Προς το περιεχόμενο

Επιλογή μηχανής

paokara123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας, θα ήθελα να προχωρήσω σε αγορά μηχανής.Η μηχανή θα χρησιμοποιείται αρκετά συχνά για σύντομη διαδρομή εκτός πόλης αλλά συχνά θα χρησιμοποιείται και εντός. Επίσης, θα ήθελα να μπορεί να κάνει ταξιδια της απόστασης πχ Θεσσαλονίκη-Ευβοια. Το budget που διαθέτω ειναι μεχρι 4000€ και οι επιλογές που εχω στο νου μου ειναι Honda Hornet 600, Yamaha Fazer Naked και το Suzuki V-Strom τα οποια κυμαίνονται γυρω στα 3000€-3500€.

Θα ήθελα τη γνωμη σας αν το hornet και το fazer θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε τετοια ταξιδια ή η επιλογή του v strom ειναι μονόδρομος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δώσε μας ύψος κιλά

αν οι διαδρομές Θεσσαλονίκη Εύβοια θα είναι μονοκάβαλο δίχως μπαγάζια, δικάβαλο με μπαγάζια ή χωρίς και αν σε απασχολεί η κάλυψη από αέρα βροχή αν θα γίνεται η διαδρομή όλη τη χρονιά.

τι άλλες μηχανές έχεις καβαλήσει

και αν το θέμα κατανάλωσης με τη βενζίνη στα 2.3 σε απασχολεί.

Και οι 3 που αναφέρεις είναι μια χαρά για ταξίδια, προφανως το V strom θα ειναι πολυ πιο ανετο αν σκοπευεις να παιρνεις μαζι σου δευτερο άτομο. Αλλιώς όλα ειναι μια χαρά.
Αν σου είναι θέμα η ανεμοκάλυψη (προσωπικά δεν με ένοιαξε και πάρα πολύ ποτέ, αλλά για κάποιους είναι θέμα), μην βασιστείς στο "εχω δει κατι μικρες ζελατίνες...", δεν κάνουν τίποτα, πήγαινε κατευθείαν για το vstrom.

Γυμνό και ταξίδι δεν τα πάνε και πολύ καλά, τρως πολύ αέρα - ξύλο πάνω από τα 100 χλμ και θα είναι πολύ κουραστικό. Επίσης, τα τετρακύλινδρα καίνε αρκετά, στο Fazer έβλεπα 7-7,5 μέσα στην πόλη, έξω ήταν ανάλογα με το πώς πήγαινες.

Ταξίδια με το Fazer ( όχι το γυμνό ) είχα κάνει και δύο άτομα με σαμάρια, tank bag και βαλίτσακι, ωστόσο έχανε λίγο την ουσία, δεν είναι μηχανάκι για τέτοια δουλειά. Νομίζω το V-strom καιει λιγότερο και θα είναι και ποιο άνετο στην εθνική. 

• Like 1

Αρχικά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και συγγνώμη αν παρελειψα κατι.

Ειμαι 1.75 και 70 κιλα. Αυτή τη στιγμή έχω ένα cbf250.

Για να σας δώσω να καταλάβετε, το καθημερινό μου δρομολόγιο ειναι Θεσσαλονίκη - Θέρμη, μια απόσταση περίπου 15χλμ+15χλμ, την οποία διανύω μόνος. Όσον αφορά τα ταξίδια, πιθανόν να γίνονται ταξιδια 1-2 φορές τον χρόνο, με συνεπιβάτη και μπαγαζια.

Γνωρίζω οτι οι λύσεις του v strom και versys ειναι πολυ αξιόπιστες και ιδανικές τοσο εντος οσο και εκτός πολης. Ωστόσο μαθημενος σε Honda, θα ηθελα να μάθω αν θα άξιζε η επιλογή του Hornet ή να προχωρήσω σε κατηγορία vstrom/versys. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για τη χρήση που το θες το hornet δε κάνει. συγκριτικά με vstrom versys, είναι λιγότερο άνετο, καίει περισσότερο.

