  και οι δύο περιοχές είναι το ίδιο safe. Στο κάτω-κάτω μπορείς να μετακινήσεις τ' αρχεία κατ' ευθείαν στην επιφάνεια εργασίας εάν δεν σ' αρέσει ο κάδος και να συνεχίσεις απ' εκεί. Προς τι το κοπυπάστωμα;

24 λεπτά πριν, macodin είπε

'Ελα Matrix, μόλις γύρισα σπίτι και πάω για φαΐ (θα μπω πάλι αργότερα).

Κοίτα να δεις, και ο κάδος και η επιφάνεια εργασίας, μέσα στον finder είναι, οπότε  και οι δύο περιοχές είναι το ίδιο safe. Στο κάτω-κάτω μπορείς να μετακινήσεις τ' αρχεία κατ' ευθείαν στην επιφάνεια εργασίας εάν δεν σ' αρέσει ο κάδος και να συνεχίσεις απ' εκεί. Προς τι το κοπυπάστωμα;

Αρχικά δεν είναι το ίδιο, και θα σου έλεγα απλά να το δεχτείς.Την πιο απλή προσέγγιση να πάρουμε, στο ένα έχεις ένα έξτρα step "ασφάλειας", στο άλλο όχι. Δεν γνωρίζω λογικό άνθρωπο που θα πει "θα τα στείλω κάδο τα αρχεία, το ίδιο είναι έτσι και αλλιώς με το να τα στείλω ~/Users/user/Documents για παράδειγμα". Ανάλογα τη χρήση του καθενός, τον κάδο μπορεί να τον αδειάσεις κάποια στιγμή στην ίδια ημέρα, ενώ το folder "documents" όχι και να διαπιστώσεις ότι τελικά δεν έπαιξε. 
Τώρα για το c/p, δεν βρίσκω το λόγο να συζητήσουμε αν το ctrl+c/v είναι πιο πολύπλοκο από το drag&drop. Οπότε ας μην συνεχίσουμε το spam χωρίς λόγο, και ας αφήσουμε τον ts να μας πει αν έπαιξε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...