επειδή έρχεσαι από cbf250 θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και κάτι πιο βολικό από τη μαούνα Vstrom ή το κάπως νευρικό από χαμηλά versys και ιδίως αφού λες οτι ταξίδι 1-2 φορές το χρόνο μάλλον δε σου χρειάζονται και τόσα κυβικά όγκος....άρα 95-5 πόλη έξω

τυχαίες αγγελίες, μια χαρά μηχανάκια πιο κοντά σε αυτό που ψάχνεις

benelli trk

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/29900941-benelli-trk-502

voge300ds

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/322185741-voge-300ds

ειδικά το voge κούτα με εγγύηση πάει κοντά στα 4000 που έβαλες όριο.

Επεξ/σία από greekfragma

Κάποιος που έμαθε σε Honda, πρέπει να κάνει κάποιους συμβιβασμούς για να κινηθεί με άλλες λύσεις. Απλά αυτό σαν σκεπτικό, για να μην υπάρχουν απογοητεύσεις από φαντασιακές προσδοκίες.

18 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Κάποιος που έμαθε σε Honda, πρέπει να κάνει κάποιους συμβιβασμούς για να κινηθεί με άλλες λύσεις. Απλά αυτό σαν σκεπτικό, για να μην υπάρχουν απογοητεύσεις από φαντασιακές προσδοκίες.

Εχω αλλαξει καμπωσες μοτοσυκλέτες αυτο που λες πρώτη φορά το διαβάζω 

• Thanks 1

1 ώρα πριν, Black Demis είπε

αν θα βγαινεις εξω hornet no way (προην χρηστης) το ξυλο που εχω φαει απο τον αερα δεν περιγραφετε
αν ειναι μια στα τοσο εξω τοτε βουρ

Συμφωνώ το hornet ειναι μια πολυ ομορφη μοτοσυκλέτα αλλά εθνική δεν παλεύεται ουτε για δεκα λεπτά.

Οπως και καθε γυμνό 

9 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Εχω αλλαξει καμπωσες μοτοσυκλέτες αυτο που λες πρώτη φορά το διαβάζω 

Κι εγώ έχω αλλάξει αρκετές μοτοσυκλέτες και σκούτερ 25 χρόνια οδηγός, κι αυτό που λες το έχω πετύχει κι εγώ σε άλλους.

Όπως έχω πετύχει και σε άλλους που είναι πιστοί Honda, να έχουν οδηγήσει άλλα και να παρατηρούν πράγματα που δεν τα είχαν στα Honda, όπως τριξίματα, περιέργες συναρμογές, κραδασμούς κινητήρα, κα. Οι οποίοι, μετά την εμπειρία με τα άλλα γύρισαν ξανά σε Honda και ηρέμησαν. Είπε κάτι συγκεκριμένο ο topic starter που εκ πρώτης οπτικής, τον πλησιάζει περισσότερο σε αυτή την κατηγορία αναβατών, αλλά αυτό μένει να αποδειχτεί.

Έτσι κι αλλιώς, εμπειρίες είναι αυτές, δεν υπάρχει μία αλήθεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Συμφωνώ το hornet ειναι μια πολυ ομορφη μοτοσυκλέτα αλλά εθνική δεν παλεύεται ουτε για δεκα λεπτά.

Οπως και καθε γυμνό 

Την είχα κάποια χρόνια(έχω φάει ξύλο από τον αέρα σε φάση μαζοχισμού και όχι το μικρό fairing που έβαλα δεν έκανε κάτι αντε μείωσε του στρομβιλισμους κάτω) πριν από αυτό είχα 600 rr, τώρα Κινέζος με fairing 😁😁😁

Κάποτε Honda ήταν Honda από 2019 ποιότητα έπεσε δραματικά (για γνωστούς λόγους)

Επεξ/σία από Black Demis
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...